X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Magda masz bardzo dużo racji.

Ale widać, że nigdy nie trzymałaś na siłę krzyczacego, uciekajacego i ryczacego dziecka na fotelu dentystycznym.
    Że nigdy twoje dziecko nie miało ataków paniki
    Tylko dokładnie tak samo zachowuje się mój maluchny bobek. Zgotowalam przez ostatnie 48H piekło przede wszystkim jemu, sobie, położnej aniołowi z oddziału niemowlęcego i mojemu eM, który widzę, że zaczął się wycofywywać z i przerażająco bać powrotu do domu, całemu oddziałowi i sssiednim, które musiały słuchać tego krzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 12:07

• Edyśkaa82 Znajoma

Wysłany: 9 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova ja również dołączam się do życzeń. Wszystkiego naj naj najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń 💐 🎊🍾🎂

Monia kciuki za jutro😊

tęczova lubi tę wiadomość

2004🧑
    2010🧑
    4 aniołki 👼 (2017 - 2018)

4uqxjwm.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:29

❤💙❤💙
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cudownie! Może nie będę jedyna, która zdecyduje się na cc z własnej woli 🤔 mówię sobie tak, jak 24 października będę rodzic to cesarka a wcześniej to próba siłami natury 😊 i taka jest moja decyzja 😊

Biegającą-mama, Wik89, Kijanka lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie myślę tak o Tobie. Ja tego mojego bobka jeszcze nie umiem nawet dobrze przewinąć i umyć. A emocje przy próbie nakarmienia sięgają zenitu, dokładnie tak jak to opisałas. Ja nigdy w życiu nie czułam się tak bezradna.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ja dalam szanse memu synkowi ale to 2 ciaza z ma szyjka i sytuacja sie powtarza a ja nie nadaje sie do lezenia tydzien przed porodem i szanowni albo cos zrobia albo nie i tak se lez. A moje dziecko wiem ze samo nie wyjdzie

Ani0nka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kochana ale nikt nie pisze ze nic nie wiesz. Bardzo dobrze piszesz. To nie mleko jest powodem psucia się zębów a te butelki i smoczki.. Dlatego uzywacich jak najmniej i nie dawać się nimi bawić.
    Współczuję Ci że musisz przez to przechodzić. Jak widać nie wszystkie dzieci lubią chodzić do dentysty.
    Mi chodziło o to że nie możemy na siłę dożyć do czegoś kosztem swojej psychiki.. Jak uda się KP super a jak nie to też super tylko uważajmy z tymi smoczkami bo to w tym najgorsze zło😔😔

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Edyśkaa82 Znajoma

Wysłany: 9 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie sposobu karmienia a występująca potem próchnicą, powiem że chyba nie ma jednoznacznych zależności. W moim przypadku starszy syn ze względu na poród przed czasem i problemy zdrowotne spędził miesiąc w szpitalu. Nie było szans na kp, mój pierwszy mąż nie pozwolił mi na bycie z dzieckiem😞 (ale to już inna historia) i butla była jedynym rozwiązaniem. Po powrocie do domu próby powrotu do kp nie udały się, a mimo to że na butli zęby piękne i do dnia dzisiejszego ani jednego ubytku.
    Natomiast młodszy syn od początku kp i zęby to tragedia. Najgorsze, że nawet na dobrego dentyste ciężko było nam trafić. Bo jeśli już, to jak dziecko płakało to słyszeliśmy, że może następnym razem. I tak w końcu doszło do zapalenia i trzeba było tego zęba wyrwać, no i antybiotyki do tego.
    Rozumiem też tą panikę dziecka i krzyk, ale musieliśmy to przeżyć choć serce nie raz rozpadało się na kawałki. Ale dziś sukces, bo już sam siada na fotel. Swoje jednak trzeba było przeżyć

2004🧑
    2010🧑
    4 aniołki 👼 (2017 - 2018)

4uqxjwm.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az się zapytam dziś na zajeciach jak to jest z tym karmieniem mm i wplywem na zęby. Mleczaki ok, ale zeby na zeby stale też, jak one są głęboko w kości..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Az się zapytam dziś na zajeciach jak to jest z tym karmieniem mm i wplywem na zęby. Mleczaki ok, ale zeby na zeby stale też, jak one są głęboko w kości..
    Próchnica to choroba zakaźna. Przechodzi z mleczakow na zęby stałe. Dlatego mleczakow też trzeba leczyć, choć zaraz przecież wypadną...

Magda - mbc, Kijanka lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 9 października 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma co się spierać. Pojedyncze przykłady z życia to jedno a dowody naukowe to drugie. MM pite w nocy, bez późniejszego mycia zębów sprzyja rozwojowi próchnicy. Mleko matki też nie pozostaje bez wpływu (a to częsty mit, że działa niby przeciwbakteryjnie), ale ten wpływ ze względu na skład mleka jest po prostu mniejszy. Przyjmowane pokarmy są jednym z czynników próchnicy, nie jedynym (są nim przede wszystkim bakterie, bo próchnica to choroba zakaźna).

Butelka i smoczek wpływają negatywnie na zgryz, jeśli używane są przewlekle (długo i często). Karmienie piersią (poprawne) wpływa na rozwój zgryzu pozytywnie.

Tyle faktów. Każdy znajdzie w swoim otoczeniu zarówno potwierdzenia jak i zaprzeczenia tych faktów.

To pisałam ja, mama karmiąca swoją dwulatkę mlekiem modyfikowanym w nocy, nie potrafiąca jej od tego odzwyczaić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:02

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to super :) ciekawe ze co lekarz i szpital to inne podejście ciekawe co powiedzą u mnie w piątek.

Ja dziś poszłam na bieżnie zrobiłam szybki jak na moje możliwości marsz potem piłka :) a później Pani w piekarni do mnie o Jeżu ale wysoko ten brzuch toz to zero szans ze zaraz będzie poród Haha ja to się już nie nastawiam na nic będzie co będzie czy to SN czy cc jakoś wyjść będzie musiał :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny ile emocji tutaj i nas budzi temat karmienia dzieci. A co dopiero każda ma w głowie, ile same na siebie narzucamy presji a jeszcze wpadnie ktoś z "dobrą radą" i psychicznie ciężko się potem z tego podnieść.

Z jednej strony ja ciągle sobie powtarzam: urodzisz jak urodzisz czy CC czy SN najważniejsze dobro i życie dziecka, nie ważne jak będziesz karmić najważniejsze dobro dziecka i Twój spokój. Ale za chwilę znowu jest myśl, chce zrobić wszytsko żeby urodzić naturalnie i karmić piersią. Zadbać o zdrowie dziecka. I z jednej strony jak Kark radzi uważać z butlą na noc to dla mnie cenna uwaga doświadczonej mamy, a z drugiej strony co ja zrobię jak mi się dziecko będzie darło całe noce że głodne. Boje się takiej bezradności.

A mogę trochę zmienić temat? Podpowiecie?
    Co kupić dwuletniemu chłopcu? Idziemy w gości jak co miesiąc, chciałabym mu coś podarować a już chyba wszytsko mu kupiłam co mi przyszło do głowy.
    Ale może jest coś co na pewno zainteresuje dwulatka i nie wydam fortuny? ☺️😊

relgi09kukfprg92.png

Wysłany: 9 października 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, ciastolina albo puzzle.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Dobra, u nas projekt iui zawieszony w tym miesiącu ze względu na urlop dr W i prezent od męża 😍 w dni płodne będziemy w Paryżu 😍

W związku z tym mam do oddania dwie wizyty u dr W - 24 października o 19 i 26 października o 11. Któraś chętna?
    O ja🥰🥰 ale zazdro!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 9 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Jutro urodze.
    Lekarz nie byl zbytnio za sn. Ja jak uslyszalam ze sie na porod nie zanosi, szyjka mega pozamykana i dluga. Ale bardzo delikatny i sympatyczny.
    Jutro zrobi mi cc. Wreszcie bedzie koniec moich nerwow i placzow. Ulzylo mi jak cholera.
    No i super <3
    A jak Julka? Pewnie z tatą mą tyle zabawy, że czasu brak na myślenie;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Talku, ciastolina albo puzzle.

Nie zabiją mnie rodzice za ciastoline? 😂dwulatek jej już nie zje? Bo on dwa kończy za 1.5 miesiąca

relgi09kukfprg92.png

Wysłany: 9 października 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Próchnica to choroba zakaźna. Przechodzi z mleczakow na zęby stałe. Dlatego mleczakow też trzeba leczyć, choć zaraz przecież wypadną...
    Dokładnie! ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 9 października 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po patronazu. Olo waży 3190g czyli jeszcze nie dobił bo ma czas,ale 20g na dzień to za mało. Za tydzień kontrolą.
    Reszta super ;)

talku, Pestkaa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 9 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Nie zabiją mnie rodzice za ciastoline? 😂dwulatek jej już nie zje? Bo on dwa kończy za 1.5 miesiąca
    Ja bym nie zabiła. Ciastolina nie brudzi, moja córka dostała na 2 urodziny i ani jej nie przeszło przez myśl, żeby brać do buzi. Tylko bardziej polecam zainwestować w kolory i jakieś proste foremki a nie w zaawansowane urządzenia do robienia babeczek czy czegoś.

talku, Arashe lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ