SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Monia a z biegunkami jak, uspokoiło Ci się ☺?
    Kark dzieki ze pytasz :) tak zakonczylam ten "usrany" temat 😂😂😂😂 dzieki bogu :)

tęczova, tere-fere, przedszkolanka:), Arashe, Pestkaa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się ze wstawaniem, sikaniem i piciem w nocy. Ja przez noc potrafię wypić 1.5 litra albo i wiecej. I wstaje sikać co chwila. W dzień też bardzo mnie suszy. I zauważyłam że lewa ręka mi puchnie jak wyjdę na upał to chyba kwestia zbierania tej wody? W sobotę mam lekarza to o tym wspomnę.
    Magda mam nadzieję że u Ciebie to nic groźnego i przejdzie szybko. Pewnie jakiś hormonalny bum po porodzie i wszystko się musi ustabilizować. Może ten reumatolog to dobry pomysł ale poszukaj dobrego. Jak mężowi wyszły dodatnie ANA 1 i 2 poszedł do pierwszego lepszego. A ten mu zapisał psychotropy. Mąż wtedy miał problemy z żołądkowe i myślał że to wszystko jest powiązane A reumatolog stwierdził że na tle nerwowym i od razu psychotropy. Pierwsze co zrobiłam to porwałam receptę żeby tego nie brał

Monia dobrze że przeszło;)

Lami A u Ciebie jak, wiesz coś więcej?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tutaj swojego b. dobrego reumatologa, ale teraz czas urlopowy więc kupa :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny, odstawiam już dzisiaj acard. I mam schizy. Na coś powinnam zwrócić uwagę, czy organizmowi tego nie brakuje? I coś się nie dzieje?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, u mnie na spokojnie, nic się nie zadziało :)

alex0806 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, sorki że wcześniej nie dawałam znać ale u nas za dużo się działo przez ten czas. Bardzo dziękujemy za gratulacje i miłe słowa.

Generalnie cały czas pod górkę. Sam poród był mega ciężki, prawie skończyło się cięciem. W piątek przed 16 odeszły mi wody i zaczęły się skurcze, ale na tyle słabe że w ogóle nie posuwało się nic do przodu. Przemęczyłam się przez noc, udało mi się zdrzemnąć z pół godzinki, a o 6 rani podłączyli kroplówkę i się zaczęła jazda. Szło to jakoś ale bardzo powoli i w końcu na 5cm dostałam znieczulenie. Bardzo polecam, zniosło mi ból praktycznie całkowicie, czułam to podobnie jak mocniejsze stawiania macicy w ciąży. Tak się wszystko przy tym rozluznilo, ze w ciagu dwoch godziin jak dzialala pierwsza dawka zrobilo mi sie 8cm. Poprosilam o kolejna dawke, ale tu sie zaczyna masakra bo juz w ogole nie zadzialala, a rozwarcie stanelo na tym etapie. Nie bede wnikac w szczegoly, mialam juz mega kryzys. Jak mi sie kroplowka skonczyla i polozna powiedziala ze idzie szykowac druga, to sie na nia wydarlam ze nie wyrazam zgody na zadna kroplowke xd nie bede juz rodzic 😂 i wtedy uslyszalaam ze ktos inny ma miec zaraz cesarke, wiec ja tez musialam ja koniecznie miec 😛 strasznie dlugo to trwalo, bol nieziemski, maz pogryziony. Polozna pozniej mi powiedziala ze w pewnym momencie rzeczywiscie zaczeli rozwazac cesarke. Koniec koncow jakos to sie udalo, sam drugi okres porodu jak juz bylo zupelne rozwarcie poszedl blyskawicznie bo 15min niecale. I w porownaniu do wczesniejszych boli to bylo nic. Pozniej znowu przeboje z karmieniem, pokarmu brak, mloda ssac nie chce, piersi slabo chwytne i generalnie dramat, rozpacz i depresja bo jej nie moge dac tego co najlepsze. A jak juz sie w miare z tym ogarnelysmy, to dalej kiblujemy w szpitalu, bo malej wychodza troche kiepsko wyniki badan krwi, sprawdzaja czy przypadkiem to nie jakas infekcja. Najprawdopodobniej przez to ze ponad dobe przed urodzenien odeszly wody. Wiec tak to u nas wyglada. Ale generalniejestem przeszczesliwa, Julcia jest wspaniala 😍 tak mnie straszyli ze bedzie wielka a ostatecznie urodzila sie 3280g i 54cm wiec idealny sredniaczek. Wrzuce zdjecia jakies tylko nie wiem jak to na telefonie ogarnac, wiec juz chyba wstawie cos jak wrocimy do domku.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkie forumowe ciociunie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 10:36

alex0806, OlivkowaMama, Malinowa91, coma, Dośka, tere-fere, Lami, Meggs, blair., tęczova, Cytrynowy sok, przedszkolanka:), Nikodemka, Słoneczko123, Arashe, Rodzynka, Wik89, Nona, Niezapominajka2, Szczęściara, Biegającą-mama, Pestkaa, Kijanka, VianEthel2, madziorek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka, lubię za to, że już tulisz małą :) A nie za przeboje porodowe. Namęczyłaś się, ale dzielna jesteś :* Poradzisz sobie ze wszystkim :* Julka jest urocza dziewczyny, miałam okazję widzieć fotę :D Taka długa mi się wydawała! :D

Magda, mam nadzieję że się nic nie zadzieje. Lutkę też odstawiam więc przypuszczam, że coś się zacznie szybciej. Czuję małą bardzo nisko, napiera mi na całe spojenie i brzuch częściej twardnieje. Ale byle do soboty, bo dopiero wtedy dostanę skierowanie na ostatnie badania :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale biedna masz tego dużo 😞 Nawet nie wiem co to wszytko oznacza.

Zaraz mam mieć kolejne usg, mówią, że przepływy wczoraj dobre, ale sprawdzą jeszcze raz i na razie nic nie mówią więcej. I mam zakładać pończochy p/żylakowe. Ciekawe czy wczoraj mi didimery robili z panelem krzepliwości i powychodziły popodwyższane, że dzisiaj kazali, a wczoraj mówili tylko, że dobrze, że mam na sam poród.
    Więc będę oddziałową sexi mama w czarnych samonośnych pończochach hihihi 🙃 Muszę jakaś spódniczkę kazać sobie dowieźć 😋

Dośka, alex0806, tere-fere, tęczova, Cytrynowy sok, Słoneczko123, Arashe, Szczęściara, Wik89, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia byłaś meeega dzielna! Zuch babka! :) Już po wszystkim i tak jak piszesz, jesteś już przeszczęśliwa. Jeszcze raz gratulacje i czekamy na foto!! :)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:36

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tzw. kryzys 8 cm to nie bajki. Dobrze, że już wszystko za Wami! Teraz tulcie się z całych sił! Czekamy z niecierpliwością na zdjęcie malutkiej kruszynki!

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia spisałaś się na medal i byłaś mega dzielna! 😊 najwazniejsze że Twoja wymarzona córeczka jest już z Wami! Cieszcie się tym czasem ❤

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś ma takie doświadczenia, że w donoszonej ciąży, ale poród przed czasem (37/38 tc i cc) podawane były sterydy na przyśpieszenie rozwoju płuc u maluszka? To rutynowe działanie?

Magda, a propo drętwień rąk, moja mama ma problemy rumatyczne (zwyrodnienie stawów, dna moczanowa) i drętwienie rąk z powodu tych chorób to jej przykra codzienność, może reumatolog to dobry trop.

Pestka ja miałam w 37tc cc bo odeszły wody sterydów nie miałam

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka bo 8cm.już się nie podaje zzo bo zwalnia akcje i u Ciebie nie pomoglo i jeszcze pogorszylo..ale najważniejsze ,że się dobrze skończylo,ogarniecie się i z pokarmem i ze wszystkim a porod zostaje juz tylko wspomnieniem. Trzymam kciuki za wyniki Julki i tulcie się teraz ile sil:*

Lami to czekamy na wiesci;*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia - jestes mega dzielna, dobrze, ze to juz za Wami i mozecie cieszyc sie soba :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:14

• Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia dzielna mamuśko, ucałuj mała od forumowych cioć! Dobrze, że idziecie do przodu, że jest cosi lepiej. Jeszcze trochę i będziecie w domku :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, nie ogarniam trochę, czytam wszystko, ale zupełnie nie mam kiedy napisać więcej.

W sobotę wróciliśmy w końcu na dobre z wakacyjnych rozjazdów i mam silne postanowienie że nie ruszam się nigdzie do wiosny. Serio mam dość. W końcu mam czas zająć się szykowaniem wyprawki, bo jesteśmy mega mega do tyłu ze wszystkim. Jeszcze mi mówią, że o co mi chodzi, przecież nie wyszliśmy z pieluch (a właśnie wyszliśmy, młoda się odpieluchowała, sama!), to wszystko mamy. No właśnie nie. ;) Wczoraj zaczęłam pranie ubranek po córce, okazało się, że na jasnych zrobiły się żółte plamy. Odplamiacz pomógł tylko trochę, teraz te najjaśniejsze piorę w wybielaczu i z chusteczka wyłapująca kolor. Macie jakieś sposoby na takie przebarwienia? Trochę nie mam pomysłu, skąd to się wzięło, chyba od leżenia po prostu.

Muszę zakończyć zamówienie z Gemini, kupić walizkę, boszzzz, tyle jeszcze do zrobienia.

Postaram się pisać trochę więcej, mam nadzieję, że się uda.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:00

tere-fere lubi tę wiadomość

‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ