Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, gratuluję! 😍 Bardzo się cieszę! Będziemy razem rodzić!
Tak, już mi lepiej, wypłakałam się i jakoś mi lżej ☺ A teraz leżę i wypoczywam ☺
Rozważę zwolnienie na kilka dni po niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 20:06
Beti82, Nikodemka, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Pestkaa wrote:Przedszko, Magda dzięki za głosy rozsądku :* chciałabym połączyć waleczność przedszkolanki z elastycznością życiową Magdy
będę to przepracowywać w głowie...
I rozeszlo sie o to, ze Pani mi powiedziala tak: kupilas czapke i rekawiczki, bo myslalas, ze bedzie -10, skoro jest +15 nie wciskaj ich na sile, bo sie uparlas. W zyciu chodzi o to by byc elastycznym, bo wtedy wiesz, ze sobie poradzisz w kazdych warunkach. No i sobie poradzilamLami, Wik89 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
J
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:37
Magda - mbc, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko, a masz ryzyko cc?
Ja mialam to samo, balam sie dochodzenia do siebie. No nie bylo to dla mnie latwe, nie powiem... bolalo mnie mocno.
Ale moze tez dlatego, ze ja sie nie przygotowalam na to, ze beda komplikacje i malo czytalam o cc.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Niezapominajko ja mam obawy w ogóle co do porodu, czy będzie to taki czy owaki, nie ważne, abym tylko przeżyła i było wszystko dobrze z Młodym 😁
-
Ja właśnie po waszych historiach nie chcę się nastawiać ani na mus na SN, ani na CC. Tak samo do karmienia piersią. Bardzo bym chciała, ale życie zweryfikuje. Na pewno będę walczyć
A może samo przyjdzie
Najważniejsze żeby mała była zdrowa i przyszła na świat w jakikolwiek sposób
Bezpiecznie
Beti, ty już sobie sanco nie wróżMoże nie będzie potrzeby dodatkowych badań, wystarczy USG i pappa
Teraz to ty się ciesz, czekaj w spokoju na wynik kolejny z dzisiejszej bety i oddychaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 20:16
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:37
-
Pestkaa wrote:Przedszko, Magda dzięki za głosy rozsądku :* chciałabym połączyć waleczność przedszkolanki z elastycznością życiową Magdy
będę to przepracowywać w głowie...
Pestkaa, Beti82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tere-fere wrote:Ja od 16.30 do teraz miałam 5 dzieci do opieki. A kur#@×* miałam leżeć i pachnieć. Uduszę tego buraka kiedyś.
Beti 😍
Zuza, no nie takiej odpowiedzi oczekiwałam. No wczoraj z rana, przed ktg i usg miałam czkawkę pod żebrami, dzisiaj 2x znowu na dole jak zwykle, ale z drugiej strony mam wieeelką kulę pod żebrami... Także chyba jedna siedzi na tyłku 😞jeździ mi to pod żebrami cały czas. No to razem czekamy na obrót.
-
Niezapominajka2 wrote:Ej ja też robie samej sobie w głowie mały terror, ale bardziej o poród. I nie chodzi mi o to, że cc jest gorsze dla dziecka, po prostu różnie to kobiety znoszą i boję się, że ja będę w grupie tych, które baaardzo długo boli, nie będę mogła się schylać do dziecka, na aktywność fizyczną trzeba będzie tyle czekać... no serio, tak jak niektóre kobiety bardzo boją się porodu sn i im się mówi, żeby nastawiły się lepiej psychicznie tak ja jestem do sn nastawiona tak, jakby to miała być wizyta w Disneylandzie! Nie mogę się doczekać! Dlatego chyba musze zacząć psychicznie pracować nad dobrym nastawieniem do cc. Jakie mam sobie wbić do głowy argumenty za?
Edit- chyba już wiem - jak trzeba ciąć to trzeba, nie ma na to mocnych, więc tak chyba do tego podejdę 😉 nikt mi dla fanu cc bez wskazań nie zrobi 💪szczerze? te kilka lat wstecz ja nawet nie myślałam o cc w moim przypadku
dla mnie było normalne,że rodzę sn i tyle. Czy się bałam? A skąd! przecież skąd mogłam wiedzieć co to poród? i jak już dostałam tych skurczy to ja byłam bardziej wyluzowana niż mąż i teściu (byliśmy wtedy u teścia), niż położne itp
Teraz marzy mi się taki sam poród,w ogóle się nie stresuję (przecież urodzić trzeba w końcu i tak a że nie jest to jak jedzenie pizzy to cóż) , ale mam świadomość,że drugi taki fuks może się nie zdarzyć. Podchodzę również racjonalnie do cc, ale to ze względu na to jak się okazał epizod z tym łożyskiem.
Więc tłumaczę sobie ,że cc tak,ale to tylko i wyłącznie dla dobra dziecka i mojego, a czasem nie ma wyjścia na które nie mamy wpływu.Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym wolała sn wiadomo, ale staram się nie nastawiać. Jak coś będzie szło nie tak to jestem pierwsza do cc.
Natomiast z karmieniem to jakoś im bliżej porodu, tym bardziej mnie to kp przeraża i mam nieodparte wrażenie, że będę dziecięcym niewolnikiem karmiąc tylko piersią i myślę, żeby spróbować karmić mieszanie, ale nie wiem zupełnie jakby to miało w praktyce wyglądać 🙄 wtedy mąż też mógłby karmić i częściej się zajmować dzieckiem (a jest bardzo chętny na takie rozwiązanie). Sesje z laktatorem dla mnie jakoś w ogóle nie wchodzą w grę, żeby odciągać mleko na wyjście z domu np.
Może zmieni się moje podejście po porodzie, ale póki jakoś jestem przerażona, a naczytałam się sporo o kp. Blog hafija to chyba będę recytować 😅Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dziewczyny a te Pappa i prenatalne kobiety po 35 roku maja za darmo??
Bo tak mi kolezanka powiedziala ale cos mi sie wierzyć nie chce
Pewnie nie wiecie ,bo zadna tu nie jest taka stara hahahahBeti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Tak Beti, są za darmo wtedy