Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A jestem bojowo nastawiona bo uważam, że to nie w porządku. Nie podoba sie, to nie czytam - proste, a nie obsmarowywanie i naśmiewanie się po innych watkach.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:A jestem bojowo nastawiona bo uważam, że to nie w porządku. Nie podoba sie, to nie czytam - proste, a nie obsmarowywanie i naśmiewanie się po innych watkach.
Idąc tym tokiem myślenia to jeśli nie podoba Ci się to co alex pisze to też nie czytaj
Ja nie czytam września więc nie wiem co to tam się dzieje, ale:
Przecież to normalne, że nie wszyscy na forum nam się podobają i nie ze wszystkimi się zgadzamy i to też normalne, że się takimi uwagami/spostrzeżeniami dzielimyja mężowi mega często narzekam na nagonkę na finalizowanie wyprawki JUŻ i NATYCHMIAST jaką mamy czasem na listopadzie, bo mnie to stresuje. Ale to nie znaczy, że mam przestać czytać listopad
alex0806, Niezapominajka2, Dośka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:A jestem bojowo nastawiona bo uważam, że to nie w porządku. Nie podoba sie, to nie czytam - proste, a nie obsmarowywanie i naśmiewanie się po innych watkach.
Najlepiej tę dyskusję zakończyć bo to do niczego nie prowadziLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyVianEthel2 wrote:A jestem bojowo nastawiona bo uważam, że to nie w porządku. Nie podoba sie, to nie czytam - proste, a nie obsmarowywanie i naśmiewanie się po innych watkach.
albo wyluzuj trochę
alex0806, Dośka, Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 11:02
sunshine03, alex0806, coma, Domi_tur, Słoneczko123, Dośka, blair., przedszkolanka:), Szczęściara, tęczova, Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Uhm, czyli jak Alex kogos ocenia to jest ok, ale jak ja oceniam to jiz nie ok?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Uhm, czyli jak Alex kogos ocenia to jest ok, ale jak ja oceniam to jiz nie ok?
Najlepiej zakończymy tę dyskusję bo ja nie chcę się jakaś głupotą stresować, nie jest mi to teraz potrzebne. Swoje zdanie wyrazić można.
Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 11:06
coma, Wik89, sunshine03, blair., Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej Dziewczyny, ja dzis umieram na masakryczny bol glowy po wczorajszym winie... mam wyrzut sumienia troche, bo juz jestem po owu, no ale byly urodziny okragle przyjaciolki i jakos zaszalam
od dzis do testowania zero alko
Meggs wypoczywajcie spokojnie, maz poczul chyba wage sytuacji wiec mysle, ze sie ogarnie😘 dobrze ze skurcze wyciszone:)
Alex super, ze bylo 😊
Niezapominajko fajnir, ze wyszlyscie!
Lami jak u Ciebie sytuacja?
coma, Nona lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyNiezapominajka2 wrote:Mam pytania odnośnie wyprawki właśnie. Czy jest jakaś ilość butelek must have na początek? Nawet jeśli uda się kp chciałabym mieć coś w razie w i nie wiem.. jedna dostałam od położnej w luxie, jeszcze jedna przyjdzie ze szkoły rodzenia... chciałam dokupić dwie Tommee tippee - styknie? Jaka pojemność? Kompletnie nie mam pojęcia jak się tu przygotować. Od razu kupić coś do mycia? Szczotka i płyn specjalny, czy płyn to przesada i jechać w zmywarce lub normalnym naszym płynem?
W Kiabi widziałam malutkie rozmiary ubranek, chciałam się wyposażyć, skoro to Calineczka ma być, nie wiem jak z jakością, ale jest napisane, ze bawełna... ktoras ma coś z Kiabi?
Polecacie zestaw body+ śpiochy rozpisane na dole? Bo takie bez napów w kroku są ponoć niewygodne, bo przy zmianie pieluszki trzeba całe zdjąć, ale ta druga opcja jest chyba ok?
No i położna na szkole rodzenia zabiła mi ćwieka - mówi, że lovele i jellpy są ryzykowne, bo jak bierzemy dziecko to nie zawsze mamy pieluszkę na ramieniu i może się pojawić uczulenie od naszych proszków. A jak przyzwyczaimy dziecko do tych dziecięcych detergentów to możemy się z nimi bujać do 5 roku życia, bo skóra nie będzie tolerować normalnych środków. Ona prała całej rodzinie w vizirze sensitive... od początku. Macie tu jakieś rady?
Dodam, że mam 5 kg loveli 😁 więc nie wyrzuce, ale chcę dokupić płyn zmiekczający, może tu wybrać jakiś uniwersalny? Znacie coś delikatnego naprawdę?płyn planuję kupić. Przyda się w razie czego i tak do mycia butelek, talerzy, zabawek, na pewno się do czegoś zużyje
Szczotka to raczej niekoniecznie, jak się nie zostawi tego mleka w butelce zaschnietego na 2 dni to raczej sie obejdzie bez niejzawsze mozna dokupić, w rossmanie sa
Co do kiabi nie mam pojęcia, ale też jestem ciekawa, bo tanie ciuszki tam są, ale w wawie jest tylko 1 sklep i trochę mam tam nie po drodze. Chyba że warto by się było wybrać to wtedy pojadę. Także czekam na opinie 😅
Z tymi proszkami to ja planuję prać tylko na początku pierwsze parę miesięcy w loveli dziecięce ciuszki. Może jakiś silan sensitive dokupie do plukania, bo nie podobają mi sie za bardzo te ciuszki po samym praniu w mleczku do prania loveli. Albo kupię kapsułki loveli. Natomiast swoje ciuchy normalnie będę prać w persilu, więc dziecko i tak będzie mieć z nimi kontakt
Koło 6 miesiąca życia dziecka też zacznę mu prac w persilu tylko najwyżej do plukania wezmę coś sensitiveNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, ja miałam tylko jedna butelkę - antykolkową dr Brownsa. Teraz kupiłam drugą - Medela Calma, ale stoją awaryjnie jak muszę coś załatwić i nie mogę zabrać Małego ze sobą
myślę, że nie ma sensu kupować więcej bo później może się okazać, że trzeba będzie szukać innej firmy /z innym smoczkiem itd
Ja Małemu piorę rzeczy w Loveli i płynie Jelpa, nic mu się od naszych rzeczy nie dzieje
Lami, na czym stanęło u Was? Czekacie grzecznie do 39tygodnia?
Wiki, pamiętaj, pij wino maryjne, ono nie szkodzi 😂😂😂
Niezapominajka2, Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byliśmy z mężem i znajomymi w Boskiej Pradze i mój mąż wziął sobie jakieś czerwone primitivo, a koleżanka Aperola Spritza. Dreszcze mnie przeszły od samego zapachu, włosy na karku mi stanęły dęba, zmysły zwariowały, cała noc snułam fantazje erotyczne jak to usiądę z lampką wina po porodzie...
sunshine03, Beti82, tere-fere, Niezapominajka2, Lami, Wik89, tęczova, Pestkaa, Cytrynowy sok, Nona lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Mam pytania odnośnie wyprawki właśnie. Czy jest jakaś ilość butelek must have na początek? Nawet jeśli uda się kp chciałabym mieć coś w razie w i nie wiem.. jedna dostałam od położnej w luxie, jeszcze jedna przyjdzie ze szkoły rodzenia... chciałam dokupić dwie Tommee tippee - styknie? Jaka pojemność? Kompletnie nie mam pojęcia jak się tu przygotować. Od razu kupić coś do mycia? Szczotka i płyn specjalny, czy płyn to przesada i jechać w zmywarce lub normalnym naszym płynem?
W Kiabi widziałam malutkie rozmiary ubranek, chciałam się wyposażyć, skoro to Calineczka ma być, nie wiem jak z jakością, ale jest napisane, ze bawełna... ktoras ma coś z Kiabi?
Polecacie zestaw body+ śpiochy rozpisane na dole? Bo takie bez napów w kroku są ponoć niewygodne, bo przy zmianie pieluszki trzeba całe zdjąć, ale ta druga opcja jest chyba ok?
No i położna na szkole rodzenia zabiła mi ćwieka - mówi, że lovele i jelpy są ryzykowne, bo jak bierzemy dziecko to nie zawsze mamy pieluszkę na ramieniu i może się pojawić uczulenie od naszych proszków. A jak przyzwyczaimy dziecko do tych dziecięcych detergentów to możemy się z nimi bujać do 5 roku życia, bo skóra nie będzie tolerować normalnych środków. Ona prała całej rodzinie w vizirze sensitive... od początku. Macie tu jakieś rady?
Dodam, że mam 5 kg loveli 😁 więc nie wyrzuce, ale chcę dokupić płyn zmiekczający, może tu wybrać jakiś uniwersalny? Znacie coś delikatnego naprawdę?
Ja mialam medele calme, ale jak wiesz Jurek nie ssal wiec na dobra sprawe nie mialam zadnej dobrej butelki. Musialam kupic nuka ze smoczkiem lateksowym i dlugo mialam 1 butelke mimo ze karmilam tylko nia. Potem kupilam butelki difraxa -3 i dwie twist shake, bo z nich potem robisz kubeczki z dziubkiem lub ze slomka (dokupujesz nakretki). Ja myje w zmywarce lub plynem pure. Potem dokupilam zestaw do mycia na allegro z difraxa. W sumie mam 6 butelek. Calme oddalam wraz z laktatorem
Ja piore wszystko w Jelpie (proszek plus plyn), Lovela mi nie podeszla, nasze w persilu i perwolu as always.
Rzeczy rozpinane od dolu sa wygodniejsze po prostuKark świetnie to opisała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:03
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kark zapraszam
rolady śląskie ale z ziemniaczkami bo mi się klusek kulać nie chce ;p my to z obiadami takie typowo polskie małżeństwo ;p maz mięcho musi miec
My wybyliśmy z domu, pracuję nad moją pozamykaną szyjkąbyliśmy popatrzeć na pojazdy PRL bo dzisiaj zlot w Opolu, teraz jedziemy sobie połazić po mieście;)
Co do płynu to też mam lovela, mleczko. Dla mnie pięknie pachnie, takim dzidziusiem:) I też na pierwsze miesiące a później już normalnie. Zobaczę jak tam skóra maluszka będzie reagowałatere-fere, Domi_tur, blair. lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵