Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
W 100% popieram to, co napisala Magda i bardzo chcialabym wytrwac w nastawieniu, ktore mam teraz.
Z tym, ze prawdopodobnie nie bede rodzic naturalnie pogodzilam sie juz podczas staran, kiedy uslyszalam, ze moge zajsc w ciaze, ale w gre wchodzi tylko cesarskie ciecie. No i trudno, wchodzi, ja po prostu chce miec dziecko, niewazne jak droga wyjdzie, mimo ze wiadomo - wolalabym rodzic naturalnie. O kp mysle w ten sam sposob. Chce miec dziecko, o ktore walczylam, a nie dziecko, o ktore walczylam karmione piersią.
Tyle przechodzimy podczas staran, ciazy, pologu i pozniej samego bycia matka, ze absolutnie o nic nie mozemy sie obwiniac, bo wszystkie jestesmy tu bohaterkami.
A propo Wrony... Chyba mam problem.
Wczoraj moj lekarz wystawil mi zwolnienie do 6.11.
Wizyte u Wrony mam 21.10, a pozniej on do 12.11 ma urlop.
No i co ja teraz zrobie? Gdyby W. nie byl na urlopie, to pewnie wystawilby mi zwolnienie od 6.11 do nastepnej wizyty u niego,a tak to nie wiem... -
rzepakowepole wrote:Ale nie dużo za mało. Przystawiaj, laktator i będzie dobrze.
-
Magda, tak ładnie napisałaś nawiązując do kp, Zdjęcie cykniete, rozpocznie rozdział o kp i mm we fioletowej książce 😁
A jest pewnie dlatego tak ciężko psychicznie, bo to nasz instynkt, na początku trudno go oszukać, stąd bezsilność i złość jak coś nie idzie i walka, żeby wyszło, bo tak natura nam podpowiada. A po kilku dniach od decyzji mija ta dziwna determinacja i dochodzi głos zdrowego rozsądku, że właśnie szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko 😊
A swoją drogą metaxa dobra na wszystko 😁 Wczoraj zrobiłam pożegnanie z papierosem, wiem durna ja, po co się żegnać, jak się ponad 9 miesięcy nie paliło? No ale zapaliłam, zaciągnęłam się dwa razy wyrzuciłam bo śmierdział, poszłam do łazienki i zwymiotowałam 😂
Pestko, czasoprzestrzeń przez najbliższe dni, tygodnie, miesiące i lata już będzie zakrzywiona 😁 Cudownie, że idziecie do domu, to Wasz czas, wszytko na spokojnie, teraz będziecie się tulić i poznawać i wpatrywać się sobie głęboko w oczy ♥️Magda - mbc, Pestkaa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ten moj wiejski internista raczej mi nie wystawi zwolnienia... Moze doktor W. cos wymysli. Oby, bo bede w czarnej d.
-
przedszkolanka:) wrote:No i super
A jak Julka? Pewnie z tatą mą tyle zabawy, że czasu brak na myślenie;)
Ona juz jest taka szczesliwa ze jutro bedzie miala brata ze dzis jeszcze jedzie do pepco mu kupic zabawke 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:44
blair., Lami, Edyśkaa82, Ani0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, właśnie miałam napisać że internista powinien wystawić. Hmmm
Zapytaj Wrony co poleca. Ale internista jak wyjaśnisz sytuację chyba nie powinien robić problemu. Ja bym nie wyszła bez zwolnienia 😉
Ciekawe czy ten Wasz Wrona z Wawy jest jakoś spokrewniony z moim Wroną z Lublina. Ten mój jest cudowny, ma też bardzo dobre opinie, polecany na wszytskich portalach, grupach i forach.
Aż go chyba zapytam.
Jak Wasz Wrona ma na imię? Ile ma mniej więcej lat? -
Nikodemko trza było wczorj temu swojemu powiedzieć ze chcesz zwolnienie do 21.10 i no problemo by było. Ale pewnie da się coś wykombinować.
Talku - dr Marcin Wrona. Myślę ze po 40 jest, ale to popularne nazwisko wbrew pozora 😋 -
Jesteście wspaniałe ❤ mimo, że jestem bezdzietną 30to letnią lambadziarą i nie wiem nic o kp, mm, cc i innych kosmicznych skrótach, to nie zamierzam "rzucać" forum. Najwyżej na stare lata będę Wam wrzucać zdjęcia moich kotów ze snu Meggs
Magda - mbc, talku, Wik89, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Tęczova żadną bezdzietną lambadziarą nie będziesz. Zrobisz sobie dzidziusia w Paryżu
głowa do góry, cycki do przodu i nogi szeroko przy mężu;p
My po pierwszej wizycie u pediatry. Wszystko jest dobrze. Szczepienia mamy 29.10. Płatne bierzemy tylko mam sie zastanowic czy wszystkie te pierwsze na 1 wizycie czy na kolejnej. Jedynie do trądziku się przyczepił i w domu zobaczyłam że do książeczki jej AZS wpisał A to przecież nie każda zmiana na skórze to AZS zaraz. No spoko. Kazał przemywać buzię nadmanganianem i jakiś krem atopic zalecił. Muszę poczytać który krem emolientowy najlepszy. Może coś polecacie?
Jeszcze o 16.45 mamy bioderka.tęczova, Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nikodemko, nie jestem specjalistką prawa pracy ale poczytaj tu - https://poradnikpracownika.pl/-nakladanie-sie-zwolnien-lekarskich-co-zrobic
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
KARK ale ja wiem, ze Ty masz racje, ja napisałam bardziej ogolnie.
Dwa, w nawiązaniu do tego co napisałam, to ja nie uwazam, ze to jest Twoja wina, ze Basia tak ma. Zrobilas wtedy tak jak bylo najlepiej. Teraz masz doswiadczenie i robisz wiele rzeczy inaczej, ale jestes tak samo dobra mama dla kazdego z Twojej gromadki, bo je kochasz nad zycie💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
a Basia jeszcze wyjdzie kiedys z tej traumy, zobaczysz. Moze warto pomyslec o zmianie dentysty na kogos z poza rodziny, moze to jej pomoze?
Sa dentysci dzieciecy, ktorzy rewelacyjnie podchodza do tematu. I wiem, ze to kolejny wydatek, ale moze warto
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami wrote:Tęczova, będzie dzidziuś! Życie zaczyna się po 30.!
Może przywieziemy małego croissancika na pamiątkę
Humor już mi się poprawił, nauczyłam się szybko regenerować po porażkach 😁alex0806, Szczęściara, Dośka, Meggs, blair., Magda - mbc, talku, madziorek86, Wik89, Kijanka, Biegającą-mama, Kasztanek, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”