X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam na przegląd z nowym autem. Hahaha dobrze ze pan sam wszystko ogarnia bo jakby mi maske kazał otworzyć to nawet nie wiedziałabym gdzie i bym udawała przysłowiowa blondynke 😁😁😁 taka przygotowana pojechałam 😋

Wik89, Lami, Nona lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ale lasencja z Ciebie😁😁
    Nikodemko co za głupoty gadasz.. Ciekawe w którym miejscu jesteś gruba.. Chyba na kostkach..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, na Instagramie moje zdjecia w calosci sa bardzo nieaktualne, uwierzcie mi :)
    Wlaczyl mi sie chyba ciazowy objaw. Za chwile mam sesje, a musialam uciac sobie drzemke, tak mi glowa leciala. Mam nadzieje, ze jutro jakos wytrzymam, bo mam wyjazdowy plener slubny -_-.
    A propo... na poczatku sierpnia robimy swoja wlasna sesje slubna po 2 latach. Moze mnie jakos upchna w ta suknie jak sie nasmaruje oliwka 😂

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam moja siostra będzie robiła sesję przez ten tydzien jakos ;) bo w poniedziałek po nią jedziemy na lotnisko, ma ogarnąć foty w tydzień jak będzie w Polsce ;) bo później to dopiero po porodzie przyjedzie. Muszę tylko jakąś miejacówkę ogarnąć;)

Nikodemka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko już wiem co zrobię z borówek z działki... Muuuusze taka tarte! Za to mam już gotowa okładkę notesu, teraz będę musiała kartki pociąć i zszyc i wszystko złożyć ^^
    Ja też mam zaległą sesje ślubna :P a za 11 dni trzecia rocznica :P

Lami, Nikodemka lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robię kotlety i wleciało mi nagle do kuchni że 40 much. Takich obleśnych zielonych ze swiecącą dupą, dwie się same zabiły- tak latają jak popierdolone. Uciekłam stamtad. To już nie nie jest mój dom. Anionka, teraz Cię rozumiem z tymi mrówkami, też się chce wyprowadzić!!!

• blair. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:11

Beti82 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już większe brzuchatki czy Wam tez towarzyszy ból żeber? Mi zwłaszcza po lewej stronie zaczął doskwierać tam ból

PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella uciekaj i czekaj na pomoc! Zamknij je aby po domu się nie rozprzestrzeniły i mąż musi Cię uratować ❤️

fiorella82, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Dośka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi daj znać jak czytasz co u Ciebie! :) A może mały Szymek już postanowił wyjść?

Wik89, alex0806 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka mnie czasem bolą i kłują żebra. Wszystko się ściska, dlatego tak. A ja jeszcze mam długi tułów to i tak nie ciśnie zbyt mocno. Tyle dobrego ;) chociaż brzuch już mi się pod piersiami na 1 palec kończy;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko chyba pół godziny Was nadrabiałam 🙄🙄
    Magda, ale Ty jesteś lachon 🥰🥰🥰
    My dalej w pakiecie, ale spoko, jeszcze 39 tygodni i w sumie może z jednego urośnie dwójka, z tym że Szymek już będzie odchowany. Urodzę dwójkę i nikt mi nie powie, że jedynaki są poszkodowane 😂

Marzę o odzyskaniu swojego ciała i naprawdę myślę teraz o tym, że pomimo chęci posiadania dwójki dzieci, fabryka będzie zamknięta na długie lata :) to tak w ramach wyżalania się.
    Ale nie mogę narzekać, bo schudłam od zeszłego tygodnia 1,5kg nie wiem czemu 😂 więc na finiszu jestem +10kg 😇

A tak w ogóle to czytam Was, ale próbuję się myślami oderwać od oczekiwania na poród bo mam wrażenie, że oszaleję 🥴

tęczova lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex właśnie tez mój brzuch już jest pod piersiami, może 1 palec się zmieści, dobrze ze nie jestem sama, jeszcze 3 miesiące 😁❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się z plazy : Nikodemko, mimo,ze jesteś super zgrabna bieganie z wózkiem POLECAM!! Super sprawa dla mamy i dziecka ☺️

Ja tez źle trafiłam z teściowa, serio szkoda gadać, nie raz już miałam ochotę rzucić wszystko i uciec na drugi koniec świata tylko przez nią!

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca spadłaś mi z nieba, miałam właśnie Cię wywołać ostatnio:) ile czekałaś z bieganiem po porodzie? :)
    Mam stary wózek po siostrzenicy 3 kołowy do biegania i dziki plan biegania z dzieckiem 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:20

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca, Tobie również odpoczynku dużo życzę 😊

Właśnie była u mnie pani położna na wizycie. Ja przez te 4 tygodnie biegania po tych lekarzach nie miałam kiedy się z nią umówić i złożyć deklarację, ale się w końcu udało. Kocham tą panią 💗 Tak się cieszę, że będzie później do małej przychodzić. Chyba na następnej wizycie podpytam się jej czy może mogłaby i chciałaby ze mną na poród się wybrać, chyba można nawet jak szpital nie ma opcji wykupu ich położnej w roli douli? Orientujecie się? Czy to zasady konkretnego szpitala?
    Posłuchała serduszka taką śmieszną trąbką. Dostałam tyle pochwał, że taka sprawna jestem i że brzuch nie taki duży i nie ma zmiłuj się, mała nie może spać 1,5 dnia i nie dawać znaków, jak znowu tak zrobi to mam podjechać na ip, jeśli jedzenie jej nie obudzi. Ale poogladała wyniki, że szyjka długa i kluska duża i mówi, że mam się nastawiać też na ewentualną cesarkę. No i powiedziała mi to, co ja sobie też w głowie już sama wymyśliłam, że najlepiej by było, żeby po 38 tygodniu jeśli nic się nie będzie działo wsadzili mnie do szpitala. Wszystko jeszcze wyjdzie w praniu. Zobaczymy jaką wizję ma hematolog, moja ginekolog też od połowy sierpnia na urlopie, więc nie wiem jaki będzie miała pomysł.
    Na następnej wizycie mamy przewidziane szkolenie tatusia 😀

madziorek86, Dośka, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, a jest plamienie? Już z reguły się zaczyna u Ciebie na tym etapie.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić :D
    Anionka, spokojnie, po porodzie wrócisz do formy i będziesz szczupłą, piękną mamusią :)
    Magda, ale z Ciebie laska! Super wyglądasz :*
    Nikodemko, nie wierzę w ani jedno Twoje słowo na temat Twojej figury :D Piękna dziewczyna z Ciebie!
    Pestko, efektywnego wypoczynku :)

Szczęściarko, bo Ty chyba jesteś Dorotka, dziękuję jeszcze raz za dupka :* dzisiaj przyszedł

Mam wyniki z testdna.pl:
    80f349b31472.png

Co to oznacza? Heparyna? Co dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 16:58

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dziewczyny już większe brzuchatki czy Wam tez towarzyszy ból żeber? Mi zwłaszcza po lewej stronie zaczął doskwierać tam ból
    Anionka, ja mam okropny ból żeber. Moja mała jest głową w górę i mi tam napiera. Jak tylko mogę to zdejmuję stanik bo nie jestem w stanie w nim wytrzymać. Nie służy mi też taka siedząca, zgięta pozycja. Najlepiej mi jak leżę.

Ani0nka lubi tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ