X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję!

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine super :) to byla pierwsza wizyta ciazowa czy bylas predzej?

Ja za tydzien, juz przebieram nozkami..

Ani0nka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Sunshine super :) to byla pierwsza wizyta ciazowa czy bylas predzej?

Ja za tydzien, juz przebieram nozkami..
    Byłam w 5t5d, ale wtedy był tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i mini zarodek najprawdopodobniej :)

Ledwie doczekalam te 10 dni od tamtej wizyty do dzisiejszej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Monika Szpotańska- Sikorska z BORAMED. Jest podobno tam jeszcze jedna swietna lekarka, tylko nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa, mamaginekolog do niej chodzila, musze zapytac znajomej.
    ja też do niej chodzę, babeczka jest super :) nie dość, że miła, empatyczna, to jeszcze z ogromną wiedzą.
    Ale może lepiej jej tak nie polecać, bo potem opóźnienie na 40 minut i kolejka pod gabinetem i ciężko się zapisać :D

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, to mi dr D powiedział ze wysoki progesteron wcale nie oznacza ze owulacja była, bo pęcherzyk mogł nie pęknąć. O, tak mnie nastraszył i kazał na pełen monit iść :)

Wik89 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe luzik.
    Jak pisze Lami, co zrobiła a czego nie zrobiła to jej sprawa, której już nic nie zmieni.
    Tęczowa pisze o testach z domowego lab to piszę o moich doświadczeniach z nimi.
    AniOnka pyta o moje pozycje z mężem (XD) no to jej zaraz zarzucę fotką :D
    Zeszło na krwiaka to napisałam o Alis, bo też miałam krwiaka, mój się wchłonął, Alis nie, więc to przytoczyłam, bo myślę, ze u niej ten krwiak nie wchłonął tylko się powiększył i oderwał łożysko, a chwilę potem oba zarodki.

tęczova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine super! Jakie duże bobo :D?

AniOnka, u nas najczęstsze pozycje:
    Jak nie jestem podniecona i nie mam totalnie ochoty na seks to ja na brzuchu, bo wtedy jest mi najwygodniej (jak ktoś ma tyłozgięcie to wie, że seks czasami nie jest przyjemny)
    Jak jestem podniecona i napalona to zawsze na górze jestem :D

Powiem wam, że ja właśnie najbardziej byłam zeschizowana w ciąży z synem. Sztucznie wywoływana owu, po owu prog leżał, więc w cholerę lutki brałam. Potem w 20tc okazało się, że ma 2 naczyniową pepowinę, a do tego ten poród przedwczesny zatrzymany w 31tc...
    I dopóki go nie urodziłam, nie usłyszałam od lekarzy, że narządy zdrowe, że ma wszystko co ma mieć itd to cały czas się bałam, że może coś było nie tak z nim/zarodkiem i gdyby nie ta lutka to bym poroniła, bo może genetycznie był uszkodzony...
    Kurcze, jak to piszę to znowu mi się przypominają te schizy w 2giej ciąży :( :/

Ani0nka lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na wizycie, serduszko bije! <3 :)

Pięknie gratuluje :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z mamą, której jedną z ginekolożek, z którą pracuje, powiedziała o metodzie pobierania moczu do badania już w bardziej zaawansowanej ciąży. Może którejś się przyda na później.
    Kiedy wychodzą jakieś bakterie w moczu, to nie ma co panikować, tylko mocz do powtórki. Po podmyciu się rano wkładamy minimalnie tampon i wiadomo środkowy mocz do pojemnika. Wtedy unika się dostania się wydzielin do moczu, które bardzo często bardzo mącą w jego wynikach. Później niepotrzebne antybiotyki, wyjałowienie organizmu.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:03

sunshine03, kark, Lami, madziorek86, blair., XxMoniaXx, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Sunshine super! Jakie duże bobo :D?
    No właśnie z pomiarem to był problem, bo sprzęt w medicoverze taki sobie, a bobo się ułożyło jakoś wzdłuż fal usg a nie w poprzek. Zmierzył na 7.5mm, czyli ciąża trochę mlodsza, ale z zaznaczeniem, że błąd pomiaru jest bardzo prawdopodobny :)

kark, Lami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Na następnej wizycie będzie machać do rodziców :D

Tęczowa mąż się napewno nie pogniewa :)

Kurcze, muszę też coś wymyśleć na Walentynki do mojej gromadki... ;)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - super! :) Jeśli tez do niej chodzisz to możliwe, że kiedyś spotkamy się w kolejce :D
    Tęczova - no i świetnie! Idealne Walentynki :) Ja mam wielką nadzieję, że u mnie też w końcu pojawi się ta krecha, bo mam czas tylko do piątku włącznie. Eh...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, to dzisiaj i jutro dwa złote strzały :D widzisz, nikt lh Tobie nie ukradł :D

Ja kupiłam gatki w cmoki czerwone (usta), w dino były. W zeszłym roku dostał pufę do grania w psp i żałuję do dziś, bo ewidentnie więcej gra i zagraca pokój. Także w tym roku ostrożnie :D

kark lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, pojawi się! I to właśnie tak znienacka :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:03

Lami lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas walentynki muszą być na słodko :P
    Ogólnie mało słodyczy maluchom dajemy, więc jak w zeszłym roku kupiłam im zabawki to dostałam zrąbke gdzie czekolada :P

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, u nas też na słodko. Moja mama co roku robi dla Nas wszystkich pizzę z czekoladą i bananem :D Wiem, że dziwnie to brzmi.
    My juz Walentynki mamy zaliczone, wyjazd był prezentem. Chociaż pewnie wykombinuję coś romantico, bo lubię takie klimaty :)

kark, Lami, blair. lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj, a ja zapomniałam, że małżowi Trzeba coś kupić :p może po prostu posprzątam w domu, to będzie najlepszy prezent :p
    Chyba czwartek zrobię sobie wolny, ciągle tylko praca praca praca a w domu naprawdę już syf chodzi i mlaska :p i może coś mu wreszcie ugotuje :p

Anhydra, Niezapominajka2, kark, Lami, Beti82, przedszkolanka:), tęczova, blair. lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze to po wszystkim przykładam majty M do mojej Żizel, tak z 5 min sobie leżymy przytuleni i gadamy, a potem albo idę siku (dzień) albo wycieram resztę o majty i zasypiam (noc) :P

Arashe lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ