Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej naprawde wpedzicie mnie zaraz w depresje z tymi blizniakami
-
Nie wiem czy ktoras z Was oglada Pytanie na Sniadanie, ale byla dzis tam ta moja sasiadka Fizjoterapeutka z misja, opowiadala o tym jak powinno sie podnosic i trzymac noworodki, bardzo przydatne. Szkoda tylko, ze prowadzacy nie bardzo docenili powagi tematu.
Magda - mbc, Niezapominajka2, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Magda, jesteś Super Mamą, ani poród ani forma karmienia o tym nie decydują!
Wiadomo, że każda z nas ma jakąś wizję swojego macierzyństwa a gdy rzeczywistość jest inna to mocno wpływa na morale...
Ja mam pół szuflady buteleczek z mm na wypadek katastrofy pokarmowej, nastawiłam się na to, że może mi z cyckiem nie wyjść... Może dlatego się udało, a może dlatego, że w życiu mam więcej szczęścia niż rozumu
I jak miałam w głowie wizję niezależnej matki, która szybko wróci do pracy, będzie wieczorami dawać butlę żeby tatuś karmił a ja miała swoje życie... Tak piszę tego posta mając terrorystę przy cycku i jest mi z tym zajebiście dobrze, że mam tajną broń do usypiania swojego dziecka 😁🙈
Gdy pojawia się dziecko chyba naprawdę przestawia się myślenie. Usłyszałam w szpitalu, że wychowując dziecko trzeba się kierować tylko i wyłącznie swoją intuicją, bo matka wie najlepiej co dobre dla jej dziecka... I tej wersji warto się trzymać 😁😁😁Magda - mbc, alex0806, Niezapominajka2, sunshine03, Nona, Wik89, Ani0nka, Meggs, przedszkolanka:), Lami, tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Słoneczko nie fikaj bo sama bedziesz miala blizniaki
Jeszcze nic nie wiadomo
Hahaha masz rację, jeszcze bic nie wiadomo ☺ U mnie okaże się za tydzień w czwartek ☺ Ale najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki były zdrowe 😊Beti82 lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Nie wiem czy ktoras z Was oglada Pytanie na Sniadanie, ale byla dzis tam ta moja sasiadka Fizjoterapeutka z misja, opowiadala o tym jak powinno sie podnosic i trzymac noworodki, bardzo przydatne. Szkoda tylko, ze prowadzacy nie bardzo docenili powagi tematu.
nasza fizjo z rehabilitacji od tego zaczela i nauczyla nas tego💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Słoneczko123 wrote:Beti, a my to w sumie będziemy mogły sobie sesję zrobić razem, bo w sumie daleko do siebie nie mamy 😀 Ty z Kalisza, ja prawie z Sieradza haha
a Sieradz to jakie województwo?
Beti82, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:nasza fizjo z rehabilitacji od tego zaczela i nauczyla nas tego
Wlasnie mocno mnie rwie tak jakby w prawym jajniku, ale nie do konca... Moze jednak to w pachwinie i tak promieniuje. Wiem, ze pewnie tak ma byc, ale szaleje jak pomysle, ze do wizyty jeszcze dwa tygodnie 😭 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze mam pytanie, czy Wy na początku też miałyście takie trudne noce? W ogóle spać nie mogę, budzę się i czuwam do budzika.. W dzień się trochę zdrzemnę, ale to chyba za mało, bo ciągle zmęczona
Fiorelko, kochana ściskam Cię mocno 😘 -
Nona wrote:Dziewczyny robię listę badań dla mojej koleżanki lat 39 że Śląska. Ona nie ogarnia starań, na ślepo traci czas.
Prolaktyna
Progesteron
Estradiol
Amh
Lh, fsh
Monit
Owulaki
Wykres na owufridnd
Nasienie
Co jeszcze must have na start?
Tarczyca i cukier (glukoza i insulina do wskaźnika HOMA), niedoczynność i IO zawsze przeszkadzają w staraniach.tere-fere, Nona, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Heh Kark fajnie sie czyta jak ogarniasz tę swoja gromadkę 💓
Dziewczyny ja jestem troche pracoholikiem ale jakos zawsze mialam silna potrzebe posiadania dziecka (moje przyjciolki na przyklad jeszcze jej nie odczuwaja, poza jedna ktora ma juz dwojke, a ja juz od paru lat jak najbardziej tak) i tak bardzo juz bym chciala moc w to „wejsc na 100procent” czy nawet nie na 100 bo nie wiadomo przeciez jak wszystko sie potoczy, tak jak tu dzis piszecie. Tylko ja poki co mam strach ze nigdy nie zaznam tego uczucia
Rozwazam ten testdna zestaw na trombofilie tak jak radzilyscie, ale jestem w rozterce bo z jednej strony nie chcialabym robic tego bez konsultacji z ginem (lepiej sie psychicznie czuje jak wiem ze ktos ma jakis tam plan na mniechoc wiem ze to moze byc złudne...), z kolei glupio mi go o to pytac w sytuacji gdy nie mialam nigdy zadnej ciazy biochemicznej i nie mam wlasciwie wskazan do tego badania. Z drugiej strony Wasze historie pokazuja, jakie to badanie jest wazne. Pewnie sie przełamię i wkrotce zamowie ten pakiet... ale rozterka jest
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023