Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik- a gdzie robicie badania? Moj tez zapomnial dodac, ze chce zrobic hba i sie nie zgodzili, bo musi byc wtedy jakis inny laborant czy cos i zmienili mu termin. Zaciskam kciuki za poprawe parametrow 💪
Blair - odezwij sie po histero! Oby znalezli i wycieli Ci cos, co wszystko blokuje.
Meggs - mam nadzieje, ze u Was z kazdym dniem coraz lepiej.
U mnie dzis pykło -3kg na wadze od poczatku ciazy. Nie wiem jak to mozliwe, bo czuje sie jak slonica.Wik89, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Magda - chętnie! ❤️
U nas zaczęło się od wtorku, w sumie to nie wiem o co dokładnie chodzi bo w dzień też dużo płacze i nie może spać - czy to upał, skok rozwojowy czy po tym podcięciu wędzidełka czuje jakiś dyskomfort (bo ma mega potrzebę ssania,wpycha ciągle łapki do buzi po zabiegu) czy to kolki bo wieczorem jest apogeum. Po kąpieli dostaje cyca i w trakcie jedzenia zaczyna się wrzask (przed kąpielą jest podkarmiony więc to nie z głodu) . Potem po chwili spokoju - wrzask, przeraźliwy bez opamiętania. Potem próbuje zasnąć, już praktycznie śpi iii... wybudza się z wrzaskiem 😰 cycka wtedy ssie nerwowo, nic go nie jest wstanie uspokoić. Może to przypadek, ale wczoraj po użyciu Windi zasnął od razu i spal 5h. Nie wiem więc czy to kwestia brzuszka, czy był już tak zmęczony po całym dniu plakania że zasnął...
Dziś poranek chłodniejszy to śpi grzecznie, nie wiem gdzie szukać przyczyny ale serce pęka jak się dziecko fioletowe od histerii robi 😫 -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Magda - chętnie! ❤️
U nas zaczęło się od wtorku, w sumie to nie wiem o co dokładnie chodzi bo w dzień też dużo płacze i nie może spać - czy to upał, skok rozwojowy czy po tym podcięciu wędzidełka czuje jakiś dyskomfort (bo ma mega potrzebę ssania,wpycha ciągle łapki do buzi po zabiegu) czy to kolki bo wieczorem jest apogeum. Po kąpieli dostaje cyca i w trakcie jedzenia zaczyna się wrzask (przed kąpielą jest podkarmiony więc to nie z głodu) . Potem po chwili spokoju - wrzask, przeraźliwy bez opamiętania. Potem próbuje zasnąć, już praktycznie śpi iii... wybudza się z wrzaskiem 😰 cycka wtedy ssie nerwowo, nic go nie jest wstanie uspokoić. Może to przypadek, ale wczoraj po użyciu Windi zasnął od razu i spal 5h. Nie wiem więc czy to kwestia brzuszka, czy był już tak zmęczony po całym dniu plakania że zasnął...
Dziś poranek chłodniejszy to śpi grzecznie, nie wiem gdzie szukać przyczyny ale serce pęka jak się dziecko fioletowe od histerii robi 😫już same upały to koszmar.
Może spróbuj karmienie przed kąpielą, a po kąpieli już tylko spanko? Ze mnie to tylko teoretyk, ale koleżanka mi mówiła, że odkąd wprowadziła taką kolejność to dziecko jej spało ideolo, bo w kąpieli się zrelaksowało i wyciszyło -
nick nieaktualnyKasztanek wrote:Przepraszam, że się wcinam z tym w to świętowanie narodzin maluszków. Dostałam wyniki z testdna i tam jest napisane, że mam mthfr 677c-t hetero i pai 1 homozygotyczny. Co to oznacza?
Dziewczyny zresztą zaraz Ci napiszą -
Kasztanek tak jak sunshine napisała. Zbadaj sobie poziom b12, kwasu foliowego i homocysteinę. Wtedy metylowaną witaminy: folian, metylokobalamina czyli b12 I p-5-p . Jeśli homocysteina będzie zbyt wysoka to do zbicia polecam jeszcze TMG z buraka. A przy Pai homo to heparyna i acard 150 najlepiej od razu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 11:16
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kasztanek też własnie myślę, że gdyby nie dziewczyny już dawno bym osiwiała
Dr Magda jest forumową matką chrzestną Laury, bo gdyby nie te rady to pewnie znowu wzięłabym heparynę od testu i byłoby za późno...
A teraz z chęcią pokorzystam z porad jak rozluźnić pachwiny i krocze do porodu, bo na razie tak strzela że mąż podczasmyślał, że mi coś połamał
Boję się, że nie przyjmę przez to odpowiedniej pozycji do parcia czy coś. Chociaż pewnie skurcze będą mocniejsze niż te przykurcze mięśni...
A teraz chyba powinnam te porady na brzuszek itd spisywaćBo dla mnie to czarna magia!
P.S. Nie byłoby prościej, jakby podczas porodu oprócz dziecka rodziłoby się instrukcję obsługi noworodka?Ale po polsku, nie po chińsku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 11:42
Magda - mbc, tęczova lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Gratuluje wszystkim mamuśka 😊 piękne macie te swoje Szkraby ❤️
Nikodemko jest pięknie ❤️ Cały czas trzymam kciuki ✊🏻
Przepraszam, ze tak wtargnęłam na Wasze rejony. Ale mam do Was pytanie. Czy ktoras zna się na ANA (moj wynik 1:2560 😔 ) Już mieliśmy wrócić do starań o dzieciątko, a coś mnie męczyło te ANA i zrobiłam na własna rękę i wyszło dodatnie...załamałam się. Teraz czekam na resztę wyników : protoinogram, ANA3. OB i CRP ilościowe mam przy dolnej granicy. Wiem, ze reszta badań jest ważna... ale wariuje 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 11:52
Nikodemka lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Kasztanek Alex wszystko napisala,nic dodac nic ując
Tylko nie daj sobie wmowic ,ze Ci heparyna nie jest potrzebna
Dziewczyny jak mam heparyne wazną do 10.2019 to musze ja zużyc do konca wrzesnia czy w pazdzierniku tez moge?\
Cholera sie zagapilam i mi zostalo 17 szt z taka datą wrr
Raczej nie licze na cud zdrowej ciazy w tym cyklu wiec chyba az tyle mi nie jest potrzebne -
Kark gratulacje, piękny synuś, szybki poród, całe krocze, żyć nie umierać ^^ choć u mnie w szpitalu wypis po SN zawsze po 2 dobach jak wszystko ok. Ja np wyszłam jak mała miała 50h
Co do obkurczania macicy to też mam wrażenie, że za 1 razem mniej bolało, zwłaszcza jak jadla... O tyle gorzej id skurczow poród owych, że trwało dluuuzej jednorazowo, a skurcz z minute przy porodzie
Domi u nas był problem z płaczem przed snem... Uspokajala się dopiero jak była bardzo mocno bujana i opatulona ciasno (wzięte z :najszczesliwsze niemowlę w okolicy). Rano z kolei przeżyła się i była niespokojne przez gazy.
Alex myślę że będą znacznie mocniejszeale dobre jest położyć się na plecach z nogami pionowo przy ścianie i zrobić luźno rozkrok. Samo przyciąganie ziemskie już robi swoje, i przynajmniej 40s trwać w pozycji by rozluźnić. Można jeszcze w siadzie, załączyć nogi i przyciągnąć blisko do siebie i lekko ciągnąć kolana do ziemii
alex0806, tere-fere lubią tę wiadomość
-
baksia wrote:Gratuluje wszystkim mamuśka 😊 piękne macie te swoje Szkraby ❤️
Przepraszam, ze tak wtargnęłam na Wasze rejony. Ale mam do Was pytanie. Czy ktoras zna się na ANA (moj wynik 1:2560 😔 ) Już mieliśmy wrócić do starań o dzieciątko, a coś mnie męczyło te ANA i zrobiłam na własna rękę i wyszło dodatnie...załamałam się. Teraz czekam na resztę wyników : protoinogram, ANA3. OB i CRP ilościowe mam przy dolnej granicy. Wiem, ze reszta badań jest ważna... ale wariuje 😔
Po to jestesmy,zeby sobie pomagac.
Ja akurat niestety nie pomoge ,bo Ana mi ujemne wyszlobaksia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Kasztanek też własnie myślę, że gdyby nie dziewczyny już dawno bym osiwiała
Dr Magda jest forumową matką chrzestną Laury, bo gdyby nie te rady to pewnie znowu wzięłabym heparynę od testu i byłoby za późno...
A teraz z chęcią pokorzystam z porad jak rozluźnić pachwiny i krocze do porodu, bo na razie tak strzela że mąż podczasmyślał, że mi coś połamał
Boję się, że nie przyjmę przez to odpowiedniej pozycji do parcia czy coś. Chociaż pewnie skurcze będą mocniejsze niż te przykurcze mięśni...
A teraz chyba powinnam te porady na brzuszek itd spisywaćBo dla mnie to czarna magia!
P.S. Nie byłoby prościej, jakby podczas porodu oprócz dziecka rodziłoby się instrukcję obsługi noworodka?Ale po polsku, nie po chińsku...
Poza tym słowiański przykuc z ksiazki rodzic mozna łatwiej. Jak nie masz to wysle Ci fotke.
Pozycja kolankowo łokciowa z oparciem sie na piłce albo na podłodze i kolysanie biodrami
Stad ćwiczenie nr 2 i 7to nr 2 my na szkole rodzenia robiliśmy siedzac na piłce https://hpba.pl/trening-w-iii-trymestrze-ciazy/
Mi strzela w miednicy juz od jakiegoś czasu 😂
-
baksia wrote:Gratuluje wszystkim mamuśka 😊 piękne macie te swoje Szkraby ❤️
Przepraszam, ze tak wtargnęłam na Wasze rejony. Ale mam do Was pytanie. Czy ktoras zna się na ANA (moj wynik 1:2560 😔 ) Już mieliśmy wrócić do starań o dzieciątko, a coś mnie męczyło te ANA i zrobiłam na własna rękę i wyszło dodatnie...załamałam się. Teraz czekam na resztę wyników : protoinogram, ANA3. OB i CRP ilościowe mam przy dolnej granicy. Wiem, ze reszta badań jest ważna... ale wariuje 😔
ja się znam, bo sama mam układową chorobę tkanki łącznej. Jak znajdę moment, to machnę Ci tu wiadomość.
Dobrze, że zrobiłaś 3 ale 2 też zrób.
Napisz mi jeszcze skąd jesteś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 12:02
💙11.06.2019
💙 05.08.2021