X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Beti u Ciebie do ciążowego kompletu (piękny wykres, prog) brakuje tylko teściora z dwoma krechami, który właściwie już jest, ale w te krechy musisz uwierzyć Ty i nasze szanowne gremium forumowe, dajmy becie podrosnąć, masz ciążę długodojrzewającą :) może za szybko te testy i domysły ile dpo (bo to nigdy matematycznie się nie wyliczy), kurczę ja mega wierzę w ten Twój cykl :)

Alex, Lami, Kark - podkręcacie emocje przedporodowe !!! niezła grupka nam się szykuje, ale hola, hola jest kolejka :P najpierw Julia i Arashe :D

Co do imion Kark synka Juliana ma moja przyjaciółka ze studiów i super ten jej Julek, słodki chłpiec, ja najczęściej mówię do niego Julo :)
    Stefan, takie trochę zapomniane imię (albo w moim otoczeniu niepopularne) ale bardzo pozytywnie mi się kojarzy ze Stefanem Karwowskim z "Czterdziestolatka", żona tak uroczo mówiła do niego Stefciu :)
    Madziorek, Rysio super <3 brzuńcio uroczy
    W ogóle Julian, Stefan, Ryszard, Jerzy to moje klimaty ;) I tak jak dziewczyny piszą, trzeba poczuć imię, a nie sugerować się tym co innym się podoba lub nie, można też poczekać na maleństwo, popatrzeć na nie i imię samo przyjdzie :) Moja koleżanka wybrała imię Bartuś, ale z dnia na dzień patrząc na małego i tuląc go żałowała, że nie dała sobie chwili do namyslu, bo uwżała, że bardziej pasuje Gucio, Gustaw :)

Domi, sunshine no way!!!! wydałyście się, bo tylko czarownice są w stanie tak przekłamać rzeczywistość :P 7 dni po porodzie i 33tc!? to są jakieś czarne czary na bank!

Kozgo prześlicznie wam to wyszło, zazdroszczę 😊
    Pestko to sie wszystko tak fajnie mowi haha ale problem pojawia sie wtedy jak nie wiemy czY dupka odstawic haha

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ty już tych testów nie porównuj do siebie bo każdy może inaczej reagować. Siknij jeszcze dzisiaj i jutro, jak coś będzie to od razu na betę bez porównywania testów ;) kreska kresce nierówna

Wik89, Malinowa91, madziorek86 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gdzieś czytałam, że to wygodne jak podłączą ktg, żeby gołym pupskiem nie świecić 🙈 ale w sumie to nie wiem, jak jest w rzeczywistości :D

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi o fuuuj, znajoma położna opowiadała, że babki przyjeżdżają rodzić z niewymytym dupskiem, smród taki, że parę razy prawie zeszła. Tragedia.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti moim zdaniem jak jutro czyli 13 dni po zastrzyku i 11 dni po owu bedzie druga kreska na tescie to mozesz isc na bete. 13 dni po zastrzyku u mnie bylo bialo na tym samym czulym tescie, na ktorym dzien wczesniej byla blada kreska. W ogole mam ciagle te dwa testy w lazience w szufladzie i sobie dzis zerknelam (nie wiadomo po co oczywiscie;)) no i roznicę widac golym okiem bo na drugim po prostu biel wizira:P takze jak bedzie kreska, a czuję ze bedzie, to lec na bete ✊

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    O rany biedny ten lekarz co ja badał :P
    No bo chyba ogladają Ci Pipi po porodzie?
    czy nie ogladają ? i dlatego nie myła hahahah
    Codziennie robią wieczorny przegląd 😂

Beti82 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Alex ja miałam 2 i spoko, gdybym miała leżeć dłużej niż 2 dni to miałam przygotowaną torbę z kolejnymi dwoma żeby małż przywiózł :) na oddziale były laski, które codziennie tapetę na twarz nakładały a chodziły w pokrwawionej na tyłku koszuli dwa dni🙄 a dziewczyna z którą miałam wątpliwą przyjemność spędzić 24h w jednym pokoju nie umyła przez ten czas krocza ani razu🙈 kiedy ja zdążyłam zrobić to 6 razy😂
    chciałam zacytować, a polubiłam, a tego lubić się nie da hahaha szok normalnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 18:34

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Beti moim zdaniem jak jutro czyli 13 dni po zastrzyku i 11 dni po owu bedzie druga kreska na tescie to mozesz isc na bete. 13 dni po zastrzyku u mnie bylo bialo na tym samym czulym tescie, na ktorym dzien wczesniej byla blada kreska. W ogole mam ciagle te dwa testy w lazience w szufladzie i sobie dzis zerknelam (nie wiadomo po co oczywiscie;)) no i roznicę widac golym okiem bo na drugim po prostu biel wizira:P takze jak bedzie kreska, a czuję ze bedzie, to lec na bete ✊
    No dobra to juz nic nie mowie i czekam do jutra rana.
    Tak to sie wlasnie konczy jak czlowiek nie wierzy,ze sie uda.Raczej podejrzewalam ,ze 12 dni po bedzie taki lipny cien ,ze sie nie bede musiala zastanawiac

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Beti oczywiście co zlego to nie ja i ja zadnych kresek nie wmawiałam 😁

Kozgo piękny macie pokoik! U nas do takiego efektu daleka droga. Czeka nas jeszcze wywoz graciarni, mały remoncik i tynkowanie, malowanie a potem skręcanie mebelków - to jakoś w połowie października bedziemy gotowi 😋

Alex piłeczka przepiękna ❤❤

Blair a ja lubię za histero! To duży krok! Zobacz Nikodemka poszła rach ciach i ciążunia 😁

Wik89, blair. lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:25

❤💙❤💙
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja się zmobilizowałam bo młodego rodziłam 3tyg przed terminem wiec teraz może być różnie :) poza tym starszym na wakacjach wiec łatwiej było się za to wziąć. Z męża dymna jestem ze tak pięknie pomalował te góry hehe:)

Beti wydaje mi się ze jak jutro kreski będą tzn ze to już to i czas na betę.

Tere-fere to podadzą Ci profilaktycznie antybiotyk jak nie zdążysz przy Twojej aktywności to ten poród będzie trwał chyba 5 min hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 19:11

Meggs lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam wyniki z testdna, dzięki Vian że mi przypomniałaś... Czekałam równe 10 dni. Trochę mi ulżyło, bo mam tylko MTHFR 1298 hetero, cała reszta ok. Czyli to nie przez to... Dziewczyny, które macie za sobą takie kijowe przejścia jak ja, napiszcie mi proszę co mogę zbadać żeby to się nie powtórzyło. Jutro o 17 idę na kontrolę i decyzję co dalej. Nie wiem jak ja w pracy wytrzymam, a wracam pierwszy dzień po urlopie. Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa.

• blair. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:51

• Arashe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu kark, chyba musisz wybrać się wcześniej na kontrolę, bo nigdy nie wiadomo.

Mnie tylko trochę już boli głowa... Noc była koszmarna i bolesna, coś strasznego.
    Za to nadrabia ie dnia wczorajszego równie straszne...
    ... Fiorella tak mi przykro, że Cię to spotyka :(

Rodzynko trzymam kciuki aby wszelkie nieprawidłowości z czasem zniknęły.

Sanshine, a może Ty zaszłas w ciążę 10 tyg później tylko tu swirujesz sexi mamo? Gdzie Twój brzuch? ;P

Domi swietnie wyglądasz :)

Ja mam pierwszą oznakę zbliżającego się porodu, włosy mi zaczęły mocniej wpadać, a tak to prawie nic nie było :)

Beti kciuki za jutro!

Beti82 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorello, a nie możesz wziąć jutro wolnego dnia jeszcze? Jak po południu pójdziesz do lekarza, to na pewno niezależnie od wszystkiego da Ci L4, nawet na parę dni.

To co możesz zrobić, jeśli rzeczywiście dojdzie do poronienia to badanie genetyczne zarodka. To może dać odpowiedź na temat przyczyn. Poczytaj też u Matki Prawnik o przysługujących Ci prawach.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobiłam.. walczę cały dzień z bolącą, wychodzącą po raz 346622 w tej ciąży..o 14:30 poszedl apap.

Kozgo piękny pokoik 😊 i te góry właśnie ostatnio oglądałam bo moja koleżanka chce chłopakom zrobic 😀

Domi ja bym nie powiedziała ze czarownica tylko"oszukać przeznaczenie"😁

Madzia,Alex Wasze brzuszki śliczne piłeczki i tylko one rosną a reszta fit!

Sunshine a Ty niby rodzisz ze mna? Ale ściemniasz! Life is brutal..😐 i tez bym Cię nie przepuszczala w kolejce! 😂 :*

Kark no nieźle😀 pilnuj się bo serio nie wiadomo czy zdazysz na porodówke 😀

Blair ja tez myślę,ze u Was histero bedzie wlasnie tym odblokowaniem 😊

Beti rano czekam na wiesci!

Wiki super,że mąż bierze. W sumie nie ma wyboru!;p

Fiorella a Ty bralas jakiegos proga?

Ja dzisiaj poprałam całą resztę, jeszcze wyprasuje wieczorem.
    Dzwoniła do mnie tez kobietka i chciała na sesje dzisiaj zabrać,ale mieliśmy rodzinnego grilla więc umówilysmy sie nadal pod telefonem ;) moze uda sie w dlugi weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 19:27

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella ja następnym razem glucophage bym nie odstawiała przy potwierdzonej ciaży. A najlepiej poszukałabym lekarza który będzie na tym leku prowadził całą ciąże.
    Tak to jezeli masz krzepliwosc ok, to możesz ewentualnie sprawdzić sie pod kątem zespolu antyfosfolipidowego i przeciwciał ana.

fiorella82 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark! Ty mi tutaj jeszcze nie rodź! Może to po seksie, naruszyliscie coś? Jedź na IP sprawdzić bo to jeszcze za szybko.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella jeśli dostaniesz skierowanie do szpitala to możesz zrobić badania genetyczne zarodka. Natomiast jesli na usg juz ledwie, co bylo widac to czesciowo zarodek moze sie wchlonac i badan sie nie zrobi.
    Ja osobiście nie robiłam, bo jak byłam w szpitalu to byłam w takim szoku i amoku, że w ogóle nie czaiłam o co z tym badaniem chodzi, a i tak nie udaloby sie najprawdopodobniej badan zrobic bo nie znaleziono zarodka w calym materiale z poronienia. Mialam jedynie hist-pat, ktory nic nie wniosl oprocz tego, ze wiadome bylo, ze nie mialam zasniadu.

Przez powien czas po wyjściu ze szpitala nie miałam ochoty na żadne badania, poxniej zrobilam te z test dna i podstawowe badania krzepniecia.
    Jako kolejne miałam zrobić badania przeciwciał ana, pod katem zespolu antyfosfolipidowego, trombofilii: bialka C, S itd. ale nie zdazylam bo zaszlam w ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Fiorella ja następnym razem glucophage bym nie odstawiała przy potwierdzonej ciaży. A najlepiej poszukałabym lekarza który będzie na tym leku prowadził całą ciąże.
    Tak to jezeli masz krzepliwosc ok, to możesz ewentualnie sprawdzić sie pod kątem zespolu antyfosfolipidowego i przeciwciał ana.
    U tej drugiej ginki, u której byłam w środę jak powiedziałam że odstawiłam glucophage, to mi zrobiła wykład że lekarze się dzielą na dwie grupy, tych którzy kategorycznie każą odstawiać i tych którzy zalecają zażywać do 13 tygodnia, a potem stopniowo odstawiać. I dała mi skierowanie do diabetologa, do którego miałam iść 21.08. Szkoda że trzeba uczyć się na takich doświadczeniach.

Meggs lubi tę wiadomość

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ