X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:51

Magda - mbc, Dośka, Nona lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji, na pewno wszystko będzie dobrze, a mąż się naprawi teraz na 100%.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestem bojowo nastawiona bo uważam, że to nie w porządku. Nie podoba sie, to nie czytam - proste, a nie obsmarowywanie i naśmiewanie się po innych watkach.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    A jestem bojowo nastawiona bo uważam, że to nie w porządku. Nie podoba sie, to nie czytam - proste, a nie obsmarowywanie i naśmiewanie się po innych watkach.

Idąc tym tokiem myślenia to jeśli nie podoba Ci się to co alex pisze to też nie czytaj :P
    Ja nie czytam września więc nie wiem co to tam się dzieje, ale:
    Przecież to normalne, że nie wszyscy na forum nam się podobają i nie ze wszystkimi się zgadzamy i to też normalne, że się takimi uwagami/spostrzeżeniami dzielimy :D ja mężowi mega często narzekam na nagonkę na finalizowanie wyprawki JUŻ i NATYCHMIAST jaką mamy czasem na listopadzie, bo mnie to stresuje. Ale to nie znaczy, że mam przestać czytać listopad :P

alex0806, Niezapominajka2, Dośka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, może to prof. Karmowski. On tam prawie mieszka i podobno trzęsie oddziałem :)
    Jak sie macie z Nineczka?

Przepraszam Was, ze tak malo sie udzielam, ale czas mi tak ucieka, ze szok...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Nie tylko ja to zauważyłam, na wrześniu też niektóre uważają że to chore. Jak ktoś w to wierzy to jego sprawa ^^ to forum ogólnodostępne i każdy może sobie czytać co chce. I być na kilku wątkach.
    Najlepiej tę dyskusję zakończyć bo to do niczego nie prowadzi ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Vian no cóż idąc Twoim tokiem myślenia dokładnie tak, jak pisze coma, nie czytaj tego, co my piszemy skoro Ci się nie podoba ;) albo wyluzuj trochę

alex0806, Dośka, Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Vian, ale to jest troche inny watek, tu sie spotykaja przyjaciolki, zeby pogadac o wszystkim. A najwazniejsza zasada jaka tu panuje, to wsparcie milion i nie oceniaj.

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 11:02

sunshine03, alex0806, coma, Domi_tur, Słoneczko123, Dośka, blair., przedszkolanka:), Szczęściara, tęczova, Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm, czyli jak Alex kogos ocenia to jest ok, ale jak ja oceniam to jiz nie ok?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Uhm, czyli jak Alex kogos ocenia to jest ok, ale jak ja oceniam to jiz nie ok?
    Ja nikogo nie oceniam. Wyraziłam swoje zdanie, nie obrażając konkretnej osoby (nawet jej nie wymieniłam!). Chodziło mi o sytuację tę konkretną, nagle każdy wie o co chodzi ;)
    Najlepiej zakończymy tę dyskusję bo ja nie chcę się jakaś głupotą stresować, nie jest mi to teraz potrzebne. Swoje zdanie wyrazić można.
    Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 11:06

coma, Wik89, sunshine03, blair., Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja dzis umieram na masakryczny bol glowy po wczorajszym winie... mam wyrzut sumienia troche, bo juz jestem po owu, no ale byly urodziny okragle przyjaciolki i jakos zaszalam :/ od dzis do testowania zero alko

Meggs wypoczywajcie spokojnie, maz poczul chyba wage sytuacji wiec mysle, ze sie ogarnie😘 dobrze ze skurcze wyciszone:)

Alex super, ze bylo 😊

Niezapominajko fajnir, ze wyszlyscie!

Lami jak u Ciebie sytuacja?

coma, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:51

• Dośka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko miałam tą samą zagwozdkę. Póki co kupiłam dwie antykolkowe tommee tippee te najmniejsze 🤔

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Mam pytania odnośnie wyprawki właśnie. Czy jest jakaś ilość butelek must have na początek? Nawet jeśli uda się kp chciałabym mieć coś w razie w i nie wiem.. jedna dostałam od położnej w luxie, jeszcze jedna przyjdzie ze szkoły rodzenia... chciałam dokupić dwie Tommee tippee - styknie? Jaka pojemność? Kompletnie nie mam pojęcia jak się tu przygotować. Od razu kupić coś do mycia? Szczotka i płyn specjalny, czy płyn to przesada i jechać w zmywarce lub normalnym naszym płynem?

W Kiabi widziałam malutkie rozmiary ubranek, chciałam się wyposażyć, skoro to Calineczka ma być, nie wiem jak z jakością, ale jest napisane, ze bawełna... ktoras ma coś z Kiabi?

Polecacie zestaw body+ śpiochy rozpisane na dole? Bo takie bez napów w kroku są ponoć niewygodne, bo przy zmianie pieluszki trzeba całe zdjąć, ale ta druga opcja jest chyba ok?

No i położna na szkole rodzenia zabiła mi ćwieka - mówi, że lovele i jellpy są ryzykowne, bo jak bierzemy dziecko to nie zawsze mamy pieluszkę na ramieniu i może się pojawić uczulenie od naszych proszków. A jak przyzwyczaimy dziecko do tych dziecięcych detergentów to możemy się z nimi bujać do 5 roku życia, bo skóra nie będzie tolerować normalnych środków. Ona prała całej rodzinie w vizirze sensitive... od początku. Macie tu jakieś rady?
    Dodam, że mam 5 kg loveli 😁 więc nie wyrzuce, ale chcę dokupić płyn zmiekczający, może tu wybrać jakiś uniwersalny? Znacie coś delikatnego naprawdę?
    Co do butelek to ja planuję kupić 1-2 na wszelki wypadek, także myślę, że tyle co Ty planujesz starczy na początek w zupełności :) płyn planuję kupić. Przyda się w razie czego i tak do mycia butelek, talerzy, zabawek, na pewno się do czegoś zużyje :D
    Szczotka to raczej niekoniecznie, jak się nie zostawi tego mleka w butelce zaschnietego na 2 dni to raczej sie obejdzie bez niej :D zawsze mozna dokupić, w rossmanie sa :)

Co do kiabi nie mam pojęcia, ale też jestem ciekawa, bo tanie ciuszki tam są, ale w wawie jest tylko 1 sklep i trochę mam tam nie po drodze. Chyba że warto by się było wybrać to wtedy pojadę. Także czekam na opinie 😅

Z tymi proszkami to ja planuję prać tylko na początku pierwsze parę miesięcy w loveli dziecięce ciuszki. Może jakiś silan sensitive dokupie do plukania, bo nie podobają mi sie za bardzo te ciuszki po samym praniu w mleczku do prania loveli. Albo kupię kapsułki loveli. Natomiast swoje ciuchy normalnie będę prać w persilu, więc dziecko i tak będzie mieć z nimi kontakt :)
    Koło 6 miesiąca życia dziecka też zacznę mu prac w persilu tylko najwyżej do plukania wezmę coś sensitive :)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, ja miałam tylko jedna butelkę - antykolkową dr Brownsa. Teraz kupiłam drugą - Medela Calma, ale stoją awaryjnie jak muszę coś załatwić i nie mogę zabrać Małego ze sobą :) myślę, że nie ma sensu kupować więcej bo później może się okazać, że trzeba będzie szukać innej firmy /z innym smoczkiem itd :)

Ja Małemu piorę rzeczy w Loveli i płynie Jelpa, nic mu się od naszych rzeczy nie dzieje :)

Lami, na czym stanęło u Was? Czekacie grzecznie do 39tygodnia?

Wiki, pamiętaj, pij wino maryjne, ono nie szkodzi 😂😂😂

Niezapominajka2, Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:16

alex0806, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy z mężem i znajomymi w Boskiej Pradze i mój mąż wziął sobie jakieś czerwone primitivo, a koleżanka Aperola Spritza. Dreszcze mnie przeszły od samego zapachu, włosy na karku mi stanęły dęba, zmysły zwariowały, cała noc snułam fantazje erotyczne jak to usiądę z lampką wina po porodzie... :D

sunshine03, Beti82, tere-fere, Niezapominajka2, Lami, Wik89, tęczova, Pestkaa, Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Mam pytania odnośnie wyprawki właśnie. Czy jest jakaś ilość butelek must have na początek? Nawet jeśli uda się kp chciałabym mieć coś w razie w i nie wiem.. jedna dostałam od położnej w luxie, jeszcze jedna przyjdzie ze szkoły rodzenia... chciałam dokupić dwie Tommee tippee - styknie? Jaka pojemność? Kompletnie nie mam pojęcia jak się tu przygotować. Od razu kupić coś do mycia? Szczotka i płyn specjalny, czy płyn to przesada i jechać w zmywarce lub normalnym naszym płynem?

W Kiabi widziałam malutkie rozmiary ubranek, chciałam się wyposażyć, skoro to Calineczka ma być, nie wiem jak z jakością, ale jest napisane, ze bawełna... ktoras ma coś z Kiabi?

Polecacie zestaw body+ śpiochy rozpisane na dole? Bo takie bez napów w kroku są ponoć niewygodne, bo przy zmianie pieluszki trzeba całe zdjąć, ale ta druga opcja jest chyba ok?

No i położna na szkole rodzenia zabiła mi ćwieka - mówi, że lovele i jelpy są ryzykowne, bo jak bierzemy dziecko to nie zawsze mamy pieluszkę na ramieniu i może się pojawić uczulenie od naszych proszków. A jak przyzwyczaimy dziecko do tych dziecięcych detergentów to możemy się z nimi bujać do 5 roku życia, bo skóra nie będzie tolerować normalnych środków. Ona prała całej rodzinie w vizirze sensitive... od początku. Macie tu jakieś rady?
    Dodam, że mam 5 kg loveli 😁 więc nie wyrzuce, ale chcę dokupić płyn zmiekczający, może tu wybrać jakiś uniwersalny? Znacie coś delikatnego naprawdę?

Ja mialam medele calme, ale jak wiesz Jurek nie ssal wiec na dobra sprawe nie mialam zadnej dobrej butelki. Musialam kupic nuka ze smoczkiem lateksowym i dlugo mialam 1 butelke mimo ze karmilam tylko nia. Potem kupilam butelki difraxa -3 i dwie twist shake, bo z nich potem robisz kubeczki z dziubkiem lub ze slomka (dokupujesz nakretki). Ja myje w zmywarce lub plynem pure. Potem dokupilam zestaw do mycia na allegro z difraxa. W sumie mam 6 butelek. Calme oddalam wraz z laktatorem ;)

Ja piore wszystko w Jelpie (proszek plus plyn), Lovela mi nie podeszla, nasze w persilu i perwolu as always.

Rzeczy rozpinane od dolu sa wygodniejsze po prostu :) Kark świetnie to opisała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:03

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:16

Niezapominajka2, tęczova lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark zapraszam ;) rolady śląskie ale z ziemniaczkami bo mi się klusek kulać nie chce ;p my to z obiadami takie typowo polskie małżeństwo ;p maz mięcho musi miec
    My wybyliśmy z domu, pracuję nad moją pozamykaną szyjką ;) byliśmy popatrzeć na pojazdy PRL bo dzisiaj zlot w Opolu, teraz jedziemy sobie połazić po mieście;)

Co do płynu to też mam lovela, mleczko. Dla mnie pięknie pachnie, takim dzidziusiem:) I też na pierwsze miesiące a później już normalnie. Zobaczę jak tam skóra maluszka będzie reagowała :)

tere-fere, Domi_tur, blair. lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ