Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti nie sikaj. To bezsensu a tylko sie stresujesz i nakręcasz. Zbadaj przyrost i jak bedzie prawidłowy na nic juz nie sikaj, a testy niech stary gdzieś Ci schowa. Ja do tej pory ostatni sikany test mam z cienka kreska z bety 90 , nigdy wiecej nie siknełam, nawet na pamiatke 😊
-
Dz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:37
-
przedszkolanka:) wrote:Doka a co Ty jesz i jak czesto,ze masz takie niskie cukry?
Tutaj muszę jeść co dają w szpitalu, niby wg diety cukrzycowej a dostałam biały chleb, albo ziemniaki 😂 Dzisiaj rano oddałam krew z żyły na czczo, więc zobaczymy co wyjdzie. Na końcu mam konsultację z diabetologiem i dzisiaj do domu ❤️❤️
tere-fere lubi tę wiadomość
-
Beti prog super. U mnie w 11 dpo byl ponad 47. I ginka mowila ze jest bardzo dobrze. Tsh podskoczyło, ale nie jest az tak mega źle, ono w ciąży lubi skakać. Endo dobierze dawke i unormujesz. Co do kwasu foliowego brałabym 1x folian i 1x w kompleksie z wit b, bo je tez warto suplementowac w ciazy - b12 zwłaszcza. Czekamy na bete 😊
-
Beti, nie świruj! Wysikuj mocz, bo jest naładowany starą betą. Jak hcesz już krechę na pamiątkę to se kup bobotesta! Bordo aż porazi! Kciuki!
A ja w nocy miałam jakiś dłuższy skurcz, który mnie obudził, ale poszłam z nim spać dalej i śniło mi się że rodzę. No i urodziłam a dziecka nie ma, więc wyszłam ze szpitala i szłam oblodzonym i osniezonym chodnikiem i doszłam do miejsca w którym były klatki z sowami. Na każdej klatce było imię dziecka i sowa, która miała być podobna do dziecka. Więc idę i idę i zatrzymuje się przy klatce "Rysiu" i wylatuje ruda sowa, a za nią z kojca wybiega chłopiec, co ma czarna grzywkę i rude boki 😁 A ja nie mogę ogarnąć, że to mój syn, bo przecież miała być Nina, a Szczęściara mówiła, że cała była ciemna, a tu na dodatek chodzi i biega od razu i wygląda na rocznika, jak się zmieścił w brzuchu? 😂 Więc Pestka, przybijam piątkę, prawie jak karmienie cebulą 😂
PS, w kojcach było nawet niemowlę Elza z Krainy lodu, a z nią biała sowa.
Wik89, Beti82, tere-fere, Meggs lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Dzieki dziewcczyny
Kobitki tam mile napisala mi pilne i mam dzwonic ok 11.30 czy juz sa wyniki
A teraz dostalam proga z wczoraj 48 ,31 strasznie duuuzy
Biore 1 tabletke dupka bo ja zawsze oszukuje i biore 1 najchetniej bym odstawila no ale sama sie boje troche
Tsh wczoraj jeszcze gorsze 2,73
Zalamana jestem.W zyciu nie myslalam ,ze moze tak skoczyc z 1,02
Biore 75 narazie bo nic innego chyba zrobic nie moge.Dzisiaj dzwonie do endo.Oni mi pewnie i tak narazie na tel powiedza co mam robic i jaka dawke
Kwas foliowy 12 troche nisko-bralam tylko ten razem z wit b a tam dawka 400
Teraz odstawilam wit b i biore sam 400
Brac 2x kwas foliowy czy 1x kwas i 1x wit b z tym kwasem ???
Ja tym progiem przekraczam normy 1 trymestru
Co poziomu kwasy foliowego to ja mialam taki sam przy suplementacji zalecanej (nie mam mthfr) i nic z tym nie robiłam, jest w normie przecieżbrałam dalej normalną standardową dawkę
B12 bralam w witaminach i tak oprocz tegoBeti82 lubi tę wiadomość
-
Beti tsh szybko unormujesz,ale to sama wiesz
Proga ja tez mialam powyżej normy więc luz. To nie jest wyznacznik zły.
Co do dupka to on w badaniu nie wychodzi, sama dawki nie zmieniaj/nie odstawiaj.
Co do kwasu ja biore kolejny raz folik x1 i się nie znam na reszcie.
Dośka czyli może po prostu musisz jesc i jesc jak ja . Ja zdrowe kanapeczki z piekarnika nie moge bo 155 a po kolacji (leczo,miseczka chipsów i 2 jezyki) 121 więc cóz tu stwierdzic moge ;pDośka, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Beti, z takim progiem możesz, ale nie musisz, mieć silniejsze objawy, np. cycki szybko się powiększą. Bierz wit B z kwasem i dodatkowo kwas.
Zawsze istnieje ewentualność, że dwa ciałka zółte i każde z nich produkuje po 24 proga 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 08:07
OlivkowaMama, Wik89, tęczova, Beti82, tere-fere, Słoneczko123, przedszkolanka:), Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
tere-fere wrote:Łe tam, jak nie je to przynajmniej taniej wychodzi utrzymanie 😂
Oj przedszkolanko, chyba to 😒 Mam porównanie praktycznie ze wszystkim co się da i siedzi w głowie co bym chciała a co nie.
Ten pośladkowy to chyba najgorszy, bo nie można czekać na skurcze, przynajmniej tak wujek google twierdzi. Że jak się za późno przyjedzie do szpitala to cięcia nie zrobią. A jak czytam o niedotlenieniach, maleństwach posiniaczonych czy ze złamanymi częściami ciała, bo np nóżki przeszły, a reszta już nie...
Uff, ciężko mi narazie, ale jak mus to mus.
Narazie rozkminiam jak M namówić na poranną wizytę w przychodni, bo mi mówi, że przesadzam i do poniedziałku wytrzymam 👿👿👿
Fiorelko obyś szybko stanęła na nogi kochana 😗 Tak jak pisze Nona, my wszystkie tutaj wiemy, że napewno za niedługo znowu zobaczysz dwie kreski kochana ❤
Kark mi odeszły wody pojechałam na IP i kazali czekać ma skurcze i dopiero poród może tez dlatego ze pierwsze dziecko u Ciebie chyba poprostu przy kolejnym dziecku akcja może pójść bardzo szybko -
Aleeee emocje
Beti w ciazy a dziewczyny ciężarowki zaraz beda sie rozpakowywac jedna po drugiej
tyko prosze niech ten wątek trwa i czeka na mnie hahahah licze na to ze kiedys bede mogla sie tu oficjalnie rozgoscic a nie ciagle jako staraczka przesiadywac 😎
tęczova, Pestkaa, Nona, sunshine03, blair., Słoneczko123, przedszkolanka:), Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Meggs wrote:Beti prog super. U mnie w 11 dpo byl ponad 47. I ginka mowila ze jest bardzo dobrze. Tsh podskoczyło, ale nie jest az tak mega źle, ono w ciąży lubi skakać. Endo dobierze dawke i unormujesz. Co do kwasu foliowego brałabym 1x folian i 1x w kompleksie z wit b, bo je tez warto suplementowac w ciazy - b12 zwłaszcza. Czekamy na bete 😊
W takim razie bede brala tą wit b -
Lami wrote:Beti, z takim progiem możesz, ale nie musisz, mieć silniejsze objawy, np. cycki szybko się powiększą. Bierz wit B z kwasem i dodatkowo kwas.
Zawsze istnieje ewentualność, że dwa ciałka zółte i każde z nich produkuje po 24 proga 😂
Wole 1 silnego wojownika hahaLami lubi tę wiadomość