X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ale to wtedy lekarz do szpitala gdzies kieruje tak?
    Różnie :) musisz iść na wizytę na nfz gdzieś i tak Ci powiedzą jak to rozwiązują :) czy na miejscu mają lekarza od tego czy kierują do szpitala. Czasem kierują do prywatnej placówki (mają jakiś kontrakt na te prenatalne)

Beti82 lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Mnie ta elastycznosc „kosztowala” mniej wiecej miesiac i wizyte u psychologa.
    I rozeszlo sie o to, ze Pani mi powiedziala tak: kupilas czapke i rekawiczki, bo myslalas, ze bedzie -10, skoro jest +15 nie wciskaj ich na sile, bo sie uparlas. W zyciu chodzi o to by byc elastycznym, bo wtedy wiesz, ze sobie poradzisz w kazdych warunkach. No i sobie poradzilam :)
    Dzięki, że się tym podzieliłaś, postaram się z tego skorzystać. Nie chcę ukręcić sama na siebie bata. Muszę zluzować.
    A widzicie z porodem mam całkiem wywalone (jakaś niezrównoważona jestem :P) tzn. idę na żywioł, nie mam wskazań do cc i spoko w pierwszej kolejności szykuję się na psn (oczywiście mam wiele obaw przed nieznanym - ból, przebieg itp.) ale postaram się ogarnąć, jak ktoś powie, że jednak nie dam rady, albo coś, to ok niech tną.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ale to wtedy lekarz do szpitala gdzies kieruje tak?
    Dostajesz skierowanie od lekarza prowadzącego pewnie i idziesz tam, gdzie u ciebie wykonują prenatalne. Lekarz musi mieć odpowiednie kwalifikacje :)
    Ja szłam na skierowanie od mojego gina ze względu na poronienia właśnie, miałam za darmo. Ale u nas w Opolu i tak były wtedy za darmo prenatalne z projektu. Musisz się zorientować, gdzie u ciebie robią :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti GRATULACJE!!! 🎈🎈🎈🎈😀

A ja z tymi cukrami w szpitalu co niezle jaja 🙃 Zobaczymy co jutro mi powiedzą na podsumowaniu

Beti82, tere-fere lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    To na które czekam najbardziej w poniedziałek 26.08.

I teraz- nie chciałam tego pisać, ale mam nadzieje, ze zrozumiecie. Teraz w poniedziałek byłam u lekarza, sprawdził wody, są ok, pomierzył ją, urosła do 1270 g, czyli nie jakoś super, no i to inny lekarz i inny sprzęt, serio po poszczególnych pomiarach widzę, że ciężko to porównywać. Mój lekarz zalecił mi iść do szpitala tak jak mnie zapisali - na 20.08, tam powinni mi pomierzyć przepływy, o to przede wszystkim teraz chodzi. No i zdecydowałam, że pójdę. Niby nie ma co dostawać sraczki, ale ja po prostu muszę wiedzieć... no i tydzień po szpitalu mam tego mojego od prenatalnych, wtedy na naprawdę zajebistym sprzęcie znów przepływy i "ważenie" i jeśli będzie ok to spokój. Ogólnie mój prowadzący mówi, że nie chce mnie z jednej strony tak męczyć i stresować, bo dziecko póki rośnie jest ok, a że czuję się w ciąży ogólnie dobrze, to powinnam ją "przetańczyć" a nie martwić się czymś wciąż tylko hipotetycznym.... ale skoro ktoś mu wysyła sygnał, że trzeba to sprawdzić, to on woli to sprawdzić. A ja już sama nie wiem co wolę.
    Kochana trzymam kciuki za tego 26!

Sprawdzić te przepływy i pomiary warto, skoro lekarz Ci tak zaleca, ale mała rośnie całkiem ładnie :)

U mnie waga na tym samym etapie była podobna, a mi wszyscy mówią, że to jest ok. Wiadomo, że to nie można porównywać, bo są jeszcze inne parametry i zmienne, ale czuję, że u Ciebie będzie wszystko dobrze, tylko rośnie Ci taka kruszyna, jak u mnie! :)

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Beti GRATULACJE!!! 🎈🎈🎈🎈😀

A ja z tymi cukrami w szpitalu co niezle jaja 🙃 Zobaczymy co jutro mi powiedzą na podsumowaniu
    Jak to w szpitalu?????

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mam tak samo co do kp, chce karmić do roku czasu później koniec! Obrzydza mnie jak jest większe dziecko, moja siostra karmi moja siostrzenice a ma już ponad 2,5 roku, to dla mnie chore. Powiedziałam jej ze zadzwonię do opieki społecznej 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 20:36

Nona, sunshine03, tęczova lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine,ale kp wcale nie oznacza wisienia na laktatorze albo niewolnictwa :) na moje piersi laktator w ogole nie dzialal,nic prawie nie odciagal wiec nawet pozniej juz nie probowalam,wiadomo ze maz kp nie pokarmi,ale ja np.mimo kp (a wiesz mi Pola kochala cyca miloscia bezwzgledna)mialam czas na fryzjera, na paznokcie, na zakupy i w zaden sposob mi nie ograniczyla nic. Zwlaszcza,ze przeciez to wlasnie przy niej pisalam prace magisterska,obronilam sie czy zaczelam przygode z szyciem :) Sama zobaczysz jak Ci lepiej bedzie juz po porodzie, a zacznie sie szalenstwo milosci,to jest pewne :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nona mam tak samo co do kp, chce karmić do roku czasu później koniec! Obrzydza mnie jak jest większe dziecko, moja siostra karmi moja siostrzenice a ma już ponad 2,5 roku, to dla mnie chore. Powiedziałam jej ze zadzwonię do opieki społecznej 😂
    hahahaahhahaha, uwielbiam te teksty :D jak karmiam Pole i zdarzalo sie pytanie mojej tesciowej ile jeszcze Pola bedzie pila cyca to odpowiadalam ,ze zapewne do 18tki nam zejdzie :D mina bezcenna, glupie pytania sie skonczyly :P a no i tekst ,ze juz woda wtedy leci- uwieeeelbiaaam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 20:40

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 07:55

sunshine03, Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 07:55

Beti82, Słoneczko123, Magda - mbc, Biegającą-mama, tęczova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wprowadzę w domu wychowanie wg Nony :D wszystko mi odpowiada póki co hehe :D

Możesz pisać książkę poradnik dla matek! :D

Ani0nka, Beti82, Lami, Nona, tęczova lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona to my zupelne przeciwienstwa,ale to jest wlasnie fajne! bo ani jedna ani druga nie jest ta gorsza :)
    prosze o ruszenie dupki za mnie,zjadlam chipsy i dwa jezyki aaaa :P

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Sunshine,ale kp wcale nie oznacza wisienia na laktatorze albo niewolnictwa :) na moje piersi laktator w ogole nie dzialal,nic prawie nie odciagal wiec nawet pozniej juz nie probowalam,wiadomo ze maz kp nie pokarmi,ale ja np.mimo kp (a wiesz mi Pola kochala cyca miloscia bezwzgledna)mialam czas na fryzjera, na paznokcie, na zakupy i w zaden sposob mi nie ograniczyla nic. Zwlaszcza,ze przeciez to wlasnie przy niej pisalam prace magisterska,obronilam sie czy zaczelam przygode z szyciem :) Sama zobaczysz jak Ci lepiej bedzie juz po porodzie, a zacznie sie szalenstwo milosci,to jest pewne :)
    Przedszkolanko życie mi wszystko zweryfikuje, jasna sprawa :D
    Znam wiele osób, które mówią, że kp jest super, ale po prostu póki tego nie przeżyje to mój umysł tego nie ogarnia, jak to takie super może być 😂

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jaki masz laktator? Chce kupić podwójna Medelę, nie chcesz może się pozbyć?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:47

Niezapominajka2, Wik89, Nona, tęczova lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem team Nona 😁❤️
    Każda z nas jest inna ale to jest fajne :-)

sunshine03, Magda - mbc, Nona, tęczova lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Przedszkolanko życie mi wszystko zweryfikuje, jasna sprawa :D
    Znam wiele osób, które mówią, że kp jest super, ale po prostu póki tego nie przeżyje to mój umysł tego nie ogarnia, jak to takie super może być 😂
    dokladnie tak :) ja jestem taka typowa matka polka,ale wieczory jak u Nony- nie ma bata, 19 i do spania :)
    A przy odstawianiu od cyca kto wyl po nocach,no kto? haha :P

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi imponuje wychowanie Nony, fajnie, ze nie zatracila sie w macierzynstwie i ma czas dla siebie, wiele kobiet nie umie do tego dojsc i staja sie nieszczesliwe. Aleee... wiele jest szczesliwych przez to, ze wpadly po uszy w bycie mama :) I mimo, ze chcialabym to wyposrodkowac, to czuje, ze bede w tej drugiej opcji i bedzie focus na dziecko w 100%. Obym sie tylko nie upasła jeszcze bardziej i bedzie git :d

Poki co Wasze rozterki, to dla mnie totalna abstrakcja, az nie umiem sobie wyobrazic, ze bede stawala przed tym samym co Wy... Musze jakimis mocami zaciazyc wszystkie staraczki, zeby zebrala sie duza ekipa na porodówkę, bedzie latwiej :D

Beti82, Nona, tęczova lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ