X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:51

Ani0nka, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje sie ze szpitala 😔 wieczorem dostałam skurczy. Nie bolesnych ale brzuch regularnie sie napinał. Pojechalam na ip. Podlaczyli ktg i delitane skurcze sie zapisywaly. Dostalam leki rozkurczowe ale skurcze nie mineły. Szyjka skrocila sie do 2.4 cm. Calkiem mozliwe ze przez te skurcze. Najprawdopodobniej czeka mnie zalozenie passera. Pobrali posiew. Zabrali mnie na oddział. Tak wiec dzis po 30 latach czeka mnie pierwsza noc w szpitalu. Mam spac z podlaczonym ktg... czekam teraz na lekarza. Ciekawe co podadza mi na te wyciszenie skurczy 😔 bardzo sie martwie i jestem przerazona ze zaraz zaczne rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 00:56

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Meggs!
    Trzymaj się dzielnie w szpitalu!
    Jesteś pod opieką, na pewno wszystko będzie dobrze!

• blair. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:45

• Meggs Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja tu oka zmrużyć nie mogę. Mega mi niewygodnie. A w jedynej sensownej pozycji rozłącza mi ktg. Więc leze na wznak i boje sie ruszyć. Dali mi steryd na płucka i podłączyli jakaś kroplówkę z lekkiem wyciszajacym skurcze. Chyba troche działa bo nie czuje już tych spięc brzucha. Ale czuje się po niej jak na jakimś haju. Serce wali, mega trzęsiawka , masakra. Ogólnie to nic takiego dzisiaj nie robiłam. Miałam mega awanti z mężem i po tym wszystko się zaczeło więc chyba to normalnie ze stresu. A ten debil jeszcze mówi do mnie ze sie ciaza zasłaniam i sobie skurcze wymysliłam 🙄 jak sie dowiedzial ze skurcze sie pisza i zostaje na oddziale to niezla miał mine... szkoda gadać. No nic , mam nadzieje ze ten mój dzieć jeszcze troche w tym brzuszku posiedzi 😔

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Aż je gratulacji, że sobie uświadomiłam ile nas tu jest, no i statystyka że sanych dzieci 30 wiadomych płci :)

Meggs trzymaj się tam, lepiej w tej sytuacji w szpitalu być chwilę dłużej niż za krótko. Oby wszystko bylo dobrze, bierz przykład z Madzi!

Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, tulę mocno! Wierzę, że wszytko przez stres i się uspokoi po odpowiedniej dawce magnezu i wzpomagaczy na wyciszenie macicy. Wiem, że łatwo mówić, ale nie denerwuj się 😘 Dobrze, że skurcze były wyczuwalne, że od razu trafiłaś do szpitala i się Tobą zajęli.
    Wiktorek posiedzi w brzuszku na pewno, po prostu ciekawski i chciał wiedzieć o co to chodzi, że się mamusia jego zdenerwowała wczoraj.
    Dbaj o siebie i o maluszka, jesteś dzielna babka, wyjdziecie bez szwanku i będziecie czekać na donoszoną ciążę 😘😘😘

Wik89 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs na bank będzie wszystko dobrze spokojnie!! ❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wcale się nie dziwie, że z nerwów i stresu zaczęły się te skurcze :(

Jak się ostatnio na swojego wkurzyłam i była wtedy mini awanti tylko, to od razu brzuch cały twardy i zaczął mnie kłuć :( a orzy jeszcze większym stresie i nerwach wiadomo.

Staraj się odpoczywać i uspokoić, najważniejsze, że kroplówka działa!
    Będzie wszystko dobrze! ♥️♥️♥️

• coma Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, współczuje przeżyć, ale na pewno wszystko będzie dobrze! Szyjka 2,4 nie brzmi zle absolutnie i skoro udało się kroplówka wyciszyć akcje skurczową to jeszcze przynajmniej 10 tygodni ciąży przed Tobą. Dawaj znać jak się czujesz. W którym szpitalu jesteś?

uIHap1.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs kochana trzymaj się ;* szyjka 2.4 cm to kawał szyi jeszcze, założą pessar i później będziesz w 40 tc wywoływać Wiktorka;) trzymam mocno kciuki żeby wszystko szybko się wyciszyło

Co to za ostatnie dni złych wiadomości;( taki ładny miesiąc letni a taki nieprzystępny dla nas ;(

Ja wstaje na śniadanko, bo mąż już na mnie krzyczy że ostatnio za mało jem i dlatego nie kokszę naszego dziecka^^

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej,Meggs trzymaj się tam dzielnie! Najważniejsze to,że jesteś pod opieką i dostajesz już odpowiednie leki. O której obchod?
    A faceci to sa niemozliwi nie raz..nawet się nim nie przejmuj,teraz Ty z Wiktorkiem jesteście najwazniejsi ;*

Alex jedz na zdrowie!
    U mnie wczoraj zdrowa ale spora kolacja z twaroźkiem i cukier 158.. a po 4 kanapkach chalki miodem miałam w normie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 07:58

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też jakaś kiepska noc. Ja się obudziłam o 3 i cały brzuch bolal, bolalo w krzyżu i podbrzusze. Jakieś napinania też były. A akurat mojego dzisiaj na noc nie ma, byłam sama, więc od razu przerażenie. Wzięłam no spe, pierwszą w tej ciąży i czekałam czy przejdzie czy coś sie dalej dzieje, a tu wchodzę i Meggs w szpitalu.

U mnie na szczęście po jakiejs godzinie przeszło i zasnelam, ale już powoli szykowałam sie psychicznie na szpital i poród ;)

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs trzymaj sie.Bedzie dobrze 😘

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, dobrze, że jesteś pod opieką, będzie dobrze 😘 jeszcze za 13 tygodni będziesz pytać o sposoby na wywołanie (do końca życia zapamiętam obieranie ziemniaków ;))
    Wikuś, siedź tam i nie denerwuj mamy!
    Mężu Meggs, wstydź się!

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na Karowej.
    Na ktg skurcze sie wyciszyły, ja sama już ich nie odczuwam. Brzuch twardawy ale to nie to co wczoraj. Lekarz był, robił usg - i uwaga co do szpitalnych pomiarów to moje dziecie ważny identyko co 5 dni temu a glowa i kość udowa mu sie skróciły także tego 😏 tyle warte są te pomiary, wszystko zależy od sprzetu i ulozenia dziecka w danym momencie. Ja w ogóle nie biore tego do siebie. Takze wy tez olejcie te wyliczenia z usg. Podlaczyli mnie znow pod ktg i kroplowke. Czekamy na zapis. Szyjki nie badali. Zagadam moze o nia pozniej. Ale personel nie jest tu zbyt wylewny. Umieram z głodu.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine Ty się nigdzie jeszcze nie szykuj,jeszcze czas jest!😉

Meggs jeszcze niedziela dzisiaj to już w ogóle są mniej,ale jutro może sie coś wiecej juz dowiesz od lekarzy ;)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Meggs ale sie zadzialo :( trzymaj się kochana, mam nadzieję, że to nic poważnego, że sutuacja sie szybciutko opanuje ;) Niech Ci mąż przywiezie coś super na śniadanie :)

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ