Dzieci rok po roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Widze że ruch się tutaj zrobił dzisiejszego popołudnia. i dobrze, im nas więcej tym będzie raźniej
Robotka1, Milcia, Agusia , Paula222 witajcie dziewczyny
Milcia super brzusio. Mój w tej ciąży jakoś wolniej rośnie. Niby wyskoczył szybko na początku ale teraz zwolnił. Nawet waga bez zmian.
aisa wrote:W sumie to mam nadzieje, że drugie będzie takie jak pierwsze. Spokojny był i jest (tfu tfu), kolki ani razu. Nocy nie przesypiał, dość często cyckał, ale teraz ładnie śpi.
A Ty chcesz przeciwieństwo pierwszego czy żeby było podobnie jak z Julią?
U nas pierwsze 4 tyg był spokój. Później pojawiła się kolka-najgorsze 5-6 tyg w moim życiu. Mała potrafiła płakać przez 8 godz z dwiema półgodzinnymi przerwami. Ze snem od początku nie było problemu. Nawet w czasie kolki potrafiła w nocy przesypiać 7-9 godz. od 4 msc śpi ładnie całe noce
My 10 lutego poznamy płećAgusia ;), aisa lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Luknelam potem na suwaczek i pomyślałam, że może już wiesz że chłopak stąd samochód
Fajnie, że Kacper już taki samodzielny kawaler
Masz kontakt z dziewczynami z pielęgnacji? Już pewnie urodziły te, które były w ciąży jak zniknęłyście na fb.
A co do dziewczyn to jest nas 40 ,zżyłyśmy sie bardzo i piszemy ze sobą codziennie..no w miarę możliwości bo wiadomo jedne do pracy,inne w wirze obowiązków domowych i macierzyństwa:-) no urodziny dziewczyny ale kolejne juz zasilają nasza mala listę heheaisa lubi tę wiadomość
-
Pasia, takie "decyzje losu" są często najlepsze. Człowiek by siedział i szukał za i przeciw a tu bach i nie ma się nad czym zastanawiać
Przyatakuje Cię na priv to może sprzedaż jakiś news a tak serio to pisałam np do Niny na priv ale już tu chyba nie zagląda.
Agusia, czemu potem odstęp 5 lat? Tak z czystej ciekawości pytam.
Paula, Jaśki to bezkolkowe chłopaki więc będzie okpasia27 lubi tę wiadomość
-
U nas też kolki były straszne. Zaczęły się już po wyjściu ze szpitala, a nie tak jak mówią od 3 tygodnia. Zazwyczaj trwały od 17 do 2.30, taką porę sobie ustaliła i dobre 3-4 tydonie o 2.30 chodziła spać, a kilka razy zdarzyło się, że szliśmy spać o 4... Potem przed skończeniem 2 miesiąca zaczęła spac nagle po 7-8 h pod rząd i właśnie wtedy nastał piękny czas bez kolek. Trzeba będzie to na nowo przerobić, ale za to szybko wyjdziemy z pieluch, dzieci się będa razem wychowywać i rosnąć
-
Paula222 wrote:Agusia ooo to szykuje ci się odpoczynek
U nas kolki też były straszne, no ale cóż... Przeżyje się Czego nie robi się dla dzieci Chociaż mam nadzieję, że Janek bedzie łaskawszy -
aisa wrote:
Agusia, czemu potem odstęp 5 lat? Tak z czystej ciekawości pytam
Czemu tyle lat? Bo od kwietnia 2014 siedzę w domu, a to jedna ciąża a to macierzyński a teraz druga, nawet nie wróciłam do pracy i po porodzie tez chce siedzieć min 2 lata i dopiero do pracy, a chce wrócić trochę do codzienności i normalności dzieci są kochane, ale kontakt z dorosłymi tez jest mega ważny i ten moment, kiedy Twój mózg jest używany do czegoś innego
-
Witajcie dziewczyny. Również spodziewam się drugiego bobasa rok po roku, dokładnie będzie jakieś 18 miesięcy
W naszym przypadku trochę to było nieplanowane, ale skoro los tak chciał to musi być dobrzeAgusia ;), pasia27, aisa, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Agusia, to nasze chłopaki łaskawe dla nas w kwestii kolek i ząbkowania. Oby drugorodne dzieci też takie były.
Rozumiem kwestie odpoczynku po drugim dziecku. Rozumiem że te 5 lat to takie bardziej umowne bo może się okazać 4 i 6 lat
Hej MoruskowaAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
Hehe Aisa dokładnie tak, okres umowny to tyle żebym mogła wdrożyć się w nową pracę, z tamtej musze zrezygnować bo jest bardzo daleko a z dwójką dzieci długie dojazdy odpadają.
A bardzo liczę, na to żeby drugi synek tez trafił sue śpioch i bez kolek, młody do 6 mca spał po 18 h na dobęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:21
aisa lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Hehe Aisa dokładnie tak, okres umowny to tyle żebym mogła wdrożyć się w nową pracę, z tamtej musze zrezygnować bo jest bardzo daleko a z dwójką dzieci długie dojazdy odpadają.
A bardzo liczę, na to żeby drugi synek tez trafił sue śpioch i bez kolek, młody do 6 mca spał po 18 h na dobęAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja u nas również mała różnica wieku Ja po cichu od pierwszej ciąży chciałam albo jedynczkę albo małą różnicę wieku. Innej opcji nie widziałam nie brałam pod uwagę. Córa urodziła się trochę za szybko więc w głowie od razu pojawiła się myśl - zostaje jedynaczką. Po pewnym czasie jak zobaczyliśmy że córa wychodzi z wcześniactwa obroną ręką stwierdziliśmy że może postaramy się o to aby nie była sama na tym świecie. No i udało się. U nas różnica będzie 19 miesięcy.
Paula222, aisa lubią tę wiadomość
-
Hej Angela,
Ale malutka była Twoja córeczka jak się urodziła. Fajnie, że teraz pięknie nadrabia/nadrobiła.
Ja miałam podobną urodzeniową wagę, ale z ciąży bliźniaczej ur pod koniec siódmego miesiąca. Ponoć całkiem szybko z siostrą nadgoniłyśmy braki
Ale żeby stresu było mniej tym razem to niech maleństwo posiedzi dłużej w brzuchu i wcześniej nie planuje wychodzić -
nick nieaktualnyaisa wrote:Hej Angela,
Ale malutka była Twoja córeczka jak się urodziła. Fajnie, że teraz pięknie nadrabia/nadrobiła.
Ja miałam podobną urodzeniową wagę, ale z ciąży bliźniaczej ur pod koniec siódmego miesiąca. Ponoć całkiem szybko z siostrą nadgoniłyśmy braki
Ale żeby stresu było mniej tym razem to niech maleństwo posiedzi dłużej w brzuchu i wcześniej nie planuje wychodzić
Córa już nadrobiła, rozwija się zgodnie z rówieśnikami. Temu maleństwu już jest mówione że ma siedzieć 9 miesięcy oby się posłuchał.
Milcia wrote:Angela, a w którym tygodniu się mała urodziła? Bo po wymiarach widzę, że kruszynka
Ja po wizycie. Mały ma 9 cm i 104 gWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:02
aisa lubi tę wiadomość
-
Jak to dobrze, że w tych czasach medycyna ratuje takie maleństwa. A one szybko nadrabiają zaległości
My z siostrą jesteśmy z 33tc więc dłużej siedziałyśmy w brzuchu. Ważyłam 1600, 45cm.
Czemu Mała tak się spieszyła? Szyjka za krótka, jakieś problemy w ciąży? Sorki że tak wypytuje, ciekawość wcześniakaAngela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaisa wrote:Jak to dobrze, że w tych czasach medycyna ratuje takie maleństwa. A one szybko nadrabiają zaległości
My z siostrą jesteśmy z 33tc więc dłużej siedziałyśmy w brzuchu. Ważyłam 1600, 45cm.
Czemu Mała tak się spieszyła? Szyjka za krótka, jakieś problemy w ciąży? Sorki że tak wypytuje, ciekawość wcześniaka