X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Alis była u swojego lekarza, który niewiele jej powiedział. Powiedział, że dwa zarodki, ale tylko na temat jednego podał informacje i dodał, że serca bardzo słabo biją. Ona była cały czas w stresie, bo nic nie wiedziała. Mówiłyśmy, żeby szła do kogoś innego. Ale nie chciała. Po kilku dniach zaczęło się plamienie, trafiła na IP. Dostała bardzo dokładne informację, dzieciaczki ładnie rosły, pięknie biły im serduszka, ale był krwiak, który też pewnie był kilka dni wcześniej. No i niestety na następny dzień ciąża się zakończyła.
    To było mega przykre, że ona nie wiedziała na czym stoi, że nikt jej nie wytłumaczył wszystkiego, nie uspokoił.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poroniła. Chyba, bo tylko napisała na wrześniu, że u niej koniec ciąży i, że się niestety żegna.

E tam, ja mam tyłozgięcie i przy żadnym tyłek w górze nie był ;)
    Tęczowa za to mi domowe laboratorium nigdy nie wychodziło, przy nich to ja zawsze bezowulacyjne mam :D Popieram, jak z 2giego siku to do boju :)

tęczova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ona najpierw nie miała krwiaka, potem był, potem zaczęła krwawić, na ip już serduszka biły, po krwiaku nie było śladu, ale miała wpis od odklejającej się kosmówce.
    No i właśnie następny dzień już napisała, że u niej koniec.

• Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to może coś pomyliłam.

Ale w każdym razie bardzo, ale to bardzo potrzebny jest normalny ginekolog-czlowiek, który mimo swojej wiedzy wie, że przekazuje informacje kobietom, które nie muszą wiedzieć wszystkiego. Od małomówny CH buców trzeba uciekać jak najdalej.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. A alis nie chciała iść do nikogo mimo, że ją wręcz zmuszałyśmy :/ Za to jej gin pamiętam kazał jej jeszcze dupka zmniejszyć o.O

• tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:02

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:02

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dokładnie. A alis nie chciała iść do nikogo mimo, że ją wręcz zmuszałyśmy :/ Za to jej gin pamiętam kazał jej jeszcze dupka zmniejszyć o.O
    No cóż dziewczyny mi sie wydaję, że w pewnych przypadkach żaden kolejny lekarz nie pomoże. Trzeba spojrzeć na to z tej strony, że zarodki od samego początku mogły mieć wadę genetyczną i dlatego progesteron był tak niski, bo organizm chciał się ich pozbyć. Ciąża była podtrzymywana końskimi dawkami progesteronu, ale nic nie pomoże, jak ciąża nie będzie prawidłowa :/ natury się nie oszuka. Może lekarz był tego świadomy, że podtrzynywanie dalej tej ciąży nie ma sensu, ale jak to powiedzieć kobiecie w ciąży?

rzepakowepole, fiorella82, kark, Anhydra lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - mi domowe labolatorium zawsze wychodzilo najlepiej, niestety nie bylo ich w moim Rossmanie i robie Facelle, kreska tez jest bardziej widoczna niz na tych z horiennmedical, ale od kilku dni sie nie zmienia. U Ciebie jest wyrazniejsza, obstawiam, ze wieczorem albo jutro rano bedzie pozytyw :)

Anionka - 9dpo to bardzo wczesnie, nie ryzykuj jeszcze z antybiotykiem...

Czytałam o alis na którymś wątku, strasznie przykro...

Mam fatalny humor. Mialam koszmar, boli mnie glowa i owulacji jak nie bylo, tak nie ma.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju :( a juz tak dobrze bylo. Wspolczuje Alis podwojnie. Ja bym chyba sie całkiem zalamala..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, sugerowanie że ktoś nie zrobił wszystkiego co mógł, żeby chronić swoje dzieci jest mocno nie fair. Alis może to czytać i może być jej bardzo, bardzo przykro. To że nie zrobiła tak, jak Wam się wydaje, że byłoby najlepiej, nie oznacza, że to był błąd. Niestety poronienia się zdarzają i prawie nigdy nie ma w tym jakiejkolwiek winy kobiety. A na pewno nie w tym przypadku. Przykro to czytać, naprawdę. Wsiadłyście na biedną dziewczynę, najpierw że panikuje mimo że wszystko jest super (nie było), teraz że nie poszła do innego lekarza mimo że ktoś z forum jej kazał.

sunshine03, Biegającą-mama, Julia93, Ochmanka lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za tydzien bede juz po wizycie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Okropna sprawa z Alis... w rodzinie miałam sytuację, że dziewczyna zaczęła plamić na początku ciąży i gin konował nawet jej dupka nie dał. Ta się też upierała przy swoim gin, że taki zawsze w porządku był i że nie mam racji, że powinna coś dostać. O moim gin słyszeć nie chciała... niestety chyba w 10 tyg poroniła. Straszne jest to, że idziesz do kogoś komu ufasz, kto powinien mieć dużą wiedzę, a tak naprawdę gówno wie, jest się dla niego kolejnym "klientem", a dla nas to całe życie.
    Teczova niestety, ale w rekomendacjach polskiego towarzystwa ginekologii nie zalecaja dawac progesteronu. W badaniach naukowych wychodzi, że branie progesteronu, jeśli nie było zaburzeń hormonalnych przed ciążą, nie pomaga w utrzymaniu ciąży, choć na logikę wydaje się, że powinno pomagać. ;) A i tak większość kobiet go dostaje, bo wtedy czuje się bezpieczniej, że coś dostało, co nie zaszkodzi, a może pomoże

rzepakowepole, tęczova lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    A ja pokażę Wam ciekawostkę - oba testy z tego samego moczu (tak, wiem porannego, ale ja tylko chciałam zobaczyć kreskę) - na górze domowe laboratorium, na dole jakiś horien medical z apteki gemini (nawet nie z allegro!).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdebd278d2d8.jpg
    To jak, prawie mam prawie pik lh, czy mam o nim zapomnieć...
    Przepraszam za jakość fotki, na szybko robiona.

Hej Teczova, tez mam takie przeboje z owu testami.. No wlasnie one maja chyba bardzo rozna czulosc, robilam w tym cyklu domowe lab i pokazal w niedziele mocny pozytyw (kreska testowa duzo ciemniejsza i przede wszystkim duzo grubsza od kontrolnej), a wczoraj ok. 20.00 cos takiego jak u Ciebie na gorze, ten wczorajszy wzielam za negatyw. Wczoraj po poludniu na usg gin powiedziala mi ze albo cykl bezowulcyjny albo juz po owulacji raczej to pierwsze:( Z kolei jak robilam testy innej firmy to byla biel biel (jak u Ciebie na dole) i potem jeden czy dwa dni wyraznej kreski testowej.. podsumowujac uwazam ze u Ciebie to jeszcze nie pozytyw ale wynik domowego lab wskauje na to ze zbliza sie moze za 1-2 dni.. :)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    No poroniła. Chyba, bo tylko napisała na wrześniu, że u niej koniec ciąży i, że się niestety żegna.

E tam, ja mam tyłozgięcie i przy żadnym tyłek w górze nie był ;)
    Tęczowa za to mi domowe laboratorium nigdy nie wychodziło, przy nich to ja zawsze bezowulacyjne mam :D Popieram, jak z 2giego siku to do boju :)
    Właściwie to do tego czasu już pewnie poronila, albo robili indukcje, zegnala się bo była na kontroli 5 lutego i serca przestały bić.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko przypomnisz nazwisko lekarki z warszawy o której mówiłaś ze jest jakaś spoko? Szukam kogoś zaufanego.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro z powodu Alis..od początku miała stresy z tym progiem..

Teczova zostaw testy,idź sie bzykaj!
    Anionka a Ty zdrowiej w końcu!
    Beti kurcze,testuj ile sie da aż ujrzysz te kreski ;p

Monia ja jutro badania i w czwartek za tydzień wizyta,oby zleciało!

Nikodemka, tęczova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko limit na choroby w tym roku wyczerpałam, nie mogę już chorować :/ wezmę antybiotyk dla ciężarnych ale testy pokazują ze się nie udało, spadku temp tez nie było wiec mam nadzieje ze ten następny cykl-trzeci będzie szczęśliwy bo do trzech razy sztuka :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 14:32

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti wyślij mi ten pozytywny test❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ