Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Niby ta lekarka u ktorej bylam podobno sie nie myli, a jesli nie jest pewna, to nie mowi wcale... Ale wiadomo jak to jest na tym etapie. Najwyzej Kapselek zmieni sie w Nelkę
moim zdaniem jak jest super lekarz i super sprzęt i lekarz pewny to sie nie zmieni
Jak sprzęt kiepski albo lekarz niepewny to wiadomo, że loteria
Miałam już różne i wiele usg w tej ciąży i naprawdę jakość obrazu usg może być tak kosmicznie różna, że przy słabym sprzęcie pomyłki mnie nie dziwią.
A widziałam, że byłaś w boramedzie, a tam sprzęt jest super, najładniejsze usg stamtąd sąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 09:53
-
Magda dopiero rodziłaś
ale to leci...
My dzisiaj na spacer do pracy matki, będzie wyzwanieoby ładnie spała w wózku. Ubrana jak princess na tę okazję ;p
Na razie się karmimy i zaraz ruszamy. Proszę o kciuki żeby dała radęBiegającą-mama, Magda - mbc, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda to udanych wakacji! 🤗
Nikodemko u mnie od 13 tyg.chłop i na każdej wizycie pokazuje co tam ma :p
Alex pewnie, że dacie radę
Monia moja miała do mnie dzwonić jeszcze i ciekawe czy zdąży przed porodem :p
My po śniadaniu,obiad się robi,zaraz zmierze cukier i robimy czekoladowe babeczkipóźniej kasztany i spacer bo piękna pogoda😊
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Wiki jem coś ciągle i pije mega dużo soków świeżo wyciskanych albo przecierowych żeby jak najwięcej witamin dostarczyc. Liczę że do końca tygodnia odrobię utracone kilogramy, a to moje dziecko nie będzie głodować.
Nikodemko u nas na prenatalnych dr powiedziała że to chłopak na 100% i do tej pory jest chłopakiem więc jak doswiadczony, dobry specjalista i dobry sprzęt to ja bym zaufała 😊
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Rzepakowe ja miałam identyczna sytuacje jak u ciebie bo wyniki moczu złe i dostałam ta saszetkę antybiotyku miałam wynik powtórzyć po tygodniu ale nie zdążyłam bo w niedziele urodziłam , ale do setna tez miałam duże wątpliwości bo u mnie nawet nie było niby bakteri tylko leukocyty b. liczne i erytrocyty 3-5wpw i mówiłam ze może najpierw posiew ale oczywiście lekarka stwierdziła ze trzeba szybko działać ... a może mój organizm dawał znać ze poród tuż tuż ? Dwa tyg przed miałam 4 dni silnego bólu podobne w opisie jak ma te przedszkolanka, tak jakby dziecko wchodziło w kanał , takie rozpychanie i chodziłam jak kaczka , w sklepie ochroniarz chciał mnie do auta doprowadzić hehe ale lekarka stwierdziła bez sprawdzenia szyjki/ rozwarcia ze to od tej infekcji...
-
Nikodemko gratuluję syneczka😍
U mnie na prentalnych dokładnie w 12+0tc lekarz powiedział, że chłopak i do dziś nic się na szczęście nie zmieniło 😁
Do tej pory nie wybraliśmy dla niego imienia...i mówimy XY
Mam kilka pytań 😊
W którym tygodniu ciąży robicie/zrobiłyście zamówienie w gemini?
Zdecydował się ktoś na termometr microlife nc200?
Czy w przypadku cc zakup tamtum rosa ma sens?
Czy oktaseptal to identiko octenisept? Różnica w cenie spora.
Z góry dziękuję za odp.🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:48
Nikodemka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Sunshine - no wlasnie. Sprzet jest tam naprawde swietny, wszystko bylo widac idealnie w 3d. Z reszta ona nie powiedziala, ze to „chyba” chlopiec, tylko „to chlopiec” i sprawdzila dwa razy czy jest siusiak. No i mowila, ze jesli nie bedzie pewna, to nie powie.
Dla mnie to cudowne uczucie wiedziec kogo mam w srodku. Jak powiedzielismy wczoraj do brzucha syneczku, to lecialy mi lzyprzedszkolanka:), sunshine03, Kijanka, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Pomyłki się zdarzają niezależnie od sprzętu i kompetencji lekarza. Mój jak na wizycie, gdy potwierdził dziewczynę, zorientował się, że powiedział nam wtedy, że chłopak, to zbladł, przeprosił, powiedział, że zgubiła go pewność siebie i że już nigdy nie powie żadnej pacjentce płci przed 20 tygodniem. To naprawdę świetny lekarz, z certyfikatami i najlepszym sprzętem w mieście.
Te prenatalne to bardzo szybko na potwierdzenie płci, ale oczywiście nie ma podstaw, żeby lekarzowi nie ufać. Przecież oni nie mają żadnego interesu, żeby podać taka płeć a nie inna, chcą dobrze. Także Nikodemko ciesz się syneczkiem, który pewnie synkiem pozostanie. A jak nie, to po prostu będziesz wiedziała, że takie historie się zdarzają.Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Miśka myślałam że tylko ja nie mam imienia dla synka 😂😂 mówię do niego Maniek ale muszę wybrać imię bo aż dziwne że jeszcze nie znalazłam. Co do termometru też mam z microlife ale kupowałam 3 lata temu i do tej pory służy.
Kark mam nadzieję że Julcio niedługo wyjdzie z tej żółtaczki i będziecie mogli się cieszyć.
Madzia Jerzyk ma 3mce😳😳 kiedy to zleciało?? Miłego wypoczynku mimo choroby.
U Nas też mała z katarem. Mam nadzieję że nie zarazi mnie.
Ps. Witam się w 24 tygodniu.przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
U mnie na wizycie wszystko ok. Plan porodu klepnięty i oceniony jako bardzo konkretny i sensowny. Położna powiedziała tylko, żeby się zastanowić nad sensownością zabiegu Credego to sobie poczytam.
Szyjka dalej ma ponad 5 cm. Szlag. Poza tym młoda waży jakieś 2800. Także zapowiada się z porodem powtórka z rozrywki.
Także widzicie, niby wszystko ok, a jakoś nie mam humoru dobrego po tej wizycie. -
Przedszkolanko nie rób smaka🤪🤪
Też miałam ochotę na ananasa. Patrzyłam na niego w sklepie jak Rexio na szynkę😂😂 potem pomyślałam siebie ze je się go na wywołanie i zrezygnowałam😭😭przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Tak, taka była od początku. W sensie długa, bo teraz patrzę na wydruk z połówkowego i widzę tylko, że długość prawidłowa. Na pewno taka była na USG 3. trym. Mi nawet nie chodzi o to, żeby ten poród się zaczął jakoś szybko, niech się nawet zacznie po terminie, tylko niech ta szyjka się skraca w jakimś sensownym tempie. Bo znów będzie tak, że wody odejdą a ona będzie wiele godzin stalowa.