Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs to napisz któy to taki mądry lerkarz, żeby któraś się nie wybrała
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Magda,ja raz kupiłam, bo mam Netto pod domem, niestety porażka. Ale nie wiem, może moje dziecko jest takie wymagające, bo w sumie był czas, że tylko po Pampersach Premium Care nie miała odparzeń. Dady uczulały po dłuższym używaniu a potem to nawet po jednorazowej zmianie pieluchy. Te z Lidla są dla nas ok (mam wrażenie, że się zmieniły na lepsze).
-
D.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 16:29
-
Meggs wrote:Byłam w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie. A cudowna pani dr z która miałam przyjemność rozmawiać do Bernadeta Ceglarek 😁 omijać szerokim łukiem!
Już samo imię mnie nie przekonuje do wizytyMeggs lubi tę wiadomość
-
Alex wzruszające jest bardzo to co napisałaś, ale najważniejsze że ze szczęśliwym zakończeniem. Tyle różnych historii pośród nas. Kiedyś czytałam, że Skrzynecka poroniła 5 razy zanim urodziła córeczkę.
Beti koniecznie jeszcze raz na bete, szkoda że nie dasz rady dotrzeć do szpitala. Może to była jakaś fatalna pomyłka w labo? -
Beti82 wrote:Dziewczyny dziwna sytuacja u mnie...
Pojechalam do francy.Siedze z placzem i pokazuje wyniki bety.
Bardzo mila byla...Od razu wyciaga bloczek i skierowanie do szpitala na laparo z histero.Wiec sie ucieszylam ale ...terminy na koniec roku 😭
Mowin,ze szansa tylko,ze ktos zrezygnuje wczesniej.Kazala zbadac kariotypy.Nie wmawiala ,ze 2 cb to przypadek i za to ją cenie.Dlugo gadalysmy.Zbadala mnie i mowi,ze takiej sytuacji nigdy nie widziala...
Powiedziala ,ze na okres sie absolutnie nie zanosi, ze obraz z usg nie odpowiada wynikom krwi.Chciala mnie zabrac do szpitala jutro.Ale nie mam jak tam jechac...
Mam powtorzyc bete w innym labo nie w naszym szpitalu.
I przyjsc na wizyte w sobote.Wszystkie leki mam brac nadal nic nie odstawiac....Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Szkoda dziewczyny gadać o tych lekarzach niektórych...
Mi USG dzisiaj jednak nie zrobią. Nie wiem skąd zmiana znowu. Poszłam do lekarki, zajrzałam w morfologię, więc nie ma zmian większych, także znowu w zawieszeniu do jutra, bo będzie ten lekarz, co mnie przyjmował i on powie coś więcej. Pewnie nie powie, bo już miałam się dowiedzieć dzisiaj, bo powie to, co dowiedziałam się wczoraj i dzisiaj, że przepływy były ok. Rzepakowepole, jestem na Chałubińskiego.
A najlepszy hit - moja lekarka. Pyta się mojej mamy czemu dzisiaj nie ma mnie na wizycie, to ona mówi, że trafiłam do szpitala i że dziecko się zatrzymało we wzroście. Odpowiedziała, że tak może się zdarzyć, i uwaga zarzuciła dobra rada - niech ją lepiej wyciągają, bo szybciej wyrówna się poza brzuchem. Może gdyby kurwa mać zmierzyła dziecko więcej niż raz, na jednym aparacie, to byłoby wiadomo wcześniej, że słabo przyrasta, bo byłoby jakiekolwiek porównanie.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami dzisiejsze usg niczego by nie wyniosło. Ja podczas tygodniowego pobytu w szpitalu miałam uwaga tylko RAZ bo nie było sensu robienia tak często. Za to ktg miałam dwa razy dziennie. Niech już wyciągają tą naszą Ninkę bo ciotki na Nią czekają.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Beti to dziwna sytuacja. Swoją drogą dobrze, że do niej poszłaś. Szkoda, że nie możesz do szpitala pojechać. Będziesz dziś robić betę?
Rany do soboty to daleko, ja bym jajko zniosła.
Mam nadzieję, że okaże się, że tamten wynik był pomyłką i wszystko jest dobrze.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Beti, trzymam kciuki, zeby ten wynik bety byl jakas cholerna pomylka. Mowila dokladnie jaki jest obraz usg?
Szkoda, ze nie mozesz pojechac do tego szpitala... Mialabys wszystko szybko bez czekania na bete itd. -
Beti, a może rzeczywiście zapłodniły się dwa jajka? Jedno biochem, a drugie się później zagnieździło i póki co widziałaś tylko betę tego pierwszego? U nas na wątku różowym dziewczyna miała coś podobnego. Gdy beta zaczęła spadać czekała na @, ale za długo jej nie było i zrobiła betę jeszcze raz, a tam całkiem konkretny wynik. Drugi zarodek się wgryzł po drodze.
madziorek86, Wik89, Beti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
nick nieaktualnyBeti franca francą, ale też bym się jej trzymała, bo tu kumata babeczka. Mam nadzieję, że wynik tej ostatniej bety to jakaś pomyłka laboratorium, nie jest to niemozliwe.
Co do lekarki Meggs, cóż spodziewałam się takiej reakcji hematologa 😞
Chyba większość tak reaguje. Głównie jednak ginekolodzy idą bardziej na rękę i wprowadzają heparynę przy mutacjach.
I po części mnie to nie dziwi, bo zgłębiając temat w literaturze fachowej, artykułach na pubmedzie, czytałam nawet jakiś doktorat o poronieniach i pai i pozostalych mutacjach to nie ma ewidentnych dowodów na to, że poza trombofilią wrodzoną te pozostałe mutacje mają wpływ na poronienia. W części badań wychodzi, że mogą mieć, a w części, że niestety nie mają.
Każda z nas chciałaby się uchronić przed poronieniem, ale to też niestety nie jest możliwe i często przyczyna jest poza nami, po prostu wadliwy zarodek.
Sama nie wyobrażam sobie przejść przez 3 poronienia, aby w ogóle być zakwalifikowana do badań przyczyn, bo wtedy prędzej bym zawitała na oddziale psychiatrycznym, a nie była skłonna do dalszych starań
Ale brakuje oficjalnego stanowiska i rekomendacji dla lekarzy odnośnie tych pozostałych mutacji. Temat jest za malo zbadany jeszcze przez medycynę i to sprawia, że część lekarzy te tematy olewa.
I niestety zdarzają się powikłania w postaci wylewu do mózgu podczas brania heparyny bez trombofilii, więc ostrożność hematologów w tym temacie mnie nie dziwi też, bo oni bardziej siedzą w tym temacie niż ginekolodzy, których głównym zadaniem jest sprawienie, że ciąża będzie donoszona. A hematolog się jednak skupi na tym, żeby nie skończyć z wylewem, a ciąża to pewnie dla nich sprawa drugorzędowaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 15:17
fiorella82 lubi tę wiadomość