X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:16

Nikodemka lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioła, ja tam gratuluję. Zawsze cieszenie się można odkładać na później. Najpierw do testu, później bety, pozniej pierwszego USG, potem do serduszka, potem do prenatalnych i tak aż do porodu. Trzeba się cieszyć tym co jest teraz. Jest kreska to znaczy, że coś się zadziało.

Ja byłam u endokrynologa. Bardzo sensowna babeczka. Zrobiła dokładny wywiad, na razie nie zleciła hormonów tylko najpierw wyniki - jeszcze raz TSH, fT3, fT4, aTPO, ATG i USG tarczycy. Powiedziała, że odchodzi się od zbijania TSH poniżej 2,5 jeśli nie ma zdiagnozowanej choroby tarczycy. Podobno średnia wartość TSH u kobiet w 1. trymestrze w Polsce wynosi 3,13 i z reguły, jeśli tarczyca jest zdrowa, to sobie z tym radzi.

przedszkolanka:), Ani0nka lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Korzystam z nadanego mi przez siebie prawa głosu :-D
    Jakoś tydzień temu Najmłodsza pisała, że czuje się, jak stalker-a co ja mam powiedzieć? ;-) Tylko lubię, a nic zupełnie nie piszę ;-)

Anionka, to nawet nie jest bladzioch, tylko ładna kresunia :-) W myślach kręcę piruety gratulując, ale poczekam do bety :-)

Ogólnie oczywiście przesyłam walentynkowo obsmarkańce, kaszel, gorączkę-z ciążowymi wirusami :-) Wszystkim na raz i każdej z osobna - możecie się czuć chore :-D

Patrzę na te Wasze testy i stwierdzam, że nie było to aż tak dawno temu :-) A tu już prawie, prawie koniec (tfu, tfu, minimum 11 dni jeszcze) :-)

Naprawdę trzymam za Was kciuki Dziewczyny :-) Nikt nie zrozumie zafiksowanej staraczki, jak inna zafiksowana staraczka :-)

Buziaki :-*

PS. Beti, paznokcie naprawdę boskie!

tęczova, przedszkolanka:), Słoneczko12, Pestkaa, Nikodemka, Beti82, blair., Nona lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Pełne badanie krzepliwości nazywa się Koagulogram. A najważniejsze trzy badania to te spod 1,2 i 3 z tej strony:
    https://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/koagulogram-to-badanie-krzepliwosci-krwi-jak-odczytac-jego-wyniki-aa-LX7R-wsjQ-LhoY.html
    Tak wiem, ja robiłam aptt i pt i wyniki były idealnie pośrodku. Tylko panikuje czy ja nie mam trombofili może. I zastanawiam sie nad zbadaniem mutacji.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko mial lam 17 lat jak mojego poznałam i po 2 tyg.bylismy już razem ;p poznaliśmy się przez neta :D

Anionka a to ja pisalam byś sie bzykala mimo infekcji!! Uff licze w tym swój udzial :D
    Nikodemko może faktycznie bezowulacyjny akurat ten jedyny w roku?:/
    Rzepakowe mi niby powiedzial,ze mam nie przekroczyc 2.5 w ciazy z tym,ze ja juz po niedoczynnosci,chorobie gravesa i ciagle wysokie anty tpo mam wiec moze dlatego?
    Patuniek my Tobie to zaraz Poli bedziemy gratulować <3

Ani0nka, patuniek86 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek trzymam kciuki!!! Jejku faktycznie już jesteś jak tykająca bomba zegarowa :-)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o tak! Wy macie ogromny wpływ na to- nie wiedziałam o czymś takim jak testy owulacyjne monitoringi... zwłaszcza przy moich nieregularnych cyklach. Będę dziękować jak będzie ładna beta w poniedziałek i postawię wirtualną flaszkę :D

Dużo z Was mi kibicowało, doradzało co i jak no to forum jest cudowne a ta fioletowa strona mocny pochłonie każdego i każda z nas zaciąży szybciej niż się nam wydaje ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:55

Nona lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Patuniek trzymam kciuki!!! Jejku faktycznie już jesteś jak tykająca bomba zegarowa :-)

Dosłownie ;-) W poniedziałek wyszłam ze szpitala, bo we środę tydzień temu się zaczęło ;-) Skurcze, rozwarcie na 2 palce... Na szczęście w szpitalu wstrzymali całą akcję i aktualnie leżę w domu zaciskając nogi :-D
    Ogólnie mnie uspokajali-ciąża dojrzała, Pola duża jak na swój wiek (2400 we środę tydzień temu), sterydy dostała. Ale wiadomo-im dłużej, tym lepiej :-)

Ani0nka, przedszkolanka:), tęczova, Arashe lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz beta hcg tsh coś jeszcze powinnam zrobić?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Niezapominajko mial lam 17 lat jak mojego poznałam i po 2 tyg.bylismy już razem ;p poznaliśmy się przez neta :D

Anionka a to ja pisalam byś sie bzykala mimo infekcji!! Uff licze w tym swój udzial :D
    Nikodemko może faktycznie bezowulacyjny akurat ten jedyny w roku?:/
    Rzepakowe mi niby powiedzial,ze mam nie przekroczyc 2.5 w ciazy z tym,ze ja juz po niedoczynnosci,chorobie gravesa i ciagle wysokie anty tpo mam wiec moze dlatego?
    Patuniek my Tobie to zaraz Poli bedziemy gratulować <3
    Na pewno dlatego. Mi też mówiła o tej granicy 2,5. Tyle że ja nigdy nie miałam zdiagnozowanej choroby tarczycy. Powiedziała, że leczy się tarczycę a nie TSH i najpierw jest potrzebna diagnoza. Dodała też, że był taki czas, że się bardzo trzymano tego 2,5, ale teraz Polskie Towarzystwo Endokrynologiczne wydało rekomendacje, żeby najpierw diagnozować i szukać problemu, zamiast od razu wszystkim to TSH zbijać. Ja jej wierzę. Powiedziała też o jodzie, ale podobno dawka 150 wystarczy a tyle mam w witaminach.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Oprócz beta hcg tsh coś jeszcze powinnam zrobić?
    Ja robiłam progesteron. Ale to było na wyrost. Jeśli nigdy nie robiłaś to zrób. Ale jeśli robiłaś kiedyś po owulacji i był wysoki to nie ma sensu.

Ani0nka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:24

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i z powodu wysokiej glukozy na czczo idę na początku przyszłego tygodnia na krzywą a potem do diabetologa. Ten Medicover się jednak czasem przydaje.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to glupie i raczej niemozliwe, bo Inofem u wszystkich zadzialal pozytywnie, ale boje sie, ze to on cos namieszal :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe zobacze za tydzień co mi dr powie i wtedy bedzie reakcja na pewno.
    Niezapominajko spoko,na porodówce mi dawali 13 ;p a ostatnio na bazarze jakas kobieta do mnie powiedziala"dziewczynko bede stala za Toba"..bylam wtedy z Polą ;p

Nikodemko czytalam o nim wczoraj właśnie,że on cos tam ma ważne w sobie,że reguluje hormony itp. Ale może nie na każdego tak działa? Nie wiem..ile go bierzesz juz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kreseczek kochane. Umnie nadal srednie objawy gazy i wzdecia brzuch mi wywalilo i wygladam nie na 2 miesiac tylko 4;) Ciagle bym spala. Piersi podczas dotyku lekko pobolewaja ale otoczki sutkow sie powiekszyly i sa takie jak by byly napompowane powietrzem;) Jeszcze tydzien do usg. Wogole nastraszylam nie laska na temat latania samolotem we wczesnej ciazy.Przez to dwie noce pod rzad mialam zle sny.

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie bardzo mocno mnie wspieralyacie! To forum jest cudowne! Tylko zrobię betę i będzie flaszeczka wirtualna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 13:25

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jej zabroniłam brać antybiotyk dwa dni temu :D hahaha :D i bzykać też się kazałam :D

Meggs łapaj:
    https://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/?gclid=CjwKCAiAwJTjBRBhEiwA56V7q-ksymxeYXwwg9txT4v_1soTCdUpB1l7bChg7orwE6zCC0Dru4OUURoCvS0QAvD_BwE

przedszkolanka:), tęczova, Ani0nka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ