X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie koleżanki przychodzą w sobotę na picie. To chyba będę musiała powiedzieć ze antybiotyk biorę :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniOnka, powiem ci jak zrobiłam js, bo też belfer. Jak źle się czułam to wzięłam na zapalenie zatok zwykle 80% zwolnienie. Ale to ze względu na pracodawcę. Jak już było serduszko to powiedziałam dyrekcji (serduszkowe USG 7tc). Teraz już, od prawie skończonego 11tc, poszlam na ciążowe zwolnienie od ginekologa. Moja mi nawet wcześniej nie chciała wypisać, dlatego brałam od internisty. A prenatalne to między 12 a 14tc, więc uwierz mi, że prawie wieczność od testu :D W moim przypadku są to 2 miesiące i 3 dni od pozytywnego testu. Jeszcze tydzień i pięć dni :D

Ani0nka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka pierwsze prenatalne ok 13 tyg chyba a potem 2gie to polowkowe od 20-22 tc

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ja mówiłam po wizycie serduszkowej, bo mój mąż już nie mógł się powstrzymać i wygadac chciał swojej mamie :P

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tez poczekam aż będzie seruszko czyli który to tydzień 7? Kurczę ja się na tym kompetnie nie znam. Jak beta wyjdzie ładna to w którym tygodniu po owulacji pójść do ginekologa?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jak założysz a belly kalendarz ciąży to Ci wyskoczy kiedy najlepiej itp;)
    Ja czekam teraz do wizyty i wtedy dopiero tesciowej powiemy (na szczescie na 3 tyg.akurat do sanatorium pojechala ;p).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Właśnie ja tez poczekam aż będzie seruszko czyli który to tydzień 7? Kurczę ja się na tym kompetnie nie znam. Jak beta wyjdzie ładna to w którym tygodniu po owulacji pójść do ginekologa?
    Najlepiej iść po skończonym 7 tygodniu, wtedy będzie serduszko i wizyta bez stresu, że za mało widać :)

• Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduszko i centymetrowego człowieczka zobaczyłam 4 tygodnie i 5 dni po owulacji, czyli 7tc. Byłam też na USG 5tc, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk na właściwym miejscu i później 5t5d, bo taki termin miałam już wcześniej zamówiony na nfz, ale wtedy się najadłam strachu, bo liczyłam na zarodek, a go nie było.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka my powiedzieliśmy po pierwszej wizycie, na której było serduszko, lekarz powiedział "niewątpliwie jest Pani w ciąży" i to mi wystarczyło haha :P wiem, że najbliżsi ogromnie się cieszą i wiem, że gdyby poszło coś nie tak, tak samo ogromnie mnie będą wspierać. To że wiedzą nic nie zmieni, a ja wolę wiedzieć, że oni wiedzą :P

• Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, 27 dopiero. Wieczność przede mną :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pierwsza wizytę do ginekologa udać się około 5 tygodni po owulacji tak?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ale czad,teraz siknij na test wieczorem i sprawdź czy ciemnieje ! :)

A co do męża Twojego, mogłabym chyba napisać książkę o kłótniach w związku :P Niestety taki mam charakter,że jak mi chłop coś odburknie to mu zawsze odpyskuję . Z moim pierwszym facetem byłam łącznie 10 lat, po 9 wzięliśmy cywilny a tydzień przed pierwszą rocznicą się wyprowadzałam. Był tak nieżyciowy,że już mi się kłócić nie chciało, okazało się,że jak się nie kłócimy to nie mamy o czym ze sobą gadać :P

A teraz ? Trafiła kosa na kamień ! Jeju,mój małż to czasem taki kawał dziada,że za jaja na gruszy powiesić to za mało, potrafi taką ripostę strzelić ,że idzie w pięty i tydzień trzyma :) ale nauczyłam się, kiedy mogę mu odstrzelić ripostą między oczy ,a kiedy przemilczeć. Bo choć jestem straszną twardzielką i indywidualistką ( jak przystało na lwa) a w mojej duszy jak słyszę coś chamskiego od razu krzyczy głos "Też mu dowal,zmieszaj go z błotem !" to najczęściej wygrywam jak się nie odzywam na głupie teksty i zaczepki. Mój małż najpierw mówi potem myśli, a ja pamiętliwa sucz jestem , ptrafię po miesiącu odpowiedzieć mu jakimś jego chamskim hasłem i to w takiej sytuacji,że szczękę zbiera z podłogi ;) Ale przyznam,że weszło mi to już w krew, ja w sumie to lubię i kocham Go za to,że potrafi też mój charakterek utemperować. Mój były mówił,że nie ma wredniejszej osoby na świecie, otóż jest , to mój małż przebrzydły :P

Lami, Ani0nka, Meggs, tęczova, blair., Słoneczko12 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak AniOnka, wtedy będziesz miała jasny obraz :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki czyli 11 marca :)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Domi, to trafiła kosa na kamień :D

Jejka, u Ciebie już 17 tydzień się kończy, zaraz połówkowe! Ale leci! Jak się czujesz?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi hahahah to u nas jest tak samo :D chociaż on twierdzi ze to ja jestem najwredniejsza :D

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u mnie podobnie ;p iskry leca bo ja nie dam sobie a mąż teź lubi dowalic ;p ale to już jak na prawde ostro jest bo na codzień żyjemy w zgodzie ;)

Domi_tur lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia super ❤️ Pochwal się zdjęciami ❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Hahaha Domi, to trafiła kosa na kamień :D

Jejka, u Ciebie już 17 tydzień się kończy, zaraz połówkowe! Ale leci! Jak się czujesz?

Trzeba takiego pokochać albo porzucić :P Ale pierwsza opcja jest ciekawsza życiowo haha :) bo to taka kochana menda :P

Noo za miesiąc połówkowe,a ja ciągle wspominam swoje poczasiaki :P Czuję się nieźle, chociaż zgaga mnie męczy :) Maluszek się porządnie wierci, brzuszka praktycznie nie mam , a ruchy czuję już dobre dwa tygodnie :) wczoraj były salta cyrkowe,aż brzuch wywalił do przodu ;) Ty Lami już 12 ! A dopiero mówiłaś,żeby czekać aż brzuch Ci urośnie to brzuchate na sok się wybierzemy haha :D noo i może zaraz będziesz wiedzieć kto tam mieszka ?:D

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko a mi się dopiero teraz przypomniało ze śniło mi się ze jestem w ciąży II KRESKI NA TEŚCIE!!!! dopiero teraz miałam przebłysk tego snu a jak się obudziłam to stwierdziłam ta jasne na pewno nie, skoro u mnie Zawsze sny śnią się na odwrót czyli nic z tego może wezmę antybiotyk. Ale siknelam i szok.

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ