Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok to przy nastepnej krwi zrobie homo
Dzieki -
tere-fere wrote:Alex ostatni miesiąc 😵😵😵!
Jak tam nastrój 😉? Mnie z rana skurcz obudził 😌
A tak wogóle to ustaliliśmy z M, że jak młody będzie miał te pół roku, żeby obcy nie bali się go ogarniać to szukamy opiekunki (może być nawet nastolatka ogarnięta jak w USA) i raz w miesiącu robimy sobie randki 😀byle wytrwać jeszcze 2 tygodnie i luzik.
A tak ogólnie to wszystko mnie boli. Śpię jak połamana. Na lewym boku wszystko mi mrowi, jest gorąco, stopy robią się dosłownie palące i mnie łaskoczą, wnerwiam się i rzucam po łóżku. A na prawym wszystko przechodzi! Normalnie jak stara paralitka jakaś.
Już nie mogę się doczekać porodu, serioLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyAlex miałam Ci wczoraj odpisać, bo już przeczytałam chyba wszystko o szyjkach przed porodem i w 3trymestrze
i w końcu wypadło mi z głowy
To, że szyjka zaczyna mięknąć około 4 tygodnie przed porodem to jest fizjologia i normalna sprawa. Tak samo jej skracanie.
Także nie ma co za bardzo panikować. Ja się też uspokoiłam już trochę, bo im więcej czytałam medycznych artykułów, a nie paniki na różnych forumowych wątkach to utwierdzalam się tylko w tym, że szyjka macicy do porodu się też musi zwyczajnie naszykowac i u różnych osób ten proces różnie przebiega.
Dlatego wg wielu lekarzy nie ma sensu badanie długości szyjki w 3trymestrze, bo w większości przypadków w 3 trymestrze, a szczególnie im bliżej końca to mierzenie nie daje żadnej informacji i nie przewidzi się, kiedy nastąpi poród i tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 10:05
alex0806, Magda - mbc, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Sun, dziękuję!
uspokoiłaś mnie
myślę że wczoraj ten ból to mała powodowała, napierając na szyjkę. Bo tak kłuło że chodziłam zgięta i małymi kroczkami. A dzisiaj już nie boli. Czka tylko od rana
to głowa tuż nad spojeniem
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti, kciuki! Ale wiem, ze beta bedzie piekna
Ja mam tak wielki brzuch, ze wszyscy sie mnie pytaja czy to 4 miesiac... Jestem az troche przerazona.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Beti, kciuki! Ale wiem, ze beta bedzie piekna
Ja mam tak wielki brzuch, ze wszyscy sie mnie pytaja czy to 4 miesiac... Jestem az troche przerazona.to normalne
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O nie nie Meggs. Nie wchodzi to w gre
Czuje sie ze soba obrzydliwie, serio. Ten brzuch nie jest jeszcze ciazowy (wiadomo), jest po prostu wielki. Ja w ogole wiem, ze mocno przytyje... Na mnie nigdy nie dzialaly diety tylko intensywny ruch. Moglam jesc zdrowo, ale jesli sie nie ruszalam, to od razu tylam. No, ale trudno, przetrwam ten swoj widok w lustrze, a pozniej bede fit mama :d
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko - tak, mam mega wypiety brzuch od zawsze. Cos czuje, ze jak urosnie ciazowy, to bede przerwacac sie na twarz 😂
-
Nikodemka wrote:O nie nie Meggs. Nie wchodzi to w gre
Czuje sie ze soba obrzydliwie, serio. Ten brzuch nie jest jeszcze ciazowy (wiadomo), jest po prostu wielki. Ja w ogole wiem, ze mocno przytyje... Na mnie nigdy nie dzialaly diety tylko intensywny ruch. Moglam jesc zdrowo, ale jesli sie nie ruszalam, to od razu tylam. No, ale trudno, przetrwam ten swoj widok w lustrze, a pozniej bede fit mama :d
Beti82, blair., alex0806, tęczova, Magda - mbc, madziorek86, Słoneczko123, przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość