Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Taki jaki się prowadzi mając dwulatkę w domu. Czyli biegam kiedy muszę, odpoczywam kiedy mogę. Miałam bardzo aktywne wakacje, chodzę na basen.
W pierwszej ciąży dużo pracowałam do końca 7 miesiąca.
Ja mam generalnie dość silne mięśnie, więzadła, dużo kolagenu. Nie mam zmarszczek, ani pół rozstępu, nie pękłam przy porodzie mimo pozycji leżącej i dziecka ponad 3700. Myślę, że to wszystko się ze sobą wiąże. I aktywność tu ma niewiele wspólnego. Może moja szyjka po prostu jest taka długa, może puści w swoim czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 14:30
-
Moja szyjka była w sobotę stalowa i w ogóle nic nie zapowiadało porodu, a w niedzielę urodziłam
bądź dobrej myśli Rzepakowe;)
My wróciliśmy, załatwiłam w pracy co miałam załatwić, mała miała super spacer na słoneczku bo mega ciepło u nas się zrobiło. I spała całą drogę, później w mojej pracy nadal i obudziła się dopiero jak ją wyciągnęłam z wózkateraz leży obok mnie i śpi, coś męczy ją kupa bo się obudziła ze stękiem po godzinie, docycała i dalej śpi. A wisi na tej piersi coraz dłużej, mm nadal be więc jej nie daję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 14:32
przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
3.5 cm jakoś, czy 3.4. Trzymała mega, a ja się od początku schizowałam o skracanie szyjki itd. Trzymała do końca. Pojechałam na IP praktycznie czując łaskotanie motyla A nie skurcze w porównaniu z późniejszymi. A było już 4 cm, wody poszły na badaniu przy 5cm. A ja praktycznie nic nie czułam. Straszaki nawet mi się wyciszyły przed samym porodem, organizm się nie oczyścił, miałam cały czas zaparcia. No dosłownie nic porodu nie zapowiadało.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
XxMoniaXx wrote:To mi dzis na spotkaniu polozna powiedzyiala ze taki urok mojej szyjki ze mimo ze nie oszczeedzam sie od poczatku a jest mega dluga. I ze z tym bic juz nie zrobie..
Pestkaa lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z was leczyła się w ciąży z wirusowego zapalenia gardła.? Katar kaszel i drapiący ból gardła nie do zniesienia.
Byłam dzisiaj u lekarza bo od 3 dni walczę domowymi sposobami z tym dziadostwem i ani rusz. Dostałam syrop islandzki (w ulotce nie ma przeciwwskazań dla stosowania u kobiet w ciąży) Tantum Verde (kobiety w ciąży stosują) krople do nosa pronasal ( w ulotce nie ma danych odnośnie stosowania w ciąży) i tymianek i podbiał do ssania. I to ostatnie własnie najbardziej mnie martwi.
Konsultowałam to z moim ginekologiem powiedziała że jest ok. Ale ja jednak do tych pastylek do ssania nie jestem przekonana, poprostu się boję bo u kobiet w ciąży może wywołać poronienie lub przedwczesny poród.
Może któraś coś doradzi bo ja juz sama nie wiem.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Nic mi nie mówcie o tym seksie na wywoływanie bo nadal mam wyrzuty sumienia 🤦♀️
U nas wszystko dobrze, Hanka zjada wszystko co dostanie, lekarka powiedziała ze w następnym tyg wypis. Szczerze wolałabym już w piątek , naprawdę nie widzę powodu żeby ja tam trzymać , ale każdy mi powtarza ze wszystko w swoim czasie ... Mają pusty oddział i wygląda to jakby mam sile trzymali ale wiecie na własna odpowiedzialność nie wypisze... Z plusow wg mnie to to ze dostanie szczepionkę na krzusiec później , plus przysługuje nam szczepiona 5 w 1 i indywidualny kalendarz... -
nick nieaktualnyDzisiaj jestem zabiegana, wieczorem nadrobię, więc tylko napiszę do kark.
Przez szybę promieniowanie uvb nie przechodzi, jedynie uva, więc takie wystawianie dziecka na słońce nic nie da. Tak samo, jak przez szybę nie da się opalić ani wytworzyć witaminy D. Niestety trzeba wyjść na słońce na dwór, żeby coś zadziałało -
Ja mialam wczoraj tak bolesne usg dopochwowe, ze odechcialo mi sie seksu w sekunde... Miesniak tak jakby rzuca cien na dziecko, nie da sie go dobrze obejrzec. Musze miec usg dopochwowe + uciskanie na brzuch. Cos strasznego.
-
Powiem Wam, że ja całą ciąże jakoś boję się seksu. Co prawda zakaz mieliśmy tylko w pierwszym trymestrze, ale jakoś się boję. Nie umiem racjonalnie wytłumaczyć dlaczego, jakaś blokada w głowie.
Ja dzisiaj cały dzień piorę, prasuję, przycinam metki.Nona lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:Cześć dziewczyny ,. Czy któraś z Was miała wolne tętno maleństwo w 6/7 tygodniu ciąży? A później okazało się że wszystko się dobrze potoczyło?
Nie martw się mogłaś trafić na rozpoczęcie bicia serduszka.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )