SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    My po patronazu. Olo waży 3190g czyli jeszcze nie dobił bo ma czas,ale 20g na dzień to za mało. Za tydzień kontrolą.
    Reszta super ;)
    Ale nie dużo za mało. Przystawiaj, laktator i będzie dobrze.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 100% popieram to, co napisala Magda i bardzo chcialabym wytrwac w nastawieniu, ktore mam teraz.
    Z tym, ze prawdopodobnie nie bede rodzic naturalnie pogodzilam sie juz podczas staran, kiedy uslyszalam, ze moge zajsc w ciaze, ale w gre wchodzi tylko cesarskie ciecie. No i trudno, wchodzi, ja po prostu chce miec dziecko, niewazne jak droga wyjdzie, mimo ze wiadomo - wolalabym rodzic naturalnie. O kp mysle w ten sam sposob. Chce miec dziecko, o ktore walczylam, a nie dziecko, o ktore walczylam karmione piersią.
    Tyle przechodzimy podczas staran, ciazy, pologu i pozniej samego bycia matka, ze absolutnie o nic nie mozemy sie obwiniac, bo wszystkie jestesmy tu bohaterkami.

A propo Wrony... Chyba mam problem.
    Wczoraj moj lekarz wystawil mi zwolnienie do 6.11.
    Wizyte u Wrony mam 21.10, a pozniej on do 12.11 ma urlop.
    No i co ja teraz zrobie? Gdyby W. nie byl na urlopie, to pewnie wystawilby mi zwolnienie od 6.11 do nastepnej wizyty u niego,a tak to nie wiem...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko możesz podejść do internisty jakiegoś i powiedzieć jak wyglada sytuacja i powinien na tydz Ci wystawić tak mysle.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, jak ja miałam taką sytuację kiedyś z lekarzem, to wysłał mnie po zwolnienie do jakiegoś swojego kolegi. Może zapytaj po prostu jaka jest opcja, żeby ktoś Ci wystawił zwolnienie, czy może Cię do kogoś pokierować.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Ale nie dużo za mało. Przystawiaj, laktator i będzie dobrze.
    Kochana u mnie leci 3x dziennie laktator,femaltiker,herbata na laktacje i 2x słód. Do tego woda no i kp na żądanie. Czuć różnicę,chociaż wczoraj jakiś kryzys mleko miało .

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tak ładnie napisałaś nawiązując do kp, Zdjęcie cykniete, rozpocznie rozdział o kp i mm we fioletowej książce 😁

A jest pewnie dlatego tak ciężko psychicznie, bo to nasz instynkt, na początku trudno go oszukać, stąd bezsilność i złość jak coś nie idzie i walka, żeby wyszło, bo tak natura nam podpowiada. A po kilku dniach od decyzji mija ta dziwna determinacja i dochodzi głos zdrowego rozsądku, że właśnie szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko 😊
    A swoją drogą metaxa dobra na wszystko 😁 Wczoraj zrobiłam pożegnanie z papierosem, wiem durna ja, po co się żegnać, jak się ponad 9 miesięcy nie paliło? No ale zapaliłam, zaciągnęłam się dwa razy wyrzuciłam bo śmierdział, poszłam do łazienki i zwymiotowałam 😂

Pestko, czasoprzestrzeń przez najbliższe dni, tygodnie, miesiące i lata już będzie zakrzywiona 😁 Cudownie, że idziecie do domu, to Wasz czas, wszytko na spokojnie, teraz będziecie się tulić i poznawać i wpatrywać się sobie głęboko w oczy ♥️

Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moj wiejski internista raczej mi nie wystawi zwolnienia... Moze doktor W. cos wymysli. Oby, bo bede w czarnej d.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    No i super <3
    A jak Julka? Pewnie z tatą mą tyle zabawy, że czasu brak na myślenie;)
    Teraz poszla na drzemke bo szybko wstala i potem przyjedzie do mnie ❤
    Ona juz jest taka szczesliwa ze jutro bedzie miala brata ze dzis jeszcze jedzie do pepco mu kupic zabawke 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:44

blair., Lami, Edyśkaa82, Ani0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, właśnie miałam napisać że internista powinien wystawić. Hmmm
    Zapytaj Wrony co poleca. Ale internista jak wyjaśnisz sytuację chyba nie powinien robić problemu. Ja bym nie wyszła bez zwolnienia 😉

Ciekawe czy ten Wasz Wrona z Wawy jest jakoś spokrewniony z moim Wroną z Lublina. Ten mój jest cudowny, ma też bardzo dobre opinie, polecany na wszytskich portalach, grupach i forach.
    Aż go chyba zapytam.
    Jak Wasz Wrona ma na imię? Ile ma mniej więcej lat?

relgi09kukfprg92.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko trza było wczorj temu swojemu powiedzieć ze chcesz zwolnienie do 21.10 i no problemo by było. Ale pewnie da się coś wykombinować.
    Talku - dr Marcin Wrona. Myślę ze po 40 jest, ale to popularne nazwisko wbrew pozora 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście wspaniałe ❤ mimo, że jestem bezdzietną 30to letnią lambadziarą i nie wiem nic o kp, mm, cc i innych kosmicznych skrótach, to nie zamierzam "rzucać" forum. Najwyżej na stare lata będę Wam wrzucać zdjęcia moich kotów ze snu Meggs ;)

Magda - mbc, talku, Wik89, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova żadną bezdzietną lambadziarą nie będziesz. Zrobisz sobie dzidziusia w Paryżu ;) głowa do góry, cycki do przodu i nogi szeroko przy mężu;p

My po pierwszej wizycie u pediatry. Wszystko jest dobrze. Szczepienia mamy 29.10. Płatne bierzemy tylko mam sie zastanowic czy wszystkie te pierwsze na 1 wizycie czy na kolejnej. Jedynie do trądziku się przyczepił i w domu zobaczyłam że do książeczki jej AZS wpisał A to przecież nie każda zmiana na skórze to AZS zaraz. No spoko. Kazał przemywać buzię nadmanganianem i jakiś krem atopic zalecił. Muszę poczytać który krem emolientowy najlepszy. Może coś polecacie?
    Jeszcze o 16.45 mamy bioderka.

tęczova, Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - wiem, tylko ja nie chcialam mu mowic, ze od niego uciekam, a musialabym podac jakis argument...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, nie jestem specjalistką prawa pracy ale poczytaj tu - https://poradnikpracownika.pl/-nakladanie-sie-zwolnien-lekarskich-co-zrobic

Nikodemka lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARK ale ja wiem, ze Ty masz racje, ja napisałam bardziej ogolnie.
    Dwa, w nawiązaniu do tego co napisałam, to ja nie uwazam, ze to jest Twoja wina, ze Basia tak ma. Zrobilas wtedy tak jak bylo najlepiej. Teraz masz doswiadczenie i robisz wiele rzeczy inaczej, ale jestes tak samo dobra mama dla kazdego z Twojej gromadki, bo je kochasz nad zycie :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Basia jeszcze wyjdzie kiedys z tej traumy, zobaczysz. Moze warto pomyslec o zmianie dentysty na kogos z poza rodziny, moze to jej pomoze? :) Sa dentysci dzieciecy, ktorzy rewelacyjnie podchodza do tematu. I wiem, ze to kolejny wydatek, ale moze warto :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, będzie dzidziuś! Życie zaczyna się po 30.!

tęczova lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Tęczova, będzie dzidziuś! Życie zaczyna się po 30.!
    Moja babcia powiedziała mi dziś, że jej życie zaczęło się po 60, czekam więc na 60tkę :D
    Może przywieziemy małego croissancika na pamiątkę :)

Humor już mi się poprawił, nauczyłam się szybko regenerować po porażkach 😁

alex0806, Szczęściara, Dośka, Meggs, blair., Magda - mbc, talku, madziorek86, Wik89, Kijanka, Biegającą-mama, Kasztanek, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:25

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova jesteś cudo babka ❤️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ