X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dzieci rok po roku
Odpowiedz

Dzieci rok po roku

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:
    Biorąc pod uwagę moja hiperprolaktynemie i niedomoge lutealna przed ciążą nie wiedziałam ze po porodzie sama się naprawie i owulacja przyjdzie sama z siebie;) bo to mi się przez lata nie udawało. A tu taka niespodzianka. Karmilam piersią 5tyg bo mimo wielkiego zaparcia laktacja nie chciała się rozkręcić... No a ciąża liczy mi się od końca 6 tyg;)

Oby moja ovu sie sama naprawila tak jak u Ciebie ,ciekawa jestem jak to będzie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 z małą różnicą wieku :). 1,5r i teraz 2 lata.
    Mama daleko, teściowie starsi i schorowani, wolę ich nie przemęczać ;). Chyba zatrudnimy opiekunkę (taką z doskoku na kilkanaście godzin tygodniowo, żebym mogła skoczyć na basen czy zakupy jak mąż w pracy), choć może nie będzie to konieczne. Zobaczymy jak się zorganizujemy - ponoć im więcej dzieci tym bardziej zorganizowani rodzice (chyba z musu, żeby ogarnąć ten pierdolnik :D).
    Jeśli chodzi o spacery, to póki młodsze dziecko było małe i lekkie nosiłam je w chuście - miałam 2 ręce wolne do łapania starszego :).
    Co do podwójnego wózka - u mnie sprawdził się Peg Perego Duette. A to dlatego, że ma kierownicę :). W czym różnica? już piszę - większość podwójnych wózków ma źle rozłożony środek ciężkości (lżejsze dziecko z tył, cięższe na przodzie) co powoduje, że trudno takim wózkiem kierować i skręcać. Każdorazowo przy zmianie kierunku trzeba wózek unosić (jego przednią część z cięższym dzieckiem) a to niesamowicie męczące na dłuższą metę - szczególnie jak dzieci są starsze i swoje ważą :(. Dlatego wózek z kierownicą sprawdził się bezbłędnie- nie dość, że gondolę ze spacerówką można dowolnie zamieniać (takie same mocowania) to jeszcze nie trzeba się szarpać z wózkiem przy każdym zakręcie.

Summerka, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ja mam synka z 22 kwietnia 2013 i drugiego z 1 kwietnia 2014, wiec niecały rok różnicy. Druga ciąża to wpadka, ale kochana od początku;) I zaszłam w ciążę karmiąc tylko piersią i karmiłam nadal do 17 tc:) I ciesze się, że tak wyszło choć druga ciąża końcówka z problemami, musiałam leżeć i urodziłam w 36 tc, ale wszystko dobrze. Teraz wydaje mi się, że póki maluszek był malutki było lepiej, ostatnio juz jest ciężko, bo mały jest ciężki i nie chodzi... teraz zaczyna... I pocieszam się, że jeszcze rok i wtedy będzie juz super:-P

Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim i starającym się i oczekujacym i wychowującym maluszki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 16:34

Bea_tina, OlaW84, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • do Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

My na szczęście nie mieliśmy problemów z zajściem w ciążę. Stasia urodziłam przez CC w sierpniu 2014(tętno dwukrotnie spadało dziecku podczas naturalnego porodu). A w drugą ciąże zaszłam jak mały miał 6 m-cy. Obawiam się drugiego porodu. Lekarz mówi że nie ma przeciwwskazań do SN, ale ja sama jeszcze nie wiem jak chcę rodzić. Co do wózka to z myślą o tym że chcemy mieć jedno dziecko po drugim kupiliśmy Bugaboo Donkey Duo. Wózek polecam!!! Wiem że się idealnie sprawdzi przy dwójcie dzieci, bo testowałam go na swoim synu i na siostrzeńcu, który ma 13 m-cy.

jonka91, gosiunia lubią tę wiadomość

ex2b2n0ann34njlk.png
    34bwskjona5pfcie.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy wózek bumbleride Indie twin. Lekki sekretny i składa się jak przyslowiowe parasolki więc nie będzie trzeba niczego rozkładać:) im bliżej porodu tym jestem bardziej przerażona jak ja dam radę...Staś daje teraz w kość bo chodzi przy meblach i trzeba go co chwilę na ręce brać i przenosić a tu brzuch bardzo przeszkadza. Na razie nie myślę o żadnej opiekunce ani żłobku ale zobaczymy...wyjdzie w praniu:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek zamiera..?!

Trzymam kciuki za starające się, oczekującym lekkiego rozwiązania a mamom, których dzieciaczki są już na świecie żeby maluszki były grzeczne ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam :)
    Co prawda w ciąży jeszcze nie jestem, ale planuję zacząć się starać na przełomie roku - trochę się boję, bo też nie mamy nikogo na miejscu do pomocy a Janeczka jest HNB, ale z drugiej strony czemu mielibyśmy nie dać rady ;)
    Fajnie, że nas tu sporo :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AgnieszkaG Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamy bliźniaków albo dzieci rok po roku :)!

Mam do sprzedania wózek, który u moich dzieci sprawdził się świetnie, z kilku względów:
    - siedzenia umieszczone jedne za drugim, wózek typu "tramwaj" - mieści się w drzwiach sklepowych, autobusowych, tramwajowych i każdych innych;
    - siedzenia montowane w każdej możliwej konfiguracji - można zmienić w dowolnym momencie w zależności od słońca czy nastroju dzieci (jak się kłócą to plecami do siebie, a jak chcą się bawić to buźkami do siebie, można też usadzić oboje przodem bądź tyłem do kierunku jazdy);
    - kierownica, dzięki której wózkiem manewruje się bardzo łatwo - jak samochodem. Nie trzeba go podnosić przy skręcaniu (co ma znaczenie jak dzieci już swoje ważą), wózek jest zwrotny. Kierownicę można zablokować i wtedy koła nie są skrętne;
    - mocowania do spacerówek i gondoli (jeśli ktoś ma) są takie same;
    - 2 wkładki do spacerówek pozwalające na przewożenie niemowlaków;
    - siedzenia spacerówek przeszyte na ciemny brąz (nie widać plam i zabrudzeń);
    - wózek wygląda tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c415b0a2c0a.jpg

Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana - mój mąż chętnie odpowie na wszelkie pytania pod podanym nr telefonu :).
    http://olx.pl/oferta/peg-perego-duette-wozek-blizniaczy-CID88-IDbff9H.html?action=show&id=166172877&utm_source=serviceletterAdModerated&utm_medium=email&utm_campaign=link#xtor=EREC-50-[id1]-20150813-[link]-14147383@1-20150813035207

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11 miesięczną córeczkę z września i wyczekiwanego "synka" który prawdopodobnie przyjdzie na świat w lutym:) Ehh, No wiadomo ciężko jest wychować dwóję dzieci, zwłaszcza w tak małym odstępie wiekowym, ale jak to mówią dla chcącego nic trudnego, da się radę.. mam 3 metry od siebie teściową i swoją mamę, więc już o opiekę nad dziećmi nie muszę się martwić, pomogą, zaopiekują się nimi jak trzeba wtedy kiedy my będziemy chcieli gdzieś wyjść, co do łóżeczka to dla małej mamy łóżeczko, a dla małego kupiliśmy kołyskę, jak z niej wyrośnie to mała skończy 2 latka więc kupimy jej łóżko a mały przeniesie się do jej łóżeczka:) A wózek mamy podwójny z firmy mima:)

1a0f427874fad40cmed.jpg

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej koleżanki witam się i ja :) mój synek Wojtek ma prawie cztery miesiace a wczoraj dwie kreski na teście jeśli maleństwo urodziło by się w terminie byłby rok i jeden dzień różnicy ;) kruszynka planowana -jest tylko strach bo jestem po cc ale lekarz pozwolił się starać na ostatniej wizycie... mam nadzieję ze wiedział co. mówi i będzie dobrze :) pozdrawiam i powodzenia życzę <3

Honey, aisa, olka30 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączę :) Mam 16 miesięcznego synka i córeczkę w brzuchu (termin na początek maja). U nas będzie 20 miesięcy różnicy.
    Cały czas zastanawiam się nad podwójnym wózkiem czy jest sens kupować. Dla maluszka będę miała chustę a starszaka jak będziemy szli np do sklepu wsadzę w parasolkę. Myślę też nad dostawką do wózka dla starszego dziecka które będzie stało przy gondoli i nie wiem które rozwiązanie lepsze. Synek już teraz niechętnie siedzi w wózku więc nie wiem jak to będzie dalej.

aisa lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Diabla :)

U nas miało być 21 miesięcy różnicy, ale ciąża szybko się skończyła. Teraz starszy będzie już miał 2 lata i 2 miesiące.

Na zwykle spacery gdzie syn może pobiegać myślę, że dostawka by wystarczyła. Gorzej sklep czy autobus, żeby się Młody nie rozpędził i nie szedł w swoją stronę ;)
    Znajoma z różnicą wieku 19 miesięcy kupiła podwójny wózek. U Niej chusta na spacery trochę odpadła bo rodziła w grudniu..

Diabla85 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, serio tak mało jest mam z dziećmi z małą różnicą wieku?

Viki26 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem Aisa :)

aisa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milcia
    Kombinujesz już trochę nad organizacją jak pojawi się maluszek?
    U mnie będzie 26 mies różnicy. Gdyby nie ciąża poronienia to byłoby 21.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie 17 miesięcy różnicy. Na szczęście dzięki ciąży zaoszczędzimy na żłobku :) Póki co obmyślamy jak urządzić pokój, bo maluchy będą w jednym. Chcieliśmy dwie dziewczynki, ale życie napisało inny scenariusz :) Boję się obsługi syna :)

aisa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Serio, serio tak mało jest mam z dziećmi z małą różnicą wieku?
    Aisa gratulacje :-)

aisa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U nas bedzie 15 msc roznicy miedzy dzieciaczkami:))

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U nas będzie 17 miesięcy różnicy. Na szczęście dzięki ciąży zaoszczędzimy na żłobku :) Póki co obmyślamy jak urządzić pokój, bo maluchy będą w jednym. Chcieliśmy dwie dziewczynki, ale życie napisało inny scenariusz :) Boję się obsługi syna :)
    Nie bój nic, to bardzo łatwe :)
    W sumie to fajnie, że będzie chłopak i dziewczynka. Urządzenie pokoju może być wyzwaniem ale dacie rade. Może każdy będzie miał swoją strefę ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ