X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też teraz na etapie skręcania mebli. Wczoraj skręciliśmy komodę dla dziecka z Ikei i myślałam, że dzisiaj powrzucam już sobie ubranka. Ale je wszystkie juz wyprałam, wyprasowałam, a ta komoda strasznie śmierdzi nowością, że to wszystko przesiąknie 😖 Macie może jakieś sposoby jak się pozbyć tego zapachu z nowych mebli?

Ani0nka lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dołączam do Anioki też wyspałam choć dwa razy wstawłam na siku. Potem młoda przyszła o 7 i tak leżałam do 9 przysypiajac. Za to poprzednia noc dramat 😂😂 zgago witaj..

Ani0nka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Magda, to ja chętnie przygarnę szczotkę i zapraszam na kawę, ciacho i obiad 😁

A w ogóle Magda, Domi, Wy jesteście zmotoryzowane z maluchami?

Mój się zbiera do pracy, smuteczek mnie łapie. Było mi tak dobrze. Powiem Wam, że po tym całym maratonie z domkiem przez wszystkie miesiące ciąży to w te dwa tygodnie mega odpoczywaliśmy. Teraz pojechaliśmy na weekend na wieś z moimi rodzicami. Mama wzięła małą na noc z soboty na niedzielę do sypialni, a my 9 h spanka hihi 😁 Plusy mm. Aż się zapomniałam, że to jeszcze połóg i na amory mi się zebrało od tego "gdy nie ma dzieci w domu", no ale nic nie było ostatecznie. I wcale nie czuję się jak wyrodna mama 😋
    Lami, jest Twoja :)
    i oczywiście chętnie wpadam w odwiedziny. Zmotooryzowana jestem, ale mamy jedno auto wiec nie zawsze moge mezowi zabrac, ale to nie jest problem, bo zawsze moze mnie oodrzucic/odberac, w kazdym razie da sie to zalatwic z mojej strony :)

Lami, ja czekam na to jak oddam Jurka mamie na noc 😍😍

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem ide siku, myje zęby i znowu siadam na klopa się wysikać. Potem zanim zasnę jeszcze z dwa razy kursuje :/ na szczęście w nocy z zegarkiem w ręku 2:15 sikanie tylko raz 😁👍

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dołączam do nieprzespanej nocy 😭 Ok 1 wstałam na odciągnie pokarmu i chwycił mnie ból nerki, tak silny ze od razu upadłam na ziemie , zaczęłam wołać pomocy (hehe) mój zbiegł przestraszony , zaraz już dzwonił an pogotowie, bo nie przechodziło ( ból silniejszy niż ostatnie skurcze porodowe) zaczęłam mieć drgawki. Przez telefon powiedzieli ze wyślą lekarza ale pewnie nic nie zrobi bez badań ... wiec mój szybko internet, wyczytał ze to pewnie kolka nerkowa, 2 nospy max, poduszka elektryczna na plecy i ok 2 l wody ( polowe zwymiotowałem) i po 15 min zaczęło puszczać to zadzwonił, żeby nie wysyłali. I tak przeleżałam z 2 h między kuchnia a przedpokojem, aż poczułam się lepeij i poszłam odciągnąć ten pokarm... z rana szybko zaniosłam mocz do laboratorium( ale pewnie ic nie wniesie potych 2l) Wczoraj ogólnie biegałam co 19min do łazienki bo miałam silne parcie na mocz a tylko kropelki leciały . Plus po powrocie do domu miałam spuchnięte nogi. Pierwszy raz coś takiego. Mój jak dzwonił na pogotowie to mówi " to jest kobieta ze stali jej nigdy nic nie boli, wiec naprawdę coś się dzieje " - to jedyny pozytyw z całej sytuacji 😂

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:44

❤💙❤💙
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparzyłam cappuccino i odpalam gemini 😁 trzymajcie kciuki bo do jutra chce mieć komplet w koszyku ✊✊

Ani0nka, przedszkolanka:), Szczęściara, tere-fere, sunshine03, tęczova, Magda - mbc, Kijanka, madziorek86, blair., Pestkaa, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi co na swędzenie brzucha?? Chyba zaraz zadrapie się na śmierć. Codziennie wieczorem smaruje oliwką. Ile razy dziennie smarujecie brzuszki?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs trzymamy ;p my wczoraj zapasy jesienno zimowe robiliśmy.

Uf u mnie gbs ujemny.
    Ale jak któraś ma dzień,źe chętnie mężowi coś zrobi i jeszcze z przyjemnością pójdzie za to siedzieć to ja się zgłaszam pierwsza!
    Jadę na galerie,należy mi się O!

tere-fere, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi co na swędzenie brzucha?? Chyba zaraz zadrapie się na śmierć. Codziennie wieczorem smaruje oliwką. Ile razy dziennie smarujecie brzuszki?
    u mnie lepiej działało na swędzenie masło do ciała :) oliwka się jednak za bardzo wycierała w ubranie i szybko znikała z ciała

Ja smarowałam masłem z organique, nie było ciążowe ani na rozstępy, tylko normalne, ale ma spoko skład i cudowny zapach :)

Szczęściara lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:44

❤💙❤💙
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    u mnie lepiej działało na swędzenie masło do ciała :) oliwka się jednak za bardzo wycierała w ubranie i szybko znikała z ciała

Ja smarowałam masłem z organique, nie było ciążowe ani na rozstępy, tylko normalne, ale ma spoko skład i cudowny zapach :)
    Sun jak smaruje to chodzę przez pewien czas z odkrytym brzuchem żeby się wchłoneła.
    Kark chyba zacznę się namiętnie smarować 2 razy dziennie a jak będzie swędzieć to kolejny raz posmaruje.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja często wieczorem oliwka a w ciągu dnia czy rano lotionem tez z babydream jak swędzi to dodatkowo.

Biegającą współczuje takiego bólu :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Meggs trzymamy ;p my wczoraj zapasy jesienno zimowe robiliśmy.

Uf u mnie gbs ujemny.
    Ale jak któraś ma dzień,źe chętnie mężowi coś zrobi i jeszcze z przyjemnością pójdzie za to siedzieć to ja się zgłaszam pierwsza!
    Jadę na galerie,należy mi się O!

Udanych zakupów!

w ogóle przedszko, zabijesz mnie, ale jak wrócisz do szycia, to mam już pomysł na kolejne zamówienie 🙈❤️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też smarowałam oliwka z babydreama tą na rozstępy fioletową. I teraz też i rozstępy na boczkach znikają ;) pod pępkiem się pojawiły razem zezmniejszeniem brzucha dopiero. Ale też oliwka działa;)

Beigajaca współczuję przeżyć;/ namęczyłaś się. Jak nie przejdzie to do lekarza jak najszybciej. To faktycznie może być jakaś kilka czy kamień

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego się mówi ze ważne aby smarować minimum jeszcze 3 miesiące po porodzie bo wtedy bardzo często wychodzą rozstępy

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też smarowałam tą oliwką babydream z rossmana, ale im brzuch był większy tym mniej byłam z niej zadowolona. Nie dawała takiej ulgi na swędzenie i ciągnięcie i miałam wrażenie, że nic nie daje. Poza tym zniszczyła mi pare pizam, maja takie tluste plamy, ktorych nie moge doprac i jak polezy w szafie taka pizama, to przechodzi zapachem drewna, wiec mam pare pizam do wywalenia :D

Więc jak oliwka mnie zaczęła zawodzić to wtedy się przerzuciłam całkiem na masło do ciała :)

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark zobaczymy czy coś wyjdzie w wynikach , ale to wyglądało na atak , przy zapaleniu pewnie ból by się utrzymywał non stop , a u mnie po godzinie puściło.

Uwaga ! Wychodzimy dziś do domu 😍🎉!! I przystawilam dziś do piersi po 1,5 h od podania mleczka to ładnie ssała i efektywnie bo cała pierś opróżniła wiec światełko w tunelu jest :)

Dośka, przedszkolanka:), Szczęściara, blair., tęczova, Meggs, sunshine03, Ani0nka, tere-fere, Arashe lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie kupiłam nic!dzisiaj ewidentnie nie mój dzień,wyglądam jak balon,jestem gruba i obżarta.

Magda szykuje się psychicznie ;p

Biegająca super,że wychodzicie ;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie odwiedzilam tego zielarskiego bo ogolnie to ja jakos w te liscie malin nie wierze..
    Czy wy rzeczywiscie w nie wierzycie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ