X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:00

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella, nie ma w tej sytuacji uniwersalnych rad ani dobrych słów. Moim zdaniem to super, że wróciłaś do pracy. Bycie wśród ludzi naprawdę pomaga. Sama wróciłam po 14 dniach od zabiegu. Było tak jak u Ciebie. Siedziałam przed komputerem i łzy płynęły do oczu, ale nie żałowałam, że wróciłam. Dziewczyny z pracy wiedziały , ale nie wiem, czy to lepiej, bo pytały jak się czuję a to przywoływało wdpomnienia. Dalibyście radę skoczyć z mężem na jakieś jesienne wakacje, żeby się odciąć psychicznie? Nam to pomogło, choć też czasem miałam łzy w oczach, bo pojawiało się takie uczucie, że to taka nagroda pocieszenia.
    U mnie paradoksalnie poronienie spowodowało poprawę relacji w związku. Było nam ciężko jak nigdy ale przeszliśmy przez to razem.

Nona, Pestkaa lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę pozbierać myśli z dzisiejszego dnia. Tyle smutnych informacji tu i prywatnie. Bardzo chętnie wścibiłabym się pod koc Nikodemki, z czpisami od Fiorelli i bronkiem od Nony. Życie jest mega pokrętne :/

Słoneczko, promyczku dobrych wieści, gratuluję wizyty <3

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella dobrze, że wśród ludzi Ci dobrze, ja po poronieniu też nie zrezygnowałam z pracy, bo tylko bym się w czterech kątach dolowala. Miałam gorsze momenty, kiedy coś mi się kojarzyło mocno. Pomagało mi, że nie jestem z tym sama, tak dużo dziewczyn tylko tego samego dnia przezywalo podobna historie, aż żal.
    Miło, że szef Ci zrobił taka niespodziankę :)

Słoneczko dobrze, że poszłaś do lekarza i, że Cię uspokoiło to :) oby na jak najdłużej!

Kark nie wykorzystałam... Bo zaczęłam się shizowac czy na pewno mogę jak mi brązowy śluz leci i mam jakieś rozwarcie...
    Teraz się obudziłam jakiś czas temu, przez jakieś tam straszaki i potwornie mnie suszy... Postanowiłam sobie nadrobić i zaraz wracam do spania.

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam całe wczoraj i powiem Wam, że to piękne mieć takie przyjaciółki, jakimi wszytkie dla siebie się stałyśmy. Tylko nie rozumiem czemu nas posiało po całej Polsce? Ktoś źle to zaplanował.

Słoneczko, cieszę się z dobrych wieści. Odpoczynek, odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek!

Madzia, daj znać co wyjdzie w wynikach. Czyli teraz pojawiają się mimo heparyny? Kurcze, niech się kończą.

Wczoraj miałam przyjęcie na oddział z panią, która od razu szła na cesarkę. Jak uzupełniali nam karty to pytają się jej ile lat i która ciąża. I ona mówi, że 43 i że pierwsza ciąża donoszona wywalczona. Taki od niej biła radość, normalnie błyszczała pośród tych wszystkich kobietek na poczekalni.

Malinowa91, Meggs, Magda - mbc, coma, Dośka, sunshine03, tęczova, Słoneczko123, OlivkowaMama, Arashe, Ani0nka, Wik89, Szczęściara, madziorek86, Kijanka, Cytrynowy sok, alex0806, Nikodemka, blair., Nona, fiorella82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami to znaczy, że mimo przeciwności losu nie należy się nigdy poddawać😊

Ja zmykam na badania ,sikalam po 3..ale 4h przerwy podobno wystarczą więc już minęło 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, są mimo heparyny i mama mówi, że ciocia (toczeń) też miała drętwienia po ciążach. Także bądź tu teraz mądry...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś ma takie doświadczenia, że w donoszonej ciąży, ale poród przed czasem (37/38 tc i cc) podawane były sterydy na przyśpieszenie rozwoju płuc u maluszka? To rutynowe działanie?

Magda, a propo drętwień rąk, moja mama ma problemy rumatyczne (zwyrodnienie stawów, dna moczanowa) i drętwienie rąk z powodu tych chorób to jej przykra codzienność, może reumatolog to dobry trop.

• Meggs Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Ty miałaś jakies badania w kierunku właśnie chorób autoimmunologicznych?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w Poznaniu dzisiaj deszczowo, ale mam nadzieję że dla Was wszystkich dzisiaj będzie dużo lepszy dzień od wczorajszego. Udanego dnia Dziewczyny! 🙂

Pestkaa, Kijanka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:35

❤💙❤💙
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wrześniu w 36 skończonym dej podają sterydy Pestko. W wielu szpitalach mówią, że już nie trzeba, chyba więc od szpitala zależy.

Kark nie krwawie, jakieś tam brązowe pozostałości nitkowe. Ja to się chyba co godzinę budzę... Czasami z przerwami na spanie przez te straszaki np 2h. Jak tak dalej pójdzie to nie będę wiedzieć kiedy do szpitala jechać

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Arashe, Kijanka lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, Arashe dzięki. Koleżanka trafiła już do szpitala na planowane cięcie z powodu bardzo dużej, wadliwej nereczki u małego, a oni tak z zaskoczenia ją tymi sterydami na płucka. Nic jej nikt wcześniej nie mówił, byle by donosić. No i wiadomo się zestresowała, nawet nie miała usg. Cięcie czw/pt.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jeszcze wyjezdzam na kilka dni w pobliskie mini gory. Bedziemy sie campingowac. Cisza, spokoj, zero obiwiazkow.. Marzenie :)
    W przyszlym tyg masakra wizytowa.. Gin, dermatolog i stomatolog :)

Nona, Kijanka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Magda a Ty miałaś jakies badania w kierunku właśnie chorób autoimmunologicznych?
    Tak, mam zapalenie wielomięśniowe Jo-1 ++\+++
    w 8tc leżałam też na reumatologi, żeby mi ogarnęli badania i ew. wprowadzili leki, ale na szczęście nie było potrzeby.
    Toczeń, RZS i to zapalenie, to niestety taka wielka trójka chorób reumatologicznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:39

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    w 8tc leżałam też na reumatologi, żeby mi ogarnęli badania i ew. wprowadzili leki, ale na szczęście nie było potrzeby.
    Toczeń, RZS i to zapalenie, to niestety taka wielka trójka chorób reumatologicznych.
    No to koniecznie uderzałabym do reumatologa. Bo z tymi chorobami to żartów nie ma. A lepiej skontrolować jak zauważasz jakieś niepokojące objawy - bo te drętwienia to wcale nie muszą mieć związku z krzepliwością.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to tak jak ja w tym,czwartek diabetolog ,piątek gin, właśnie wyszłam z wynikow,masakra ile ludu!! Jak dobrze,że są numerki osobne dla ciężarnych bo sie uzerały miedzy soba baby.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    O kurczę :(

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ