X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dzieci rok po roku
Odpowiedz

Dzieci rok po roku

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że ruch się tutaj zrobił dzisiejszego popołudnia. i dobrze, im nas więcej tym będzie raźniej

Robotka1, Milcia, Agusia ;), Paula222 witajcie dziewczyny

Milcia super brzusio. Mój w tej ciąży jakoś wolniej rośnie. Niby wyskoczył szybko na początku ale teraz zwolnił. Nawet waga bez zmian.
    aisa wrote:
    W sumie to mam nadzieje, że drugie będzie takie jak pierwsze. Spokojny był i jest (tfu tfu), kolki ani razu. Nocy nie przesypiał, dość często cyckał, ale teraz ładnie śpi.
    A Ty chcesz przeciwieństwo pierwszego czy żeby było podobnie jak z Julią?

U nas pierwsze 4 tyg był spokój. Później pojawiła się kolka-najgorsze 5-6 tyg w moim życiu. Mała potrafiła płakać przez 8 godz z dwiema półgodzinnymi przerwami. Ze snem od początku nie było problemu. Nawet w czasie kolki potrafiła w nocy przesypiać 7-9 godz. od 4 msc śpi ładnie całe noce

My 10 lutego poznamy płeć

Agusia ;), aisa lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Luknelam potem na suwaczek i pomyślałam, że może już wiesz że chłopak stąd samochód ;)
    Fajnie, że Kacper już taki samodzielny kawaler :)
    Masz kontakt z dziewczynami z pielęgnacji? Już pewnie urodziły te, które były w ciąży jak zniknęłyście na fb.
    Tak jakos podświadomie ustawilam autko hihi ale czekamy jeszcze hehe
    A co do dziewczyn to jest nas 40 ,zżyłyśmy sie bardzo i piszemy ze sobą codziennie..no w miarę możliwości bo wiadomo jedne do pracy,inne w wirze obowiązków domowych i macierzyństwa:-) no urodziny dziewczyny ale kolejne juz zasilają nasza mala listę hehe

aisa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam dzieci z mala roznica wieku ale mój partner miał inne zdanie na ten temat :-( powiem szczerze ze tym razem los za niego/za nas zdecydował :-) i bardzo się cieszymy :-)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ooo to szykuje ci się odpoczynek ;)

U nas kolki też były straszne, no ale cóż... Przeżyje się :) Czego nie robi się dla dzieci :D Chociaż mam nadzieję, że Janek bedzie łaskawszy :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, takie "decyzje losu" są często najlepsze. Człowiek by siedział i szukał za i przeciw a tu bach i nie ma się nad czym zastanawiać ;)
    Przyatakuje Cię na priv to może sprzedaż jakiś news ;) a tak serio to pisałam np do Niny na priv ale już tu chyba nie zagląda.

Agusia, czemu potem odstęp 5 lat? Tak z czystej ciekawości pytam.

Paula, Jaśki to bezkolkowe chłopaki więc będzie ok :)

pasia27 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kolki były straszne. Zaczęły się już po wyjściu ze szpitala, a nie tak jak mówią od 3 tygodnia. Zazwyczaj trwały od 17 do 2.30, taką porę sobie ustaliła i dobre 3-4 tydonie o 2.30 chodziła spać, a kilka razy zdarzyło się, że szliśmy spać o 4... Potem przed skończeniem 2 miesiąca zaczęła spac nagle po 7-8 h pod rząd i właśnie wtedy nastał piękny czas bez kolek. Trzeba będzie to na nowo przerobić, ale za to szybko wyjdziemy z pieluch, dzieci się będa razem wychowywać i rosnąć :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Agusia ooo to szykuje ci się odpoczynek ;)

U nas kolki też były straszne, no ale cóż... Przeżyje się :) Czego nie robi się dla dzieci :D Chociaż mam nadzieję, że Janek bedzie łaskawszy :D
    O widzę, że też będzie dwóch chłopaków :-) Adrianek nie miał kolek itp itd nawet ząbki w miarę dobrze przechodzi, nocy do dziś nie przesypia, ale dokładnie czego się nie robi dla dzieci :-) i oczywiście liczę, że drugi też bedzue dla mnie łaskawy :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

Agusia, czemu potem odstęp 5 lat? Tak z czystej ciekawości pytam

Czemu tyle lat? Bo od kwietnia 2014 siedzę w domu, a to jedna ciąża a to macierzyński a teraz druga, nawet nie wróciłam do pracy i po porodzie tez chce siedzieć min 2 lata i dopiero do pracy, a chce wrócić trochę do codzienności i normalności :-) dzieci są kochane, ale kontakt z dorosłymi tez jest mega ważny i ten moment, kiedy Twój mózg jest używany do czegoś innego :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • moruskowa Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Również spodziewam się drugiego bobasa rok po roku, dokładnie będzie jakieś 18 miesięcy :)

W naszym przypadku trochę to było nieplanowane, ale skoro los tak chciał to musi być dobrze :)

Agusia ;), pasia27, aisa, Paula222 lubią tę wiadomość

201501231762.png

201608307244.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moruskowa to tak jak u nas 18 miesięcy różnicy:)
    dziś na spokojnie sobie wszystko w głowie układam dopiero:)

aisa lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, to nasze chłopaki łaskawe dla nas w kwestii kolek i ząbkowania. Oby drugorodne dzieci też takie były.
    Rozumiem kwestie odpoczynku po drugim dziecku. Rozumiem że te 5 lat to takie bardziej umowne bo może się okazać 4 i 6 lat ;)

Hej Moruskowa :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Aisa dokładnie tak, okres umowny :-) to tyle żebym mogła wdrożyć się w nową pracę, z tamtej musze zrezygnować bo jest bardzo daleko a z dwójką dzieci długie dojazdy odpadają.
    A bardzo liczę, na to żeby drugi synek tez trafił sue śpioch i bez kolek, młody do 6 mca spał po 18 h na dobę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:21

aisa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe Aisa dokładnie tak, okres umowny :-) to tyle żebym mogła wdrożyć się w nową pracę, z tamtej musze zrezygnować bo jest bardzo daleko a z dwójką dzieci długie dojazdy odpadają.
    A bardzo liczę, na to żeby drugi synek tez trafił sue śpioch i bez kolek, młody do 6 mca spał po 18 h na dobę :-)
    O to też Ci życzę takiego cudnego śpiocha jak Adrianek :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja u nas również mała różnica wieku :) Ja po cichu od pierwszej ciąży chciałam albo jedynczkę albo małą różnicę wieku. Innej opcji nie widziałam nie brałam pod uwagę. Córa urodziła się trochę za szybko więc w głowie od razu pojawiła się myśl - zostaje jedynaczką. Po pewnym czasie jak zobaczyliśmy że córa wychodzi z wcześniactwa obroną ręką stwierdziliśmy że może postaramy się o to aby nie była sama na tym świecie. No i udało się. U nas różnica będzie 19 miesięcy.

Paula222, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Angela,
    Ale malutka była Twoja córeczka jak się urodziła. Fajnie, że teraz pięknie nadrabia/nadrobiła.
    Ja miałam podobną urodzeniową wagę, ale z ciąży bliźniaczej ur pod koniec siódmego miesiąca. Ponoć całkiem szybko z siostrą nadgoniłyśmy braki ;)
    Ale żeby stresu było mniej tym razem to niech maleństwo posiedzi dłużej w brzuchu i wcześniej nie planuje wychodzić :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a w którym tygodniu się mała urodziła? Bo po wymiarach widzę, że kruszynka :)

Ja po wizycie. Mały ma 9 cm i 104 g :)

aisa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dopiero zobaczyłam ten wątek, pozdrawiam

aisa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Hej Angela,
    Ale malutka była Twoja córeczka jak się urodziła. Fajnie, że teraz pięknie nadrabia/nadrobiła.
    Ja miałam podobną urodzeniową wagę, ale z ciąży bliźniaczej ur pod koniec siódmego miesiąca. Ponoć całkiem szybko z siostrą nadgoniłyśmy braki ;)
    Ale żeby stresu było mniej tym razem to niech maleństwo posiedzi dłużej w brzuchu i wcześniej nie planuje wychodzić :)

Córa już nadrobiła, rozwija się zgodnie z rówieśnikami. Temu maleństwu już jest mówione że ma siedzieć 9 miesięcy :) oby się posłuchał.

Milcia wrote:
    Angela, a w którym tygodniu się mała urodziła? Bo po wymiarach widzę, że kruszynka :)

Ja po wizycie. Mały ma 9 cm i 104 g :)
    Dokładnie w 30 tc. Fakt takiego okruszka nigdy nie widziałam. A pomyśleć że są jeszcze mniejsze dzieciątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:02

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że w tych czasach medycyna ratuje takie maleństwa. A one szybko nadrabiają zaległości :)
    My z siostrą jesteśmy z 33tc więc dłużej siedziałyśmy w brzuchu. Ważyłam 1600, 45cm.

Czemu Mała tak się spieszyła? Szyjka za krótka, jakieś problemy w ciąży? Sorki że tak wypytuje, ciekawość wcześniaka ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Jak to dobrze, że w tych czasach medycyna ratuje takie maleństwa. A one szybko nadrabiają zaległości :)
    My z siostrą jesteśmy z 33tc więc dłużej siedziałyśmy w brzuchu. Ważyłam 1600, 45cm.

Czemu Mała tak się spieszyła? Szyjka za krótka, jakieś problemy w ciąży? Sorki że tak wypytuje, ciekawość wcześniaka ;)
    W 19 tc miałam robiona operacje wyrostka i najprawdopodobniej to od tego się zaczęło. W dniu pęknięcia pęcherza płodowego miałam robione usg dopochwowe i myślę że uszkodziła mi pęcherz do końca ponieważ 3 tygodnie wcześniej byłam na ip Z podejrzeniem saczacych się wód tam lekarz powiedział że może być mikro dziurka I mam obserwować. Następnego dnia znów pojechałam na Ip I tam lekarz powiedział że to moje uplawy. No I Tak funkcjonowałam :( Do 13 piątku I tamtej wizyty.

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ