Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przedszko domyślam się, że emocje duże, popłacz sobie chwilkę, ale pomyśl, że Oluś już gotowy, Ty gotowa
Bądź dzielna, dziś i jutro rozluźnij poślady i pójdzie nawet nie wiesz kiedy :*
rzepakowepole wrote:Przedszkolanko, zapytaj w szpitalu czy jest opcja żeby przed oxy podali żel z prostaglandynami.
Ale jak masz 3 cm rozwarcia to może już mała dawka oxy zadziała.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKark koszty sprzetu, karnetu, instruktora, nawet przy cenie za całą grupę są dosyć duże, więc to 850zł z noclegiem i wyżywieniem to dla mnie jest kwota super atrakcyjna
jeżdżę na narty co roku, więc w cenach się mniej więcej orientuję
chyba że właśnie wyślecie Tosię na obóz w zimę, lepsze warunki śniegowe, ale cena na pewno będzie większaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:25
tere-fere lubi tę wiadomość
-
W ogóle widziałyście story mamyginekolog o teście pappa? Napisałam jej wiadomość ze wszystkie ryzyka da sie wyliczyć samemu ze strony FMF i wysłałam linka i udostepnila ta info 😋 jaram sie jak nie wiem, sama dostałam tego linka na tym forum a teraz pójdzie w świat do pół miliona kolejnych kobiet i może któraś z tego skorzysta ❤
alex0806, Pestkaa, sunshine03, Biegającą-mama, tęczova, tere-fere, Niezapominajka2, Nikodemka, rzepakowepole, Szczęściara, Dośka, przedszkolanka:), blair., madziorek86, Nona lubią tę wiadomość
-
Kark, też pomyślałam o zrzutce właśnie. A dzieciakom kupcie wspólny prezent na święta i tyle
Albo jakieś wspólne wyjście rodzinne, też się będą cieszyć. Moim zdaniem najważniejszy czas razem właśnie, a nie materialne prezenty
Kurcze, za dzieciaka dostało się od Mikołaja kapcie, piżamę, owoce i słodycze. Był wypas!
tere-fere, Nona lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs wrote:W ogóle widziałyście story mamyginekolog o teście pappa? Napisałam jej wiadomość ze wszystkie ryzyka da sie wyliczyć samemu ze strony FMF i wysłałam linka i udostepnila ta info 😋 jaram sie jak nie wiem, sama dostałam tego linka na tym forum a teraz pójdzie w świat do pół miliona kolejnych kobiet i może któraś z tego skorzysta ❤
Meggs lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKark chyba się zgłoszę do Ciebie na korepetycje z wyszukiwania tanich ofert hoteli, bo 1350 za 6 osób(no dobra 5, bo Julek pewnie sie nie wlicza) za 5 dni to dla mnie jakaś nierealnie niska kwota za wakacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:31
alex0806 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:Kark chyba się zgłoszę do Ciebie na korepetycje z wyszukiwania tanich ofert hoteli, bo 1350 za 6 osób(no dobra 5, bo Julek pewnie sie nie wlicza) za 5 dni to dla mnie jakaś nierealnie niska kwota za wakacje
-
Pestkaa wrote:Przedszko domyślam się, że emocje duże, popłacz sobie chwilkę, ale pomyśl, że Oluś już gotowy, Ty gotowa
Bądź dzielna, dziś i jutro rozluźnij poślady i pójdzie nawet nie wiesz kiedy :*
A ten żel to jakaś delikatniejsza forma indukcji porodu? -
tere-fere wrote:Kurcze z wami problemy się takie proste do rozwiązania wydają, a przy M to mam wrażenie, że to góry, których się nie da przejść 😅
Swoją drogą, ile u was chrzciny za osobę?U nas na sali gdzie mieliśmy wesele będziemy płacić 85 zł: obiad, ciasto, kawa/herbata, napoje plus zimna płyta. I tort zamawiam też, ale osobno będę płacić. My mamy 10.11 chrzciny, akurat później poniedziałek wolny bo święto
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kark, jako narciarz od 2 r.ż (i o mały włos instruktor) powiem tak: warto puścić, a 850 zł z karnetami, sprzętem, instruktorem itp. to śmiesznie tanio.
I też jestem z opcji, że nie rzeczy do domu, a inwestowanie w dzieci. My np. teraz wymieniamy lampę - prowizorkę z Ikei z takiej za 5.99 zł (6 lat była prowizorką) na taką za całe 49.99 zł. Ale za to woleliśmy zafundować córce mojego M. fajne wakacje, kurs wspinaczkowy czy zajęcia z rysunku.
Ja rozumiem, że przy 4 dzieci człowiek chce mieć łatwiej, więc odkurzacz kusi, ale już uważam, że tablety czy trampoliny na gwiazdkę nie są niezbędne. To sami pokazujemy dzieciom, co się liczy i ja bym taką trampolinę kupiła jako prezent np. na dzień dziecka i zbiorczo dla wszystkich, a teraz pokazała, że święta to przede wszystkim czas razem, kolędy, wspólne sanki itp., a prezentem jest książeczka czy inny drobiazg. No tak byłam wychowywana i na dobre mi to wyszło... Moich rodziców było stać na wiele i na wyjazdy/ kursy językowe itp. nie żałowali, ale już na fanaberie tak (przez co zaczęłam pracować wcześnie i znów- tylko na dobre mi to wyszło, choć wtedy nie umiałam tego docenić).alex0806, sunshine03, Pestkaa, tere-fere, Magda - mbc, Biegającą-mama, Nona, Kijanka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Przedszko - wow! Jutro poznamy Olka 😍 Wszystko bedzie dobrze, moze wszystko zacznie sie dzis samo. A jesli nie, to przynajmniej mozesz sie na to wszystko przygotowac mentalnie
Kasztanek - przekazuje Ci swoja moc! Chwila moment i bedziesz wybierac mebelki do pokoiku.
Meggs - uhuu! Jestes gwiazda
Alex - u nas ceny za chrzciny sa troche wyzsze. Od 90 do 120. My na pewno bedziemy robic w lokalu, bo w domu po prostu nie bedzie gdzie, a nie robic przyjecia sobie nie wyobrazam, bo u nas jest taka „tradycja”, ze swietujemy takie szczesliwe wydarzenia w pelnym skladzie.
Moja waga leci w dol. Zaraz bedzie -4 na minusie. Troche mnie to niepokoi, mam wyrzuty sumienia, ze za malo jem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:45
przedszkolanka:), Kasztanek lubią tę wiadomość