Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęściara wrote:Beti kochana nie martw się. Insulina nie jest taka zła. Sama chciałam bo nie radziłam sobie z cukrami na czczo.. Czy bym zjadła posiłek nocny czy nie to i tak cukier wysoki.. Będzie dobrze😘😘
Jezu kiedy te mdlosci przejda ? hahah
Juz mam dosyc -
Beti na pewno zaleci mierzenie cukrów po posiłkach i pewnie insulina na noc. Chyba że uregulujesz dietą.
Pociesze Cię że do końca pierwszego trymestru powinny przejść 😂😂 u mnie trwały 3 tyg..
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczęściaro ja ubranka prałam dopiero w zeszłym tygodniu - od skończonego 33 tc. W tym jeszcze czeka mnie jedno czy dwa prania rożka , osłonek wózka czy dostawki i takie pierdoły 😊
A wizyty wcześniej miałam co 4 tyg, a teraz od 30 tc co 3 w sumie choć ja sama moglabym mieć co 2 to mój gin mówi że nie ma sensu. Tak więc panikuję sobie w samotności jak coś 😋 -
Jadę na wieczor, jak założą mi balonik to dam znać 😁
tęczova, Wik89, tere-fere, Słoneczko123, przedszkolanka:), Beti82, Biegającą-mama, madziorek86, blair., Arashe lubią tę wiadomość
-
My po patronazu, Oluś waży 3380g. Przekroczył wagę urodzeniowa o 120g
Mamy się zastanowić nad szczepieniami.
Magda,Domi i inne mamusie -czym szczepilyscie na pneumokoki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:04
alex0806, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Dośka wrote:Beti, a pijesz dużo wody w nocy? Może to pomoże. A cukry po posiłkach masz ok?
Szczęściaro ja wizyty co dwa tygodnie mam od 35 tygodnia.
Jezu juz nie moge tej wody bleee
Tak po posilkach mam ok tylko ten rano wrr -
Wlasnie odebralam segregator mamy ginekolog
Chyba jestem jedyną osoba na swiecie ,ktora powie ,ze slaby on hahahha
Spodziewalam sie czegos fajniejszego.Wątpie ,zeby mi to wszystko pomiescilo -
Mnie naprawde dopadla sennosc jak na poczatku ciazy... Wstalam o 8:30, pokrecilam sie chwile i znowu zasnelam. Wlasnie sie przeciagam i czuje, ze jeszcze jestem zmeczona. A slyszalam, ze drugi trymestr to przyplyw energii -_-
-
Aaaa dziewczyny zrobilam dzisiaj APtt i nigdy nie mialam takiego ładnego w ciazy 30,6 s
norma od 28 .Zawsze mialam 28 albo 28,3 wiem,ze to nie duzo ale ja sie ciesze z kazdej sekundy.I badanie bylo nawet po przekroczeniu 24 h
Roznica polega na tym,ze bralam teraz 3 dni clexane a nie neoparin.
Myslicie ,ze to moze byc roznica jakas? Czy przypadek ?
Sa lekarze ,ktorzy tylko clexane kaza w ciazy np Anhydra tak miala
Moja franca mi sie zawsze pytala co chce .Bralam neoparin bo tanszy -
Badanie ogólne moczu Przejrzystość przejrzysty
Barwa żółty
Ciężar właściwy 1,010 g/ml 1,015 1,030 L
pH 8,0 ( 5,0- 7,0 )H
Glukoza nieobecna mg/dl
Ketony nieobecne mmol/l
Urobilinogen w normie µmol/l 0,0 16,0
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecne
Leukocyty nieobecne
Moje badanie moczu z dzisiaj Ph mam za wysokie co to oznacza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:46
-
Beti82 wrote:Wlasnie odebralam segregator mamy ginekolog
Chyba jestem jedyną osoba na swiecie ,ktora powie ,ze slaby on hahahha
Spodziewalam sie czegos fajniejszego.Wątpie ,zeby mi to wszystko pomiescilo -
Kark - nie zabije, bo to moja pierwsza mysl po wybudzeniu sie z drzemki... Na poczatku listopada mam zrobic krzywa, ale najchetniej to juz teraz bym poszla. Boooze, ja nie moge miec cukrzycy. Jedyne na co mam ochote w tej ciazy to slodkie rzeczy 😭
-
tere-fere wrote:Nikodemko nie zabij mnie, ale u mnie to była pierwsza oznaka cukrzycy - senność od ok 18-19tc 🙈
Beti chyba, że dużo pojesz i zdrowo jesz, mało zakwaszających produktów ☺
Przedszkolanko my Prevenar dla A i K, a dla B i J już refundowane , chociaż po dzisiejszej nodze J żałuję, że nie szarpnelismy się na Prevenar 😕
Zastanawiam się bo niby synflorix jest gorszy i ma więcej powikłań i został wycofany w innych krajach a prevenar?..nie wiem co wybrać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 13:35
-
Beti a co do aptt to tylko 2 sek różnicy. A wpływ na to mogło mieć wszytko. A clexane i neoparin ma dokładnie ta sama substancje czynna w tej samej dawce.
Fraxiparyna ma inna substancje czynna ale schemat działania taki sam. Dostawałam w szpitalu i tez wszystko ok. Możesz brac tylko clexan jak czujesz sie bezpieczniej ale szkoda kasy moim zdaniem, bo działaja tak samo. -
Ok dzieki
A co z tym Ph moczu?nikt takiego nie mial ?