Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, odezwę się tylko w kwestii serduszka. Ja do tej pory nie wiem jak szybko bije i jakoś się tym nie przejmuje. I slyszec też nie słyszałam
Dziewczynki, odezwe sie wieczorem, bo w pracy jestem.
Przedszkolanko - gratuluję ❤ Oleczku, witaj na świecie 🎉🎉🎉 Rośnij zdrowo 😘przedszkolanka:), Beti82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sunshine będzie punktualny,zobaczysz 😊😊
Oliwkowa to oby teraz było z górki
Alex to ja bardzo podobnie jak Ty a z Polka fotel i od razu parte😏
Beti moim objawem jedynym był ból ledzwi:p
Co do serduszka to moja koleżanka miała podane i ok.70 było a ja długo nie Miałam.OlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeti słuchać się nie powinno praktycznie do prenatalnych, może 10.tygodnia minimum
U mnie tylko na ekranie jakoś mierzyli ile na minutę bije. Ale z tego co pamiętam to chyba nie na 1. Wizycie tylko na kolejnej.
Ale ja panikowałam po poprzednim poronieniu, więc na wizycie byłam tak, co 7-10dni średnio na samym początku, później może z 14 dni ale to już przed samymi prenatalnymiBeti82 lubi tę wiadomość
-
Beti, tu dużo zależy od lekarza. Na pierwszej wizycie chodzi tylko o to czy bije, wartości nie są takie istotne jak się słucha tego przez 3 sekundy. Może bić akurat szybciej albo wolniej i to nic absolutnie nie znaczy.
Moim zdaniem takie dopytywanie się od pierwszej wizyty, szukanie czy ten milimetr w te czy w inną to dobrze czy złe, to prosta droga do paranoi.
Najważniejsze, żeby po kolei był: pęcherzyk, zarodek, akcja serca, potem właściwy rozmiar i parametry już na prenatalnym. Szczegóły zależą od sprzętu, od dokładności lekarza.
Później liczą się niuanse jak dochodzi kwestia hipotrofii, ilości wód, jakichś wad. Trzeba dopytywać jak coś jest niejasne, wymagać, żeby wszystko było zgodne ze standardami. A te pierwsze wizyty to trzeba się cieszyć ciąża, serduszkiem i mieć nadzieję, że wszystko będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 09:11
Beti82 lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Beti, tu dużo zależy od lekarza. Na pierwszej wizycie chodzi tylko o to czy bije, wartości nie są takie istotne jak się słucha tego przez 3 sekundy. Może bić akurat szybciej albo wolniej i to nic absolutnie nie znaczy.
Moim zdaniem takie dopytywanie się od pierwszej wizyty, szukanie czy ten milimetr w te czy w inną to dobrze czy złe, to prosta droga do paranoi.
Najważniejsze, żeby po kolei był: pęcherzyk, zarodek, akcja serca, potem właściwy rozmiar i parametry już na prenatalnym. Szczegóły zależą od sprzętu, od dokładności lekarza.
Później liczą się niuanse jak dochodzi kwestia hipotrofii, ilości wód, jakichś wad. Trzeba dopytywać jak coś jest niejasne, wymagać, żeby wszystko było zgodne ze standardami. A te pierwsze wizyty to trzeba się cieszyć ciąża, serduszkiem i mieć nadzieję, że wszystko będzie ok.
Nie uwierzyłas
Tylko poprostu mnie to zastanowiło bo nie raz pisalyscie o wartosciach
Ja u siebie bede najszczesliwszym czlowiekiem jak pecherzyk zobacze i nic innego nie ma prawa byc
A tez tej kolezance nic nie wkrecałam bo mnie zablokuje jeszcze hahah -
U mnie ciezki poranek... Wczoraj bylo w miare ok, a dzis od przebudzenia bol krzyza i podbrzusza.
Wczoraj sprawdzalam tetno, jest i jest dobre, ale za kazdym razem jak czuje ten bol, to sie boje, ze znowu cos jest nie tak.
Skoro juz mnie tak czesto boli, to nie wiem co bedzie dalej... -
Nikodemko a kiedy masz ta ostatnią wizyte u cudotwórcy?
Ty cos chyba wczesniej mowilas ,ze masz cos z kregoslupem ... ? To moze dlatego boli -
nick nieaktualnyNikodemko, przyzwyczajaj się. Bóle to przynajmniej dla mnie nieodlaczna część ciąży, a nikt o tym nie mówi 🤷
Póki nie boli tak, że sie zwijasz z bolu, nie ma krwawienia to wszystko w normie.
Chociaż ból rwący jak za szybko wstałam to był baaardzo długo. Az nie zrobiłam się taka ciężka, że nie da rady się za szybko zerwać 🤣Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Beti - u mnie bylo slychac serduszko juz jak lezalam w szpitalu na samym poczatku i tez nic nie mierzyli, tylko na sekunde wlaczyli mi dzwiek, zebym mogla uslyszec. Na poczatku najwazniejsze, zeby w ogole bylo to serduszko.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Beti ja też tak uważam, nie ma co wypytywać o konkretne wartości, później będziesz po różnych wątkach pisać czy wartość x jest na pewno ok. Madziorek chyba miała stresy, bo znała pierwszą wartość, która była dość niska, a na następnej wizycie juz wysoka.
Moja pierwsza wizyta była w 7+0, a lekarka chciała mnie wtedy doprowadzić do szału chyba, opowiadając baśnie 1001 nocy, za górami, za lasami - tak się czułam. Najpierw "jest powiększona macicaaaa" (przedłużała każdą sylabę do granic), "a w tej macicyyy jest pęcherzyyyyk".... masakra. A w tym pęcherzyku itd. A ja w końcu pytam- czy bije serduszko? A ona NIE MOZEMY POSŁUCHAĆ! Ja sobie myślę weź chilluj kobieto, nie chce słuchać tylko wiedzieć czy bije. Powiedziała tylko "bije, bije ładnie" a później zmierzyła właśnie na usg I wpisała na karcie z wizyty, ale nie pytałam specjalnie.
ALe bede wiedziec mam nadzieje na przyszlosc ,zeby nie drązyć francy hah
Ja we wtorek bede miala bete max 3000 i naprawde nic oprocz pecherzyka nie chce zobaczyc.Na wizyte musze isc bo nie mam dupka ,We wtorek rano biore ostatniego
A zreszta nie chcialam tez isc pozniej bo franca jeszcze powie ,ze ciaża zagrozona a sobie tak pozno przychodze.
Naprawde daj Boze ,zebym pecherzyk miala -
Kark wspolczuje nocki !
Przedszkolanko zgadzam się z tobą , ja cały czas na stojąco kręciłam bioderkami i przysiady , kucki itd tym razem piłka mi nie podpasowala jakoś. Ale na parte chciałam się położyć, tylko tak jak chyba kark na bokua ty miałaś w końcu nacięcie ? Ile szwów ?
Sunshine jak pomyśle ze my miałyśmy razem termin a Hanka dziś 4 tyg kończy 😱 Jest fajnie ale na te wesele do znajomych bym sobie poszła 😉
Beti takie objawy są najlepsze i oby tak zostało !
Beti82, Lami, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim.
Zostawić na chwilę to od razu 4 strony do nadrabiania🙄🙄
Przedszkolanko u mnie ta pozycja też nic nie dała nawet uginanie kolan na skurczu. Byłam tak słaba że gdyby nie mąż upadłabym. Powiedz mi czy też mierzyłaś cukier jak rodziłaś??
Co do wózków to temat rzeka tak samo jak foteliki. Niestety trzeba dobierać je do siebie. Niektórym wystarczy że jest funkcjonalny niektórym że jest lekki.. Najlepiej pojeździć po sklepie każdym😂😂
Beti też uważam że nie ma sensu dopytywanie się na pierwszej wizycie. Najważniejsze że bije😉😉 co do słuchania to też po prenetalnych słyszałam dosłownie kilka sekund. Jakby coś było złego to lekarz nieukrywałby tego.. Powiem Ci że chyba lepiej być ciemnym i nie robić z siebie mądrali.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Beti- tak, mam dyskopatie i poglebiona lordoze, ale mimo to rzadko mam bole, zazwyczaj jak bardzo duzo chodze albo dlugo stoje, chociaz wiem, ze w ciazy moze to wszystko reagowac zupelnie inaczej...
Wizyte mam 9.10, ale nie zamierzam nawet pytac o te bole po tym co bylo ostatnio. Znowu mi powie, ze opowiadam bajki, bo nic mnie nie powinno bolec.
Moze to po prostu rozciaganie wiezadel... nie wiem. Chyba az przesledze caly watek od poczatku, zeby sprawdzic czy ktoras z Was na moim etapie tez tak mialaBeti82 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Ja Ci uwierzyłam od razu, tylko nie jestem pewna, co zamierzasz w tym temacie przykombinować jak juz będzie Twoja wizyta 😂😉😉 to tak na przyszłość tylko Beti 😘😘
Na pewno bym przykombinowala hahahha -
Nikodemka wrote:Beti- tak, mam dyskopatie i poglebiona lordoze, ale mimo to rzadko mam bole, zazwyczaj jak bardzo duzo chodze albo dlugo stoje, chociaz wiem, ze w ciazy moze to wszystko reagowac zupelnie inaczej...
Wizyte mam 9.10, ale nie zamierzam nawet pytac o te bole po tym co bylo ostatnio. Znowu mi powie, ze opowiadam bajki, bo nic mnie nie powinno bolec.
Moze to po prostu rozciaganie wiezadel... nie wiem. Chyba az przesledze caly watek od poczatku, zeby sprawdzic czy ktoras z Was na moim etapie tez tak miala
Moim zdaniem kazdy jest inny i jednego moze bolec a drugiego nie.Tak samo z objawami.
Bez sensu i nie na miejscu jest mowienie ,ze sciemniasz ...
A skad on kur...moze wiedziec jak to boli hahahah
Sorry ale w ciązy nie był