X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark aż oplulam tel jak przeczytałam o tej nagrodzie 😂 😂 Jak pokaże mi 3 raz taki sam wynik to pomyślę że jest zepsuty😂😂
    Przedszkolanko kochana nie płacz jutro Oluś będzie. Tak będzie bezpiecznie dla Was. Wywoływania się nie bój. Trzymam kciuki żeby samo się zaczęło.
    Alex Laura cudowna. Co do śpiworków nie podpowiem bo sama bym się chętnie dowiedziała jakie macie.

tere-fere, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie chciała materialistycznego dziecka. Mamy porównanie - dziecko mojej siostry i dzieci mojego szwagra. Mojej siostry na urodziny dostaje prezent do 20-30 zł ode mnie. Jakieś balony, spodenki, resoraka. Radość na 102. Ale zawsze zabieram na lody, do kina, do parku na spacer. I robię z tego wielkie halo, przypominam mu, że to był nasz czas i co super robiliśmy. On nawet się cieszy z kinderniespodzianki. A dzieci szwagra, prezent za 100 zł, który i tak rzucają w kąt i mają gdzieś. Biorą torebkę, mówią "dziękuję" i nawet nie zaglądają do środka.
    Od świąt bożego narodzenia już mamy ustalone, że rodzinie powiemy, że dla Niny prezent za 10 zł - książeczka, grzechotka. A jak ktoś chce więcej to będzie miała "okazyjną" skarbonkę. Najpierw zbieramy na plac zabaw na ogródku, chcemy domek, zjeżdżalnie, hustawke i piaskownice i będzie miała mowione, że to od wszystkich.

alex0806, Pestkaa, Ani0nka, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, super! <3 skarbonka to idealna opcja, tak samo jak tanie prezenty. Ileż tego dziecku potrzeba do szczęścia przecież... trzeba nauczyć, że małe rzeczy też są super. Mojej już kupiliśmy skarbonkę, bo teściowie kupowali ubrania z dupy dosłownie co chwila. I mówię: jak macie zamiar kupować pierdoły, gdzie ona ubrań ma od groma, to lepiej wrzućcie jej 10 zł do skarbonki. I tym sposobem moje dziecko ma już więcej hajsu w skarbonce niż matka na koncie :) Niech sobie zbiera powoli. Mój najmłodszy kuzyn jest tak nauczony, że jak dostanie jakieś drobne to leci po skarbonkę, upycha to tam i mówi że zbiera na traktor, taki jak ma tata :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Czuje,ze to koniec...
    Obudzilam sie znowu zlana potem
    Tym razem tego nie zniose...

Beti kochana... nie stresuj sie... no z pewnoscia nie przynosi ani Tobie ani dziecku korzyści.
    A poty mogą się zdarzać i to naturane bo jednak zachodzą w organiźmie wielkie zmiany a i hormony szaleją

spokojnie, wszystko będzie dobrze. To sobie powtarzaj jak mantrę! <3

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przyszła do nas moja przyjaciółka i bawiłyśmy się z dzieciakami w pokoju córki. Pytała mnie potem z zazdrością, jak to robimy, że mamy tak mało zabawek.

A my po prostu nie kupujemy i nie tworzymy atmosfery, że co okazja to zakupy. Młoda miała urodziny na początku września i ciągle nie dostała od nas prezentu mimo że mamy kupiony. Po prostu dostała kilka rzeczy od babci, chrzestnych, była nimi zajarana, więc nie widzimy powodu, żeby dokładać jej zaraz kolejną atrakcję.

Wiem że z dwulatką jest łatwiej niż ze starszymi dziećmi, ale mam nadzieję, że takie podejście zaprocentuje. Że jak nie będzie teraz bodźcowana ciągle nowymi i nowymi rzeczami, to będzie miała zdrowe podejście do prezentów, przedmiotów itd.

Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:48

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadzam się z wami w pełni w kwestii fundowania dzieciom atrakcji wyjazdowych. Niezapomniane wspomnienia i spora lekcja życia, bo mamy nie ma obok, a trzeba się umyć, ubrać i ogarnąć kieszonkowe. Moi rodzice nie jeździli mercedesem tylko maluchem, nie miałam pegasusa, komputera, ani tv satelitarnej z "Czarodziejką z księżyca", ale regularne wyjazdy. Było super!

Lami mam taki sam pomysł, ale chyba zamówię takie pudełko niż skarbonkę, bo będzie się łatwiej dobierać do kasy ;)
    22b4570371f8b400m.jpg

Nona lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka mojego syna, to jest na rozmiar 56. Mam trochę na 62 jak coś ale mam nadzieję, że pochodzi trochę w tym co mu kupiłam 😊
    b23e46ca6eac.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:57

Biegającą-mama, sunshine03, Pestkaa lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Bo my kupujemy 1 prezent porządny pod choinkę dla 1 dziecka. Mamy oboje po 3 braci plus rodzice, dziadkowie, chrzestni i każdy podchodzi do prezentów choinkowych na zasadzie - kupimy pierdoły za 30zł.
    I potem dzieciak pojedynczy ma naprawdę łącznie ok 50-60 pojedynczych pierdół typu balon, kolorowanka, miś za 5-10zł... I maluchy nie dość, że to rzucają w kąt, bo mają przesyt to jeszcze te chińskie pierdy po godzinie zabawy lądują w koszu zepsute 😕
    Dlatego wolimy pomyśleć i kupić 1 prezent za np 100-200zł na dziecko od nas 😊
    Dla nas to właśnie minimalizowanie materializmu u dzieci - 1 prezent zamiast 10, ale porządny 😉

Uwierzcie mi - jak się ma jedynaka to fajnie jak dostanie kilka pierdół i się nimi cieszy, ale już dla rodziny z większą ilością dzieci niż 2 to jest wielki problem z wielką ilością pierdół niepotrzebnych 👿

Dlatego napisałam koszt, bo 4x200zl plus ok 200zl na słodycze na Mikołaja to tysiak na nasze dzieci.
    Do tego w rodzinie+chrzesniaki to u nas 11 dzieci - na Mikołaja i pod choinkę to ok 30zł na dziecko, czyli min 2x30x11=660zł.
    A jakiś prezent dla rodziców i dziadków moich też zawsze na swięta robimy, choćby kalendarz ze zdjeciami wnuków/prawnuków. Czyli 5x40zl=200zl.
    No i prezent dla mnie, dla M, bo czemu on ma mi czegoś nie kupić albo ja jemu.

Więc u nas bez tego odkurzacza i tak wyjdzie 2tys w sumie jak to teraz podliczyłam 😊
    U jednych moich znajomych, gdzie jest dużo dzieci w rodzinie, robi się losowanie. Każdy dostaje po jednym prezencie wśród osób, które są razem na wigilii.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniOnka jak się Olek taki duży zapowiada to od razu leć z paragonem do sklepu i wymieniaj na 62 😂

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:49

❤💙❤💙
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie ma paragonów a ja wierze ze te 56 będą dobre! I tego się trzymajmy 😁

tere-fere lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anionka będzie dobrze jak założysz chociaż część:)

Ani0nka lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o chrzcinach jeszcze nie myslimy, raczej w przyszlym roku. Ale dla nas nie jest to tez przesadnie ważne, ale rozumiem Kark Twojego meza, jesli ktos jest wierzący, to wiadomo, ze mu zalezy, bo to ważne święto :)

My Jurkowi zalozylismy konto w banku i zamiast bzdetow bedziemy proscic o wplaty. Np. na chrzciny od dziadkow czy pradziadkow. Ja na razie niczego nie potrzebuje dla niego, a on bedzie mial kiedys latwiejszy start. Skonczy 21lat kasa bedzie jego. Wiadomo potem jakis rowerek, na chrzciny mozna tez zloty lancuszek, zegarek na pozniej. Ale ja nie cierpie dostawac rzeczy „z dupy”. Niestety teraz jak kilka osob nas odwiedzilo i mimo prosb o pampersy czy chusteczki nawilzane przynioslo jakies misie od lat 3 bez atestow, to poszly do kosza. Jurek podobnie jak nasz pies ma na razie 3 zabawki i wystarczy :)

Sama swojemu chrześniakowi kupuje mocno przemyślane prezenty nawet jeśli są drogie. Teraz bedzie mial komunie i bedzie zbieral na smartfona wiec juz powiedzialam, ze ja do tego reki nie przyloze i jestem w stanie wydac duzo, ale wole mu kupic np. elegancki zegarek, bo dzieciowy dostal juz w zeszlym roku na urodziny :)

Ja tez jestem za wyjazdami razem z mezem na urodziny zabookowalismy juz sobie weekend pod Miliczem :)

alex0806, tere-fere, Domi_tur, Pestkaa, rzepakowepole lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam wczoraj test, podawałam Małemu głównie to mleko Pepti,gdzieś pomiędzy i na noc cycek. W nocy poszła pierwszy raz od ponad 4tygodni normalna kupa, nawet nie wiecie jak się ucieszyłam 😂 do tej pory była zielonkawa,wodnista i śluzowata maxa.
    Zaciskam pasa ze wszystkim co nawet stało obok mleka i liczę na to, że moje dziecko wreszcie będzie się lepiej czuło ♥️

Magda - mbc, Biegającą-mama, blair. lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka Aluś to duży chłopak nie wiem czy on w cokolwiek z 56 wejdzie 😁 ale kolekcje masz piękną.

tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sunshine03, Magda - mbc lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super wieści! 😎💩

Ja też jestem za opcją wyjazdu Kark 🙂

Ja właśnie zabrałam się za skrobanie planu porodu.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:25

‹‹ 1762 1763 1764 1765 1766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ