Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
fiorella82 wrote:U tej drugiej ginki, u której byłam w środę jak powiedziałam że odstawiłam glucophage, to mi zrobiła wykład że lekarze się dzielą na dwie grupy, tych którzy kategorycznie każą odstawiać i tych którzy zalecają zażywać do 13 tygodnia, a potem stopniowo odstawiać. I dała mi skierowanie do diabetologa, do którego miałam iść 21.08. Szkoda że trzeba uczyć się na takich doświadczeniach.
Eh , bardzo Ci wspolczuje kochana przezyc 😔 -
Fiorelko bardzo bym chciała żebyś nie musiała jutro się tym wszystkim martwić. Ale jeśli jednak doszło do najgorszego to warto zbadać właśnie zespół antyfosfolipidowy, krzepliwosc, homocysteinę. Tarczycę mieć pod kontrolą. Bo tak naprawdę nie wiadomo od czego to, może po prostu wada zarodka A może choroby matki. Ja po drugim poronieniu, teoretycznie na acardzie i heparynie, po prostu stwierdziłam że kolejna ciąża z heparyną od owulacji. I wystarczyło. Badań żadnych nie zdążyłam zrobić po drugim bo zaszłam od razu w ciążę po 1 normalnym okresie. A po pierwszym poronieniu przeglądałam wszystko co możliwe i dzięki temu już powstał jakiś plan działaniaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja Wam mówię dziewczyny że coś tu śmierdzi 😂😂
Megss Miśka sunshine03 wrzucają brzuszki z pierwszego trymestru.
Domi to przerobila zdjęcie bo to nie możliwe żeby tak wyglądać 7 dni po porodzie😳😳
A tak na serio. Nie ważne jaki ma się brzuch. Liczy się tylko zawartość.
Reszta brzuszków śliczna. Ja swojego nie wstawię bo nie mam tej szafy co robiłam zdjęcia i nie wiem kiedy przyjdzie zamówiona 😂😂 ciążowy budyń pełną parą..Ani0nka, sunshine03, tęczova lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Kark oby to był fałszywy alarm. Rodzimy razem, najwcześniej za 2 tygodnie!
Ja dzisiaj się spakowałam ale też Jeż cze będę dokładać jakieś pierdółki. I to się tak wydaje ale ciągle może czegoś brakować nawet jak się spakuje wszystko. Ja zrobiłam kombo listy szpitalnej i tej od mojej położnej;)Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
fiorella82 wrote:Dziewczyny, ja mam wyniki z testdna, dzięki Vian że mi przypomniałaś... Czekałam równe 10 dni. Trochę mi ulżyło, bo mam tylko MTHFR 1298 hetero, cała reszta ok. Czyli to nie przez to... Dziewczyny, które macie za sobą takie kijowe przejścia jak ja, napiszcie mi proszę co mogę zbadać żeby to się nie powtórzyło. Jutro o 17 idę na kontrolę i decyzję co dalej. Nie wiem jak ja w pracy wytrzymam, a wracam pierwszy dzień po urlopie. Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa.
-białko C
-białko S
-czynnik krzepnięcia VIII
-antytrombina III
-badania na zespół antyfosfolipidowy
dopiero to plus testdna wyklucza trombofilię.
I tak jak Meggs mówi, zrób na razie ANA1. Ja też robiłam mam dod. ANA3 w zapaleniu wielomięśniowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 20:30
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Fiorella - dziewczyny na pewno dobrze Ci doradza, a ja ciagle o Tobie mysle i modle sie, zeby ta sytuacja byla dla Ciebie mozliwie jak najbardziej łaskawa. I zebys znazla przyczyne.
Kark - zaciskaj nogi i sie nie przemeczaj! Moze to naprawde po seksie.
Mnie strasznie boli krzyz. Ale naprawde strasznie... Rozwazam wziecie apapu i troche sie martwie.fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Tak się wtrącę i mam takie pytanie głupie : Wy do szpitala pakujecie dwie torby ? Kurczę ja z Mikołajem miałam jedna sportowa i to niewielka .. ubranka dla dziecka tylko na wyjście ... No nie wiem co wy tam pakujecie... zgłupiałam teraz
Arashe lubi tę wiadomość
-
Biegająca w niektórych szpitalach nie musisz mieć nic do porodu bo dają. A u nas podkłady trzeba mieć, podpaski, majtki siateczkowe, pampersy dla dziecka itd. Ja pakuję małą torbę do porodu i tam tylko najpotrzebiejsze rzeczy w tej chwili. A walizkę dla siebie i małej razem. Ręcznik tutaj i tutaj bo można iść pod prysznic. Wkładki laktacyjne, staniki do karmienia, koszule. Jest tego naprawdę sporo.
Biegającą-mama lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyBiegającą-mama wrote:Tak się wtrącę i mam takie pytanie głupie : Wy do szpitala pakujecie dwie torby ? Kurczę ja z Mikołajem miałam jedna sportowa i to niewielka .. ubranka dla dziecka tylko na wyjście ... No nie wiem co wy tam pakujecie... zgłupiałam teraz
A dziewczyny chyba osobno się pakują w mini torbę na salę porodową, a pozostałe rzeczy na salę poporodową -
Ja mialam dwie, pierwsza byla do porodu i tam byly reczniki, mini kosmetyki, sztucce, kubek, koszula doporodu, sluchawki, ladowarka, woda itp.
A w drugiej, koszule na zmiane, te wszystkie podklady, podpaski, tantum rosy i rzeczy dla dzidziutka💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja jedną,ale ta moja jest ogromna wiec wszystko w niej spakuje.
Dziewczyny strasznie mnie boli ta ósemka.. jak myślicie wytrwac ból juz do rana? Czy lepiej brać apap ? Bo jak jest stan zapalny to niby lepiej tabletkę bo bezpieczniej, jak uważacie? -
przedszkolanka:) wrote:Ja jedną,ale ta moja jest ogromna wiec wszystko w niej spakuje.
Dziewczyny strasznie mnie boli ta ósemka.. jak myślicie wytrwac ból juz do rana? Czy lepiej brać apap ? Bo jak jest stan zapalny to niby lepiej tabletkę bo bezpieczniej, jak uważacie? -
nick nieaktualnyPrzedszklanko apap na stan zapalny nie wplywa, bo nie ma dzialania przeciwzapalnego, jedynie przeciwbolowe.
Przeplucz sobie buzie woda z soda oczyszczona, to troche lagodzi stan zapalny. Jesli Ci sie napchalo jedzenia pod dziaslo przy tej wyrastajacej osemce, a masz w domu strzykawke to sprobuj sobie to jedzenie stamtad wyplukac, to troche pomoze, a tak to wizyta u dentysty -
Ja dwie torby miałam, jedną na porodówkę j druga na po porodzie. Teraz chyba spakuje się w jedną, bo niestety były rzeczy, które mąż musiał wyciągać z tej dużej torby w czasie porodu. A bez sensu pakować np. dwa zestawy kosmetyków. Teraz planuje zostać w szpitalu maksymalnie krótko, więc wezmę mało rzeczy i najwyżej w razie czego zostawię taką zapasową torbę w domu jeszcze.
-
No tak właśnie myślałam,że ten apap to jedynie na ból. Plucze jak głupia ciągle szałwią, wodą z solą, wodą z wodą utlenioną ,jeszcze sodę spróbuje. Teraz wyszorowalam zęby ,wypłukałam i ciut lepiej, wytrwam. Tylko boję się tego stanu zapalnego co miałam w grudniu i spuchlam..