X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku na zwolnieniu i powiem wam nie wiem jak wy wytrzymałością tyle czasu 😜 Niby mam co robić, gotowanie , sprzątanie... alebrakuje mi ludzi, za mało się dzieje hehe a ty nawet wyjść pobiegać , na rower czy na basen nie mogę ...

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie miałam detektora, bo podobnie jak u Alex wiem, że byłoby ze mną gorzej.
    Monitora oddechu też nie mamy, zresztą Jurek śpi głównie na brzuchu więc pewnie i tak nie miałoby to sensu.

tere-fere lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez detektora nie kupowałam :-)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, AniOnko - gratuluję cudownych wiadomości z wizyt 💞 Ale te Wasze chłopaki rosną!

Nona, Ty musisz napisać poradnik wychowywania dziecka i rad rodzicielskich. Uwielbiam czytać, jak piszesz takie rzeczy ❤️ Normalnie aż chciałabym mieszkać z Wami!

Przedszko, zdjęcia takie cudowne wrzuciłaś na ig 💞

W ogóle dzięki Wam wczoraj dowiedziałam się kto to ten Starach 😂 Jestem ciut zacofana z tym światem show biznesu i rodzimego i zagranicznego hehe 😁

Wczoraj poszłam do lekarza, był na dyżurze ten, co mnie prowadzi na patologii. Mówi, że waga jest niska, poniżej 10 percentyla, ale przepływy ok. Więc pytam co się mogło stać, że z górnej siatki spadła na dolną, ale mnie wyminął znowu mówiąc, że jest ok, że to tylko liczby, a wagę dziecka to poznamy po urodzeniu. Wiadomo, oby tak było, że urodzi się 3 kg. Na pewno do urodzenia ze szpitala nie wyjdę i dobrze, że tu trafiłam, ale on niczego nie zaleci przed skonczonym 39 tygodniem (w sensie rozwiązania teraz), chyba, że coś zacznie się dziać na ktg, albo sam poród ruszy. Podejrzewam, że nawet nie zleci kolejnego USG, żeby wykonał inny lekarz, przecież nawet jakby wyszło, że ma nie wiem 2700 to już bym była spokojniejsza.
    Moja intuicja mnie nie myli, trzy tygodnie temu dostałam bzika, że coś się zacznie dziać i się zaczęło, teraz mam przeczucie, że moje łożysko nie jest już wydolne i jest tak, jak przeczytałam wczoraj, że przy końcówce ciąży obraz niewydolnego łożyska dopiero ujawnia się jak zupełnie kapituluje. Czuję, że teraz najlepiej jej będzie przy mnie, a nie we mnie i ten tydzień czekania tylko ją osłabi. To nie jest tak, że marudzę i narzekam, dla mnie to bardzo dużo, że tu jestem, że co chwilę słyszę jej serduszko - to mnie uspokaja. Ale po prostu czuję, że działam tylko jak inkubator, bez większej dodatkowej opieki.

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Lami, wspolczuje rozterek. Mysle, ze jestes pod dobra opieka i ze beda Cie mieli codziennie na oku wiec nie powinni przegapic tego momentu, kiedy trzeba bedzie juz dzialac. Z drugiej strony intuicja matki wie swoje wiec rozumiem, ze czujesz niepokoj.Tak czy siak mysle ze dobrze ze tu jestes, pod kontrola. A moze nastepnym razem zapytaj sie lekarza, czy jednak nie planuja wywolac wczesniej, i powolaj sie na slowa swojej gin...?

Arashe to juz na pewno tuż tuż! Trzymam kciuki :)

Cytrynowy no to testujmy razem 3.09 ;)
    Ja tez w tym cyklu nie mierze temp.

Hmmm chyba musze pobuszowac na ig, bo nie mam Cie przedszkolanko! :)

przedszkolanka:), Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe czuje ze to juz blisko 🤗macica się dobrze przygotuje i szybko pójdzie. U mnie z Polą czwartek-sobota byly takie skurcze wlasnie, czop odpadł od razu cały i poszło lekko wiec trzymam kciuki by u Ciebie tak bylo!

Lami z jednej strony fajnie,że nie chce juź ciąc a z drugiej wiadomo..na październikowych maluszek mial wczoraj 1100,tez wlasnie bardzo słabo przybiera i taki okruszek jest i dzisiaj ma cięcie. Kochana jeszcze troszeczke i będziecie siee tulic ;*

Biegajaca u nas teraz pólmaraton byl w niedziele i mi taaaaak żal D ściska haha!😂 cellulit mam przez obzarstwo mega,ćwiczenia jednak nie to samo i mnie tak samo nosi mimo iź ciągle na nogach jestem(dom,zakupy,załatwianie).

Nikodemko dobrze,że wziełas no spe i magnez, lepiej było?

U nas leje od wczorajszego popołudnia więc dzień w domu się szykuje . Czekam na przesyłki i pazurki będę robić jak się uda😀

Która to Iwona i Marcelina? Bo nie wiem czy to Wy czy ktoś mnie zaprasza ot tak.
    I Magda Sz.bo mam na fb i ig i nie jestem pewna 😂

Aaa Teczova wczoraj zapomnialam-kciuki za wyniki przed iui!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 07:52

Arashe, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami trzymaj się! Już końcóweczka, najważniejsze że jesteś w szpitalu i mają Was ciągle pod obserwacją. Dobrze, że lekarz uspokaja.

Arashe maleństwo już się szykuje, ciocie czekają! ☺️

Arashe lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pada, ale od jutra już ma być ładnie, a w przyszłym tygodniu po 30 stopni!

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wytrzymasz jeszcze trochę. Myślę, że wiedzą, co robią i skoro przepływy są w porządku to dlatego nie jest im spieszno z cc. Mam nadzieję, że po porodzie się okaże, że to błędy pomiaru.

Arashe to już blisko! Może poskacz na pilcey, żeby się rozkręciło? Ale już i tak poród lada dzień :D

Arashe lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, kochana od Ciebie miałam zacząć! Na pewno nic nie przegapisz, ale jestem pewna, że to już tuż tuż! Trzymaj się mocno! Dużo siły! ❤️

Arashe lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja mysle, ze poki przeplywy jeszcze wychodza dobrze, to mimo wszystko lepiej dla niej, ze jest w brzuszku.
    A z drugiej strony totalnie Cie rozumiem. Najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka. Minus taki, ze musisz tak lezec...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko, nie spodziewam się hiva czy kiły ale bardzo dziękuję :D ja jak widzę biegających ludzi to aż mnie trzęsie i uciekam w drugą stronę ;)

Lami, współczuję stresu na końcówce. Ale już niedługo będziesz tulić Ninę (przez Ciebie zakochałam się w tym imieniu!) i zapomnisz o wszystkich trudach starań i ciąży 😘

Aaaaa niedługo wyniki zakładów o płeć pasażera na gapę u Arashe :D

Wik89, Arashe lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:11

Nona, Arashe lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 16:33

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe u Ciebie to zaraz pójdzie coś czuję 😊 do końca tygodnia będziecie już we dwójkę ❤

Lami, wspołczuję. Też bym już wolała to cc i mieć dzidzię przy sobie i niech przybiera na cycku. Bo tak to tylko niepotrzebny stres na samej końcówce.

Beti przykro mi bardzo 😔 nie wiem co ta Twoja franca wczoraj na tym usg widziala....

Arashe lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam na noc lutki..Pola ją teraz znalazła.. biorę 2x dziennie😪

Beti :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 08:55

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tyg. Połowa za nami😁😁
    Zaraz będę Was nadrabiać.

przedszkolanka:), Meggs, coma, Dośka, tere-fere, tęczova, Cytrynowy sok, Arashe, Ani0nka, Wik89 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko kochana nasza. Przykro mi 😞

Nie Kark, nie wypiszę się, bo nigdzie miejsca w szpitalu nie dostanę, dopiero jak przyjadę z akcją porodową, chociaż to też nie pewne, poza tym tu i tak jest najlepsza opieka i jeszcze w drugim też klinicznym. Moja lekarka od dzisiaj na urlopie, a nawet jakby mi wypisała skierowanie na CC to we Wrocławiu biorą dopiero z rozpoczętą akcją, chyba że masz wejścia. Dzisiaj napisałam do tego lekarza, z którym umawiałam się na CC, nie wiem czy w ogóle przeczyta. Nie mam do niego pretensji, bo w zasadzie nie byłam jego pacjentką i pod skórą czułam, że tak może się skończyć, że on o czwartkowej cesarce zapomni i tak zrobił wiele.
    Wiesz, jestem pod dużo lepszą opieką niż jak chodziłam do mojej, a teraz zostałabym bez niczego. Więc to nie jest tak, że narzekam, po prostu wiadomo, że się martwię, więc świruje. Dodatkowo z racji, że w cudzysłowie sama do tej pory prowadziłam sobie ciążę, to ciężko mi im w 100% zaufać, bo nauczyłam się, że jak nie mam kontroli, to lekarz tego nie wyłapie, że muszę trzymać rękę na pulsie. Oni wszyscy mają po prostu zajebisty system zrzucania odpowiedzialności "co ona by teraz nie zrobiła", a jak miała szansę coś zrobić, to gówno robiła (mowa tu o mojej lekarce). Tyle w temacie.

Pestkaa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Przedszko, nie spodziewam się hiva czy kiły ale bardzo dziękuję :D ja jak widzę biegających ludzi to aż mnie trzęsie i uciekam w drugą stronę ;)

Lami, współczuję stresu na końcówce. Ale już niedługo będziesz tulić Ninę (przez Ciebie zakochałam się w tym imieniu!) i zapomnisz o wszystkich trudach starań i ciąży 😘

Aaaaa niedługo wyniki zakładów o płeć pasażera na gapę u Arashe :D
    Buhahaha,swego czasu sama uciekalam- ze zwolnieniem z wf bylam zawsze pierwsza w kolejce, taki leń! A teraz za karnety na fit mame placilam😒 dobrze,ze bieganie za free😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ