Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:00

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella, nie ma w tej sytuacji uniwersalnych rad ani dobrych słów. Moim zdaniem to super, że wróciłaś do pracy. Bycie wśród ludzi naprawdę pomaga. Sama wróciłam po 14 dniach od zabiegu. Było tak jak u Ciebie. Siedziałam przed komputerem i łzy płynęły do oczu, ale nie żałowałam, że wróciłam. Dziewczyny z pracy wiedziały , ale nie wiem, czy to lepiej, bo pytały jak się czuję a to przywoływało wdpomnienia. Dalibyście radę skoczyć z mężem na jakieś jesienne wakacje, żeby się odciąć psychicznie? Nam to pomogło, choć też czasem miałam łzy w oczach, bo pojawiało się takie uczucie, że to taka nagroda pocieszenia.
    U mnie paradoksalnie poronienie spowodowało poprawę relacji w związku. Było nam ciężko jak nigdy ale przeszliśmy przez to razem.

nick nieaktualny, Pestkaa lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę pozbierać myśli z dzisiejszego dnia. Tyle smutnych informacji tu i prywatnie. Bardzo chętnie wścibiłabym się pod koc Nikodemki, z czpisami od Fiorelli i bronkiem od Nony. Życie jest mega pokrętne :/

Słoneczko, promyczku dobrych wieści, gratuluję wizyty <3

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella dobrze, że wśród ludzi Ci dobrze, ja po poronieniu też nie zrezygnowałam z pracy, bo tylko bym się w czterech kątach dolowala. Miałam gorsze momenty, kiedy coś mi się kojarzyło mocno. Pomagało mi, że nie jestem z tym sama, tak dużo dziewczyn tylko tego samego dnia przezywalo podobna historie, aż żal.
    Miło, że szef Ci zrobił taka niespodziankę :)

Słoneczko dobrze, że poszłaś do lekarza i, że Cię uspokoiło to :) oby na jak najdłużej!

Kark nie wykorzystałam... Bo zaczęłam się shizowac czy na pewno mogę jak mi brązowy śluz leci i mam jakieś rozwarcie...
    Teraz się obudziłam jakiś czas temu, przez jakieś tam straszaki i potwornie mnie suszy... Postanowiłam sobie nadrobić i zaraz wracam do spania.

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam całe wczoraj i powiem Wam, że to piękne mieć takie przyjaciółki, jakimi wszytkie dla siebie się stałyśmy. Tylko nie rozumiem czemu nas posiało po całej Polsce? Ktoś źle to zaplanował.

Słoneczko, cieszę się z dobrych wieści. Odpoczynek, odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek!

Madzia, daj znać co wyjdzie w wynikach. Czyli teraz pojawiają się mimo heparyny? Kurcze, niech się kończą.

Wczoraj miałam przyjęcie na oddział z panią, która od razu szła na cesarkę. Jak uzupełniali nam karty to pytają się jej ile lat i która ciąża. I ona mówi, że 43 i że pierwsza ciąża donoszona wywalczona. Taki od niej biła radość, normalnie błyszczała pośród tych wszystkich kobietek na poczekalni.

Malinowa91, Meggs, Magda - mbc, coma, Dośka, nick nieaktualny, tęczova, Słoneczko123, OlivkowaMama, Arashe, Ani0nka, Wik89, Szczęściara, madziorek86, Kijanka, Cytrynowy sok, alex0806, Nikodemka, blair., nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami to znaczy, że mimo przeciwności losu nie należy się nigdy poddawać😊

Ja zmykam na badania ,sikalam po 3..ale 4h przerwy podobno wystarczą więc już minęło 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, są mimo heparyny i mama mówi, że ciocia (toczeń) też miała drętwienia po ciążach. Także bądź tu teraz mądry...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś ma takie doświadczenia, że w donoszonej ciąży, ale poród przed czasem (37/38 tc i cc) podawane były sterydy na przyśpieszenie rozwoju płuc u maluszka? To rutynowe działanie?

Magda, a propo drętwień rąk, moja mama ma problemy rumatyczne (zwyrodnienie stawów, dna moczanowa) i drętwienie rąk z powodu tych chorób to jej przykra codzienność, może reumatolog to dobry trop.

• Meggs Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Ty miałaś jakies badania w kierunku właśnie chorób autoimmunologicznych?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w Poznaniu dzisiaj deszczowo, ale mam nadzieję że dla Was wszystkich dzisiaj będzie dużo lepszy dzień od wczorajszego. Udanego dnia Dziewczyny! 🙂

Pestkaa, Kijanka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:35

❤💙❤💙
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na wrześniu w 36 skończonym dej podają sterydy Pestko. W wielu szpitalach mówią, że już nie trzeba, chyba więc od szpitala zależy.

Kark nie krwawie, jakieś tam brązowe pozostałości nitkowe. Ja to się chyba co godzinę budzę... Czasami z przerwami na spanie przez te straszaki np 2h. Jak tak dalej pójdzie to nie będę wiedzieć kiedy do szpitala jechać

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Arashe, Kijanka lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, Arashe dzięki. Koleżanka trafiła już do szpitala na planowane cięcie z powodu bardzo dużej, wadliwej nereczki u małego, a oni tak z zaskoczenia ją tymi sterydami na płucka. Nic jej nikt wcześniej nie mówił, byle by donosić. No i wiadomo się zestresowała, nawet nie miała usg. Cięcie czw/pt.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jeszcze wyjezdzam na kilka dni w pobliskie mini gory. Bedziemy sie campingowac. Cisza, spokoj, zero obiwiazkow.. Marzenie :)
    W przyszlym tyg masakra wizytowa.. Gin, dermatolog i stomatolog :)

nick nieaktualny, Kijanka lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Magda a Ty miałaś jakies badania w kierunku właśnie chorób autoimmunologicznych?
    Tak, mam zapalenie wielomięśniowe Jo-1 ++\+++
    w 8tc leżałam też na reumatologi, żeby mi ogarnęli badania i ew. wprowadzili leki, ale na szczęście nie było potrzeby.
    Toczeń, RZS i to zapalenie, to niestety taka wielka trójka chorób reumatologicznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:39

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    w 8tc leżałam też na reumatologi, żeby mi ogarnęli badania i ew. wprowadzili leki, ale na szczęście nie było potrzeby.
    Toczeń, RZS i to zapalenie, to niestety taka wielka trójka chorób reumatologicznych.
    No to koniecznie uderzałabym do reumatologa. Bo z tymi chorobami to żartów nie ma. A lepiej skontrolować jak zauważasz jakieś niepokojące objawy - bo te drętwienia to wcale nie muszą mieć związku z krzepliwością.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to tak jak ja w tym,czwartek diabetolog ,piątek gin, właśnie wyszłam z wynikow,masakra ile ludu!! Jak dobrze,że są numerki osobne dla ciężarnych bo sie uzerały miedzy soba baby.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    O kurczę :(

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ