X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:25

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko domyślam się, że emocje duże, popłacz sobie chwilkę, ale pomyśl, że Oluś już gotowy, Ty gotowa ;) Bądź dzielna, dziś i jutro rozluźnij poślady i pójdzie nawet nie wiesz kiedy :*
    rzepakowepole wrote:
    Przedszkolanko, zapytaj w szpitalu czy jest opcja żeby przed oxy podali żel z prostaglandynami.

Ale jak masz 3 cm rozwarcia to może już mała dawka oxy zadziała.
    A ten żel to jakaś delikatniejsza forma indukcji porodu?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:25

• tere-fere Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:48

sunshine03, Magda - mbc, Wik89, Nona lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark koszty sprzetu, karnetu, instruktora, nawet przy cenie za całą grupę są dosyć duże, więc to 850zł z noclegiem i wyżywieniem to dla mnie jest kwota super atrakcyjna :D

jeżdżę na narty co roku, więc w cenach się mniej więcej orientuję ;)

chyba że właśnie wyślecie Tosię na obóz w zimę, lepsze warunki śniegowe, ale cena na pewno będzie większa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:25

tere-fere lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle widziałyście story mamyginekolog o teście pappa? Napisałam jej wiadomość ze wszystkie ryzyka da sie wyliczyć samemu ze strony FMF i wysłałam linka i udostepnila ta info 😋 jaram sie jak nie wiem, sama dostałam tego linka na tym forum a teraz pójdzie w świat do pół miliona kolejnych kobiet i może któraś z tego skorzysta ❤

alex0806, Pestkaa, sunshine03, Biegającą-mama, tęczova, tere-fere, Niezapominajka2, Nikodemka, rzepakowepole, Szczęściara, Dośka, przedszkolanka:), blair., madziorek86, Nona lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, też pomyślałam o zrzutce właśnie. A dzieciakom kupcie wspólny prezent na święta i tyle :) Albo jakieś wspólne wyjście rodzinne, też się będą cieszyć. Moim zdaniem najważniejszy czas razem właśnie, a nie materialne prezenty :) Kurcze, za dzieciaka dostało się od Mikołaja kapcie, piżamę, owoce i słodycze. Był wypas! :)

tere-fere, Nona lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Biegającą-mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ❤️ Przecież wszystko jest pod kontrola , super ze twój lekarz trzyma rękę na pulsie! Do jutra Oluś będzie już z wami !

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:35

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806, Nona lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    W ogóle widziałyście story mamyginekolog o teście pappa? Napisałam jej wiadomość ze wszystkie ryzyka da sie wyliczyć samemu ze strony FMF i wysłałam linka i udostepnila ta info 😋 jaram sie jak nie wiem, sama dostałam tego linka na tym forum a teraz pójdzie w świat do pół miliona kolejnych kobiet i może któraś z tego skorzysta ❤
    Taaaak! Widziałam i też pomyślałam o tym kalkulatorze. Brawo!

Meggs lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sunshine03, alex0806, Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark chyba się zgłoszę do Ciebie na korepetycje z wyszukiwania tanich ofert hoteli, bo 1350 za 6 osób(no dobra 5, bo Julek pewnie sie nie wlicza) za 5 dni to dla mnie jakaś nierealnie niska kwota za wakacje :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:31

alex0806 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pomysł z Legolandem też super! <3

Wysłany: 25 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kark chyba się zgłoszę do Ciebie na korepetycje z wyszukiwania tanich ofert hoteli, bo 1350 za 6 osób(no dobra 5, bo Julek pewnie sie nie wlicza) za 5 dni to dla mnie jakaś nierealnie niska kwota za wakacje :O
    Też bym chętnie przytuliła taką ofertę.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 25 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Przedszko domyślam się, że emocje duże, popłacz sobie chwilkę, ale pomyśl, że Oluś już gotowy, Ty gotowa ;) Bądź dzielna, dziś i jutro rozluźnij poślady i pójdzie nawet nie wiesz kiedy :*

A ten żel to jakaś delikatniejsza forma indukcji porodu?
    Tak.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Kurcze z wami problemy się takie proste do rozwiązania wydają, a przy M to mam wrażenie, że to góry, których się nie da przejść 😅
    Też mam tak czasem z moim mężem :)
    Swoją drogą, ile u was chrzciny za osobę? :) U nas na sali gdzie mieliśmy wesele będziemy płacić 85 zł: obiad, ciasto, kawa/herbata, napoje plus zimna płyta. I tort zamawiam też, ale osobno będę płacić. My mamy 10.11 chrzciny, akurat później poniedziałek wolny bo święto :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Taaaak! Widziałam i też pomyślałam o tym kalkulatorze. Brawo!
    Rzepakowe bo tego linka to chyba nawet Ty mi wtedy podałaś 😘

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, jako narciarz od 2 r.ż (i o mały włos instruktor) powiem tak: warto puścić, a 850 zł z karnetami, sprzętem, instruktorem itp. to śmiesznie tanio.
    I też jestem z opcji, że nie rzeczy do domu, a inwestowanie w dzieci. My np. teraz wymieniamy lampę - prowizorkę z Ikei z takiej za 5.99 zł (6 lat była prowizorką) na taką za całe 49.99 zł. Ale za to woleliśmy zafundować córce mojego M. fajne wakacje, kurs wspinaczkowy czy zajęcia z rysunku.
    Ja rozumiem, że przy 4 dzieci człowiek chce mieć łatwiej, więc odkurzacz kusi, ale już uważam, że tablety czy trampoliny na gwiazdkę nie są niezbędne. To sami pokazujemy dzieciom, co się liczy i ja bym taką trampolinę kupiła jako prezent np. na dzień dziecka i zbiorczo dla wszystkich, a teraz pokazała, że święta to przede wszystkim czas razem, kolędy, wspólne sanki itp., a prezentem jest książeczka czy inny drobiazg. No tak byłam wychowywana i na dobre mi to wyszło... Moich rodziców było stać na wiele i na wyjazdy/ kursy językowe itp. nie żałowali, ale już na fanaberie tak (przez co zaczęłam pracować wcześnie i znów- tylko na dobre mi to wyszło, choć wtedy nie umiałam tego docenić).

alex0806, sunshine03, Pestkaa, tere-fere, Magda - mbc, Biegającą-mama, Nona, Kijanka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko - wow! Jutro poznamy Olka 😍 Wszystko bedzie dobrze, moze wszystko zacznie sie dzis samo. A jesli nie, to przynajmniej mozesz sie na to wszystko przygotowac mentalnie :)
    Kasztanek - przekazuje Ci swoja moc! Chwila moment i bedziesz wybierac mebelki do pokoiku.
    Meggs - uhuu! Jestes gwiazda :D
    Alex - u nas ceny za chrzciny sa troche wyzsze. Od 90 do 120. My na pewno bedziemy robic w lokalu, bo w domu po prostu nie bedzie gdzie, a nie robic przyjecia sobie nie wyobrazam, bo u nas jest taka „tradycja”, ze swietujemy takie szczesliwe wydarzenia w pelnym skladzie.

Moja waga leci w dol. Zaraz bedzie -4 na minusie. Troche mnie to niepokoi, mam wyrzuty sumienia, ze za malo jem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:45

przedszkolanka:), Kasztanek lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ