X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:25

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko domyślam się, że emocje duże, popłacz sobie chwilkę, ale pomyśl, że Oluś już gotowy, Ty gotowa ;) Bądź dzielna, dziś i jutro rozluźnij poślady i pójdzie nawet nie wiesz kiedy :*
    rzepakowepole wrote:
    Przedszkolanko, zapytaj w szpitalu czy jest opcja żeby przed oxy podali żel z prostaglandynami.

Ale jak masz 3 cm rozwarcia to może już mała dawka oxy zadziała.
    A ten żel to jakaś delikatniejsza forma indukcji porodu?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:25

• tere-fere Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:48

sunshine03, Magda - mbc, Wik89, Nona lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark koszty sprzetu, karnetu, instruktora, nawet przy cenie za całą grupę są dosyć duże, więc to 850zł z noclegiem i wyżywieniem to dla mnie jest kwota super atrakcyjna :D

jeżdżę na narty co roku, więc w cenach się mniej więcej orientuję ;)

chyba że właśnie wyślecie Tosię na obóz w zimę, lepsze warunki śniegowe, ale cena na pewno będzie większa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:25

tere-fere lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle widziałyście story mamyginekolog o teście pappa? Napisałam jej wiadomość ze wszystkie ryzyka da sie wyliczyć samemu ze strony FMF i wysłałam linka i udostepnila ta info 😋 jaram sie jak nie wiem, sama dostałam tego linka na tym forum a teraz pójdzie w świat do pół miliona kolejnych kobiet i może któraś z tego skorzysta ❤

alex0806, Pestkaa, sunshine03, Biegającą-mama, tęczova, tere-fere, Niezapominajka2, Nikodemka, rzepakowepole, Szczęściara, Dośka, przedszkolanka:), blair., madziorek86, Nona lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, też pomyślałam o zrzutce właśnie. A dzieciakom kupcie wspólny prezent na święta i tyle :) Albo jakieś wspólne wyjście rodzinne, też się będą cieszyć. Moim zdaniem najważniejszy czas razem właśnie, a nie materialne prezenty :) Kurcze, za dzieciaka dostało się od Mikołaja kapcie, piżamę, owoce i słodycze. Był wypas! :)

tere-fere, Nona lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Biegającą-mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ❤️ Przecież wszystko jest pod kontrola , super ze twój lekarz trzyma rękę na pulsie! Do jutra Oluś będzie już z wami !

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:35

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806, Nona lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    W ogóle widziałyście story mamyginekolog o teście pappa? Napisałam jej wiadomość ze wszystkie ryzyka da sie wyliczyć samemu ze strony FMF i wysłałam linka i udostepnila ta info 😋 jaram sie jak nie wiem, sama dostałam tego linka na tym forum a teraz pójdzie w świat do pół miliona kolejnych kobiet i może któraś z tego skorzysta ❤
    Taaaak! Widziałam i też pomyślałam o tym kalkulatorze. Brawo!

Meggs lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sunshine03, alex0806, Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark chyba się zgłoszę do Ciebie na korepetycje z wyszukiwania tanich ofert hoteli, bo 1350 za 6 osób(no dobra 5, bo Julek pewnie sie nie wlicza) za 5 dni to dla mnie jakaś nierealnie niska kwota za wakacje :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:31

alex0806 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pomysł z Legolandem też super! <3

Wysłany: 25 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kark chyba się zgłoszę do Ciebie na korepetycje z wyszukiwania tanich ofert hoteli, bo 1350 za 6 osób(no dobra 5, bo Julek pewnie sie nie wlicza) za 5 dni to dla mnie jakaś nierealnie niska kwota za wakacje :O
    Też bym chętnie przytuliła taką ofertę.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 25 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Przedszko domyślam się, że emocje duże, popłacz sobie chwilkę, ale pomyśl, że Oluś już gotowy, Ty gotowa ;) Bądź dzielna, dziś i jutro rozluźnij poślady i pójdzie nawet nie wiesz kiedy :*

A ten żel to jakaś delikatniejsza forma indukcji porodu?
    Tak.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Kurcze z wami problemy się takie proste do rozwiązania wydają, a przy M to mam wrażenie, że to góry, których się nie da przejść 😅
    Też mam tak czasem z moim mężem :)
    Swoją drogą, ile u was chrzciny za osobę? :) U nas na sali gdzie mieliśmy wesele będziemy płacić 85 zł: obiad, ciasto, kawa/herbata, napoje plus zimna płyta. I tort zamawiam też, ale osobno będę płacić. My mamy 10.11 chrzciny, akurat później poniedziałek wolny bo święto :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Taaaak! Widziałam i też pomyślałam o tym kalkulatorze. Brawo!
    Rzepakowe bo tego linka to chyba nawet Ty mi wtedy podałaś 😘

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, jako narciarz od 2 r.ż (i o mały włos instruktor) powiem tak: warto puścić, a 850 zł z karnetami, sprzętem, instruktorem itp. to śmiesznie tanio.
    I też jestem z opcji, że nie rzeczy do domu, a inwestowanie w dzieci. My np. teraz wymieniamy lampę - prowizorkę z Ikei z takiej za 5.99 zł (6 lat była prowizorką) na taką za całe 49.99 zł. Ale za to woleliśmy zafundować córce mojego M. fajne wakacje, kurs wspinaczkowy czy zajęcia z rysunku.
    Ja rozumiem, że przy 4 dzieci człowiek chce mieć łatwiej, więc odkurzacz kusi, ale już uważam, że tablety czy trampoliny na gwiazdkę nie są niezbędne. To sami pokazujemy dzieciom, co się liczy i ja bym taką trampolinę kupiła jako prezent np. na dzień dziecka i zbiorczo dla wszystkich, a teraz pokazała, że święta to przede wszystkim czas razem, kolędy, wspólne sanki itp., a prezentem jest książeczka czy inny drobiazg. No tak byłam wychowywana i na dobre mi to wyszło... Moich rodziców było stać na wiele i na wyjazdy/ kursy językowe itp. nie żałowali, ale już na fanaberie tak (przez co zaczęłam pracować wcześnie i znów- tylko na dobre mi to wyszło, choć wtedy nie umiałam tego docenić).

alex0806, sunshine03, Pestkaa, tere-fere, Magda - mbc, Biegającą-mama, Nona, Kijanka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko - wow! Jutro poznamy Olka 😍 Wszystko bedzie dobrze, moze wszystko zacznie sie dzis samo. A jesli nie, to przynajmniej mozesz sie na to wszystko przygotowac mentalnie :)
    Kasztanek - przekazuje Ci swoja moc! Chwila moment i bedziesz wybierac mebelki do pokoiku.
    Meggs - uhuu! Jestes gwiazda :D
    Alex - u nas ceny za chrzciny sa troche wyzsze. Od 90 do 120. My na pewno bedziemy robic w lokalu, bo w domu po prostu nie bedzie gdzie, a nie robic przyjecia sobie nie wyobrazam, bo u nas jest taka „tradycja”, ze swietujemy takie szczesliwe wydarzenia w pelnym skladzie.

Moja waga leci w dol. Zaraz bedzie -4 na minusie. Troche mnie to niepokoi, mam wyrzuty sumienia, ze za malo jem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:45

przedszkolanka:), Kasztanek lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ