X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyłam zamówienie na gemini. 36 pozycji. Ciekawe ile będę czekać 😁😂

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, przykro mi z powodu bieli na teście. Też miałam kiedyś tak, że rozczarowanie przyszło w urodziny. Chyba w dniu 29 urodzin dostałam okres. Było mi przykro z tego powodu, czułam się oszukana przez los. A teraz mam termin porodu dzień przed 32 urodzinami. Nie pozostaje nic innego, jak kupić Skrzatowi jakąś ładną kokardkę na łebek, założyć i się cieszyć! Do Ciebie ciążowe szczęście też przyjdzie. Fajnie, że już umiesz nie przeżywać za długo bieli na teście. To jest naprawdę milowy krok. Problemy medyczne problemami medycznymi, ale w nastawienie też jest ważne.

Lami, papierosy śmierdzą, dobrze, że rzuciłaś. Trzymam kciuki za to, żebyś do nich nigdy nie wróciła. Jako dziecko palących rodziców wiem, że to strasznie uciążliwe.

Magda mbc, dzięki Ci za post o spinie na SN i KP. Mądra dziewczyna z Ciebie, obym za te kilka tygodni potrafiła wcielić w życie niespinanie się.

Ani0nka, dobrze, że masz plan działania :). Teraz tylko w nim wytrwać i się nie zastanawiać, skoro decyzja już podjęta.

U nas przełomowy dzień, bo ekipa od remontu łazienki właśnie skończyła. Mąż poszedł oglądać i się z nimi rozliczać. Ja jakoś nie mam siły. Byliśmy na grzybach i zmęczyło mnie to. Las okazał się być mało przebieżny dla takich pingwinów jak ja. No ale codzienna dawka ruchu była, coś tam też znaleźliśmy. Jogę sobie dzisiaj podaruję. Tak w ogóle to widzę różnicę w moim samopoczuciu teraz a tydzień wcześniej.

Mam pytanko, a raczej kilka. Wczoraj robiłam sobie domowy test na rozejście mięśnia prostego brzucha. Niestety coś tam się dzieje w niedobrym kierunku. Gdzieś w połowie odległości między mostkiem a pępkiem upycham sobie spokojnie te dwa palce, trzeci jak mocno pogmeram, na upartego też wejdzie. Rozejście na dwa palce jest jeszcze fizjologiczne, prawda? Miałyście tak? Jak było po porodzie? Czy macie jakieś zestawy ćwiczeń, które można wykonywać W CIĄŻY? (w necie są zestawy na czas po ciąży, nie wiem, czy w ciąży mam robić to samo czy nie). Czy warto iść do fizjoterapeuty jeszcze w ciąży (zakładamy, że pochodzę w niej jeszcze z 4 tygodnie i w sumie mogłabym coś porobić)? Tylko szkoda mi wydawać 100 zł, żeby usłyszeć, że zajmiemy się tym po ciąży...

Ani0nka lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka przed ciążą jak najbardziej, ale wtedy idź do uroginekologicznego fizjoterapeuty. Jak masz poleconego zwykłego - też spoko. Już samo naklejenie tejpów na kresę coś da :)

Kijanka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz w życiu stwierdzam że jestem duuuża 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:50

Szczęściara, Słoneczko123, Lami, Beti82, OlivkowaMama, Nikodemka, alex0806, Wik89, Dośka, madziorek86, Edyśkaa82, Kijanka, przedszkolanka:), Domi_tur, tęczova, Ani0nka, Arashe, blair., Biegającą-mama, tere-fere, Kasztanek, Malinowa91, Pestkaa lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy prałyście kokon, śpiworek, poduszkę do karmienia??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs pięknie rośniecie☺️☺️

Meggs lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, piękny brzusio! 💞💞💞 Tak czekałaś, tak czekałaś, teraz nie ma wątpliwości 😉

Meggs lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - cieszę się, że już jutro będziesz tulić swoje Maleństwo 😊Najważniejsze, żebyś jak najszybciej wróciła do formy psychicznej 😘

Meggs - pięknie wyglądasz Ty nasza Top Model 😘

Tęczova - przykro mi z powodu bieli. W tym roku w urodziny dostałam @ i to była moja ostatnia!
    Także życzę Ci ostatniej @ na najbliższy rok, zdrowia, spełnienia pozostałych marzeń i mnóstwa miłości ❤😘🎂

Meggs lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychicznie juz ciut lepiej, bo wiem ze ide do przodu a nie stoje w miejscu.

Byla mala z mezem, z poczatku bylo super a pod koniec placz i lzy. Bylo mega ciezko , poplakalysmy sie obie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Megss jaki piekny, duzy brzusio! ❤️ I jakie dlugie wlosy :D

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też nie widzicie części suwaczków?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Wy też nie widzicie części suwaczków?
    tak

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy prałyście kokon, śpiworek, poduszkę do karmienia??
    tak :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs jak Ty jesteś duża to jaka ja jestem (bez ciąży!) .. buu.
    żrę tyle,że codziennie waga zamiast spadać to rośnie..

Monia u nas też był kryzys w pierwszy dzień- w ostatni na pytanie czy mama ma wracać powiedziała,że obojętnie także ten :D a teraz zasypia sama,bo ja się po godzinnie poddałam. A Olek sam w 3 sekundy zasypia kochany , a dobudzić go to łohoho :P

Lami ja nie widzę też.
    Tęczova podoba mi się Twoje podejście,ale jestem pewna,że jednak przed tą 60tką się obrobisz z dzieckiem bo później bedziesz ciut za stara :P a na emeryturze czas odżyć a nie kupy przewijać :D

Byliśmy dzisiaj na spacerku, całe 1.5h było tak pięknie <3 a Olusiowi udało się zrobić zdjęcie jak zaciesza, jest boski :D nie wyobrażałam sobie mieć synka a teraz nie wyobrażam sobie go nie mieć...

blair., Meggs lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    tak :)
    Nic się z nimi nie stało?? Np gdzieś jest cienki materiał?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:34

przedszkolanka:), blair., Wik89, Meggs lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Nic się z nimi nie stało?? Np gdzieś jest cienki materiał?
    w poduszce mam zdejmowaną poszewkę i piore co jakis czas zreszta, spiworek wypralam na 30 stopni i wirowanie 400 :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Meggs pięknie wyglądasz! :) wreszcie Twoja fota! Wikuś, widzimy Cię! :)

A propos kokonow itp to właśnie złożyłam zamówienie na Tkane Sny, które polecała chyba Martek&M :) na śpiworek, kokon i rożek 🥰🥰🥰 przepiękne materiały, można wybrać z dużej ilości wzorów, a nie kosztują tyle co u tych markowych producentów! Tym bardziej, że lubię wspierać zdolnych i homemade :D ♥️♥️♥️
    ☺️ Na wyroby Przedszkolanki się nie zalapałam!

Tak więc, dziękuję za polecenie!! :) :) jak dostanę zamowienie to Wam się tu pochwalę :)

moj maz jak wsadza Jurka do fotelika, to za kazdym razem wzdycha do talentu przedszko, bo mowi, ze nasz spiworek jest tak uszyty jakby miliony monet kosztowal i ze przedszko ma ogromny talent. A ja coz - tylko kiwam glowa i zacieram rece na wydawanie kasy jak przedszko wroci do szycia 🙌🏻👏🏻💥🔥💸

Lami, madziorek86, blair., Wik89, Pestkaa lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jaka Ty dziś wygadana 😂 "tak" "tak" 😘

Lami, Magda - mbc, madziorek86, Wik89, Pestkaa lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka była kiedyś sieć komórkowa chyba? Z pingwinami "Powiedz tylko tak tak" 😁

tęczova lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ