Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze tak co do porodu, to dla tych co są przed to jak macie możliwość to zamiast leżeć to stójcie,opierajcie się na skurczach-akcja idzie o wiele szybciej.
Biegająca mam podobne obawy,które opisujesz. Ale może za chwilę mu się znudzi ta ciagla"pomoc"?Dośka, Beti82, Pestkaa, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z hemoroidami 😢
Od 3 dni swierzbi i piecze mnie tam . czuje taki dyskomfort zwlaszcza jak chodzeczy to moga byc objawy hemoroidow. Do kibelka chodze co 2gi dzien bo znow mi sie pogorszylo. Co mozna stosowac ? Masc clotrimazolum nie dziala
-
nick nieaktualny
-
Malinowa91 wrote:Przedszko, Olek musiał pokazać Mamie kto rzadzi😁
Wózki, łóżeczka, ubranka ach, ach juz nie moge sie doczekac!😊🤭
Pół nocy śniła mi się Beti ze swoim testem 😂😂😂
A ja sie sama dziwie ,ze mi sie nic z dziecmi ,testami i porodami nie sni...
Sniło mi sie dzisiaj ,ze pod namiotem byłam
Chyba nadrabiam wakacje hahahahMalinowa91 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Dziewczyny z hemoroidami 😢
Od 3 dni swierzbi i piecze mnie tam . czuje taki dyskomfort zwlaszcza jak chodzeczy to moga byc objawy hemoroidow. Do kibelka chodze co 2gi dzien bo znow mi sie pogorszylo. Co mozna stosowac ? Masc clotrimazolum nie dziala
możesz sprobowac
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ale piekny kolor tego Mutsy! U mnie bedzie zamieszanie, bo nie lubie szarosci, chcialabym wózek w butelkowej zieleni, granacie albo beżu. Wiadomo, ze najwazniejsza jest jakosc, nie kolor, ale moze uda sie to pogodzic
Beti - a jak sie czujesz? Sa jakies objawy? -
Przedszko ja też rodziłam w pozycjach wertykalnych i polecam
idzie grawitacją
trzymałam się łóżka, prawie wyrwałam rozkładaną jego czesc ale spoko
A później to już leżałam na podłodze na materacu dupą do góry jak odpoczywałam, a na skurczu znowu w górę. Jest naprawdę o wiele lepiej niż leżeć. Można sobie bujać biodrami, uginać nogi w kolanach tak z kolanami na zewnątrz. Miałam po porodzie takie zakwasy na nogach że masakra ;p
Anionka mi się ten husky podoba ze względu na dużą gondolę wlasnie. Wsadzisz dziecko w spiworku i jeszcze masz miejscebudę rozciągasz sobie z dół, mega wygodne to na słońce albo wiatr. Takze u nas sie sprawdza. No i gondola składa się na płasko
Dośka, Ani0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nikodemka wrote:Ale piekny kolor tego Mutsy! U mnie bedzie zamieszanie, bo nie lubie szarosci, chcialabym wózek w butelkowej zieleni, granacie albo beżu. Wiadomo, ze najwazniejsza jest jakosc, nie kolor, ale moze uda sie to pogodzic
Beti - a jak sie czujesz? Sa jakies objawy?
Tylko bolą mnie sutki -cycki flaki.Plus tego taki,ze nie musze ciagle sprawdzac czy mam objawy bo ich nie mam...
Wczoraj mnie tak smiesznie zakłuło po srodku brzucha
Czasem lekkie bóle jak na @ ale zdecydowanie mniej intensywne niz w poprzednich ciazach
Lekka zadyszka .Kulinarnych objawów nie mam zadnychOd 3 dni tylko troszke szybciej sie głodna robie
Wiadomo ,ze jak sa objawy to fajnie ale mówie u mnie one kiedys byly i NIC z tego nie wyszlo wiec sie nie przejmuje.
Gdybym sie nie starala to faktycznie moglabym przegapic ,ze jestem w ciazyBiegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Monia ja uzywalam kiedys czopki Hemorectal -kosztuja cos kolo 11 zł bez recepty.
Nie wiem czy mozna w ciazy ,pewnie mozna jak inne mozna.
Dla mnie sa super.Mi od czasu do czasu hemoroidy wychodzily.
Przeziebilam dupe i nikt mi nie wmowi ,ze to bujda
Se w legginsach popierdzielalam zimą na silke
Teraz pilnuje zimą ,zeby w dupe cieplo bylo i nic mi nie wychodzi
ROzne czopki stosowalam rowniez na recepte i nic nie pomoglo.DLa mnie te najlepsze.Masc to do duuupy jest dla mnie hahahah -
Dziewczyny mam pytanie bo ciekawa jestem
Nie chodzi o mnie nie myslcie ,ze sciemniam haha
Jak to u Was było na wizycie gdzie juz serduszko pikalo
To ,ze jeden lekarz da posluchac a drugi nie to jedna sprawa.
Ale chodzi mi o te wartosci jak szybko bije?
Ta moja kolezanka byla w srode u ginki i juz bylo serduszko ale ona jej nic nie podala.Tamta sie oczywiscie nie zapytala bo ciemna w tych sprawach
Ale ja sie pytam z ciekawosci
Czy to zalezy od sprzetu ? czy od czego?
Ta jej ma dobry sprzet -
Hej, dołączam do tematu hemoroidów 😛 Mi się dupa zepsuła dosłownie dwa dni temu, też wyszły, póki co nic nie boli, ale miałam na początku strach iść do toalety przez to. Na wizycie chcę podpytać lekarza co z tym zrobić. Alex a powiedz mi proszę, czy po porodzie problem się nasilił czy nie było tak źle?
-
Beti, ja na Twoim etapie tez nie czulam nic oprocz bolu cyckow i brzucha jak na okres. Jeszcze wszystko przed Toba
Beti82 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Alex sory za pytanie ale czy po czopkach cie nie czyscilo ?
chwila dyskomfortu ale później już ok. Chociaż moim zdaniem ta maść lepsza. Z tym że nie nakładałam jej tym aplikatorem do środka, tak jak w ulotce. Tylko normalnie na zewnątrz
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dośka po pierwszej poporodowej kupię był większy i myślałam że będzie gorzej. Lekarka przyszła i mówiła że to wcale nie jest duży hemoroid ;p A mi to przeszkadzało mega. Później się chwały i po 2 znowu wychodziły. Ale z czasem już w ogóle zanikły. Maść pomogła. Stosowałam tylko jak czułam że wylazł. Ze 3 razy i koniec, po problemie
Dośka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵