Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
[Q,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:40
Nikodemka, blair. lubią tę wiadomość
-
Szczęściara ja mam trzy róże pnące i polecam ale one są dodatkowo przytwierdxone do ogrodzenia, pięknie kwitną ale trzeba przycinać pąki.
Łatwe i ładne są nasturcje pnące, hortensje pnące albo miliny amerykańskie, wiciokrzewy, jest duży wybór w pnączach.
Ale najpiękniejsze są wisterie ale tu już trudniejsza uprawa i duże to to rośnie ale jest niestety trujące 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 15:04
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
[Q,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:40
-
Cytrynowy sok wrote:Szczęściara ja mam trzy róże pnące i polecam ale one są dodatkowo przytwierdxone do ogrodzenia, pięknie kwitną ale trzeba przycinać pąki.
Łatwe i ładne są nasturcje pnące, hortensje pnące albo miliny amerykańskie, wiciokrzewy, jest duży wybór w pnączach.
Ale najpiękniejsze są wisterie ale tu już trudniejsza uprawa i duże to to rośnie ale jest niestety trujące 😬
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Róże wolą jak są sadzone jesienią, najlepiej wrzesień, październik. Na zimę trzeba odkryć przed mrozami.
Hortensje też można jesienią ale niezbyt późną bo nie lubią chłodu i muszą się zdarzyć ukorzenić, na zimę też musisz je zabezpieczyć. Ja mam tylko hortensje ogrodową która co roku daje nowe gałęzie więc musisz sprawdzić w necie jak zabezpieczyc tą pnąca, wydaje mi się że tylko bryle korzeniową standardowo.
-
Cytrynowy sok wrote:Róże wolą jak są sadzone jesienią, najlepiej wrzesień, październik. Na zimę trzeba odkryć przed mrozami.
Hortensje też można jesienią ale niezbyt późną bo nie lubią chłodu i muszą się zdarzyć ukorzenić, na zimę też musisz je zabezpieczyć. Ja mam tylko hortensje ogrodową która co roku daje nowe gałęzie więc musisz sprawdzić w necie jak zabezpieczyc tą pnąca, wydaje mi się że tylko bryle korzeniową standardowo.
11.2015 pjp(*)
Hmm.. to ma być na balkon? Ja mam wszystko w gruncie, to na róże musisz uważać bo rosną duże, myślę że roża bardziej się rozrasta w korzenie więc jeśli donica to duża. Ja mam róże pnące kilkuletnie na skodku z ziemi otoczoną drewnianym plotkiem i nic mi póki co te korzenie nie rozwaliły więc wydaje mi się że możesz spróbować.
Hortensja jest delikatniejsza więc bardziej da radę w doniczce.
Edit: Ja z allegro nie kupowałam nigdy, najlepszy jest ogrodniczy ale mam też kwiaty z biedry i świetnie się mają 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 16:15
-
Cytrynowy sok wrote:Hmm.. to ma być na balkon? Ja mam wszystko w gruncie, to na róże musisz uważać bo rosną duże, myślę że roża bardziej się rozrasta w korzenie więc jeśli donica to duża. Ja mam róże pnące kilkuletnie na skodku z ziemi otoczoną drewnianym plotkiem i nic mi póki co te korzenie nie rozwaliły więc wydaje mi się że możesz spróbować.
Hortensja jest delikatniejsza więc bardziej da radę w doniczce.
Edit: Ja z allegro nie kupowałam nigdy, najlepszy jest ogrodniczy ale mam też kwiaty z biedry i świetnie się mają 😁
11.2015 pjp(*)
nick nieaktualnyDziewczyny, a jak się odrobacza takie oseski? Jak im po kupie i siku teraz tyłki wycierałam to wylazły robale 😒 Tabletki nie połkną, zastrzyk? Bo jutro koło gin mam weta niedaleko, mogłabym podskoczyć, ale jak zastrzyki to lipa, bo nie wezme do ginki 3 kociąt 😌
Ja miałam i mam rośliny z allegro. Są 2x tańsze i wybór lepszy, ale są też liche strasznie, niektóre tylko sezon nam wytrzymały 😔
Nona, Cytrynowy sok, alex0806, Dośka, blair., madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tu przeswietlone zdjecia mojego ogrodu ☺ Maluchy się bawią, koty śpią także na szybko.
Warzywniaka i sadu nie wrzucam, nie mam sił dziś na plewienie tyłu 😌 A tak wogólę to muszę znaleźć chwilę, żeby pomyśleć i poczuć jaka jestem zmęczona 😂
Na pierwszym zdjęciu wszystko małe z rabaty żwirowej jest z allegro (prócz tego wysokiego jałowca, on jest w spadku po porzednich właścicielach).Nikodemka, Cytrynowy sok, Dośka, blair., madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:Dziewczyny, a jak się odrobacza takie oseski? Jak im po kupie i siku teraz tyłki wycierałam to wylazły robale 😒 Tabletki nie połkną, zastrzyk? Bo jutro koło gin mam weta niedaleko, mogłabym podskoczyć, ale jak zastrzyki to lipa, bo nie wezme do ginki 3 kociąt 😌
Ja miałam i mam rośliny z allegro. Są 2x tańsze i wybór lepszy, ale są też liche strasznie, niektóre tylko sezon nam wytrzymały 😔
-
nick nieaktualny