X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 02:16

Nikodemka lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioła, ja tam gratuluję. Zawsze cieszenie się można odkładać na później. Najpierw do testu, później bety, pozniej pierwszego USG, potem do serduszka, potem do prenatalnych i tak aż do porodu. Trzeba się cieszyć tym co jest teraz. Jest kreska to znaczy, że coś się zadziało.

Ja byłam u endokrynologa. Bardzo sensowna babeczka. Zrobiła dokładny wywiad, na razie nie zleciła hormonów tylko najpierw wyniki - jeszcze raz TSH, fT3, fT4, aTPO, ATG i USG tarczycy. Powiedziała, że odchodzi się od zbijania TSH poniżej 2,5 jeśli nie ma zdiagnozowanej choroby tarczycy. Podobno średnia wartość TSH u kobiet w 1. trymestrze w Polsce wynosi 3,13 i z reguły, jeśli tarczyca jest zdrowa, to sobie z tym radzi.

przedszkolanka:), Ani0nka lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Korzystam z nadanego mi przez siebie prawa głosu :-D
    Jakoś tydzień temu Najmłodsza pisała, że czuje się, jak stalker-a co ja mam powiedzieć? ;-) Tylko lubię, a nic zupełnie nie piszę ;-)

Anionka, to nawet nie jest bladzioch, tylko ładna kresunia :-) W myślach kręcę piruety gratulując, ale poczekam do bety :-)

Ogólnie oczywiście przesyłam walentynkowo obsmarkańce, kaszel, gorączkę-z ciążowymi wirusami :-) Wszystkim na raz i każdej z osobna - możecie się czuć chore :-D

Patrzę na te Wasze testy i stwierdzam, że nie było to aż tak dawno temu :-) A tu już prawie, prawie koniec (tfu, tfu, minimum 11 dni jeszcze) :-)

Naprawdę trzymam za Was kciuki Dziewczyny :-) Nikt nie zrozumie zafiksowanej staraczki, jak inna zafiksowana staraczka :-)

Buziaki :-*

PS. Beti, paznokcie naprawdę boskie!

tęczova, przedszkolanka:), Słoneczko12, Pestkaa, Nikodemka, Beti82, blair., Nona lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Pełne badanie krzepliwości nazywa się Koagulogram. A najważniejsze trzy badania to te spod 1,2 i 3 z tej strony:
    https://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/koagulogram-to-badanie-krzepliwosci-krwi-jak-odczytac-jego-wyniki-aa-LX7R-wsjQ-LhoY.html
    Tak wiem, ja robiłam aptt i pt i wyniki były idealnie pośrodku. Tylko panikuje czy ja nie mam trombofili może. I zastanawiam sie nad zbadaniem mutacji.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko mial lam 17 lat jak mojego poznałam i po 2 tyg.bylismy już razem ;p poznaliśmy się przez neta :D

Anionka a to ja pisalam byś sie bzykala mimo infekcji!! Uff licze w tym swój udzial :D
    Nikodemko może faktycznie bezowulacyjny akurat ten jedyny w roku?:/
    Rzepakowe mi niby powiedzial,ze mam nie przekroczyc 2.5 w ciazy z tym,ze ja juz po niedoczynnosci,chorobie gravesa i ciagle wysokie anty tpo mam wiec moze dlatego?
    Patuniek my Tobie to zaraz Poli bedziemy gratulować <3

Ani0nka, patuniek86 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek trzymam kciuki!!! Jejku faktycznie już jesteś jak tykająca bomba zegarowa :-)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o tak! Wy macie ogromny wpływ na to- nie wiedziałam o czymś takim jak testy owulacyjne monitoringi... zwłaszcza przy moich nieregularnych cyklach. Będę dziękować jak będzie ładna beta w poniedziałek i postawię wirtualną flaszkę :D

Dużo z Was mi kibicowało, doradzało co i jak no to forum jest cudowne a ta fioletowa strona mocny pochłonie każdego i każda z nas zaciąży szybciej niż się nam wydaje ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:55

Nona lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Patuniek trzymam kciuki!!! Jejku faktycznie już jesteś jak tykająca bomba zegarowa :-)

Dosłownie ;-) W poniedziałek wyszłam ze szpitala, bo we środę tydzień temu się zaczęło ;-) Skurcze, rozwarcie na 2 palce... Na szczęście w szpitalu wstrzymali całą akcję i aktualnie leżę w domu zaciskając nogi :-D
    Ogólnie mnie uspokajali-ciąża dojrzała, Pola duża jak na swój wiek (2400 we środę tydzień temu), sterydy dostała. Ale wiadomo-im dłużej, tym lepiej :-)

Ani0nka, przedszkolanka:), tęczova, Arashe lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz beta hcg tsh coś jeszcze powinnam zrobić?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Niezapominajko mial lam 17 lat jak mojego poznałam i po 2 tyg.bylismy już razem ;p poznaliśmy się przez neta :D

Anionka a to ja pisalam byś sie bzykala mimo infekcji!! Uff licze w tym swój udzial :D
    Nikodemko może faktycznie bezowulacyjny akurat ten jedyny w roku?:/
    Rzepakowe mi niby powiedzial,ze mam nie przekroczyc 2.5 w ciazy z tym,ze ja juz po niedoczynnosci,chorobie gravesa i ciagle wysokie anty tpo mam wiec moze dlatego?
    Patuniek my Tobie to zaraz Poli bedziemy gratulować <3
    Na pewno dlatego. Mi też mówiła o tej granicy 2,5. Tyle że ja nigdy nie miałam zdiagnozowanej choroby tarczycy. Powiedziała, że leczy się tarczycę a nie TSH i najpierw jest potrzebna diagnoza. Dodała też, że był taki czas, że się bardzo trzymano tego 2,5, ale teraz Polskie Towarzystwo Endokrynologiczne wydało rekomendacje, żeby najpierw diagnozować i szukać problemu, zamiast od razu wszystkim to TSH zbijać. Ja jej wierzę. Powiedziała też o jodzie, ale podobno dawka 150 wystarczy a tyle mam w witaminach.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Oprócz beta hcg tsh coś jeszcze powinnam zrobić?
    Ja robiłam progesteron. Ale to było na wyrost. Jeśli nigdy nie robiłaś to zrób. Ale jeśli robiłaś kiedyś po owulacji i był wysoki to nie ma sensu.

Ani0nka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:24

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i z powodu wysokiej glukozy na czczo idę na początku przyszłego tygodnia na krzywą a potem do diabetologa. Ten Medicover się jednak czasem przydaje.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to glupie i raczej niemozliwe, bo Inofem u wszystkich zadzialal pozytywnie, ale boje sie, ze to on cos namieszal :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe zobacze za tydzień co mi dr powie i wtedy bedzie reakcja na pewno.
    Niezapominajko spoko,na porodówce mi dawali 13 ;p a ostatnio na bazarze jakas kobieta do mnie powiedziala"dziewczynko bede stala za Toba"..bylam wtedy z Polą ;p

Nikodemko czytalam o nim wczoraj właśnie,że on cos tam ma ważne w sobie,że reguluje hormony itp. Ale może nie na każdego tak działa? Nie wiem..ile go bierzesz juz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kreseczek kochane. Umnie nadal srednie objawy gazy i wzdecia brzuch mi wywalilo i wygladam nie na 2 miesiac tylko 4;) Ciagle bym spala. Piersi podczas dotyku lekko pobolewaja ale otoczki sutkow sie powiekszyly i sa takie jak by byly napompowane powietrzem;) Jeszcze tydzien do usg. Wogole nastraszylam nie laska na temat latania samolotem we wczesnej ciazy.Przez to dwie noce pod rzad mialam zle sny.

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie bardzo mocno mnie wspieralyacie! To forum jest cudowne! Tylko zrobię betę i będzie flaszeczka wirtualna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 13:25

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Lami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jej zabroniłam brać antybiotyk dwa dni temu :D hahaha :D i bzykać też się kazałam :D

Meggs łapaj:
    https://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/?gclid=CjwKCAiAwJTjBRBhEiwA56V7q-ksymxeYXwwg9txT4v_1soTCdUpB1l7bChg7orwE6zCC0Dru4OUURoCvS0QAvD_BwE

przedszkolanka:), tęczova, Ani0nka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ