Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Niby ta lekarka u ktorej bylam podobno sie nie myli, a jesli nie jest pewna, to nie mowi wcale... Ale wiadomo jak to jest na tym etapie. Najwyzej Kapselek zmieni sie w Nelkę :)
    Nikodemko u mnie na prenatalnych lekarka powiedziała, że 100% chłopak, zbliżenie na siusiaka i nic się nie zmieniło :D moim zdaniem jak jest super lekarz i super sprzęt i lekarz pewny to sie nie zmieni ;)
    Jak sprzęt kiepski albo lekarz niepewny to wiadomo, że loteria
    Miałam już różne i wiele usg w tej ciąży i naprawdę jakość obrazu usg może być tak kosmicznie różna, że przy słabym sprzęcie pomyłki mnie nie dziwią.

A widziałam, że byłaś w boramedzie, a tam sprzęt jest super, najładniejsze usg stamtąd są :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 09:53

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dopiero rodziłaś ;) ale to leci...
    My dzisiaj na spacer do pracy matki, będzie wyzwanie ;) oby ładnie spała w wózku. Ubrana jak princess na tę okazję ;p
    Na razie się karmimy i zaraz ruszamy. Proszę o kciuki żeby dała radę ;)

Biegającą-mama, Magda - mbc, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe daj koniecznie znać po wizycie ;) a przypomnij jakie imię macie wybrane dla klusencji?😊

Magda miłego świętowania i zwiedzania :)

Alex ✊✊ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:16

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to udanych wakacji! 🤗
    Nikodemko u mnie od 13 tyg.chłop i na każdej wizycie pokazuje co tam ma :p
    Alex pewnie, że dacie radę:)
    Monia moja miała do mnie dzwonić jeszcze i ciekawe czy zdąży przed porodem :p

My po śniadaniu,obiad się robi,zaraz zmierze cukier i robimy czekoladowe babeczki ;) później kasztany i spacer bo piękna pogoda😊

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki jem coś ciągle i pije mega dużo soków świeżo wyciskanych albo przecierowych żeby jak najwięcej witamin dostarczyc. Liczę że do końca tygodnia odrobię utracone kilogramy, a to moje dziecko nie będzie głodować.

Nikodemko u nas na prenatalnych dr powiedziała że to chłopak na 100% i do tej pory jest chłopakiem więc jak doswiadczony, dobry specjalista i dobry sprzęt to ja bym zaufała 😊

Wik89 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe ja miałam identyczna sytuacje jak u ciebie bo wyniki moczu złe i dostałam ta saszetkę antybiotyku miałam wynik powtórzyć po tygodniu ale nie zdążyłam bo w niedziele urodziłam , ale do setna tez miałam duże wątpliwości bo u mnie nawet nie było niby bakteri tylko leukocyty b. liczne i erytrocyty 3-5wpw i mówiłam ze może najpierw posiew ale oczywiście lekarka stwierdziła ze trzeba szybko działać ... a może mój organizm dawał znać ze poród tuż tuż ? Dwa tyg przed miałam 4 dni silnego bólu podobne w opisie jak ma te przedszkolanka, tak jakby dziecko wchodziło w kanał , takie rozpychanie i chodziłam jak kaczka , w sklepie ochroniarz chciał mnie do auta doprowadzić hehe ale lekarka stwierdziła bez sprawdzenia szyjki/ rozwarcia ze to od tej infekcji...

• miśka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko gratuluję syneczka😍

U mnie na prentalnych dokładnie w 12+0tc lekarz powiedział, że chłopak i do dziś nic się na szczęście nie zmieniło 😁
    Do tej pory nie wybraliśmy dla niego imienia...i mówimy XY :)

Mam kilka pytań 😊

W którym tygodniu ciąży robicie/zrobiłyście zamówienie w gemini?
    Zdecydował się ktoś na termometr microlife nc200?

Czy w przypadku cc zakup tamtum rosa ma sens?

Czy oktaseptal to identiko octenisept? Różnica w cenie spora.

Z góry dziękuję za odp.🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:48

Nikodemka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:33

Nikodemka lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

Wik89 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - no wlasnie. Sprzet jest tam naprawde swietny, wszystko bylo widac idealnie w 3d. Z reszta ona nie powiedziala, ze to „chyba” chlopiec, tylko „to chlopiec” i sprawdzila dwa razy czy jest siusiak. No i mowila, ze jesli nie bedzie pewna, to nie powie.
    Dla mnie to cudowne uczucie wiedziec kogo mam w srodku. Jak powiedzielismy wczoraj do brzucha syneczku, to lecialy mi lzy :)

przedszkolanka:), sunshine03, Kijanka, madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:26

przedszkolanka:), blair., Beti82, Słoneczko123, Pestkaa lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłki się zdarzają niezależnie od sprzętu i kompetencji lekarza. Mój jak na wizycie, gdy potwierdził dziewczynę, zorientował się, że powiedział nam wtedy, że chłopak, to zbladł, przeprosił, powiedział, że zgubiła go pewność siebie i że już nigdy nie powie żadnej pacjentce płci przed 20 tygodniem. To naprawdę świetny lekarz, z certyfikatami i najlepszym sprzętem w mieście.

Te prenatalne to bardzo szybko na potwierdzenie płci, ale oczywiście nie ma podstaw, żeby lekarzowi nie ufać. Przecież oni nie mają żadnego interesu, żeby podać taka płeć a nie inna, chcą dobrze. Także Nikodemko ciesz się syneczkiem, który pewnie synkiem pozostanie. A jak nie, to po prostu będziesz wiedziała, że takie historie się zdarzają.

Nikodemka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Miśka myślałam że tylko ja nie mam imienia dla synka 😂😂 mówię do niego Maniek ale muszę wybrać imię bo aż dziwne że jeszcze nie znalazłam. Co do termometru też mam z microlife ale kupowałam 3 lata temu i do tej pory służy.
    Kark mam nadzieję że Julcio niedługo wyjdzie z tej żółtaczki i będziecie mogli się cieszyć.
    Madzia Jerzyk ma 3mce😳😳 kiedy to zleciało?? Miłego wypoczynku mimo choroby.
    U Nas też mała z katarem. Mam nadzieję że nie zarazi mnie.
    Ps. Witam się w 24 tygodniu.

przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )

Wysłany: 11 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie wszystko ok. Plan porodu klepnięty i oceniony jako bardzo konkretny i sensowny. Położna powiedziała tylko, żeby się zastanowić nad sensownością zabiegu Credego to sobie poczytam.

Szyjka dalej ma ponad 5 cm. Szlag. Poza tym młoda waży jakieś 2800. Także zapowiada się z porodem powtórka z rozrywki.

Także widzicie, niby wszystko ok, a jakoś nie mam humoru dobrego po tej wizycie.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:26

Wik89 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ogarnięcie wyniki niedługo ma pewno!;*
    Szczęściaro gratuluję nowego tygodnia ;)
    Nikodemko jest synuś 🥰
    Meggs soki sama robisz? Mmm wypilabym!
    Ja dzisiaj ananasa poźeram 😁
    Rzepakowe 5cm? Wow!Jak Ty to zrobiłaś?😁

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie rób smaka🤪🤪
    Też miałam ochotę na ananasa. Patrzyłam na niego w sklepie jak Rexio na szynkę😂😂 potem pomyślałam siebie ze je się go na wywołanie i zrezygnowałam😭😭

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole obyś się miło zaskoczyła i szybko zaczął się poród. Z szyjką to poszalalas. Od początku taka była??
    Ja do tej pory nie wiem jaką mam, cytologii też nie mam zrobionej😔😔

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)

Wysłany: 11 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, taka była od początku. W sensie długa, bo teraz patrzę na wydruk z połówkowego i widzę tylko, że długość prawidłowa. Na pewno taka była na USG 3. trym. Mi nawet nie chodzi o to, żeby ten poród się zaczął jakoś szybko, niech się nawet zacznie po terminie, tylko niech ta szyjka się skraca w jakimś sensownym tempie. Bo znów będzie tak, że wody odejdą a ona będzie wiele godzin stalowa.

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ