Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki, lubię bo mam podobne przemyślenia co do mojej osoby
Wik89, blair. lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
e
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:38
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Meggs a jakie masz dawki wit b ?
Bo ja mam te witamina B complex methyl 50
Gdzies kurde wyczytałam ,ze 50 to sa za duze dawki
I dlatego bralam se co drugi dzien -
nick nieaktualny
-
Hhhaaaha Beti no dobra! Gdzie kupic ten syropek???
A czy myslicie, ze moge brac acard 1 tabl wieczorem bez wskazan? Kupilam i lezy w szafce ale moze w tym cyklu zaryzykuje! Akurat dzis bym zaczela, 7dcII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti82 wrote:Meggs a jakie masz dawki wit b ?
I dlatego bralam se co drugi dzieni folian 0.8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 08:38
Beti82 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wik89 wrote:Hhhaaaha Beti no dobra! Gdzie kupic ten syropek???
A czy myslicie, ze moge brac acard 1 tabl wieczorem bez wskazan? Kupilam i lezy w szafce ale moze w tym cyklu zaryzykuje! Akurat dzis bym zaczela, 7dc
Syrop normalnie w apteceWik89 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Meggs a jakie masz dawki wit b ?
I dlatego bralam se co drugi dzien
Edit. Warto homocysteine zbadac i wtedy widać czy potrzeba wiecej wit b12. Ja mialam w 8 tc 5,8 wiec tak duze dawki b12 nie byly mi juz potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 08:45
-
Hah ta nazwa Guajazyl brzmi bardzo egzotycznie siec spodziewalam sie, ze to jakas tajna mikstura sprzedawana w sklepach z medycyna niekonwencjonalna czy cos. Ale faktycznie google mowi, ze mozna go dostac w pierwszej lepszej aptece. Dzis kupuję
tylko wyjezdzam na dlugi weekend do Wloch z bagazem podrecznym, wiec niestety chyba go nie przewioze. Ale od 12dc bede pila w zalecanej przez Cioci Beti dawce hihi
Beti82 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Meggs wrote:Ja biore prenatal i tam jest 4 ug (160% dziennej dawki) a raz w tyg dopelniam dawka 500 ug. Przed ciaza bralam codziennie 1000 ug.
U mnie jest 50 ug -
Wik89 wrote:Hah ta nazwa Guajazyl brzmi bardzo egzotycznie siec spodziewalam sie, ze to jakas tajna mikstura sprzedawana w sklepach z medycyna niekonwencjonalna czy cos. Ale faktycznie google mowi, ze mozna go dostac w pierwszej lepszej aptece. Dzis kupuję
tylko wyjezdzam na dlugi weekend do Wloch z bagazem podrecznym, wiec niestety chyba go nie przewioze. Ale od 12dc bede pila w zalecanej przez Cioci Beti dawce hihi
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Beti czekam na drugą betke. I nie swiruj już z tym sikaniem. Normalnie maniaczka sikania 😂😂
TSH lubi wariowac niestety. Ale nie ma tragedii bierzesz większą dawkę za chwilę powinno spaść. A progiem się nie przejmuj lepiej jak jest wysoki niż za niski. Dupek nie zaszkodzi😊😊
Wiki Tęczova niedługo i Wy do Nas dołączycie. Słuchać wskazówek dziewczyn to od razu się uda😘😘
Fiorellko tule Ciebie mocno. Weź sobie wolne odpocznij i wracaj do Nas😘😘Beti82, tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Meggs wrote:A badałas homocysteine kiedys? Jak wynik byłby kolo 6-8 to ta dawka 50 ug jest ok i ja bym zostawila.
Nie wiem czy to ma znaczenie -
Magda - mbc wrote:Beti, zrob za jakis czas homocysteine, jesli bedzie w okolicach 6, to nie musisz brac dodatkowej b12
A to takie wazne ? nawet jak zaszlam juz? -
Beti jak robiłaś rok temu i zmieniłaś od tego czasu suplementacje to ja przy jakiejs kolejnej wizycie sprawdzilabym ta homocysteine. Jak bedzie ponizej 8 to ok i dawki wit b12 sie nie zwieksza.
Beti82 lubi tę wiadomość