Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona moja koleżanka też takie niskie miała na początku i nie kazał się przejmować,bo wszystko było ok
Monia,rzepakowe to Wasze szyjki po prostu twarde kobiety jak Wy
ale ja już też wiem,że Olek będzie terminowy i weźmie z zaskoczenia coś się podzieje 2 doby przed tylko.
A mam jeszcze dwa pytania do najmłodszych mamuś- 1. Jaki miałyście śluz przed porodem? Tzn.jeszcze przed czopem? Bo ja z Polą mam w pamiętniku,że było sporo, żółtawy i teraz też mam taki galaretowaty lekko ale i przezroczysty . Nie jest to nic specjalnego,ale tak mnie ciekawi
2. Jakie witaminy po porodzie bierzecie? Muszę swojego gina zapytać co poleca,ale to dopiero w czwartek a nie wiem czy gemini nie zamówimy wcześniej. -
Szczęściara wrote:Spokojnie jesteś dopiero na początku. Mogłaś trafić na pierwsze bicie. Kiedy kolejna wizyta??
-
Śluz rozwodniony z masą podbarwionego gluta.
Witaminy te co w ciąży, zawsze mam zapas na pierwsze 3 miesiące karmienia.
Do mycia mydełko dla dzieci z babydream (ma skład lepszy niż biały jeleń) plus tantum rosa. Ale teraz mi tantum zostało całe, bo żizel cała i pójdzie zapas do bratowej.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
❤💙❤💙 -
Oki to teraz ja mam pytanka 😁
1. Jakim mydłem myjecie Wasze maleństwa,
2. Jaki krem bądź oliwki używacie do nawilżania jego skory
3. Płyn do kąpieli? Czy jest potrzebny jak jest mydło?
4. Jaka maść do nawilżania jego pupy
Z góry dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 😁 -
U mnie czop nie odszedł
śluz miałam biało żółty, może nieco więcej pod koniec ciąży ale nic więcej. I przed samym porodem różowe plamienie.
Ja mam piankę do mycia ginexid. Jest super, łagodzi. Podmywam się kilka razy dziennie i krocze mniej boli. A mam tylko niewielką rankę. Więc jest mega.
Co do kosmetyków dla małej to mam z hippa. Myję ją teraz w emolium ale za chwilę przejdziemy na tego hippa właśnie bo skórka już ładna. Trochę się łuszczy ale oliwkuję i schodzi. A dzisiaj odpadł pępuszekmaść do pupy to alantan. I mam jeszcze Linomag ale używamy na razie jednej
Kąpiemy tak ze emolient wlewam do wody i już niczym jej nie mydlę.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kark dzięki! :*
Anionka na początku polecam sama wodą. Później mam kupiony lekki emolient ,do smarowania chyba nic . Pola jest atopikiem ,my alergikami więc nie liczę tu na cud. Zasada-im mniej tym lepiejprzy Poli miałam mydełko,oliwka a miała skórkę słabiutka więc teraz odpuszczam.
Do pupy polecam linomag zielony 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:53
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Oki kupie linomag zielony, a seria Oillan kojarzycie? Bo chce kupić cała serie tak jak nam mówili na szkole rodzenia by było wiadomo jak coś ze jakiś składnik uczula dziecko i trzeba zmienić cała serie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:55
-
Anioka emilium czy ollian jest podobny. Jeden i drugi mają w składzie oliwę że nie trzeba potem smarować maluszka. Ollian chyba ciutkie tańszy. Mam go w koszyku. Potem przechodzę na coś innego. Wtedy smaruje kremami. Z córeczką sprawdziły się z nivea ale teraz chce coś innego kupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:01
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Anionka ja nie kupuje mydła do kąpieli (mydło jak to mydło, ciut wysusza) tylko płyn taki myjąco/natłuszczający Oillan (jest delikatny, tylko 3 składniki). W SzR mówili, że jak maluszek ma ładną skórę to wystarczy w samej wodzie. Oliwki nie kupuje na start, jak będzie taka potrzeba to dokupię. A kremy mam linomag i bepanthen małe tubki, bo nie wiem co się sprawdzi. Mam jeszcze polecany przez koleżanki nagietkowy krem z Weledy na wiatr i niepogodę (fajny bo bez wody w składzie, super na zimę).
-
Sprawdzajcie kosmetyki na Srokao. Emolienty tylko jak dziecko ma problem ze skorą. Na początek sama woda, potem parę kropel do wanienki. Smarować nie ma sensu, można dać krople oliwki albo olejku do wanienki (oliwka nie smarujemy suchej skóry, zawsze na mokro).
Do pupy bez cynku, dobry jest Linomag.Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka ja wychodzę z założenia, że minimalistyczna pielęgnacja będzie najlepsza, a najwyżej później w ramach potrzeb/problemów będę modyfikować.
Na początek właśnie najlepiej myć samą wodą i niczym nie smarować, jeśli nie ma żadnych problemów.
Do pupy zielony linomag.
Poczytałam składy i w razie czego plyn do mycia i oliwka z babydream wejdzie do uzytku, a na odparzenia cos z tlenkiem cynku (baby dream albo bepanthen). W razie dużych problemów skórnych emolienty.
U nas na szkole rodzenia też polecali od urodzenia dodawać emolienty do kąpieli, ale uważam, że to przesada i nie mam zamiaru sie stosować do tych zaleceń
Natomiast położna uczulała, żeby kąpać jednak codziennie lub co 2. dzień, bo trafiają do nich dzieci niemyte np. przez 5-7 dni z zapaleniem skóry z brudu zwyczajnie, które trzeba leczyć na oddziale antybiotykami, sterydami. Byłam przerażona tą wizjąNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyco do szyjki to mam wrażenie, że to trochę jak wróżenie z fusów.
U mnie 2 cm i zamknięta. Ponoć na poród się nie zanosi. Ale przecież tyle jest historii, że na wizycie wszystko pozamykane, a poród np.kilkanaście godzin później. Jak u Alex zresztą.
Póki co jem ananasa, daktyle, zrobiłam ćwiczenia od przedszkolanki i dzisiaj był spacer 5km. Wczoraj ten sam skład tylko spacer krótszy o połowęnie miałam nawet pół skurczu
pewnie przez to, że całą ciążę chodziłam na spacery i basen i taki wysiłek to nie wysiłek, dopiero dzisiaj przy 5km trochę poczułam pod koniec spaceru,
że to jednak sporo
No i dzisiaj zrobiłam te ćwiczenia, takie same mieliśmy na szkole rodzenia. Fajnie rozluzniaja. https://www.youtube.com/watch?v=9nmhYy1WGiY
Jutro robię drugą część, bo to w sumie ćwiczenia z oddychania przy porodzie https://www.youtube.com/watch?v=X3DFCB9AMBQ
Strasznie się boję wywoływania porodu po terminie, więc mam nadzieję, że moje wysiłki nie pójdą na marne i urodzę na koniec wrześniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:53
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość