Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark, moja córeczka jest ułożona miednicowo, na 200% ma głowę w górze, a czkawkę czuję poniżej pępka. Tuż pod nim po boku. Ona czka 4 razy dziennie więc nie mam wątpliwości. Myślę, że to po prostu brzuszek i dupka skaczą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 17:53
-
Domi, tego nie wyrażą słowa 😍😍😍
Domi_tur lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Domi, jaki on cudowny! Taki idealny do schrupania! 💗 Żeście dziewczyny się z tymi chłopakami naszymi pierwszymi postarały 😁
Madzia, dobrze robisz, że weźmiesz heparynę. Ale dobrze będzie skonsultować.
Była pani położna, przy takiej problematycznej "dekoracji" powiedziała, żeby nie robić nic. Mam się psikać octaniseptem i jak będzie pewność, że np cięcie o 10, to się wygolić z rana i kilka razy spsikać. Nie wiem jak one to robią, pomachała brzuchem w te i tamtą stronę i rzecze: nie jest duża, 3200 maksymalnie. Co by się zgadzało mniej więcej z USG, bo prawie 2 tygodnie temu było prawie 2700. Mówi, że główka już jest bardzo nisko i mam trzymać tyłek w górze, żeby grawitacja małej przypadkiem nie pomogła w wychodzeniu przed poniedziałkiem. I żadnego macania biustu. I mam nie jeść i nie pić już w poniedziałek, i heparyny też nie brać, bo różnie może być. Że dopiero po ktg i USG jak będzie wiadomo, że nic się nie dzieje to wtedy.
I powiedziała mądre rzeczy, które już też tu ustalałyśmy, żeby na nic się nie nastawiać negatywnie. Nie bać się cięcia, bo to jedna z form porodu i jedna i druga ma swoje plusy i minusy. Z karmieniem piersią to samo, jak się da to super, jak nie będzie pokarmu to nie będzie.
Mała dzisiaj tak wypycha swój zadek, jakie to fajne, ale nawet nie kopie, tylko się pręży. Chyba nie ma miejsca. Ale co ją próbuje nagrać, to oczywiście przestaje. Jadę dzisiaj po jej rzeczy do domku. Hahaha, nie mogę z tego, jak świr w te i spowrotem 😂 Ale biorę tylko najmniejsze ciuszki i najpotrzebniejsze rzeczy. Na bieżąco będziemy dowozić, jeśli czegoś zabraknie. No i tylko kołyskę zgarnę. I tym sposobem z ustawionego po brzegi meblami pokoiku moje dziecko przeprowadzi się do pudełek tekturowych hahaha 😂Beti82, Magda - mbc, Pestkaa, madziorek86, Niezapominajka2, blair., Wik89, tęczova, Dośka, przedszkolanka:), Meggs lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Domi, cud, miód i orzeszki
uroczy młodzieniec
Słoneczko daj spokój już z tą betąnie ma sensu badać. Poczekaj w spokoju na wizytę. Mnie cały czas coś ciągnęło, kłuło i bolało. I to do końca 1 trymestru na pewno. Jest większe krążenie, wszystko się naciąga. Uwierzcie w te swoje maluchy zanim się pokazały Na USG
taka wiara i zapewnienie malucha że czekacie działa cuda
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jejku Lami juz nie moge sie doczekac do poniedziałku
Pestkaa, Wik89, Lami, tęczova, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Jasne Lami, ja nie karmie, ale nie glodze
wszystko jest dobrze, nie ma co sobie wyrzucac.
Ja sie smieje ze jakby u mnie mialo byc wszystko zgodnie z natura to w ciazy bym nie byla.
A tak ciaza na lekach, cc i mm = wszystkie plagi moje, ale mam tak pieknego Jerza, ze w nosie mam to wszystko i Ty tez miej! 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 18:16
Beti82, madziorek86, Pestkaa, tęczova, Lami, Ani0nka, sunshine03 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Słoneczko, po skończonym 6 tygodniu poszłam do internistki i powiedziałam, że mam straszne osłabienie i jelitowkę i cuda na kiju. Nie było mnie w pracy od czwartku, wróciłam w kolejny poniedziałek, czyli 11 dni. To oczywiście było ciężkie, bo siedziałam w domu, więc czytałam różne rzeczy, bałam się bardzo przed serduszkowa wizytą i każda godzina się ciągnęła, ale ból brzucha się zmniejszył, ja się wysypiałam, leżałam sobie, piłam ciepłe herbatki, jadłam regularnie, bo tak lecialabym tylko na śniadaniu i obiadokolacji. Był to czas, kiedy byłam najbardziej nie do życia w ciągu całej ciąży. Warto rozważyć zwolnienie. Nawet od internisty na kilka dni i odpocząć.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Jeju dziewczyny jak dobrze, że piszecie o tym karmieniu piersią w taki sposób, niby ja to wszystko wiem, ale muszę jeszcze to sobie mocno przepracować w głowie. Tak bardzo nakręcam się na karmienie piersią, że chyba idzie to u mnie w złym kierunku. Mam ostatnio tak realistyczne sny koszmary i tylko z karmieniem, że nie umiem przystawić, że łażę po szpitalnych holach prosząc o pomoc, raz nawet mi się śniło, że nakarmiłam dziecko startą cebulą
-
Domi jaki on cudny😍😍😍 do zacalowania !
Lami za chwilę bedzie Krolewna dla anszych przystojniakow! Czekamy już🤗
Magda Ty wyrodna matko! Cc,mm jak Ty tak możesz !😂
Pestko ja Ci powiem tak. Z jednej strony fajnie,źe jestes bardzo nastawiona na kp. Ja bylam również mimo problemów ale poloźne i lekarki wierzyly we mnie,doradzaly. Dodam,źe w okolo (prócz mamy i meza) nie miałam w tym wsparcia (czyt. teściowa i szwagierka). Ale ja tak chcialam dać pstryczka że dałam rade. Herbatki,femaltiker,laktator,przystawianie i poszło. I co z tego,że troszke na cycach powisiala,ale jestem dumna z tego,nawet pomimo ze pozniej byla na mieszanym bo mm dostac musiala ze względu na spadek wagi.
Wszystko z glową i umiarem. Bez nakręcania sie,sluchania glupich rad i stresu Twojego przede wszystkimnie zawsze mamy wplyw na wszystko niestety,ale tez nie ma co za szybko sie poddawac
Beti wynikow nie ma? -
Pestkaa wrote:Jeju dziewczyny jak dobrze, że piszecie o tym karmieniu piersią w taki sposób, niby ja to wszystko wiem, ale muszę jeszcze to sobie mocno przepracować w głowie. Tak bardzo nakręcam się na karmienie piersią, że chyba idzie to u mnie w złym kierunku. Mam ostatnio tak realistyczne sny koszmary i tylko z karmieniem, że nie umiem przystawić, że łażę po szpitalnych holach prosząc o pomoc, raz nawet mi się śniło, że nakarmiłam dziecko startą cebulą
Pestka, wiekszosc dziewczyn sie nastawia, wiadomo.
Ja jesli chodzi o porod, to nie nastawiałam sie na nic. Zdalam sie na los.
Jesli chodzi o kp, to w teorii bylam przygotowana swietnie, lacznie z zakupem chyba najdrozszego laktatora na rynku 🤦🏻♀️ bo przeciez naczytalam sie ze medela potrafi rozkrecic laktacje jak zaden inny. Moze i potrafi, ale co jesli dziecko nie wspolpracuje, a ty nie bylas przygotowana na mariaż z laktatorem tylko z dzieckiem przytulonym do piersi. I wiem, ze sa dziewczyny, ktore mimo trudu i koniecznosci wozenia laktatora wszedzie i odciagania nawet w aucie zeby zachowac godziny jada na kpi jakby nigdy nic, ale mnie to nie pasowalo. Nie bylo we mnie zgody do uwiazania do tego sprzetu, bo ja chcialam korzystac z pogody i czasu z dzieckiem. I tak jak wychodzimy o 8 rano to wracamy czesto o 14. Biore butle z woda (ja nie podgrzewam mleka), pojemniczki z odmierzonym pokarmem i jazda. Laduje butle wszedzie. Tak nam sie potoczylo wiec z tego korzystam. Maz karmi, ja wychodze.
Jesli bym miala kiedys drugie dziecko, to mysle, ze zastanawialabym sie nad tym, czy zaczynac w ogole kp. Wiem, ze to co napisalam w dzisiejszych czasach nie jest poprawne politycznie, ale jest w zgodzie z moja glowaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 19:05
fiorella82 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beta 35,24
Lami proszę mnie jeszcze dzisiaj nie wpisywac na 1 strone
Jutro po drugiej beciemadziorek86, tęczova, Malinowa91, Magda - mbc, alex0806, sunshine03, przedszkolanka:), tere-fere, Meggs, OlivkowaMama, Niezapominajka2, Nikodemka, blair., Szczęściara, Ani0nka, Domi_tur, Wik89, Pestkaa, Biegającą-mama, Słoneczko123, Nona, Dośka, coma, fiorella82, Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
madziorek86 wrote:BETI JEST W CIĄŻY, BETI JEST W CIĄŻY!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
madziorek86, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:No, no Beti, to chyba ze mna jestes w tej ciazy, bo pisalas, ze predzej moja to zasluga niz starego
Ty jestes moim guru heparyny haha
I CIebie sie posluchałam ,zeby przed owu brac.To byl pierwszy cykl kiedy tak zrobiłamMagda - mbc, Ani0nka lubią tę wiadomość