Dzieci rok po roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać mam już synka i od kilku dni wiem że jestem w ciązy, do lekarza potwierdzić idę za 3 tygodnie, kiedy już będzie słychać bicie małego serduszka, chodź obie ciąże były planowane to czasami ogarnia mnie panika jak ja sobie z tym wszystkim poradzę organizacyjnie
aisa, olka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje będzie starsze ale nachodzą mnie myśli jak to będzie gdy drugie będzie chciało spać a pierworodny będzie chciał szaleć... Jakoś się to ogarnie w praniu zapewne
Wczoraj byliśmy u znajomych z 4ką dzieci, najmłodsza ma lekko ponad miesiąc, starszy niecałe 2 lata i jakoś sobie nie przeszkadzali, ale starszy ma do zabawy jeszcze dwie starsze siostry więc też to inaczej wygląda -
Milcia wrote:Ja tak, aczkolwiek zastanawiam się cały czas, jak to będzie z dwójką tak malych dzieci
aisa lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Jakoś to będzie, wszystko wyjdzie w praniu, podobno pierwszy mc najgorszy bo trzeba na nowo wszystko ułożyć, a później już jest ok
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Hej ciężarówki
Bardziej zaawansowane ciążowo-wszystko już gotowe?
(U Kady gotowe, czeka
Te z mniejszymi brzuszkami-oswoiłyście się już z myślą o kolejnym bobasku?
czas pokaże...ale przyznaję się, że mam stracha jak ja to wszystko ogarne???aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aisa masz racje wyjdzie w praniu...ale przypomni sobie komu byl podporzadkowany Twoj dzien jak sie urodzil Jas;)
Ja mam pyt odnosnie snu w wieku ok roku. U nas bylo wszystko dobrze do ok 11,5 msc. Dwie drzemki w ciagu dnia 3-4 godz noc przespana od 8 do 7:30. Mala zasypiala sama. Az tu nagle po odlozeniu do lozeczka BUNT na calego. Zasnie ale pod warunkiem ze sie z nia jest. Ile Wasze dzieciaczki mialy drzemek w tym wieku i czy ktoras miala podobna sytulacje i najwazniejsze co zrobic zeby pokonac te problemy??? -
Ivi, a no wiadomo komu I teraz pewnie będzie drugiemu dziecięciu przez pierwszy miesiąc, później fajnie by było gdyby się to trochę ustawiło pod kątem Jasia, ale jak będzie to wiadomo że nie wiadomo
Jasiek w wieku 11 miesięcy przestawił się na 1 drzemkę. Może jakiś skok się trafił i ma stracha sama usypiać, może jakieś sny i boi się zasnąć. Jasiek do tej pory potrzebuje czasem żeby być przy Nim jak zasypia, czasem chcę trzymać za rękę. Nie odmawiam Mu tego. Wydaje mi się, że jeśli potrzebuje to z jakiegoś powodu.
Jasne, że z drugiej strony jest lęk że się przyzwyczai w drugim kierunku i wciąż będzie chcieć zasypiać z tą moją ręką, ale póki co nic takiego nie ma miejsca.
ivi lubi tę wiadomość