Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Omammmo fiorella, wlasnie od pol godziny walcze ze zoba zeby nie wstac z kanapy i nie pojsc do sklepu na dol po chipsy... po Twoim poscie chyba nie pozostaje mi nic innego jak Ci potowarzyszyc
Nikodemko super! Fajne to wybieranie, prinscreeny co piec minut, projektowanie na kartce
Ja mam w sypialni jedna sciane granatowa, robi nastrojLami, marchev lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWik, teraz to jest parę miesięcy przed okresem 😀 Miałyśmy mieć dzieci na wiosnę, więc akurat by tak wypadało...
Co do remontów, ja mam czarne ściany w salonie + białe meble. Uwielbiam! Pokój bardzo słoneczny i wcale nie jest ciemno. Tak było jak kupiliśmy dom i tylko odświeżyliśmy kolor (z ciemnego grafitu w czarną czerń) i jest super. I jeszcze marzy mi się zieleń butelkowa w sypialni, ale to może kiedyś, o ile mi nie przejdzie. Póki co mamy temat kotłowni ( wymiana pieców) i dachu. No i pokój kota trzeba będzie przerobić na dziecięcy, mam nadzieję że niedługo 😁 -
Czarnobyl chyba nie jest dla mnie. Jestem rozsypana po tych scenach z psami 😭
Matko, ale bym chciala, zebysmy wszystkie zaszly jedna po drugiej i bylby swiety spokoj. Te starania sa naprawde meczace. Czuje, ze jak zajde w ciaze, to zejdzie ze mnie ta cala zla energia.fiorella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemko wiesz jak my oszczędziliśmy dużo kasy?
Miałam np wybrane drzwi konkretne które chcę. Kosztowały 500zł/szt bez klamek, ościeżnic itd, więc dużo. Raz w tygodniu wchodziłam sprawdzać w 3 różnych sklepach jakie są ceny. W końcu była promocja w Casto i kupiłam za 259zł/sztukę
Zachorowaliśmy z mężem na baterie łazienkowe takie wodospady i ja na kuchenną z wyciąganym końcówką. W PL wszędzie drogo, na allegro też, ale... Na ali ceny 70% tańsze. Nie mieliśmy jeszcze kupionego domu i podpisanej umowy kredytowej, ale baterie już czekały w pudle
Także jak masz wybranych np zlew czy inne droższe zakupy to tak jak piszę - czatuj na promocje
Co do paneli to się nie zgodzę z żadną z was
Tosia sama wybierała sobie, że jej się podobały z Castoramy za 25zł/m2 to stwierdziliśmy ok. Do przedpokoju, korytarzu i salonu wzięliśmy drogie, "porządne" za chyba 60-70zł/m2. Już w trakcie układania żałowaliśmy, aktualnie mieszkamy od 04.2017r. i już byśmy wymienili, gdyby mebli nie było do wyniesienia
Ale w tym nas utwierdził gość z salonu jak szukaliśmy listew przypodłogowych - mówił, że tak samo często są reklamacje na panele za nawet i 100zł/m2 jak za panele za 20zł/m2. Nie możesz być pewna niczego, a nie ma sensu przepłacać.
U nas M zamknął firmę na praktycznie 2 miesiące i wszystko robił sam.
Sami też zrobiliśmy część mebli (łazienkowe), sami wykończyliśmy kominek itd.
A co do gresu, dziewczyny! Cieszcie się, że go macie!!!
My się zakochaliśmy w terakocie... Piękne szare płyty 60x60, połysk, wygląd bajka W zasadzie tylko do nich wzięliśmy gościa, bo baliśmy się formatu.
Ale! Po kilku dniach mieszkania już były rysy, od chyba 1.5 roku myślimy o wymianie i jak będziemy remontować dom to pierwsze co to płytki z kuchni, przedpokoju i przejścia do garażu aut. Tym razem tylko gres
Farby my mamy różne lateksowe, w końcu wprowadzaliśmy się z 3ką dzieci już Mamy nierówne ściany, więc patrzyłam tylko na mat i najlepsza jest wg mnie dulux easycare. Sprawdzone przed miliard odbitych paluszków, skopane buty, oparte brudne ciuchy, schlapane jedzonko i odbite zabawkiNikodemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uh, u nas drewniana podloga i meble na wymiar, to za jakies 10 lat przy stawianiu domu Teraz nie bede mogla spac, bo nie wiem czy nam na to starczy kasy No, ale metoda gospodarcza zrobimy tak, zeby nam sie tam po prostu dobrze i milo zylo :d
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jako była żona fachowca od remontów mogłabym tu przytoczyć milion anegdotek na temat tego co warto a czego nie i jak głośno śmieją się fachowcy z inwestowania w niektóre materiały😁
Ale powiem Ci Nikodemko najszczerszą prawdę jaka tylko istnieje.. Kupujcie to na co Was stać a przede wszystkim to co będzie się Wam podobać 😁 bo nawet jak jakościowo okaże się chujowe, to stwierdzicie że przynajmniej wizualnie daje radę 😂 pierwsze mieszkanie urządzone całkowicie samodzielnymi nakładami ma to do siebie, że wybiera się milion rzeczy, które potem "mogliśmy jednak wybrać te drugie". Takie jest święte prawo urządzających😁
Ja mam alergię na rady w urządzaniu i przeinwrstowane mieszkania. Dzięki wiedzy mojego byłego jak gównanie bywają te droższe produkty, udało nam się urządzić za 25 tysięcy złotych mieszkanie 62 metry na tip top do wprowadzenia 😁 za panele placilismy 40zl za metr a wyglądały jak drewno i nikogo nie wyprowadzaliśmy z błędu 😂 oczywiście wszystko własnymi rękami więc cała kasa poszła na wykończenie i umeblowanie 😁 i polowaliśmy na promocje jak Kark. W OBI są często mega duże wyprzedaże, tam kupiłam przepiękną umywalkę za 120zł - wartą 550 i miskę klozetową za 100 😂
I zgadzam się z Lami. Olx wymiata 😁Nikodemka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:55
Lami, blair., Biegającą-mama, Wik89, Ani0nka, OlivkowaMama, przedszkolanka:), Pestkaa, Szczęściara, alex0806, madziorek86, Beti82, Meggs, Słoneczko123, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️ My wczoraj remont zaczęliśmy, znaczy mój mąż sam, salon z kącikiem dla Maluszka i jadalnia:-) wiec przez 2 miesiące pewnie będziemy się z tym bujać
Zaczynamy 25 tydzień ciąży 🤰🏻❤️❤️❤️❤️Wik89, przedszkolanka:), Pestkaa, Szczęściara, Nona, Dośka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Hej. Nikodemko dodam tylko żebyś nie kupowała ptytek do kuchni z połyskiem. Niech je szlag trafi 😂😂 chętnie bym je wymieniła ale za dużo zachodu przy tym. Co do paneli to jak Domi napisała kupujcie takie które Wam psują a nie co Wam doradzą. Niestety pracowałam w sieci handlowej z materiałami budowlanymi i tam pracują tylko ludzie a nie znawcy jakości. To co oni Wam powiedzą wyczytacie z opakowania.. Z tańszych sklepów to mogę polecić bricomarche ale najlepiej pojeździć sobie pojeździć i popatrzeć. Co do farb to się nie wypowiem bo jeszcze nie trafiłam na taką co mi odpowiadała przy dziecku 😂😂 a i jak dziewczyny już napisały to co możecie róbcie sami.
Nikodemka lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
A ja spadłam przed chwila ze schodów jak wychodziłam ze sklepu... dobrze ze na rękę i trochę tyłkiem zbiłam ale uważajcie bo jest strasznie ślisko... leżę sobie teraz, Mały sobie kopie i chyba w ogóle się tym faktem nie przejął, ja za to trochę sobie popłakałam ale mi przeszło
-
nick nieaktualny
-
Mokre po deszczu 😪😪😪 chciałam jechać do szpitala od razu ale nie upadłam na brzuch ani jakoś mnie nie boli, we wtorek wizyta, wiec na spokojnie poczekam . Dobrze ze pupa ogromna to była amortyzacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 08:59
-
Ojej Anionka😘 dobrze ze nic powaznego sid nie stalo! Poleż sobie😘
Sloneczko trzymamy mocno kciuki! Zakorkowalo nam sie na liscie staraczek tezeba to w koncu odblokowacNona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Anionka, uwazaj na siebie! 😘
Wik, no wlasnie... az przykro patrzec, ze nic sie nie zmienia na pierwszej stronie
Łapię juz przedokresowego dola. A moze raczej nie dola, ale pewnosc, ze sie nie udalo. Dzis 6dpo i standardowo coraz bardziej czuje cycki i przychodzi ten ciezki, psychiczny stan. Jesli nie udalo sie po hsg i po usunieciu polipa, to ja juz we wszystsko watpie i przestaje wierzyc, ze uda sie w najblizszym czasie.