Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczywiście, że może. Ale jeśli wcześniej miałaś paciorkowca a to badanie przesiewowe wyjdzie Ci ujemne (a tak może być).to nikt Ci antybiotyku w czasie porodu nie da. Dlatego warto infekcje leczyć wcześniej a nie czekać do porodu (bo i tak będzie antybiotyk). Dla mnie to jest ważne z dwóch powodów. Po pierwsze chce mieć pewność, że nie mam infekcji, bo ona źle działa na ciążę. Po drugie wolę wyleczyć paciorkowca wcześniej, żeby przed porodem nie musieć się stresować tym antybiotykiem dodatkowo.
-
Nadrobie Was pozniej, bo teraz jeszcze czuje sie jak na bujajacym statku.
Nona, cos Ty, u Ciebie lada moment pyknie! Z reszta zobaczymy na moim przykladzie jak teraz bedzie z plamieniami.
Teraz zdalam sobie sprawe, ze bylam tak przycmiona tym lekiem, ze nie bylam tam w pelni swiadoma i nawet o nic nie zapytalam, ale wydaje mi sie, ze skoro nie powiedzial nic wiecej oprocz tego, ze jest ten polip, to chyba nie widzial tam endomendy itp... Dowiem sie wszystkiego dopiero za dwa tygodnie i od nastepnego cyklu Clo.
Powiem Wam, ze warto zrobic ta histeroskopie, bo u mnie nie bylo nigdzie na usg widac tego polipa, nie spodziewalabym sie, ze go mam.
Nona, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nikdemko,ale jestem dumna! Super,że juz po wszystkim i jakiegos dziada usunęli! Oby teraz już tylko się udało a mocno w to wierze 😀😀
Nona a wiesz ze z tym plamieniem od razu o Tobie pomyslalam? No ale jak to u meza to co innego,tylko te plamienia..?
Rzepakowe kurcze, musze mojemu lekarzowi za tydzień wspomniec bo mam podobnie jak Ty miałas chociaz u mnie w ciagu dnia to kilka roznych tych kolorów i konsystencji jest..
-
Ja gryze nadal.
Rano oddalam ponownie ten mocz, zarejestrowalam sie do ogolnego. Dal mi ten przekaz do dermatologa , chciałam jeszcze skierowanie na mocz i krew to mi nie dal bo stwierdzil ze " po co" . przyjechałam do domu , szybko zjadlam i jechalam z corka do jej lekarza po ta nieszczesna recepte . " przemila" pani dr wypisala recepte po czym ydalam sie 2km dalej do apteki. Brzuch od rana twardnial i troche bolal. W aptece sie okazalo ze recepta zle wypisana i musze jeszcze raz jechac do pediatry. Wykonczona jechalam. Znoe " przemila" z obraza co od niej chce wypisala nowa recepte. Znow kierunek apteka. I znow zle. Tym razem literowka z nazwy leku zle. Myslalam ze mnie szlag trafi. Ale farmaceutka z zalu mej osoby sprzedala lek ale bez refundacji. Bo znow musialabym jechac...
Tym spodobem corka spoznila sie na umowiona wizyte u fryzjera i musieliśmy 40 min czekac na obciecie. Za godzine mysialabym hechac po wynik moczu ale juz dzis nie mam sil. Coz za cudny dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:09
-
Tylko wiecie, nie schizujcie. Ufajcie intuicji, ale intuicji, a nie strachom.
Te wszystkie przypadki infekcji u noworodków, przedwczesne porody, zakażenia, skądś się biorą. Niby w UK się to bada jeszcze mniej niż u nas (nie ma np. standardowo badania GBS), ale tam też jest mniej badań wewnętrznych. Dla mnie strach przed infekcją jest jednym z argumentów przeciw badaniom wewnętrznym bez potrzeby. Bo wiecie co Wam powiem? Miałam ten śluz, ok. Ale na połówkowych zbadał mnie lekarz, wspomniałam o tym śluzie a on na to, że faktycznie coś nie halo, więc dał mi mega drogie globulki przeciwzapalne. Dopiero w trakcie brania tych globulek zaczęłam mieć naprawdę nieciekawe objawy a dwa tygodnie po badaniu i tych globulkach już taki paskudny posiew. Czyli albo rozwinęła się infekcja, która była wcześniej a globulki jej nie wyleczyly, albo globulki podrażniły i infekcja się rozwinęła, albo złapałam coś podczas badania. W każdym razie po antybiotyku dopiero poprawa. -
Nikodemko super 😊 fajnie że lekarz znalazł i wyciąl tego dziada. Swoja droga niezla cholera że w zadnym usg nie wychodzi!
Co do śluzu to ja mam cały czas mleczny albo beżowy czasem nawet żółtawy się się trafił a posiew czyściutki i żadnych innych objawów. -
Meggs wrote:Co do śluzu to ja mam cały czas mleczny albo beżowy czasem nawet żółtawy się się trafił a posiew czyściutki i żadnych innych objawów.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ja mam bardzo dużo śluzu białego i żółtego. Myslicie
Ze w cytologii wyszło by gdyby była jakaś infekcja? -
nick nieaktualny
-
Mi gin zawsze co wizytę sprawdza ph papierkiem lakmusowym. Ale są też takie testy ph do sprawdzenia w domu w aptece jak ma się wątpliwości
Ja zawsze kupowałam sobie ten
https://domowelaboratorium.pl/product-pol-496-Test-na-infekcje-intymne-pH-TEST-43.html?gclid=CjwKCAjw0tHoBRBhEiwAvP1GFRA6LtrUo6HiE9vHgdITd8RmsjQDZkFQuOnsfyWiw7M6VdaT5y23DxoCUh4QAvD_BwE