X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, chyba wreszcie mam dobrą dawkę letroxu i tsh nie idzie w górę, wynik 1,53 :) Jak dobrze, że zmieniłam tamtego lekarza tutaj mam wygodę bo mogę mu wyniki napisać tylko smsem.

A powiedzcie mi proszę na wyniki posiewu moczu czeka się jakoś dłużej niż przy ogólnym badaniu?

alex0806, Cytrynowy sok, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:57

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka, super wynik! Właśnie mi przypomniałaś, że chciałam tarczycowe powtórzyć, pójdę chyba jutro :)
    A na posiew czekałam kilka dni, najgorzej że przez weekend to nie wiem ile konkretnie. Ale chyba do 3 roboczych.

Dośka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Jestem wściekła na mojego małża. Okazało się że ma wolne do jutra a ja zrezygnowałam w tamtym tyg z szafy bo niestety nikt nie wniesie jej. Tym sposobem jestem bez szafy do września.Wrr..
    Byłam dzisiaj na zakupach ubraniowy i powiem Wam nie spojrzałam na ubranka dla bejbka. Dziwak 😂😂 powiedziałam sobie że mam jeszcze czas. Jak zacznę to już konkretnie.
    Julka najważniejsze że już jesteście razem. Co do bólu niedługo pójdzie w niepamięć. Cycujcie się oby Juleczka złapała o co w tym chodzi..
    Dośka cieszę się bardzo że udało się opanować TSH. Na jakiej dawce jesteś? Ja za dwa tyg przed wizytą powtórzę.

Dośka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:36

Nona, Cytrynowy sok, alex0806, Biegającą-mama, blair., Wik89, przedszkolanka:), Słoneczko123, Kijanka, Niezapominajka2, Szczęściara, XxMoniaXx, madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, niestety taki urok białych ubranek. Jak dostałam pakę to wszytko uprane, kolorowe w stanie super, a wszystkie białe w żółtych plamach. Też szorowanie i moczenie i jakieś vanishe nic nie dały. Dałam sobie spokój, bo więcej na tę proszki i włączanie pralki i wieszanie pieniędzy i czasu straciłam niż to warte. Taki chyba urok tych białych ciuszków 😋

tere-fere lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 100 i 75 naprzemiennie :) A startowałam z 25 :P

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Rzepakowepole, niestety taki urok białych ubranek. Jak dostałam pakę to wszytko uprane, kolorowe w stanie super, a wszystkie białe w żółtych plamach. Też szorowanie i moczenie i jakieś vanishe nic nie dały. Dałam sobie spokój, bo więcej na tę proszki i włączanie pralki i wieszanie pieniędzy i czasu straciłam niż to warte. Taki chyba urok tych białych ciuszków 😋
    Dziwi mnie to o tyle, że ja je dostałam te dwa lata temu w dużym stopniu używane, fakt, może nie leżały nieużywane ponad 1,5 roku (choć kilka z nich tak) tak jak tym razem, ale bardzo mnie to zdziwiło. Moja córka bardzo ulewała, a te plamy są właśnie przy szyi, po boku na ramionkach, czasem też z tyłu (jakby w miejscu po przecieku pieluszki). Myślę, że to może być tak, że mimo że jak je odkładałam to plam nie było (na bank!) i chowałam je po praniu, to plamy zrobiły się w miejscu kontaktu materiału właśnie z tym ulaniem/kupą, że tam zaszła jakaś reakcja. ;) Fascynujące. :P

Uwielbiam białe ubranka dla noworodka (do wieku póki dziecko tylko leży i je mleko), więc najwyżej coś dokupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 12:44

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam dalej na USG, oczywiście nie dałam rady i zaczęłam grzebać sama o tym wewnatrzmacicznym zahamowaniu wzrastania płodu. W jakiejś pracy naukowej napisane, że jeśli problemy zaczną się w 3 trymestrze, to USG będzie pokazywało cały czas, że łożysko i przepływy są ok, dopiero przy wyłączeniu funkcji łożyska o 50%, pokażą się nieprawidłowości w przepływach i może być już po prostu późno. Mam nadzieję, że nikt nie będzie czekał. Dalej po mnie nikt nie przychodzi, już jestem kłębkiem nerwów.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, ja też dokładnie w tych miejscach miałam plamy - przy szyjce + ewentualnie rękawek i przy kroczu. Na pewno były wkładane śnieżnobiałe. Po prostu czas te przebarwienia musiał wydobyć.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super z tym gbsem ! Mam nadzieje ze i u mnie będzie podobnie :) w końcu poród trwał 18 h to mi trochę tego antybiotyku podali 😂

tere-fere lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Rzepakowepole, ja też dokładnie w tych miejscach miałam plamy - przy szyjce + ewentualnie rękawek i przy kroczu. Na pewno były wkładane śnieżnobiałe. Po prostu czas te przebarwienia musiał wydobyć.
    Widzisz, czyli to to! Zobaczymy, czy wybielacz da radę, ale jak nie da to więcej nie piorę. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Czekam dalej na USG, oczywiście nie dałam rady i zaczęłam grzebać sama o tym wewnatrzmacicznym zahamowaniu wzrastania płodu. W jakiejś pracy naukowej napisane, że jeśli problemy zaczną się w 3 trymestrze, to USG będzie pokazywało cały czas, że łożysko i przepływy są ok, dopiero przy wyłączeniu funkcji łożyska o 50%, pokażą się nieprawidłowości w przepływach i może być już po prostu późno. Mam nadzieję, że nikt nie będzie czekał. Dalej po mnie nikt nie przychodzi, już jestem kłębkiem nerwów.
    Lami, będzie dobrze. Przypomnij gdzie leżysz. Teraz bobas już jest donoszony, z godziny na godzinę nic złego się nie stanie, będą to kontrolować.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też fanka białych ubranek!
    Lami cały czas tu zaglądam po info od Ciebie. Niech już Ninkę wyciągają 👶🏻

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ogromne gratulacje! I powodzenia z Julka :)
    Lami kciuki zacisniete!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mało białych ubranek, jednak nieśmiertelny róż góruje :D Do tego sporo miętowych rzeczy bo się mężowi podoba ten kolor. A tak to różnie, trochę unisexów też mam. Ogólnie mała ma więcej ubrań niż ja i mąż razem wzięci chyba :D

Lami, ja cały czas trzymam kciuki za Ninkę <3 Wierzę, że będzie dobrze i wkrótce będziesz tulić zdrową córeczkę, zapominając o końcowych problemach.

Jeszcze chciałabym nawiązać do wczorajszej dyskusji o powrocie do pracy itd. Ja po pierwszym poronieniu poczułam że świat mi się zawalił. Pracowałam wtedy w żłobku. Szefowa tyran. Atmosfera okropna. Więc ciągnęłam L4 ponad miesiąc, wróciłam do pracy w lipcu i od razu rzuciłam wypowiedzenie. Popracowałam chwilę, pożegnałam się z moimi dziećmi, oddałam grupę i odetchnęłam. Na l4 miałam typową depresję. Początkowo nie wychodziłam z łóżka, wyłam, krzyczałam, wnerwiałam się na wszystko. Nie miałam siły i chęci do życia. Z pomocą przyszedł mąż który niemal siłą wyciągnął mnie z tego łóżka. Był przy mnie. Zaczęliśmy dużo więcej rozmawiać, okazywać sobie czułość, wychodzić. Długo, bardzo długo jeszcze płakałam w poduszkę, ale on wtedy mnie przytulał i czułam, że świat powoli staje się znośny. Znowu zaczęliśmy walczyć. Zaczęłam nową pracę we wrześniu i wtedy kolejny raz od razu zaszłam w ciążę. Pocieszyłam się 10 dni od pozytywnego testu do poronienia. W piątek poroniłam, w niedzielę wyszłam ze szpitala i w poniedziałek poszłam do pracy. Wymęczona, zapłakana, zapuchnięta. Wyłam w łazience, łzy mi leciały przed kompem. Ale rzuciłam się w wir pracy i pozbierałam się szybciej.
    Z perspektywy czasu opcja druga była lepsza dla mojego zdrowia psychicznego. Bo poświęciłam się pracy całkowicie, przeszłam trochę w tryb robota i nie minęło tyle czasu co poprzednio do kolejnej ciąży. Szybciej się pozbierałam i miałam siłę do walki, mimo rozwalonego serca na milion kawałków. I tym sposobem za chwilę będę tulić owoc tych żmudnych starań. Nie poddawajcie się dziewczyny :) Bo nawet, jak świat wydaje się jedynie czarną dziurą bez przyszłości, najważniejsze jest budowanie relacji z mężem, własne zdrowie psychiczne, a dopiero później dziecko. Ja wierzę, że wszystkie będziemy wkrótce mamami <3

Nona, Cytrynowy sok, tęczova, blair., Pestkaa, Dośka, sunshine03, Magda - mbc, Kijanka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:36

❤💙❤💙
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://netto.pl/oferta/nasze-marki/tibelly/
    czy któraś z Was używała może tych duńskich pieluch? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u hematologa. Wizyta porażka. Strata czasu, paliwa i dychy za parking 😊Przestrzegam dziewczyny które maja mutacje inne niż leiden i protrombina zeby sie tam nie wybierały. Dla nich tylko te mutacje sa wskazaniem do ewentualnej heparyny. Cała reszta to gówno nie majace na nic wpłwu. Fanaberia i tyle. Dostałam opierdol ze w ogole biore profilaktyczna dawke 0.4, ze moge sie uwaga wykrwawić 😋 ogólnie to śmiech na sali. Serio dziewczyny nawet nie bede tego powtarzać. Poronienia i obiazony wywiad rodzinny to tez zadne wskazanie, chyba ze poronisz minimum 3 razy. Ogolnie wyniki z test dna sa nieprawdziwe i pani dr im nie ufa 🤣 pod koniec to juz sie nawet niezle bawilam 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Byłam u hematologa. Wizyta porażka. Strata czasu, paliwa i dychy za parking 😊Przestrzegam dziewczyny które maja mutacje inne niż leiden i protrombina zeby sie tam nie wybierały. Dla nich tylko te mutacje sa wskazaniem do ewentualnej heparyny. Cała reszta to gówno nie majace na nic wpłwu. Fanaberia i tyle. Dostałam opierdol ze w ogole biore profilaktyczna dawke 0.4, ze moge sie uwaga wykrwawić 😋 ogólnie to śmiech na sali. Serio dziewczyny nawet nie bede tego powtarzać. Poronienia i obiazony wywiad rodzinny to tez zadne wskazanie, chyba ze poronisz minimum 3 razy. Ogolnie wyniki z test dna sa nieprawdziwe i pani dr im nie ufa 🤣 pod koniec to juz sie nawet niezle bawilam 😊
    ahahhah, no padłam! Kto im dał tytuł lek. :o

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ