Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex mi na połówkowych i III trymestru powiedziała, że wszytko jest ok, że oczywiście może się zdarzyć jakaś mikro dziurka, której na jej aparacie się nie zobaczy, ale że ona nie widzi wskazań do USG serca w życiu płodowym.
U mojego kuzynostwa wyszło jak byli dorośli, jedno za drugim zostało zdiagnozowane i operacje mieli, bo zaczęły się omdlenia, a kuzyna co rusz wywalali z roboty (takiej fizycznej), bo mówili, że nie ma krzepy. Ja wtedy poszłam na USG serca i siostra też, ale wszytko u nas ok. Dlatego później jak już będą z małą wizyty u pediatry to na pewno o tym wspomnę, że chciałabym sprawdzić i kiedy najlepiej.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Na FB są grupy o mutacjach? No po coś mówiła 😂 Pewnie mnie tam poniesie któregoś dnia 😂
My już wiemy w sumie na co zwrócić uwagę więc pediatrę też można nakierowac i wydębić zalecenia do jakichś badań ja mam zamiar z małą też na pakiet chodzić i robić badania jeśli będzie trzeba. Wstępnie muszę i tak wybrać przychodnię na NFZ, ale koleżance już zamówili że z naszych terenów to mamy 1 przychodnię do której jesteśmy "przypisani" A tam daremni pediatrzy, więc będę się kłócić że przecież nie ma rejonizacji i chcę wybrać inną przychodnię. W ogole parodia jest z tym NFZ. Wysłałam mamę do lekarza, po skierowania na badanie i gastroskopie bo ma trochę problemów zołądkowych ostatnio. Kazałam jej iść bo ona sama od lekarzy stroni, ale na nią wsiadłam że moje dziecko musi mieć zdrową babcię no i poszła dzisiaj. Dostała skierowanie na podstawowe badania i gastroskopię. Oczywiście lekarka dała podstawy podstaw. A na gastroskopię będzie czekała co najmniej miesiąc ;/ gdzie na pakiet mój mąż w 3 dni załatwił. I chyba pójdziemy prywatnie bo masakra jak ma tyle czekać;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Słuchajcie, dostałam właśnie z Rossmana w spamie wiadomość, że ta ich oliwka na rozstępy za 1 gr do odebrania. Więc odbierajcie te pampersy, bo następne niespodzianki czekają 😋
alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami A pampki odebrałaś? ja mam wpisaną datę porodu u siebie i u siostry ;p liczę jak Janusz na 2 paczki;p tyle że jej nie będzie w tym 34 tygodniu w Polsce to odbiorę sobie na jej aplikacji chyba;p a oliwkę odebrałam na początku ciąży przy rejestracji do rossnęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami wrote:Odebrałam, bo wpisałam sierpniową datę urodzenia. Ja też chcę na Janusza 2 paczki wydębić, ale one takie malutkie 😮 Więc nie wie czy jest sens, bo już mam do 5 kg 50 sztuk innych.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami narazie odpoczywanie ciężko idzie, synek jedzie w środę na 2 tyg nad morze to będę wtedy odpoczywać, kontrole mam 12 sierpnia.
Przedszkolanko mój miał teraz w pon 1380gram wiec może być podobnie u nas z sugerowana wagą.
Kurczę tez muszę kartę w rossmanie założyćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 18:18
-
alex0806 wrote:No właśnie mój lekarz ogarnia mutacje, ale też nie dopytywałam o szczepienia więc muszę się doinformowac co on myśli;) A o szczepienia dziecka to już w ogóle. Jedynie tyle wiem co wyczytam sama albo od was się dowiem. Bo wszyscy wokoło szczepią, nawet na NFZ. Koleżanka z mutacjami z Opola, z którą pisałam, to wszystkie szczepienia odracza. Ale jej synek miał problem z serduszkiem do tego. I normalnie człowiek głupieje.
Zuzia, rodzimy prawie razem
No ja jak wiesz mam mutacje, siebie szczepie i dziecko tez, wszystkimi szczepionkami - obowiazkowymi i dodatkowymi, z tym ze ja ostatecznie zaszczepilam 6w1, pneumokoki 13 i rota a meningokoki za 2 tygodnie.alex0806, Lami lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami wrote:Alex, przestań czytać super madki, co to dzieci nie szczepią i to z powodu mutacji matki?!, dla mnie niezrozumiałe co ma piernik do wiatraka. Wszystkie, które mamy mutacje od urodzenia je miałyśmy i wszystkie byłyśmy szczepione. Ja tego nie czytam, bo by mi gula tylko skakała. Co mi będą kazali robić, to będę robić i tyle. Jakie witaminy będzie miało brać, to dam.
A jeśli chodzi o nas dorosłe, to jedyne czego nie możemy to antykoncepcja. Nie róbmy już z powodu mutacji naciąganych zakazów i nakazów na wszystko. Nie dajmy się zwariować.
Dziecku zbadam na pewno jak będzie starsze albo i jako niemowlakowi? serduszko, bo u mnie w rodzinie dwójką kuzynostwa z tzw. "dziurką w sercu" i po operacjach, zastanawiam się czy też nie dziedziczne i związane z trombofilią? i zbadam jak już będzie odpowiedni czas mutacje, bo nie pozwolę, żeby miała w wieku 14 lat żylaki jak ja i płakała całą młodość, że wygląda strasznie w krótkich spodenkach i spódniczkach czy stroju kąpielowym i wpadała w kompleksy. Chcę móc reagować zanim coś się zacznie dziać.
Lami, mi malemu zrobili panel na krzepliwosc w szpitalu, juz po podaniu wit. K. Przy V Leiden u matki na Klinikach robią.
Jeśli chodzi o badanie dzieci, to okolo 4rz. Zamierzam wowczas zamowic testdna i poszerzyc o bialka i inne, jak u siebie. Plus reumatolog, bo ja mam jeszcze ANA3
Na Klinikach szczepia w 2dobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 18:54
Lami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Juź Wam pisze bo miałam szalone popoludnie😂
Wiec weszlam pierwsza,poloźna nie wpuscila nikogo przede mna 😀
Ale mnie nastraszyla,ze z taka glukoza polozy mnie na oddzial!
Dr zapytal jak tam a ja ,ze dzisiaj zestresowana :p juz na wstepie zobaczyl,ze pewnie o glukozie mówie bo zerknąl . No i tak,mam wpisana cukrzycę ciążowa. Z racji,że jestem(wlasnie jakies slowo tu padlo typu madra😂)wie ze to ogarnę sama dietą i nigdzie mnie nie kladzie bo to bez sensu 3 dni lezec,szkolic sie tam i wyjść zwłaszcza że jest masakra tyle ludu. (W kolejce sie smialysmy ze mam powiedzieć ze juz torbe mam spakowana- na wakacje a nie szpital😀) Wiec w aptece mam dostac glukometr,na paski mam receptę, robie zeszyt i spisuje wyniki na czczo i po 3 glownych posilkach. Za miesiac mu pokazuje a w miedzy czasie do diabetologa mam skierowanie.
Pozniej ponarzekalam na twardnienia itp. Na fotelu szyjka twarda i zamknięta ,na usg 3.5 cm😍 wydluzyla sie😀
Oluś ma 1536 g.i wszystko się super rozwija. Akurat ziewał 😀
Co do wakacji to mam NAKAZ jechania i uwaga-nawet loda kręconego moge zjesc!😂 wiec jutro zalatwiam papiery,apteke i w sobote pakowanko😀
Po wizycie bylam jak nacpana, do czasu az mnie kontrola nie zlapala za szybka jazde ;p patrzy a tu baba w ciąży i pyta gdzie sie spiesze tak ,no to ja ze do dziecka,bo z wizyty bo wakacje itp.😀 on polewa ja jeszcze wieksza, pytal ktory miesiac, o córe itp. No i mowie mu,ze ja to ogolnie wolniej jezdze,ze ile pampersow by bylo i lodow na wakacjach i zacieszam jak durna. No to dostalam rabat buhaha i tylko 50 zl.mi dali 😂😂 reszta na pampersy buhahhaha. Co najlepsze-ja ich w ogole nie widzialam a sie rozpedzilam ze jeszcze bym w niego rąbla tak wybiegl 😂
No to moze Olo bedzie policjantem 😂 chociaz on poradzil lepiej zolnierza😂
A zmieniając temat MEGGS do Ciebie pytanie od mojej koleżanki: jak mialas krwiaka i plamilas to on sie zmniejszal tak? I sie juz wchlonąl calkiem? Bo ona ma 14 mm pod dzieckiem i lekko plami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 18:53
Nikodemka, Arashe, Magda - mbc, Nona, alex0806, tęczova, Niezapominajka2, Dośka, blair., Lami, Szczęściara, sunshine03, Biegającą-mama, Wik89, Pestkaa, Słoneczko123, madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Rzepakowe, bylam dzis w ottoprodencie w pon zaczynamy rehabilitacje. Dziś była pediatra a jutro neurologopeda. Potem jeszcze neurolog i psycholog (Jerzy mu na pewno dużo powie 🤣). Ja ogarnęłam tę placówkę bliżej siebie czyli na Kilińskiego
rzepakowepole lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Przedszko - no i swietnie I z wizyta i z mandatem Nad morze jedziecie? Dokad dokladnie?
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny