Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Naprawdę? A myślałam, że to dobry wynik. Dobrze, że napisałaś, bo bym żyła w błogiej nieświadomości. Robiłam białka, ale na wynik będę musiała poczekać. Ciekawe co mój lekarz powie. Pójdę do niego znowu uzbrojona w kolejne wyniki, które zrobiłam na własną rękę. Ciekawe czy się wścieknie. Co ja zrobię, że jak za długo nie idę na badanie krwi, to aż się nieswojo czuję. Muszę czasem iść sobie upuścić trochę krwi😄 Zapisałam sobie suple, które tutaj były polecane i będę łykać. A co tam. Poza tym plan jest taki, że biorę się za poprawę wyników, łykam suple, wydzieram receptę na heparynę, zachodzę, w przyszłe wakacje pcham wózek 🤰
Beti82, Wik89, Cytrynowy sok, Kijanka lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
[QUOT
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 17:53
-
Wik89 wrote:Ig004, dzieki za podzielenie sie swoja historia! I gratulacje
choc wydaje mi sie, ze juz Ci tu gratulowalam, ale pewna nie jestem
U nas wlasnie u meza sa zpn, przy czym androlog chcial najpierw wykluczyc wszystkie inne mozliwe przyczyny slabych wynikow nasienia i dopiero zdecydujemy co z zabiegiem, wlasciwie to liczymy na to, ze 12.09 zapadnie decyzja, maz wlasnie zrobil ponowne badanie nasienia z testem hba. Ale badania fragmentacji nie robil jeszcze. Hmm zapytac o to na kolejnej wizycie czy moze zrobic i juz miec wyniki w reku...zaczelam sie zastanawiac
Nam zalecono fragmentację po nieudanym ICSI, bo było dziwne, że takie piękne zarodki a nic z tego nie wyszło. Więc do androloga mąż szedł już z całym plikiem badań. Dostał jeszcze do zrobienia hormony (z tego co pamiętam mam bardzo niskie FSH, mogę sprawdzić jak będzie potrzeba) i o dziwo pierwszy raz ktoś połączył fakty i powiedział, że to się logicznie układa w jedną całość. I że operacja pomoże. Poszliśmy z taką opinią do Novum, tam się z nią nie zgodzili i zaproponowali jeszcze jedno ICSI z wirowaniem plemników i wybraniem najlepszych, no ale postanowiliśmy, że spróbujemy naprawić problem, a nie tylko objaw. W ogóle mam wrażenie, że lekarze późno zauważają, że problem często leży po męskiej stronie. Leczenie niepłodności w ogóle powinno się odbywać dwutorowo, z ginekologiem i andrologiem. Wtedy IVF (które jest świetną metodą, ale powinno być ostatecznością) dawałoby jeszcze lepsze wyniki.Beti82, Kijanka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Zjadłam śledzika na raz i nachosy 😭 moj typowy pmsowy objaw, eh
Witaj Sloneczko 😘
Kurcze, dzieki Waszej rozmowie postanowilam zerknac w swoje wyniki.
I tak:
pANCA i cANCA ujemne (czy myslicie, ze to to samo co ana1 i ana2?)
W morfologii kwiatki jak zawsze czyli leukocyty ponizej normy (mam leukopenie), granulocyty zasadochlonne powyzej normy (2%), monocyty ponizej normy (2%), witamina D 19 ng/ml (wiem ze ponizej normy wiec suplementuje)
A witamina b12 byla na skierowaniu od hematologa ale chyba w koncu mi nie zbadano, bo przeszukalam wszystko i nie mam:/
Muszę koniecznie zbadacSłoneczko123 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
coma wrote:Ig004, a to jej akurat nie znam, a myslałam ze już u wszystkich tam byłam
Zresztą ja tam nie polecam tylko dwóch lekarzy - tego dziadka Czerkwińskiego i Dobek-Jakubczyk.
To ile czasu leczyłaś się u nich? (jeśli chcesz pisać oczywiścieJa tam poznałam tylko 3 lekarzy, ale u mnie była na tyle specyficzna sytuacja z szyjką, że nawet jak miałam IUI czy transfer u kogoś innego to wołali na cito Starosławską, bo tylko ona ogarniała jak mi zaaplikować te cewniki. Więc wiedziałam, że muszę się jej trzymać.
-
Magda - mbc wrote:Kasztanek, homocysteina max 6 jak dla mnie. B12 ma być przy górnej granicy.
Dzięki, ja bym sama zginęła bez was, bym świętowała teraz zajebiste wyniki 🙈. Wiem czym mam się zająć. Pierwszy krok do sukcesu zrobiony.Beti82, Magda - mbc lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
A jakie to są suple od Magdy_mbc?
Pytam, bo moja ginekolog zleciła mi w ciąży badanie poziomu witaminy B12. Wyszło kilka jednostek powyżej dolnej granicy normy, czyli słabiutko. Nie wiem, co było przed ciążą, bo nie badałam.
Poleciła mi na to witaminę B12 marki Solgar i kompleks witamin B. Aż sobie sprawdzę z ciekawości przy kolejnej morfologii, czy to coś dało. -
Kijanka wrote:A jakie to są suple od Magdy_mbc?
Pytam, bo moja ginekolog zleciła mi w ciąży badanie poziomu witaminy B12. Wyszło kilka jednostek powyżej dolnej granicy normy, czyli słabiutko. Nie wiem, co było przed ciążą, bo nie badałam.
Poleciła mi na to witaminę B12 marki Solgar i kompleks witamin B. Aż sobie sprawdzę z ciekawości przy kolejnej morfologii, czy to coś dało.
https://allegro.pl/oferta/dr-enzmann-witamina-b6-b12-mse-250-mg-120-kaps-7311928386
a mialam wczesnie te https://allegro.pl/oferta/witamina-b-complex-b50-methyl-100kaps-vege-aliness-7178884706
Jak dla mnie jedno wielkie G ,oprocz tego ,ze sikalam dziwnym żółtym kolorem
Nic mi te suple nie daly ,Ale moze ja mam problem jakis z przyswajaniem.
Zobaczymy za jakis czas na tych MagdyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 19:18
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wyszłam! jednak na własne żądanie, nie było opcji na wypis na "legalu"😕 Na oddziale, na którym byłam nie chcieli słyszeć o wypisie, na sąsiednim oddziale (ginekologii) złapałam mojego lekarza, poświecił mi czas, sprawdził dokumenty, zapisy ktg i dał zielone światło. Śmiesznie jeszcze mnie na koniec położna złapała i mówi, że jak tylko się coś będzie działo to mogę tu w każdej chwili wrócić, nawet za 5 minut 😅
Beti trzymam trzymam kciuki za eksperymenty
Cytrynowa eh smutno... powodzenia w nowym cyklu :*
Wik ✊✊ za jutrzejszego sikańca! śledzik na raz na dobre zagnieżdżenie chyba a nie na pms
Słoneczko niech sobie fasolinka rośnie zdrowo w swoim tempieoby bóle szybko przeszły...
Alex fajnie, że Laura taki cycolec
Dośka garatuluję dobrych wieści z badaniaa przypomnij, macie wybrane imię dla malutkiej?
A jeszcze wam powiem, że w piątek na wizycie gin mi powiedział, że mały waży ok 2500g, a dziś w szpitalu powiedzieli mi, że "ooo duże dziecko" coś ponad 3000g 🤦♀
Wik89, Beti82, Niezapominajka2, Magda - mbc, Kijanka, Nikodemka, blair., Dośka, madziorek86, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość
-
Pestkaa wrote:Dziewczyny, wyszłam! jednak na własne żądanie, nie było opcji na wypis na "legalu"😕 Na oddziale, na którym byłam nie chcieli słyszeć o wypisie, na sąsiednim oddziale (ginekologii) złapałam mojego lekarza, poświecił mi czas, sprawdził dokumenty, zapisy ktg i dał zielone światło. Śmiesznie jeszcze mnie na koniec położna złapała i mówi, że jak tylko się coś będzie działo to mogę tu w każdej chwili wrócić, nawet za 5 minut 😅
Beti trzymam trzymam kciuki za eksperymenty
Cytrynowa eh smutno... powodzenia w nowym cyklu :*
Wik ✊✊ za jutrzejszego sikańca! śledzik na raz na dobre zagnieżdżenie chyba a nie na pms
Słoneczko niech sobie fasolinka rośnie zdrowo w swoim tempieoby bóle szybko przeszły...
Alex fajnie, że Laura taki cycolec
Dośka garatuluję dobrych wieści z badaniaa przypomnij, macie wybrane imię dla malutkiej?
A jeszcze wam powiem, że w piątek na wizycie gin mi powiedział, że mały waży ok 2500g, a dziś w szpitalu powiedzieli mi, że "ooo duże dziecko" coś ponad 3000g 🤦♀Pestkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jade zaraz na monit
Błagam trzymajcie kciuki ,zebym chociaz owu miala
Niech juz mnie życie nie dobijaMagda - mbc, Pestkaa, Niezapominajka2, Kijanka, Słoneczko123, Nikodemka, blair., Wik89, przedszkolanka:), tęczova, Dośka, madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Zjadłam śledzika na raz i nachosy 😭 moj typowy pmsowy objaw, eh
Witaj Sloneczko 😘
Kurcze, dzieki Waszej rozmowie postanowilam zerknac w swoje wyniki.
I tak:
pANCA i cANCA ujemne (czy myslicie, ze to to samo co ana1 i ana2?)
W morfologii kwiatki jak zawsze czyli leukocyty ponizej normy (mam leukopenie), granulocyty zasadochlonne powyzej normy (2%), monocyty ponizej normy (2%), witamina D 19 ng/ml (wiem ze ponizej normy wiec suplementuje)
A witamina b12 byla na skierowaniu od hematologa ale chyba w koncu mi nie zbadano, bo przeszukalam wszystko i nie mam:/
Muszę koniecznie zbadac
Nie, ANCA nie ma nic wspólnego z ANA. Anca są jednyn z badaniem, które robi się w diagnostyce zespołu antyfosfolipidowego.Wik89 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Kijanka, ja je bralam cala ciaze, ale ten rodzaj z wyzsza dawka. Codziennie 500.
-
Słoneczko ja jeszcze w trakcie starań miałam takie bóle i teraz do tej pory też mi towarzyszą- właśnie lewa strona. Mam to dokładnie przebadane i też nic nie wyszło. Czasem się zastanawiam czy to jakieś jelito czy kij wie co no bo jak nie ginekologiczna rzecz to już nie wiem.
Wiki czekam rano na test
Beti kciuki!!
Dośka super,że wizyta udana
Pestko to już w domku? Cieszę się,że wszystko jest dobrzeBeti82, Dośka lubią tę wiadomość