Dzieci rok po roku
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaW84 wrote:Biorąc pod uwagę moja hiperprolaktynemie i niedomoge lutealna przed ciążą nie wiedziałam ze po porodzie sama się naprawie i owulacja przyjdzie sama z siebie;) bo to mi się przez lata nie udawało. A tu taka niespodzianka. Karmilam piersią 5tyg bo mimo wielkiego zaparcia laktacja nie chciała się rozkręcić... No a ciąża liczy mi się od końca 6 tyg;)
Oby moja ovu sie sama naprawila tak jak u Ciebie ,ciekawa jestem jak to będzie -
U mnie 3 z małą różnicą wieku . 1,5r i teraz 2 lata.
Mama daleko, teściowie starsi i schorowani, wolę ich nie przemęczać . Chyba zatrudnimy opiekunkę (taką z doskoku na kilkanaście godzin tygodniowo, żebym mogła skoczyć na basen czy zakupy jak mąż w pracy), choć może nie będzie to konieczne. Zobaczymy jak się zorganizujemy - ponoć im więcej dzieci tym bardziej zorganizowani rodzice (chyba z musu, żeby ogarnąć ten pierdolnik ).
Jeśli chodzi o spacery, to póki młodsze dziecko było małe i lekkie nosiłam je w chuście - miałam 2 ręce wolne do łapania starszego .
Co do podwójnego wózka - u mnie sprawdził się Peg Perego Duette. A to dlatego, że ma kierownicę . W czym różnica? już piszę - większość podwójnych wózków ma źle rozłożony środek ciężkości (lżejsze dziecko z tył, cięższe na przodzie) co powoduje, że trudno takim wózkiem kierować i skręcać. Każdorazowo przy zmianie kierunku trzeba wózek unosić (jego przednią część z cięższym dzieckiem) a to niesamowicie męczące na dłuższą metę - szczególnie jak dzieci są starsze i swoje ważą . Dlatego wózek z kierownicą sprawdził się bezbłędnie- nie dość, że gondolę ze spacerówką można dowolnie zamieniać (takie same mocowania) to jeszcze nie trzeba się szarpać z wózkiem przy każdym zakręcie.
Summerka, aisa, Kaja lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Witam:)
Ja mam synka z 22 kwietnia 2013 i drugiego z 1 kwietnia 2014, wiec niecały rok różnicy. Druga ciąża to wpadka, ale kochana od początku;) I zaszłam w ciążę karmiąc tylko piersią i karmiłam nadal do 17 tc:) I ciesze się, że tak wyszło choć druga ciąża końcówka z problemami, musiałam leżeć i urodziłam w 36 tc, ale wszystko dobrze. Teraz wydaje mi się, że póki maluszek był malutki było lepiej, ostatnio juz jest ciężko, bo mały jest ciężki i nie chodzi... teraz zaczyna... I pocieszam się, że jeszcze rok i wtedy będzie juz super:-P
Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim i starającym się i oczekujacym i wychowującym maluszki :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 16:34
Bea_tina, OlaW84, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
My na szczęście nie mieliśmy problemów z zajściem w ciążę. Stasia urodziłam przez CC w sierpniu 2014(tętno dwukrotnie spadało dziecku podczas naturalnego porodu). A w drugą ciąże zaszłam jak mały miał 6 m-cy. Obawiam się drugiego porodu. Lekarz mówi że nie ma przeciwwskazań do SN, ale ja sama jeszcze nie wiem jak chcę rodzić. Co do wózka to z myślą o tym że chcemy mieć jedno dziecko po drugim kupiliśmy Bugaboo Donkey Duo. Wózek polecam!!! Wiem że się idealnie sprawdzi przy dwójcie dzieci, bo testowałam go na swoim synu i na siostrzeńcu, który ma 13 m-cy.jonka91, gosiunia lubią tę wiadomość
-
My kupiliśmy wózek bumbleride Indie twin. Lekki sekretny i składa się jak przyslowiowe parasolki więc nie będzie trzeba niczego rozkładać im bliżej porodu tym jestem bardziej przerażona jak ja dam radę...Staś daje teraz w kość bo chodzi przy meblach i trzeba go co chwilę na ręce brać i przenosić a tu brzuch bardzo przeszkadza. Na razie nie myślę o żadnej opiekunce ani żłobku ale zobaczymy...wyjdzie w praniu:)
-
To i ja się przywitam
Co prawda w ciąży jeszcze nie jestem, ale planuję zacząć się starać na przełomie roku - trochę się boję, bo też nie mamy nikogo na miejscu do pomocy a Janeczka jest HNB, ale z drugiej strony czemu mielibyśmy nie dać rady
Fajnie, że nas tu sporo -
Witajcie mamy bliźniaków albo dzieci rok po roku !
Mam do sprzedania wózek, który u moich dzieci sprawdził się świetnie, z kilku względów:
- siedzenia umieszczone jedne za drugim, wózek typu "tramwaj" - mieści się w drzwiach sklepowych, autobusowych, tramwajowych i każdych innych;
- siedzenia montowane w każdej możliwej konfiguracji - można zmienić w dowolnym momencie w zależności od słońca czy nastroju dzieci (jak się kłócą to plecami do siebie, a jak chcą się bawić to buźkami do siebie, można też usadzić oboje przodem bądź tyłem do kierunku jazdy);
- kierownica, dzięki której wózkiem manewruje się bardzo łatwo - jak samochodem. Nie trzeba go podnosić przy skręcaniu (co ma znaczenie jak dzieci już swoje ważą), wózek jest zwrotny. Kierownicę można zablokować i wtedy koła nie są skrętne;
- mocowania do spacerówek i gondoli (jeśli ktoś ma) są takie same;
- 2 wkładki do spacerówek pozwalające na przewożenie niemowlaków;
- siedzenia spacerówek przeszyte na ciemny brąz (nie widać plam i zabrudzeń);
- wózek wygląda tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c415b0a2c0a.jpg
Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana - mój mąż chętnie odpowie na wszelkie pytania pod podanym nr telefonu .
http://olx.pl/oferta/peg-perego-duette-wozek-blizniaczy-CID88-IDbff9H.html?action=show&id=166172877&utm_source=serviceletterAdModerated&utm_medium=email&utm_campaign=link#xtor=EREC-50-[id1]-20150813-[link]-14147383@1-20150813035207
-
nick nieaktualnyJa mam 11 miesięczną córeczkę z września i wyczekiwanego "synka" który prawdopodobnie przyjdzie na świat w lutym:) Ehh, No wiadomo ciężko jest wychować dwóję dzieci, zwłaszcza w tak małym odstępie wiekowym, ale jak to mówią dla chcącego nic trudnego, da się radę.. mam 3 metry od siebie teściową i swoją mamę, więc już o opiekę nad dziećmi nie muszę się martwić, pomogą, zaopiekują się nimi jak trzeba wtedy kiedy my będziemy chcieli gdzieś wyjść, co do łóżeczka to dla małej mamy łóżeczko, a dla małego kupiliśmy kołyskę, jak z niej wyrośnie to mała skończy 2 latka więc kupimy jej łóżko a mały przeniesie się do jej łóżeczka:) A wózek mamy podwójny z firmy mima:)
-
Hej koleżanki witam się i ja mój synek Wojtek ma prawie cztery miesiace a wczoraj dwie kreski na teście jeśli maleństwo urodziło by się w terminie byłby rok i jeden dzień różnicy kruszynka planowana -jest tylko strach bo jestem po cc ale lekarz pozwolił się starać na ostatniej wizycie... mam nadzieję ze wiedział co. mówi i będzie dobrze pozdrawiam i powodzenia życzę
Honey, aisa, olka30 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
To ja dołączę Mam 16 miesięcznego synka i córeczkę w brzuchu (termin na początek maja). U nas będzie 20 miesięcy różnicy.
Cały czas zastanawiam się nad podwójnym wózkiem czy jest sens kupować. Dla maluszka będę miała chustę a starszaka jak będziemy szli np do sklepu wsadzę w parasolkę. Myślę też nad dostawką do wózka dla starszego dziecka które będzie stało przy gondoli i nie wiem które rozwiązanie lepsze. Synek już teraz niechętnie siedzi w wózku więc nie wiem jak to będzie dalej.aisa lubi tę wiadomość
-
Hej Diabla
U nas miało być 21 miesięcy różnicy, ale ciąża szybko się skończyła. Teraz starszy będzie już miał 2 lata i 2 miesiące.
Na zwykle spacery gdzie syn może pobiegać myślę, że dostawka by wystarczyła. Gorzej sklep czy autobus, żeby się Młody nie rozpędził i nie szedł w swoją stronę
Znajoma z różnicą wieku 19 miesięcy kupiła podwójny wózek. U Niej chusta na spacery trochę odpadła bo rodziła w grudniu..Diabla85 lubi tę wiadomość
-
U nas będzie 17 miesięcy różnicy. Na szczęście dzięki ciąży zaoszczędzimy na żłobku Póki co obmyślamy jak urządzić pokój, bo maluchy będą w jednym. Chcieliśmy dwie dziewczynki, ale życie napisało inny scenariusz Boję się obsługi syna
aisa, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:U nas będzie 17 miesięcy różnicy. Na szczęście dzięki ciąży zaoszczędzimy na żłobku Póki co obmyślamy jak urządzić pokój, bo maluchy będą w jednym. Chcieliśmy dwie dziewczynki, ale życie napisało inny scenariusz Boję się obsługi syna
W sumie to fajnie, że będzie chłopak i dziewczynka. Urządzenie pokoju może być wyzwaniem ale dacie rade. Może każdy będzie miał swoją strefę