Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Byliśmy dzisiaj na ostatnim USG. Skrzacikowi pyzy wypełniły się jeszcze bardziej. Waży 2820 gramów i wg lekarza jest filigranową dziewczynką. Z tą filigranowością bym nie przesadzała, bo waga jest lekko poniżej 50 percentyla. Śmialiśmy się po wizycie, że temu lekarzowi chyba ostatnio trafiały się same duże egzemplarze. Albo mierzy wszystkich swoją własną miarą, bo on z pewnością filigranowy nie jest.
Poza tym wszystko ok. Skrzat ułożony główkowo bez możliwości manewru. Miedniczki nerkowe nadal nieznacznie powiększone, ale nie bardziej niż ostatnio. Skrzat ziewał, buźkę pokazał, ale tym razem nie udało się zrobić ładnego zdjęcia.
Jak dotrwamy do terminu, to pewnie Skrzat będzie ważył coś koło 3400 gramów, czyli idealnie do rodzenia.
talku, blair., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Beti, ja nie miałam ani razu badania na fotelu i też mnie to dziwi dlaczego. Ale mój lekarz w 16 tc stwierdził że skoro nie mam żadnych dolegliwości z pochwy to zbada mnie na następnej wizycie i teraz w 20tc powiedział to samo...także tego. Pewnie planuje mnie zadbać przed porodem albo i nie.
A że się przeprowadzam to zmieniam lekarza więc może trafię w końcu na ten fotel. Przeciez wiele infekcji nie daje objawów.
No i jak Nikodemka, mam puszczane serduszko od 7 tygodnia na każdej wizycie az do teraz i w szpitalu również.
Ehh ja już nie wiem jak lepiej. Puszczać nie puszczać serduszka, badać nie badać. Żadna skrajność nie jest wskazana.
Pewnie dobrze jakbyś zostawiła wizyty co 4 tygodnie.
A ja luteinę aplikowałam głęboko czystym palcem 😁
A co Ci lekarze dokładnie na tym fotelu badają? Szyjkę? Infekcje intymne?
Nikodemko mi się tam podoba wizja wspólnego porodu, nawet jeśli będziesz miała CCtylko że ja bym chciała się na końcówkę lutego załapać bo myślę że mój młody może być dużym klockiem a chciałabym go naturalnie urodzić
Beti, co do francy to się nie wypowiem bo szkoda słów. Nie znam Waszej historii ale jakaś dziwna babka. Nie zauważyła że jesteś w ciąży czy o co jej chodzi 🤔🤔
Tak jak dziewczyny pisały: wdech wydech nie denerwuj się. Twój syn potrzebuje spokojnej mamusi 😘😘
Właśnie zapisałam się do położnej środowiskowej na przygotowanie do porodu i potem będzie moja położną środowiskową. Po głosie dość wiekowa babka hmmm ale ma bardzo dobre opinie w Internecie więc ją wybrałam.
Wy korzystałyście z tych spotkań z położną od 21tc? One je prowadzi grupowo z ciężarnymi i raz z ojcami. Brzmi mi to jak szkoła rodzenia. Wszystko w ramach NFZ.
Blair, zaciskam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 15:37
blair. lubi tę wiadomość
-
Beti a tej francy coś się nie pomieszało dzisiaj? Może ona Cie pomyliła z kimś bo nie wierze ze takim tekstem jebła 😳 dała chociaz ta heparyne?
Talku co do badania na fotelu to mój gin sprawdza tak szyjkę (potem zawsze usg dopochwowe zeby dokładnie zmierzyć długosc), sprawdza wysokość macicy, do tego wydzielinę , sprawdza ph. Nie wiem czy robi coś jeszcze 😋 ale badanie jest zawsze mega delikatne.talku lubi tę wiadomość
-
Blair mocno trzymam kciuki! Dzielna jesteś! A stres to chyba norma!
weź sie za jakis kryminal albo inna wciagajaca lekturę wieczorem, zeby troche oderwac mysli😘 a jutro rach ciach i bedzie po punkcji
blair. lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Meggs ja tez jak czytalam wpis Beti to w pierwszej chwili pomyslalam, ze moze ta franca pomylila pacjentki... ale pomyslalam potem, ze chyba to malo mozliwe jednak. no masakraII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Szczęściara wrote:Dziękuję dziewczyny za odzew.. Jakoś mi raźniej że nie jestem sama☺️☺️
Miśka mi się Mikołaj.. Też chciałam żeby synek miał te imię ale małż że nie..
Teraz ja zrobię ankietę.. Myślimy nad dwoma imionami. Hubert albo Szymon?? Dodam że nie mamy polskiego nazwiska i składa się z 6 liter🤦♀️🤦♀️
Dzisiaj akurat na instragramie mamaginekolog_medycznie jest pogadanka jej koleżanki kardiolog o niskim ciśnieniu tętniczym. Polecam ☺️
Może Cię wypowiedź specjalisty uspokoi ☺️blair., Szczęściara lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Beti a tej francy coś się nie pomieszało dzisiaj? Może ona Cie pomyliła z kimś bo nie wierze ze takim tekstem jebła 😳 dała chociaz ta heparyne?
Talku co do badania na fotelu to mój gin sprawdza tak szyjkę (potem zawsze usg dopochwowe zeby dokładnie zmierzyć długosc), sprawdza wysokość macicy, do tego wydzielinę , sprawdza ph. Nie wiem czy robi coś jeszcze 😋 ale badanie jest zawsze mega delikatne. -
Wik89 wrote:Meggs ja tez jak czytalam wpis Beti to w pierwszej chwili pomyslalam, ze moze ta franca pomylila pacjentki... ale pomyslalam potem, ze chyba to malo mozliwe jednak. no masakra
-
Talku dziękuję widziałam.. Niestety u mnie może powodować to i niedoczynność tarczycy i cukrzyca ciążowa.. Jakoś spokojna jestem bo zazwyczaj jest 111/65
Aaa. Przyszedł kocyk z Ali.. Nie sądziłam że będzie taki fajny😍😍talku lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Beti82 wrote:Nie Wikus .Dla niej poprostu 8 tc to nie jest ciaza ☹
A niby co? Czy dla niej 8 tc to jest jakaś ćwierć-ciąża? A od 12 tygodnia jest pół-ciąża? Beti, proszę Cię, uciekaj od niej jak najszybciej. Jeszcze gotowa zrobić Ci krzywdę z takim nastawieniem.Beti82 lubi tę wiadomość
-
No nie powiem, franca dala popis... Jak tak w ogole mozna powiedziec do kobiety w ciazy, ktora tak czy inaczej zawsze na poczatku sie stresuje. Porazka.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti współczuję wszystkim ciezarnym chodzących do niej😔😔 Rozumiem że różnie się dzieje ale takie straszenie to nie jest dobry pomysł. Także kochana uciekaj od niej jak najszybciej..
Beti82 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Kijanka wrote:A niby co? Czy dla niej 8 tc to jest jakaś ćwierć-ciąża? A od 12 tygodnia jest pół-ciąża? Beti, proszę Cię, uciekaj od niej jak najszybciej. Jeszcze gotowa zrobić Ci krzywdę z takim nastawieniem.
miśka, Słoneczko123, Pestkaa, Meggs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny