Dzieci rok po roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas dalej dwie drzemki. Od pol godziny do dwoch trwaja. Wieczorem najpozniej zasypia o 20, niestety trzeba go przytulic, byl moment ze sam zasypial po wypiciu butli. Teraz musi sie poprzytulac. W nocy jedna pobudka na mleko i wstaje nam o 4:45. Codziennie tak jest, jakby byl zaprogramowany. Jest to strasznie meczace bo niestety nie da sie teraz przy nim zasnac, trzeba miec go caly czas na oku. Pierwsza drzemka jest miedzy 8 a 10. Nie wiem co zrobic zeby pospal dluzej, tesknie za tym jak spal do 7.
ivi lubi tę wiadomość
-
Karola, to współczuję tak wczesnej pory. U nas wczoraj spała do 9, a dzisiaj do 8.10. Nie mogę narzekać, choć wstawanie w nocy jest męczące. Niby cała akcja zajmuje 10 minut w nocy, ale sam fakt, że trzeba wstać jest powoli denerwujący. Ale cóż, trzeba się przyzwyczajać, bo niedługo znów będzie więcej pobudek w nocy.
-
nick nieaktualnyO tej godzinie jest strasznie ciemno, praktycznie srodek nocy a on wstaje...i nic nie dalo kladzenie go pozniej spac, wybudza sie wczesnie. Raz tylko pospal do 7:30 i to juz bylo swieto...mam nadzieje ze do sierpnia sie przestawi i jeszcze zniknie te nocne karmienie. Bo nie wiem jak dam rade wstawac kilka razy w nocy do noworodka i nie moc pospac dluzej rano.
-
Dziekuje dziewczyny za odp. Ja mala probowalam przestawic na jedna drzemke jak zaczely sie u nas te problemy. Po tyg wrocilysmy do dwoch bo widac bylo ze ich potrzebuje, byla strasznie zmeczona. Moze za wczesnie zrezygnowalam...moze z czasem by sie przyzwyczaila. U nas na szczescie noce przespane od 8-8:30 do 7.
Karola i Milcia nie wiem czy to zadziala u tak duzych dzieci jak Wasze ale u nas w wieku 4-5 msc pomoglo tzw budzenie zeby spac. Przez 3-5 dni budzi sie dziecko zaczym samo sie obudzi. Nalezy to zrobic kazdego dnia o innej porze ok godz poltorej przed pobudka dziecka. U nas to pomoglo jak pomogalam malej nauczyc sie przesyliac noce. -
nick nieaktualny
-
Witajcie! Jestem w drugiej ciąży, urodziłam w lipcu przez cc, teraz zaszłam ponownie w ciążę po 7 miesiącach. Czy jest tu mama w podobnej sytuacji? Czy z drugą ciążą wszystko w porządku? Dopiero myślałam o rozpoczynaniu starań o rodzeństwo, a tu taka niespodzianka w pierwszym spontanicznym cyklu.
Jeśli jest tu mama, która też dość szybko po cc zdecydowała sie na kolejne dzieciatko to proszę aby się odezwała
Pozdrawiam Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:10
-
Radiszka u mnie pierwsze cc listopad 2014 a druga ciąża po 9 miesiącach, czyli będzie ok 18 mcy różnicy, rana pi cc dziś mi dokuczala a wcześniej w ogóle jej nie czułam. Ja siedzę ogarniam sama, mąż w pracy i pilnuje budowy domu
Ofelaine lubi tę wiadomość
-
O jaki fajny temat, więc i ja się dołączę
W domku mam 14,5 miesięcznego synka. Stwierdziliśmy z mężem że od listopada tamtego roku staramy się o drugie. Udało się za pierwszym razem, a na usg przeżyłam absolutny szok - ciąża bliźniacza.......
Nie miałam żadnych predyspozycji do tego.
Także ten, czekam na ten armagedon...
Maniuś, olka30 lubią tę wiadomość
-
Czesc mamusie, pisze pierwszy raz w tym watku i mam do Was pytanie: do mam, ktore juz urodzily dzieci rok po roku i do tych aktualnie ciezarnych.
Do pierwszej grupy pytanie: Jak sobie poradzilyscie z faktem karmienia noworodka non-stop, kiedy w domu byl roczny czy poltoraroczny szkrab-rozrabiaka, ktory biega z predkoscia swiatla i trzeba miec na niego/nia oko przez 100% czasu?
Bo ja ilekroc pomysle o drugim dziecku (corka ma 13 miesiecy) nachodza mnie przerazajace mysli o katastrofie. Nie umiem sobie wyobrazic, ze musialabym byc unieruchomiona w fotelu z noworodkiem przy piersi, kiedy starszak jest gotowy potluc wszystkie lampy w domu, zerwac zaslony w oknach, udusic kota a potem schowac sie w koszu na brudna bielizne...
Do drugiej grupy: Jak Wy to sobie wyobrazacie w najblizszej przyszlosci?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Karo Em wrote:O jaki fajny temat, więc i ja się dołączę
W domku mam 14,5 miesięcznego synka. Stwierdziliśmy z mężem że od listopada tamtego roku staramy się o drugie. Udało się za pierwszym razem, a na usg przeżyłam absolutny szok - ciąża bliźniacza.......
Nie miałam żadnych predyspozycji do tego.
Także ten, czekam na ten armagedon...
Jesli o armagedonie mowa, moje pytanie powyzej! Powodzenia!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej hej ja mam 3 "rok po roku" synka 19.02.2013, córkę 03.10.2014 i drugą córkę 22.02.2016 Na razie nie narzekam tfu tfu najmłodsza wstaje co 2,5-3,5h potrzebuje 10-20 min uwagi td przewijanie ,pierś i odkładam idzie spać jak karmię oglądają bajki czy coś jest na razie ok ,no i często córka siedzi obok i młodszą głaszcze i całuję w głowę ,zakochana w siostrze jest a synek najczęściej bajki ogląda albo się bawi czasem idzie do moich braci piętro wyżej się pobawić ,ale muszę powiedzieć że i razem obiad z dzieciakami da radę zrobić itd zobaczymy jak to będzie jak najmłodsza podrośnie i będzie już mniej w dzień spała bo póki co jeszcze mam to szczęście że nie potrzebuje uwagi, no i myślę że wszystko jest do pogodzenia
Pozdrawiamyolka30 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Hej Dziewczyny. Mam do Was pytanie oczekuję kolejnego dzieciatka w październiku ( cc około 27 września) . W związku z tym mam pytanie. czy wozek rok po roku to dobra sprawa? Moja corcia będzie miała rok i 7 miesięcy.
Zastanawiam się nad takim wózkiem ponieważ Noe wiem jak miałyby wuglafacc zakupy i codzienne spacery chociaż przez pierwsze pół roku maluszka. Podpowiedzcie czy to dobry pomysł.
Jeżeli macie już jakieś typy takowych wózków to również będę wdzięczna za firmy godne uwagi. -
nick nieaktualnykasia_1988 Jak masz taką możliwość to kupuj nawet nie wiesz jak ten wózek mi pomógł , mam córeczki rok po roku i miałam taki wózek że jedno siedzisko było za drugim , niestety nie pamiętam firmy ale jak się szuka to się znajdzie , czy do lekarza , czy po synka do szkoły , czy na miasto , na prawdę jestem zadowolona że miałam taki wózek , gdyż byłam niezależna i spokojnie mogłam wszędzie z małymi chodzić .
olka30, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Mam córkę 14 miesięcy prawie i jestem 9 tyg będzie 21 miesięcy różnicy
Czy jest ktoś z różnica prawie 2 lata?
Nie planuje kupować podwójnego wózka, jedynie dostawkę do wózka do stania dla córci i nosidło dla maluszka jak nie będzie jak wynieść wózka
Laurka, ja jak karmiłam moją a musiałam coś zrobić to po prostu szłam z nią przy cycu. Może nie jest to rozwiązanie na stałe ale jak trzeba to trzeba
[/url] -
U nas bedzie 17 msc roznicy i kupilismy I-Candy Apple to Pear. Wozek jest uzywany ale w b dobrym stanie. W zestawie jest 1 gondolka plus 2 spacerowki (w tym modelu mozna sobie dowolnie kompletowac sklad wozka). Jak sie sprawdzi w praktyce przekonam sie juz niedlugo...