Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pestkaa wrote:Beti u Ciebie do ciążowego kompletu (piękny wykres, prog) brakuje tylko teściora z dwoma krechami, który właściwie już jest, ale w te krechy musisz uwierzyć Ty i nasze szanowne gremium forumowe, dajmy becie podrosnąć, masz ciążę długodojrzewającą
może za szybko te testy i domysły ile dpo (bo to nigdy matematycznie się nie wyliczy), kurczę ja mega wierzę w ten Twój cykl
Alex, Lami, Kark - podkręcacie emocje przedporodowe !!! niezła grupka nam się szykuje, ale hola, hola jest kolejkanajpierw Julia i Arashe
Co do imion Kark synka Juliana ma moja przyjaciółka ze studiów i super ten jej Julek, słodki chłpiec, ja najczęściej mówię do niego Julo
Stefan, takie trochę zapomniane imię (albo w moim otoczeniu niepopularne) ale bardzo pozytywnie mi się kojarzy ze Stefanem Karwowskim z "Czterdziestolatka", żona tak uroczo mówiła do niego Stefciu
Madziorek, Rysio superbrzuńcio uroczy
W ogóle Julian, Stefan, Ryszard, Jerzy to moje klimatyI tak jak dziewczyny piszą, trzeba poczuć imię, a nie sugerować się tym co innym się podoba lub nie, można też poczekać na maleństwo, popatrzeć na nie i imię samo przyjdzie
Moja koleżanka wybrała imię Bartuś, ale z dnia na dzień patrząc na małego i tuląc go żałowała, że nie dała sobie chwili do namyslu, bo uwżała, że bardziej pasuje Gucio, Gustaw
Domi, sunshine no way!!!! wydałyście się, bo tylko czarownice są w stanie tak przekłamać rzeczywistość7 dni po porodzie i 33tc!? to są jakieś czarne czary na bank!
Kozgo prześlicznie wam to wyszło, zazdroszczę 😊 -
Beti ty już tych testów nie porównuj do siebie bo każdy może inaczej reagować. Siknij jeszcze dzisiaj i jutro, jak coś będzie to od razu na betę bez porównywania testów
kreska kresce nierówna
Wik89, Malinowa91, madziorek86 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Beti moim zdaniem jak jutro czyli 13 dni po zastrzyku i 11 dni po owu bedzie druga kreska na tescie to mozesz isc na bete. 13 dni po zastrzyku u mnie bylo bialo na tym samym czulym tescie, na ktorym dzien wczesniej byla blada kreska. W ogole mam ciagle te dwa testy w lazience w szufladzie i sobie dzis zerknelam (nie wiadomo po co oczywiscie;)) no i roznicę widac golym okiem bo na drugim po prostu biel wizira:P takze jak bedzie kreska, a czuję ze bedzie, to lec na bete ✊II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Domi_tur wrote:Alex ja miałam 2 i spoko, gdybym miała leżeć dłużej niż 2 dni to miałam przygotowaną torbę z kolejnymi dwoma żeby małż przywiózł
na oddziale były laski, które codziennie tapetę na twarz nakładały a chodziły w pokrwawionej na tyłku koszuli dwa dni🙄 a dziewczyna z którą miałam wątpliwą przyjemność spędzić 24h w jednym pokoju nie umyła przez ten czas krocza ani razu🙈 kiedy ja zdążyłam zrobić to 6 razy😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 18:34
-
Wik89 wrote:Beti moim zdaniem jak jutro czyli 13 dni po zastrzyku i 11 dni po owu bedzie druga kreska na tescie to mozesz isc na bete. 13 dni po zastrzyku u mnie bylo bialo na tym samym czulym tescie, na ktorym dzien wczesniej byla blada kreska. W ogole mam ciagle te dwa testy w lazience w szufladzie i sobie dzis zerknelam (nie wiadomo po co oczywiscie;)) no i roznicę widac golym okiem bo na drugim po prostu biel wizira:P takze jak bedzie kreska, a czuję ze bedzie, to lec na bete ✊
Tak to sie wlasnie konczy jak czlowiek nie wierzy,ze sie uda.Raczej podejrzewalam ,ze 12 dni po bedzie taki lipny cien ,ze sie nie bede musiala zastanawiac -
Haha Beti oczywiście co zlego to nie ja i ja zadnych kresek nie wmawiałam 😁
Kozgo piękny macie pokoik! U nas do takiego efektu daleka droga. Czeka nas jeszcze wywoz graciarni, mały remoncik i tynkowanie, malowanie a potem skręcanie mebelków - to jakoś w połowie października bedziemy gotowi 😋
Alex piłeczka przepiękna ❤❤
Blair a ja lubię za histero! To duży krok! Zobacz Nikodemka poszła rach ciach i ciążunia 😁
Wik89, blair. lubią tę wiadomość
-
Meggs ja się zmobilizowałam bo młodego rodziłam 3tyg przed terminem wiec teraz może być różnie
poza tym starszym na wakacjach wiec łatwiej było się za to wziąć. Z męża dymna jestem ze tak pięknie pomalował te góry hehe:)
Beti wydaje mi się ze jak jutro kreski będą tzn ze to już to i czas na betę.
Tere-fere to podadzą Ci profilaktycznie antybiotyk jak nie zdążysz przy Twojej aktywności to ten poród będzie trwał chyba 5 min heheWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 19:11
Meggs lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja mam wyniki z testdna, dzięki Vian że mi przypomniałaś... Czekałam równe 10 dni. Trochę mi ulżyło, bo mam tylko MTHFR 1298 hetero, cała reszta ok. Czyli to nie przez to... Dziewczyny, które macie za sobą takie kijowe przejścia jak ja, napiszcie mi proszę co mogę zbadać żeby to się nie powtórzyło. Jutro o 17 idę na kontrolę i decyzję co dalej. Nie wiem jak ja w pracy wytrzymam, a wracam pierwszy dzień po urlopie. Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa.
-
Uuu kark, chyba musisz wybrać się wcześniej na kontrolę, bo nigdy nie wiadomo.
Mnie tylko trochę już boli głowa... Noc była koszmarna i bolesna, coś strasznego.
Za to nadrabia ie dnia wczorajszego równie straszne...
... Fiorella tak mi przykro, że Cię to spotyka
Rodzynko trzymam kciuki aby wszelkie nieprawidłowości z czasem zniknęły.
Sanshine, a może Ty zaszłas w ciążę 10 tyg później tylko tu swirujesz sexi mamo? Gdzie Twój brzuch? ;P
Domi swietnie wyglądasz
Ja mam pierwszą oznakę zbliżającego się porodu, włosy mi zaczęły mocniej wpadać, a tak to prawie nic nie było
Beti kciuki za jutro!Beti82 lubi tę wiadomość
-
Fiorello, a nie możesz wziąć jutro wolnego dnia jeszcze? Jak po południu pójdziesz do lekarza, to na pewno niezależnie od wszystkiego da Ci L4, nawet na parę dni.
To co możesz zrobić, jeśli rzeczywiście dojdzie do poronienia to badanie genetyczne zarodka. To może dać odpowiedź na temat przyczyn. Poczytaj też u Matki Prawnik o przysługujących Ci prawach. -
Dopiero nadrobiłam.. walczę cały dzień z bolącą, wychodzącą po raz 346622 w tej ciąży..o 14:30 poszedl apap.
Kozgo piękny pokoik 😊 i te góry właśnie ostatnio oglądałam bo moja koleżanka chce chłopakom zrobic 😀
Domi ja bym nie powiedziała ze czarownica tylko"oszukać przeznaczenie"😁
Madzia,Alex Wasze brzuszki śliczne piłeczki i tylko one rosną a reszta fit!
Sunshine a Ty niby rodzisz ze mna? Ale ściemniasz! Life is brutal..😐 i tez bym Cię nie przepuszczala w kolejce! 😂 :*
Kark no nieźle😀 pilnuj się bo serio nie wiadomo czy zdazysz na porodówke 😀
Blair ja tez myślę,ze u Was histero bedzie wlasnie tym odblokowaniem 😊
Beti rano czekam na wiesci!
Wiki super,że mąż bierze. W sumie nie ma wyboru!;p
Fiorella a Ty bralas jakiegos proga?
Ja dzisiaj poprałam całą resztę, jeszcze wyprasuje wieczorem.
Dzwoniła do mnie tez kobietka i chciała na sesje dzisiaj zabrać,ale mieliśmy rodzinnego grilla więc umówilysmy sie nadal pod telefonemmoze uda sie w dlugi weekend.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 19:27
-
Fiorella ja następnym razem glucophage bym nie odstawiała przy potwierdzonej ciaży. A najlepiej poszukałabym lekarza który będzie na tym leku prowadził całą ciąże.
Tak to jezeli masz krzepliwosc ok, to możesz ewentualnie sprawdzić sie pod kątem zespolu antyfosfolipidowego i przeciwciał ana.fiorella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFiorella jeśli dostaniesz skierowanie do szpitala to możesz zrobić badania genetyczne zarodka. Natomiast jesli na usg juz ledwie, co bylo widac to czesciowo zarodek moze sie wchlonac i badan sie nie zrobi.
Ja osobiście nie robiłam, bo jak byłam w szpitalu to byłam w takim szoku i amoku, że w ogóle nie czaiłam o co z tym badaniem chodzi, a i tak nie udaloby sie najprawdopodobniej badan zrobic bo nie znaleziono zarodka w calym materiale z poronienia. Mialam jedynie hist-pat, ktory nic nie wniosl oprocz tego, ze wiadome bylo, ze nie mialam zasniadu.
Przez powien czas po wyjściu ze szpitala nie miałam ochoty na żadne badania, poxniej zrobilam te z test dna i podstawowe badania krzepniecia.
Jako kolejne miałam zrobić badania przeciwciał ana, pod katem zespolu antyfosfolipidowego, trombofilii: bialka C, S itd. ale nie zdazylam bo zaszlam w ciaze. -
nick nieaktualnyMeggs wrote:Fiorella ja następnym razem glucophage bym nie odstawiała przy potwierdzonej ciaży. A najlepiej poszukałabym lekarza który będzie na tym leku prowadził całą ciąże.
Tak to jezeli masz krzepliwosc ok, to możesz ewentualnie sprawdzić sie pod kątem zespolu antyfosfolipidowego i przeciwciał ana.Meggs lubi tę wiadomość