Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, cieszę się, że jest stabilnie. Będzie dobrze, mówię Ci 😘 odpoczywaj i marsz na L4. Głupi lekarz co Ci go nie dał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 00:17

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:02

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko jest Maleństwo i to najważniejsze spokojnie ❤️ Będzie dobrze duphaston pomoże!

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja musze miec takie szczescie? Polozyli mnie na sale ze starymi babami i jedna z nich (ta najblizej mnie) tak strasznie chrapie, ze az charczy i slychac ja na calym oddziale. Przewala sie jej jakas flegma, ze az chce mi sie wymiotowac :( I plakac, bo jestem wykonczona, a nie moge zasnac od kilku godzin! Jak ja mam odpoczywac jak obok mnie lezy jakis traktor?! Poszlam do pielegniarek, daly mi gaze, zebym wlozyla sobie w uszy, nic nie daje...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, kochana przeczytałam wczoraj Twoją wiadomość i zamarłam. Nie pisałam tu nic, ale modliłam się za Ciebie i Twojego maluszka. Wierzę, że wszystko będzie w porządku ☺
    Współczuję nieprzespanej nocki.. Mam nadzieję, że chociaż na chwilę się zdrzemłaś. Buziaki 😘

Nikodemka lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko widzisz wszystko jest dobrze! Kropka tam jest i sobie zyje, nic jej nie zagraża 😊 lekarka krwiaka nie znalazła? Choć krwiaki z reguły brudzą na brązowo... możesz mieć niestety tak jak ja czyli aktywowała Ci sie w ciazy nadzerka i bedzie podplamiać, nawet podkrwawiać. Mi lekarz to tak tłumaczył ze w ciazy ona puchnie i nabrzmiewa , łatwo jest bardzo by pękło w niej jakieś naczynko. Nawet bez specjalnej przyczyny. Bierzesz acard on dodatkowo rozrzedza krew. Ja nie zlicze ile plamień miałam w tej ciąży. Każde to spory stres. Zywa krwew to juz w ogole, ale jak widac nie musi ona oznaczać niczego złego. Przy nadzerce zamieniłabym luteine dopochwowa na podjezykowa albo dupka zeby niczym sobie dodatkowo tam sobie nie podrazniać, tak samo zakaz wspołzycia, bo jest duza szansa ze bedzie plamić za kazdym razem. Jeżeli Cie to pocieszy to moja nadzerrka plamiła głownie w 1 trymestrze. W 2 mam w miare spokoj, plamiła tylko raz po globulkach. Takze duzo cierpliwosci kochana, nic zlego sie nie dzieje, kropeczka sie tam pieknie rozwija 😚

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikpdemko ważne,że kropek jest cały <3
    Luteina wesprze go dodatkowo. Słuchaj zaleceń i marsz na l4! Praca,sprzątać i nic nie jest warte tego kropka!
    Współczuję nocy,może w dzień uda się odespać..

Sumshine tez tak myślę,że chłopak ma się najeść a nie jakieś tam warzywka 😂

Moje dziecie znowu o 6 wstało 😀😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - w ktorym tygodniu pierwszy raz plamilas?
    Krwiaka nie znalazla. Kilka razy mowilam jej, ze mam nadzerke, ale nawet tam nie zajrzala wziernikiem, wlozyla mi tylko palec...
    Te plamienie na poczatku bylo brazowe, pozniej pojawila sie w nim krew, potem zniknela i znow brąz. Mam wielka nadzieje, ze to ta nieszczesna nadzerka, choc martwi mnie moj bol brzucha, bo jest jakis inny :( Czuje tak jakby kłucie w jajniku.
    Gdyby to byl poczatek poronienia, to chyba byloby to widac na usg, prawda?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko u mnie przy cb lekarz widzial na usg i wiedział kiedy zaczne krwawic..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja plamienia miałam w 4, 6, 7, 10, 11 i 13 tyg ciązy. Te w 13 tc też po globulkach. I u mnie też jest tak że jest brązowawy albo rózowy śluz czasem wymieszany ze świeza krwia. Wiec jestem wrecz pewna ze to z nadzerki. Przy badaniu wziernikiem byłoby to widać.
    A kłuciem w jajniku sie nie przejmuj. Na poczatku ciąży to normalne. Mnie kłuły to ok 7 tyg. Potem odpusciły. I poronienie nie jest to na pewno. Gdyby cokolwiek złego sie działo zauwazyłaby to lekarka na usg.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, jeśli na USG pęcherzyk wygląda prawidłowo, nic nie ma wokół niego, to bądź tylko dobrej myśli 😘 Zadzwoń do swojego lekarza, poproś o wizytę na jutro, żeby najwyżej skonsultować dawki luteiny i duphastonu no i dostać zwolnienie, bo pewnie w szpitalu nie będą Cię trzymać. Najważniejsze, że już nie ma samej krwi. Bierzesz magnez?
    Poprzesuwaj dzisiaj pracę, jesteś tylko człowiekiem, a nie robotem, przez najbliższe dni dużo dużo leż.
    Przytulam mocno 😘😘😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko cala noc mialam Cie w glowie, bardzo wspolczuje tej sytuacji i nocy w szpitalu z traktorem, ale najwazniejsze, ze zarodek jest i sie rozwija, trzymam mooocno kciuki, zeby juz wszystko bylo dobrze! Plamienie najpewniej z nadzerki!
    Wypoczywaj teraz i nie czytaj nic w internetach, zeby sie nie stresowac😘
    Tak sobie pomyslalam, ze pisalas dawno temu, ze nie wzielas za duzo zlecen na te wakacje (sesji slubnych itp) bo liczylas na to, ze bedziesz w ciazy. No i widzisz dobrze sie stalo, bo musisz odpoczywac teraz, mam nadzieje ze dostaniesz na ten poczatkowy czas zwolnienie do czasu az minie plamienie i poczujesz sie lepiej i pewniej. A tymi zleceniami ktore masz tez sie nie przejmuj, ciaza najwazniejsza, musisz poprzesuwac czy poodwolywac i tyle, sila wyzsza😘

A u mnie 5dpo i zero objawow :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 07:46

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, kochana, bedzie dobrze, musi byc! Odpoczywaj duzo i marsz na zwolnienie.

Dziewczyny, przepraszam Was, ale bedzie mnie tu troche mniej, bo sie porobilo. Okazalo sie, ze malemu nie zeszlo lewe jadro, ma tez malego wodniaczka na prawym wiec stad do tej pory byla trudnosc w ocenie. Musimy ogarnac chirurga i te sprawy.

Nikodemko, jestem z Toba myslami.
    Domi, bede zagladala zeby wylapac dobra nowine. Trzymam kciuki za szybki porod, bedzie dobrze!

Testujace w sierpniu, mam nadzieje, ze bedzie duzo II !
    Beti, Ty chyba zmień zawód i zostań specem od usg :D

Brzuszkowe dziewczyny, trzymajcie się w tę pogodę i bądźcie grzeczne ;)

Wracam jak tylko ogarne sytuacje! 💙

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko tak mi Ciebie szkoda ,ze musisz lezec w szpitalu i sie martwic.
    Bedzie dobrze jestem pewna <przytulasy>

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - wyglada na to, ze na razie tu zostane... Przyszla pielegniarka i kazala mi lezec, nawet nie siadac. Magnez bralam od samego poczatku, musze poprosic zeby maz mi przywiozl. Mialam nad ranem takie wodniste, brazowe plamienie, jeszcze inne niz wczoraj.
    Jestem na siebie zla o ta prace. W weekend naprawde nawet na chwile nie usiadlam, az zrobilam sobie krzywde z ta szyja. Koniec z tym. Dokoncze tylko to, co naprawde musze i odpoczywam.
    Meggs - myslisz, ze rozkrwawiona nadzerka tez moze powodowac bol? Mimo wszystko sie nim martwie, bo od poczatku ciazy lapal mnie w pewnych momentach, a teraz boli ciagiem jak podczas okresu.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko dobrze że kropek żyje i ma się dobrze! Plamienia się zdarzają. Ja też miałam dosyć spore, brązowo proste, które utrzymywały się ze 2 tygodnie z przerwami. I nie wiadomo dlaczego. I rzuch tez bolał jak na okres. Ja już wtedy się pożegnałam w ciążą ale jak zobaczyłam serduszko to na nowo uwierzyłam w malucha. Może u Ciebie to nadżerka się odezwała, bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki za dobre wyniki badań.

Magda kciuki za Jerzyka <3 trzymajcie się i wracaj do nas z dobrymi wieściami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:05

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kciuki za Jerzyka 😊 wróćcie do nas jak tylko będziecie mogli.

Nikodemko ja myśle że to nie jest bol z samej nadzerki , tylko ogólnie wszystko tam teraz pracuje i sie rozciąga i ten bol odczuwasz. A po wczorajszej sytuacji jestes wyczulona i pewnie zwracasz na niego znacznie wieksza uwage. Tez nerwy robia swoje.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, kciuki za Jerzyka, na pewno wszystko szybko zalatwicie i będzie wszytko dobrze. Dużo siły ślemy i przytulaski dla naszego rodzynka na fioletowej 😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ogromne kciuki za Jerzyka naszego kochanego! Wszystko szybciutko ogarniecie, na 100% 😘

Nikodemko, za Was też, o czym mam nadzieję wiesz, trzymam bardzo mocno kciuki i z całego serca wierzę, że tą dzidzię z brzuszka będziesz tulić przez resztę swojego życia 😘

Magda - mbc, Nikodemka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, wszystko będzie dobrze! Przecież nasza Kark (swoją drogą wracaj babolcu już ileż bedziesz się kamuflować, ja przez Ciebie urodzić nie mogę!!! Wracaj bo Szymek czeka aż się odezwiesz i dopiero wyjdzie na świat 😂) wyleżała krwiaka, któremu nikt nie dawał szans. A u Ciebie na pewno to podrażniona nadzerka, a może szyjka z wysiłku nie dała rady...
    Będzie z tego zdrowe Bobo ❤️❤️❤️ i pamiętaj, że jak będzie znana płeć a ja tu będę milczeć bo będę walczyć z pieluchami, to pierwsza mówiłam, że chłopak 😂

Madziu Kochana! Trzymajcie się dzielnie i informuj nas w miarę możliwości co i jak się u Was dzieje, mam nadzieję że te jąderka to sprawa kosmetyczna ❤️ to mnie właśnie przeraża trochę, nie mam bladego pojęcia o siusiakach i jajkach 🙄 będę pewnie do Ciebie pisać i o wszystko pytać jak mój Syn wreszcie opuści swoją jamę 🙈 całuję Was!

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ