Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:Przedszkolanko to masuj dalej . cale " m jak milosc " masuj i na kulisach juz pojedziesz na ip 😂
Ja jak masuje to mnie tez od razu lapie ale takie prawie bezbolesneXxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja chyba zdecyduje się i nakłonie mojego gina na cesarkę planowa po 38 tygodniu. Czyli za 3 tyg. Bo Alek jest duży i na bank wyjdzie ten gbs dodatni skoro ciagle coś mnie tam swędzi. A tak nie ma mowy aby się nim zaraził. Tak będzie najlepiej dla dziecka a muszę myśleć tylko o nim chociaż wolałabym naturalnie. Zdrowie jego jest najważniejsze.
Skomentujcie jakoś mój tok myślenia? Mam trochę racji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 21:23
-
Anionka, kompletnie nie rozumiem Twojego toku myślenia. Pomijając skrajne sytuacje dla dziecka zawsze lepszy jest poród naturalny. W jaki sposób dla jego zdrowia ma być lepsza cesarka?
przedszkolanka:), tere-fere, OlivkowaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:A ja chyba zdecyduje się i nakłonie mojego gina na cesarkę planowa po 38 tygodniu. Czyli za 3 tyg. Bo Alek jest duży i na bank wyjdzie ten gbs dodatni skoro ciagle coś mnie tam swędzi. A tak nie ma mowy aby się nim zaraził. Tak będzie najlepiej dla dziecka a muszę myśleć tylko o nim chociaż wolałabym naturalnie. Zdrowie jego jest najważniejsze.
Skomentujcie jakoś mój tok myślenia? Mam trochę racji?
A tak serio to co do gbsu to dostaje się antybiotyk i wszystko jest ok, więc tym bym się nie martwiłaraczej rozmiarem Olka przy porodzie, bo to może być największym problemem przy sn. Dla jego zdrowia i dobra poród dn najlepszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 21:33
-
Rzepakowe po 1- duży chłopak. Ponad 4 kg ciężko urodzic kobiecie o mojej budowie z wąskimi biodrami, wiec większe jest ryzyko niedotlenienia podczas porodu. Przy cesarce tego ryzyka nie ma.
Po 2 - gbs dodatki na bank mam, ciagle infekcje i nadzerka- wiec zarażenie Młodego jest ogromne.
Po 3 to będzie mój ginekolog wtedy i nie będę się bać aż tak bardzo. Takie powody mam w glowie -
GBS nigdy nie jest wskazaniem do cesarki. Ma go 30% kobiet, w odbycie jeszcze więcej. Podaje się profilaktycznie antybiotyk i koniec pieśni. Poza tym swędzenie nie jest objawem paciorkowca, on najczęściej przebiega bezobjawowo.
Celem oceny możliwości urodzenia dużego dziecka siłami natury ocenia się współmierność matczyno-płodową. Są ko iety, dla których problemem będzie urodzenie 3 kg dziecka a są takie, które urodzą 5 kg bez draśnięcia.
A już pomijając wszystko planowa cesarka jest wyjściem wtedy, kiedy skurcze są groźne albo jest ryzyko, że poród postąpi bardzo szybko. W wielu przypadkach nawet przy planowanym rozwiązaniu ciąży przez cc czeka się na skurcze, bo ich wystąpienie świadczy o dojrzałości dziecka i daje mu sygnał, że będzie się rodzić.
Także odpuść myślenie o planowej cesarce w 38 tygodniu ze względu na zdrowie synka, bo to nie ma nic do rzeczy.tere-fere, OlivkowaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ani0nka wrote:Rzepakowe po 1- duży chłopak. Ponad 4 kg ciężko urodzic kobiecie o mojej budowie z wąskimi biodrami, wiec większe jest ryzyko niedotlenienia podczas porodu. Przy cesarce tego ryzyka nie ma.
Po 2 - gbs dodatki na bank mam, ciagle infekcje i nadzerka- wiec zarażenie Młodego jest ogromne.
Po 3 to będzie mój ginekolog wtedy i nie będę się bać aż tak bardzo. Takie powody mam w glowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rzepakowe screenuje Twoje wypowiedzi i przedstawię tez je swojemu gin, niech on mi powie jak mam żyć 😁