X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Nona,czyżbyś to Ty??? 😂😂😂😂 Czemu nie dałaś znać że jesteś w Kutnie?!2ed437d3eb02d79dmed.jpg
    😂😂😂

XxMoniaXx, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś śpiworek do spania ze smyka?? Rozważam zakup ale chce Waszej opini zasięgnąć😁😁

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Bona Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie sprawdzał dokładnie. Może trochę ponad 80

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Lekarz nie sprawdzał dokładnie. Może trochę ponad 80
    Spokojnie jesteś dopiero na początku. Mogłaś trafić na pierwsze bicie. Kiedy kolejna wizyta??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona moja koleżanka też takie niskie miała na początku i nie kazał się przejmować,bo wszystko było ok :)

Monia,rzepakowe to Wasze szyjki po prostu twarde kobiety jak Wy :D
    ale ja już też wiem,że Olek będzie terminowy i weźmie z zaskoczenia coś się podzieje 2 doby przed tylko.

A mam jeszcze dwa pytania do najmłodszych mamuś- 1. Jaki miałyście śluz przed porodem? Tzn.jeszcze przed czopem? Bo ja z Polą mam w pamiętniku,że było sporo, żółtawy i teraz też mam taki galaretowaty lekko ale i przezroczysty . Nie jest to nic specjalnego,ale tak mnie ciekawi :P
    2. Jakie witaminy po porodzie bierzecie? Muszę swojego gina zapytać co poleca,ale to dopiero w czwartek a nie wiem czy gemini nie zamówimy wcześniej.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do pytań dorzucę jakiego płynu do mycia używaliście po porodzie ? Ja miałam cc wiec używałam wtedy tego co zwykle a może po naturalnym jakieś specjalne się uzywa

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Spokojnie jesteś dopiero na początku. Mogłaś trafić na pierwsze bicie. Kiedy kolejna wizyta??
    Ja akurat leżę w szpitalu. W nocy dostałam krwawienia i bólu . I pojechałam na izbę przyjęć i mnie zostawili. Wizyta w klinice zaplanowana na 17.09 ale tu możliwe że jeszcze mnie zbadają

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:33

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz rozwodniony z masą podbarwionego gluta.
    Witaminy te co w ciąży, zawsze mam zapas na pierwsze 3 miesiące karmienia.
    Do mycia mydełko dla dzieci z babydream (ma skład lepszy niż biały jeleń) plus tantum rosa. Ale teraz mi tantum zostało całe, bo żizel cała i pójdzie zapas do bratowej.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dzięki :) bo jakoś ta pielęgnacja krocza i ewentualnych ran jest dla mnie obca i stresująca

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to teraz ja mam pytanka 😁
    1. Jakim mydłem myjecie Wasze maleństwa,
    2. Jaki krem bądź oliwki używacie do nawilżania jego skory
    3. Płyn do kąpieli? Czy jest potrzebny jak jest mydło?
    4. Jaka maść do nawilżania jego pupy
    Z góry dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czop nie odszedł ;) śluz miałam biało żółty, może nieco więcej pod koniec ciąży ale nic więcej. I przed samym porodem różowe plamienie.
    Ja mam piankę do mycia ginexid. Jest super, łagodzi. Podmywam się kilka razy dziennie i krocze mniej boli. A mam tylko niewielką rankę. Więc jest mega.
    Co do kosmetyków dla małej to mam z hippa. Myję ją teraz w emolium ale za chwilę przejdziemy na tego hippa właśnie bo skórka już ładna. Trochę się łuszczy ale oliwkuję i schodzi. A dzisiaj odpadł pępuszek ;) maść do pupy to alantan. I mam jeszcze Linomag ale używamy na razie jednej
    Kąpiemy tak ze emolient wlewam do wody i już niczym jej nie mydlę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 11 września 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dzięki! :*
    Anionka na początku polecam sama wodą. Później mam kupiony lekki emolient ,do smarowania chyba nic . Pola jest atopikiem ,my alergikami więc nie liczę tu na cud. Zasada-im mniej tym lepiej ;) przy Poli miałam mydełko,oliwka a miała skórkę słabiutka więc teraz odpuszczam.
    Do pupy polecam linomag zielony 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:53

Ani0nka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki kupie linomag zielony, a seria Oillan kojarzycie? Bo chce kupić cała serie tak jak nam mówili na szkole rodzenia by było wiadomo jak coś ze jakiś składnik uczula dziecko i trzeba zmienić cała serie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:55

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioka emilium czy ollian jest podobny. Jeden i drugi mają w składzie oliwę że nie trzeba potem smarować maluszka. Ollian chyba ciutkie tańszy. Mam go w koszyku. Potem przechodzę na coś innego. Wtedy smaruje kremami. Z córeczką sprawdziły się z nivea ale teraz chce coś innego kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:01

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)

Wysłany: 11 września 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testowałam,nie poradzę czy polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:59

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ja nie kupuje mydła do kąpieli (mydło jak to mydło, ciut wysusza) tylko płyn taki myjąco/natłuszczający Oillan (jest delikatny, tylko 3 składniki). W SzR mówili, że jak maluszek ma ładną skórę to wystarczy w samej wodzie. Oliwki nie kupuje na start, jak będzie taka potrzeba to dokupię. A kremy mam linomag i bepanthen małe tubki, bo nie wiem co się sprawdzi. Mam jeszcze polecany przez koleżanki nagietkowy krem z Weledy na wiatr i niepogodę (fajny bo bez wody w składzie, super na zimę).

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzajcie kosmetyki na Srokao. Emolienty tylko jak dziecko ma problem ze skorą. Na początek sama woda, potem parę kropel do wanienki. Smarować nie ma sensu, można dać krople oliwki albo olejku do wanienki (oliwka nie smarujemy suchej skóry, zawsze na mokro).

Do pupy bez cynku, dobry jest Linomag.

Ani0nka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka ja wychodzę z założenia, że minimalistyczna pielęgnacja będzie najlepsza, a najwyżej później w ramach potrzeb/problemów będę modyfikować.

Na początek właśnie najlepiej myć samą wodą i niczym nie smarować, jeśli nie ma żadnych problemów.
    Do pupy zielony linomag.

Poczytałam składy i w razie czego plyn do mycia i oliwka z babydream wejdzie do uzytku, a na odparzenia cos z tlenkiem cynku (baby dream albo bepanthen). W razie dużych problemów skórnych emolienty.

U nas na szkole rodzenia też polecali od urodzenia dodawać emolienty do kąpieli, ale uważam, że to przesada i nie mam zamiaru sie stosować do tych zaleceń :D

Natomiast położna uczulała, żeby kąpać jednak codziennie lub co 2. dzień, bo trafiają do nich dzieci niemyte np. przez 5-7 dni z zapaleniem skóry z brudu zwyczajnie, które trzeba leczyć na oddziale antybiotykami, sterydami. Byłam przerażona tą wizją :P

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szyjki to mam wrażenie, że to trochę jak wróżenie z fusów.
    U mnie 2 cm i zamknięta. Ponoć na poród się nie zanosi. Ale przecież tyle jest historii, że na wizycie wszystko pozamykane, a poród np.kilkanaście godzin później. Jak u Alex zresztą.

Póki co jem ananasa, daktyle, zrobiłam ćwiczenia od przedszkolanki i dzisiaj był spacer 5km. Wczoraj ten sam skład tylko spacer krótszy o połowę :D nie miałam nawet pół skurczu :D pewnie przez to, że całą ciążę chodziłam na spacery i basen i taki wysiłek to nie wysiłek, dopiero dzisiaj przy 5km trochę poczułam pod koniec spaceru,
    że to jednak sporo :D

No i dzisiaj zrobiłam te ćwiczenia, takie same mieliśmy na szkole rodzenia. Fajnie rozluzniaja. https://www.youtube.com/watch?v=9nmhYy1WGiY

Jutro robię drugą część, bo to w sumie ćwiczenia z oddychania przy porodzie https://www.youtube.com/watch?v=X3DFCB9AMBQ

Strasznie się boję wywoływania porodu po terminie, więc mam nadzieję, że moje wysiłki nie pójdą na marne i urodzę na koniec września :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:53

‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ