Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam podkład w łóżku ale mnie wnerwiał i to wywaliłam spod prześcieradła dzień przed porodem jakoś;p dobrze że mi wody nie odeszły wtedy. Co do strachu przed porodem, zobaczycie jak to będzie. Ja się skupiłam na myśleniu o wszystkim tylko nie o porodzie i jak zaczęły się skurcze to mi się śmiać chciało, nie bałam się
skupiałam się na tym że poznam w końcu moje dziecko i że mi się udało;)
Tęczova pizzowa ciąża po 2 latach starań jest jak najbardziej możliwą. Zaczęliśmy się starać przed ślubem jeszcze w styczniu 2017. A w styczniu 2019 pojawiła się Laura, mały warczacy na matkę zgredektrzymam kciuki za Ciebie!
sunshine03, tęczova, Pestkaa lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O matko ja nigdy nie słyszałam żeby kłaść podkład an łóżko 😂 Raz mnie złapało na środku w salonie i raz faktycznie w łóżku ... na szczęście zdążyłam zauważyć i dojść do łazienki, one nie chlusnęły jak za pierwszym razem tylko ciurkiem sobie leciały ...
-
Mi podczas pierwszego porodu najpierw odeszły wody i stało się to po wstaniu z łóżka. Nie wiem czy na leżąco one są w stanie tak chlusnąć, żeby coś mocno zalać.
Obstawiam, że tak jak za pierwszym razem położę pod prześcieradło ręcznik, bo to chyba wygodniejsze niż podkład. -
rzepakowepole wrote:Mi podczas pierwszego porodu najpierw odeszły wody i stało się to po wstaniu z łóżka. Nie wiem czy na leżąco one są w stanie tak chlusnąć, żeby coś mocno zalać.
W szpitalu twierdzili, że na leżąco spokojnie mogą chlusnąć, bo dziecko w pozycji pionowej naciska na kanał i stanowi 'korek' dla wód. Jak leżałam teraz to właśnie na leżąco kazali obserwować wkładkę i podkład, bo ponoć przy pionizacji choćby do toalety to to, co leciało to fizjlogiczna wydzielina i śluz pod wpływem grawitacji, a wody sączyć/ płynąć miały na leżąco.
Ale o podkładzie pod materac nie myślałam nawet... Inna sprawa, że kupiłam ochraniacz na materac w Ikei, który jest nieprzemakalny pod kątem tego, że pewnie na naszym łóżku nie raz i nie dwa położy się nasza córka, a wtedy to nie wiadomo, czy zasika czy uleje
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Szczęściaro mi posłużył każdy, tylko te białe typu chałka czy coś to zależy ile i o jakiej porze.
Teczova
Co do podkładu to ja nawet nie pomyślałam ani wtedy (wody przed partymi odeszly)Ani teraz ;p
Jeszcze jedna osoba i wchodzę,masakra.Biegającą-mama, tęczova, Szczęściara, blair. lubią tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Mi podczas pierwszego porodu najpierw odeszły wody i stało się to po wstaniu z łóżka. Nie wiem czy na leżąco one są w stanie tak chlusnąć, żeby coś mocno zalać.
Obstawiam, że tak jak za pierwszym razem położę pod prześcieradło ręcznik, bo to chyba wygodniejsze niż podkład.Mnie położna badała, mówi że 5 cm, ja tam się wiłam z bólu bo to badanie boleśniejsze niż skurcze. I nagle chlust, powódź w łóżku
Wszystko mokre, dupa płynie
Przedszko, kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 09:28
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti, nie jestem w ciąży, nie jestem nawet po owu, a też dziś się obudziłam w nocy cała mokra. Raz na jakiś czas tak mam. Tak może być od hashi, którego nie masz i zapewne od wieeeelu innych zupełnie prozaicznych powodów. Postaraj się podejść do tego na chłodno.
Przedszkolanko, masz moje ✊✊przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Teczova - gratuluje decyzji, to dobry krok
Zajmiesz sie mieszkaniem, wkrecisz w te cale zamieszanie i nawet nie zauwazysz, ze jestes w ciazy. Pamietasz jak martwilam sie pustym pokojem dla dziecka? Moze zycie samo uklada nam scenariusz tak, zeby wszystko szlo po kolei
Beti - nie wkrecaj sobie takich rzeczy. Dobrze wiemy, ze w naszych organizmach nie ma zadnych zasad. Kazdy cykl jest inny, kazda ciaza jest inna... A co do pocenia, to tak jak dziewczyny napisaly, to normalny objaw. Tez mialam taki problem na poczatku ciazytęczova, Nona lubią tę wiadomość
-
Wracam do domu. Jutro 8-9 stawiam się na ip i wywołujemy,chyba że coś samo się zacznie. Rozwarcie 2-3 cm. Dla bezpieczeństwa Olka musimy go wyganiać już.
Siedzę w aucie i wyje, tyle myśli i emocji 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 09:49
tere-fere, Nona, blair. lubią tę wiadomość
-
Kochane moje, polecicie mi jakieś śpiworki do spania dla malucha? Ogólnie to urzeka mnie ten rekinek z Oh bobo ale 200 zł to zdzierstwo
Kupiłam w smyku taki zapinany na ramionach i spała w nim wczoraj pierwszy raz, ale nie zapinałam bo się wnerwiała. Można na szczęście to podpiąć pod spód i jest taka tuba. Ogólnie moje dziecko nie lubi być ciasno opatulone, musi mieć możliwość machania nogami. Ogólnie jestem w podziwie, ale też przeraża mnie jej "wygimnastykowanie". Szukam śpiworka w takim kroju "tuby", coś jak ten rekin, żeby jej nie zapinać na ramionach. W rożku zapięta na rzep. A w nocy taka sytuacja, wyszła sobie górą:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 14:32
tęczova, madziorek86, Niezapominajka2, Nona, blair. lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
przedszkolanka:) wrote:Wracam do domu. Jutro 8-9 stawiam się na ip i wywołujemy,chyba że coś samo się zacznie. Rozwarcie 2-3 cm. Dla bezpieczeństwa Olka musimy go wyganiać już.
Siedzę w aucie i wyje, tyle myśli i emocji 🙈Jutro poznasz Olusia, będziesz mogła tulić i wszystkie złe emocje pójdą w niepamięć :*
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵