X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, nie siadamy na biedna dziewczynę tylko jej współczujemy, pojawiło się pytanie, to udzielamy odpowiedzi. Siadamy jedynie na brak współpracy ze strony lekarza, bo wypuszczanie pacjentki bez wyczerpującej informacji nie jest wporzadku.

Dlatego też radzilysmy Tobie kontakt z innym lekarzem, i o ile się nie mylę, dokładnie tak zrobiłaś, żeby zasięgnąć innej opinii.

Za wszelką cenę starasz się postawić na swoim, przy okazji wkładając w czyjeś usta nie jego słowa, myślę, że musisz zmienić trochę ton wypowiedzi, bo nikt tutaj nie jest wrogiem. I przykro to się czyta twoją oskarżająca wypowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:59

Beti82, XxMoniaXx, przedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Beti wyślij mi ten pozytywny test❤️
    Nie bede wstawiac zdj kochana bo nie widac na nim tak dokladnie jak na zywo ;)

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Nikodemko przypomnisz nazwisko lekarki z warszawy o której mówiłaś ze jest jakaś spoko? Szukam kogoś zaufanego.

Monika Szpotańska- Sikorska z BORAMED. Jest podobno tam jeszcze jedna swietna lekarka, tylko nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa, mamaginekolog do niej chodzila, musze zapytac znajomej.

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Rzepakowepole, nie siadamy na biedna dziewczynę tylko jej współczujemy, pojawiło się pytanie, to udzielamy odpowiedzi. Siadamy jedynie na brak współpracy ze strony lekarza, bo wypuszczanie pacjentki bez wyczerpującej informacji nie jest wporzadku.

Dlatego też radzilysmy Tobie kontakt z innym lekarzem, i o ile się nie mylę, dokładnie tak zrobiłaś, żeby zasięgnąć innej opinii.

Za wszelką cenę starasz się postawić na swoim, przy okazji wkładając w czyjeś usta nie jego słowa, myślę, że musisz zmienić trochę ton wypowiedzi, bo nikt tutaj nie jest wrogiem. I przykro to się czyta twoją oskarżająca wypowiedź.
    Lami, ja nie mam siły bronić za wszelką cenę swojego zdania ani stawiać na swoim. Dobrze wiesz, co działo się na wrześniu, jaki był też pojazd na Alis-panikarę. Być może moja interpretacja tego co tutaj napisała Kark jest też wynikiem tego, że słowa pisanego nie zrozumie się tak dobrze jak mówionego. Ale dlatego trzeba uważać co i jak się pisze. Ty akurat jesteś delikatna.

Zawsze, na każdym wątku zdarzy się ktoś kto się nie spodoba, kończy się aferką i tłumaczeniem, że przecież my nic takiego, my nic złego nie mieliśmy na myśli.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego co mi kto radził. Jedni radzili iść do kogoś innego, inni wręcz przeciwnie, że to nic nie da. To co zrobiłam nie żadnego znaczenia dla mojej ciąży, żadnego. Tak jak nie ma żadnego znaczenia dla moich nerwów, bo przejmuję się tak czy siak.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Monika Szpotańska- Sikorska z BORAMED. Jest podobno tam jeszcze jedna swietna lekarka, tylko nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa, mamaginekolog do niej chodzila, musze zapytac znajomej.
    Dziękuję ❤ jakbyś się dowiedziała nazwisko tej lekarki to dawaj znac!

Nikodemka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, to nie był pojazd. Jeżeli któraś z nas pisze, że nie wie co ma robić, to uznajemy, że napisała to po to, aby uzyskać wskazówki. W 90% nasze rady wyglądają następująco:

Jeśli sprawa dotyczy wątpliwego testu owu czy ciążowego piszemy: zrób za kilka godzin.

Jeśli sprawa dotyczy zwątpienia w starania piszemy: wyjedź gdzieś na weekend, spotkajmy się z koleżankami i się upij.

Jeśli sprawa dotyczy złego samopoczucia w ciąży piszemy: odpocznij.

Jeśli sprawa dotyczy naprawdę złego samopoczucia, bólu, albo wątpliwych/złych wyników badań w ciąży piszemy: idź do swojego lekarza albo skorzystaj z porady innego lekarza.

Zawsze można napisać, że sprawa wygląda tak i tak, ale proszę nie piszcie rad, bo tylko was infoemuje. Wtedy pojawią się słowa otuchy i wsparcia, albo po prostu każda z nas po cichu trzyma w takiej sytuacji kciuki. I tyle.

I jeszcze jedno: w niektórych sytuacjach słuchamy tych rad i później dziękujemy, bo może same nie podjęły byśmy takiej decyzji. Innym razem wiemy, że mimo, że zrobiło się mnóstwo kombinacji, to niestety nie przyniosło efektu. Bo są oczywiście sytuację, w których stanie się na głowie i przychodzą złe wiadomości.
    Czasami nie mamy na to wpływu, a czasami może jednak mamy. Dlatego nigdy, na żadnym pewnie wątku na tym forum nikt nie poradzi oschle: wiesz usiądź z założonymi rękoma i czekaj, samo się rozwiąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:28

Beti82, kark lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co, dam znac na pewno :) Rowno za tydzien mam wizyte u Szpotańskiej, zdam Ci relację :)

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:03

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... wiadomo kazda stara sie doradzic jak najlepiej ale lekarzami nie jestesmy, mysle ze bedac na forum trzeba sie z tym liczyc ze to rady, czasem tez w emocjach bo emocje sie nam udzielaja-wiadomo, a ostatecznie kazda musi sama isc do lekarza i stosowac sie do zalecen, ew szukac dalszych konsultacji... trudne to wszystko... Oby Alis udalo sie ponownie i juz szczesliwie, to najwazniejsze!

Meggs rozumiem ze nie wracasz do dr Drobniaka? Ja mam dobre wrazenia z samej wizyty i wywiadu ale tez mieszane uczucia jesli chodzi o podejscie, nie wiem sama, wczoraj bylam u mojej gin i niby powiedZiala ze skoro moge miec hsg na karowej to ze mam isc, ale wiecie ja podskornie czuje ze u mnie to kwestia tego ze owulacje sa ale nie sa do konca „wartosciowe” a niektore cykle bezowulacyjne. Ja jeszcze nigdy nie mialam pelnego monitoringu cyklu a staramy sie prawie rok. Nikt nie zlecil. Dr Drobniak powiedzial, ze najpierw hsg a potem ew monitoring ale jakos tak zaczynam sie wahac czy to dobra kolejnosc. Pewnie dlatego ze boje sie bolu na hsg:p

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:03

Wik89, Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja byłam u niego z 3 msc temu raz prywatnie i już nigdy nie wróciłam. Podejście nie dla mnie. Wyszłam zapłakana ze jestem za stara na dziecko. Nigdy wiecej, chce czuć się u lekarza bezpiecznie i mieć poczucie ze idziemy w dobra strone.

Wiki a masz juz termin na hsg? Taki pełen monitoring to bardzo dobre rozwiązanie - wiesz co i kiedy się dzieje. Na pewno polecam monit przed hsg. A skad kochana podejrzenie cykli bezowulacyjnych?

Nikodemko czekam na relacje z wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:35

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - Przeciez moze byc cos nie tak z owulacja, moze konieczna jest stymulacja i od razu przyniesie efekt, nie wiadomo... Moja lekarka juz na samym poczatku podala mi plan dzialania. Najpierw badania hormonalne i podstawowe z krwi, pozniej pelny monitoring i jesli cos bedzie nie tak stymulacja, potem badanie nasienia i dopiero hsg i laparoskopia (a wlasciwie sama laparoskopia), czyli bardziej inwazyjne badania. Wydaje mi sie, ze to rozsadne i trzymam sie tego toku postepowania :)

Meggs - jesli chodzi o podejscie Szpotanskiej, jest naprawde super. Ja bylam u niej jeszcze przed staraniami w sprawie miesniaka i dowiedzialam sie wszystkiego, co chcialam, poczulam sie zaopiekowana i potraktowana z empatia. Gdybym mieszkala w Warszawie chodzilabym do niej regularnie. Ale prawda jest taka, ze co do lekarzy, to trzeba przekonac sie na wlasnej skorze, czasem ktos Ci kogos poleci, pojdziesz, trafisz na zly dzien i czar pryska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:42

Lami lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, no z tym wiekiem to bardzo przegiął. Wiki, myślę jak Meggs, najpierw monitoring, o ile nie dwa cykle. A co u Ciebie z tą prolaktyną? Jest za wysoka czy ok? Bo na tych jednostkach się nie znam. Castagnus obniżył?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie widzicie dr D i za nim moja gin uwazaja, ze skoro mam hormony wszystkie w normie oraz jak badalam proga 7dpo to wskazywal na owulacje to wg nich najpierw badanie droznosci a potem dopiero ew monitoring i stymulacje, bo nie ma sensu wprowadzac clo itp skoro jajowody moga byc niedrozne, z kolei monitoring moze mi potwierdzc ze mam niektore cykle bezowulacyjne ale tak czy siak jajowody moga byc niedrozne. Nie wiem, podobno to najnowsze zalecenia, mama ginekolog tez tak pisala w jednym poscie na swoim blogu. Ale zauwazylam ze Wy macie monitoringi przed jsg stad wlasnie moje watpliwosci:) dzieki za rady!
    Lami prolaktyna w normie ale w gornej granicy, biore castagnus pd 3 mies a badania mialam w grudniu, moze juz spadla. czy moge prosic o rezerwacje dla mnie na fioletowej stronie mocy? :D

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowane :D

Wik89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - w sumie racja, bo jesli jajowody niedrozne to nic nie pomoze. Chyba po prostu chodzi o to, ze niektorzy lekarze zaczynaja od mniej inwazyjnych metod. Powiem Ci tylko, ze gdybym miala opcje hsg na Karowej, to tez bym robila :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Nona? haaalooo jak tam sprawy u Ciebie? Ja juz czekam na @ jak na zmiłowanie.Clo mnie juz woła hah nawet wczorajsze bzykanie nie pomoglo.Stary sie cieszy bo mowi ,ze dzisiaj poprawi :/

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj byłam na wizycie, serduszko bije! <3 :)

Beti82, Julia93, Wik89, blair., przedszkolanka:), Lami, Ani0nka, speakyourmind93, Pestkaa, Nikodemka, kark, XxMoniaXx, tęczova, Meggs, madziorek86, Szczęściara, Słoneczko12, Anhydra, Niezapominajka2, patuniek86, Arashe, moyeu lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj byłam na wizycie, serduszko bije! <3 :)
    Cudowna wiadomosc <3 <3

sunshine03 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ