X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję!

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine super :) to byla pierwsza wizyta ciazowa czy bylas predzej?

Ja za tydzien, juz przebieram nozkami..

Ani0nka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Sunshine super :) to byla pierwsza wizyta ciazowa czy bylas predzej?

Ja za tydzien, juz przebieram nozkami..
    Byłam w 5t5d, ale wtedy był tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i mini zarodek najprawdopodobniej :)

Ledwie doczekalam te 10 dni od tamtej wizyty do dzisiejszej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Monika Szpotańska- Sikorska z BORAMED. Jest podobno tam jeszcze jedna swietna lekarka, tylko nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa, mamaginekolog do niej chodzila, musze zapytac znajomej.
    ja też do niej chodzę, babeczka jest super :) nie dość, że miła, empatyczna, to jeszcze z ogromną wiedzą.
    Ale może lepiej jej tak nie polecać, bo potem opóźnienie na 40 minut i kolejka pod gabinetem i ciężko się zapisać :D

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, to mi dr D powiedział ze wysoki progesteron wcale nie oznacza ze owulacja była, bo pęcherzyk mogł nie pęknąć. O, tak mnie nastraszył i kazał na pełen monit iść :)

Wik89 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe luzik.
    Jak pisze Lami, co zrobiła a czego nie zrobiła to jej sprawa, której już nic nie zmieni.
    Tęczowa pisze o testach z domowego lab to piszę o moich doświadczeniach z nimi.
    AniOnka pyta o moje pozycje z mężem (XD) no to jej zaraz zarzucę fotką :D
    Zeszło na krwiaka to napisałam o Alis, bo też miałam krwiaka, mój się wchłonął, Alis nie, więc to przytoczyłam, bo myślę, ze u niej ten krwiak nie wchłonął tylko się powiększył i oderwał łożysko, a chwilę potem oba zarodki.

tęczova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine super! Jakie duże bobo :D?

AniOnka, u nas najczęstsze pozycje:
    Jak nie jestem podniecona i nie mam totalnie ochoty na seks to ja na brzuchu, bo wtedy jest mi najwygodniej (jak ktoś ma tyłozgięcie to wie, że seks czasami nie jest przyjemny)
    Jak jestem podniecona i napalona to zawsze na górze jestem :D

Powiem wam, że ja właśnie najbardziej byłam zeschizowana w ciąży z synem. Sztucznie wywoływana owu, po owu prog leżał, więc w cholerę lutki brałam. Potem w 20tc okazało się, że ma 2 naczyniową pepowinę, a do tego ten poród przedwczesny zatrzymany w 31tc...
    I dopóki go nie urodziłam, nie usłyszałam od lekarzy, że narządy zdrowe, że ma wszystko co ma mieć itd to cały czas się bałam, że może coś było nie tak z nim/zarodkiem i gdyby nie ta lutka to bym poroniła, bo może genetycznie był uszkodzony...
    Kurcze, jak to piszę to znowu mi się przypominają te schizy w 2giej ciąży :( :/

Ani0nka lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na wizycie, serduszko bije! <3 :)

Pięknie gratuluje :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z mamą, której jedną z ginekolożek, z którą pracuje, powiedziała o metodzie pobierania moczu do badania już w bardziej zaawansowanej ciąży. Może którejś się przyda na później.
    Kiedy wychodzą jakieś bakterie w moczu, to nie ma co panikować, tylko mocz do powtórki. Po podmyciu się rano wkładamy minimalnie tampon i wiadomo środkowy mocz do pojemnika. Wtedy unika się dostania się wydzielin do moczu, które bardzo często bardzo mącą w jego wynikach. Później niepotrzebne antybiotyki, wyjałowienie organizmu.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:03

sunshine03, kark, Lami, madziorek86, blair., XxMoniaXx, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Sunshine super! Jakie duże bobo :D?
    No właśnie z pomiarem to był problem, bo sprzęt w medicoverze taki sobie, a bobo się ułożyło jakoś wzdłuż fal usg a nie w poprzek. Zmierzył na 7.5mm, czyli ciąża trochę mlodsza, ale z zaznaczeniem, że błąd pomiaru jest bardzo prawdopodobny :)

kark, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Na następnej wizycie będzie machać do rodziców :D

Tęczowa mąż się napewno nie pogniewa :)

Kurcze, muszę też coś wymyśleć na Walentynki do mojej gromadki... ;)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - super! :) Jeśli tez do niej chodzisz to możliwe, że kiedyś spotkamy się w kolejce :D
    Tęczova - no i świetnie! Idealne Walentynki :) Ja mam wielką nadzieję, że u mnie też w końcu pojawi się ta krecha, bo mam czas tylko do piątku włącznie. Eh...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, to dzisiaj i jutro dwa złote strzały :D widzisz, nikt lh Tobie nie ukradł :D

Ja kupiłam gatki w cmoki czerwone (usta), w dino były. W zeszłym roku dostał pufę do grania w psp i żałuję do dziś, bo ewidentnie więcej gra i zagraca pokój. Także w tym roku ostrożnie :D

kark lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, pojawi się! I to właśnie tak znienacka :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:03

Lami lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas walentynki muszą być na słodko :P
    Ogólnie mało słodyczy maluchom dajemy, więc jak w zeszłym roku kupiłam im zabawki to dostałam zrąbke gdzie czekolada :P

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, u nas też na słodko. Moja mama co roku robi dla Nas wszystkich pizzę z czekoladą i bananem :D Wiem, że dziwnie to brzmi.
    My juz Walentynki mamy zaliczone, wyjazd był prezentem. Chociaż pewnie wykombinuję coś romantico, bo lubię takie klimaty :)

kark, Lami, blair. lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj, a ja zapomniałam, że małżowi Trzeba coś kupić :p może po prostu posprzątam w domu, to będzie najlepszy prezent :p
    Chyba czwartek zrobię sobie wolny, ciągle tylko praca praca praca a w domu naprawdę już syf chodzi i mlaska :p i może coś mu wreszcie ugotuje :p

Anhydra, Niezapominajka2, kark, Lami, Beti82, przedszkolanka:), tęczova, blair. lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze to po wszystkim przykładam majty M do mojej Żizel, tak z 5 min sobie leżymy przytuleni i gadamy, a potem albo idę siku (dzień) albo wycieram resztę o majty i zasypiam (noc) :P

Arashe lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ