X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, no właśnie, tak ten czas szybko leci, a każdej po "rozpakowaniu" siłą rzeczy tu mniej, bo tyle nowych obowiązków i przeżyć... ale fiolet przetrwa :D ja chcę jeszcze doczekać się swojego suwaczka :D

Meggs no to super! Już niedługo będziecie się tulić!

Anionka, powodzenia, na pewno świetnie sobie radzisz :)

Kozgo, uff, to dobrze!

A gdzie nasza pizzova się schowała?

Meggs lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki termometr dla niemowlaka polecacie?
    Zamówiłam do ucha marki tommee tippee, ale dzisiaj go testowaliśmy i pokazuje mocno zaniżone wyniki. Właśnie napisałam maila, że odstępuję od umowy. Szukam nowego urządzenia :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jestem przerażona mega. Mam nadzieję że jeszcze troszkę się w tym dwupaku ponosimy. Choc to moje dziecko niecierpliwe bardzo a ja się boje 😔

Talku - ja ani szwu ani pessara nie miałam. W szpitalu wyciszyli tylko skurcze. Szyjka do tego 32 tc trzymała na 26 mm, twarda i zamknieta. A teraz już sie szykuje 😳

talku lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko koleżanki pracujące w aptece poleciły mi microlife nc200 😊
    Na forum kiedyś też był polecany :)
    Taki kupiłam 😁

Kijanka lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jakie to życiowe :P
    zaplanowałam na wieczór ćwiczenia, szycie i serial..kończę z dzieckiem przy cycku,wybudzającym się co 10 minut bo wyczuwa odłożenie i brak cycka. No cóż :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:27

Malinowa91 lubi tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, życzę Ci, żebyście wytrwali jeszcze co najmniej dwa tygodnie w dwupaku. Moim zdaniem z psychicznego punktu widzenia taka szybko skracająca się szyjka i poród w 37-38 tc jest całkiem dobry, bo dopiero od tego 37 tc zaczyna się wkręcanie sobie nie wiadomo czego odnośnie porodu. Nie ma co za dużo o tym gadać, trzeba przeżyć :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:20

Lami, talku lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:27

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, normalnie podsumowałaś idealnie moje dzisiejsze przemyślenia, wycie, wnerwianie się i istny wnerw na męża. Tak ogólnie to dół mnie złapał przez to wszystko, a tu nagle wchodzi Domi - opisuje dokładnie moje odczucia, obawy itd. I nagle spływa to wszystko z człowieka, bo ostatnie zdanie pokazuje, że przecież do cholery chciałam być matką, mam swoje największe szczęście i nikt mi go nie odbierze :) I nawet jak padnę na pysk ze zmęczenia, albo będę wyć razem z nią przy bólu brzuszka, to moje dziecko i "mam co chciałam" czyli miłość, kupy i piękne uśmieszki :) I mimo wszystko zasypianie w łóżeczku :) Cieszę się, że śpi u siebie, bo inaczej oka bym nie zmrużyła przez jej jęki i stęki - to gorsze niż chrapanie męża albo psa :D

Nona, Domi_tur, madziorek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kijanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Alex zasypianie w łóżeczku, moja szkoła. Brawo.
    Dumnaś ze mnie? :D Zasypia SAMA. Wieczorem co prawda. Kąpiel, cyc, całusek, zapinam w śpiworku, gaszę światło, szumiś i papa, mama znika. Już kilka dni tak. Czasem muszę wrócić jak słyszę "ej" albo coś w kwestii jej stęku. Wtedy wchodzę i smrodek, więc poszła kupa. Przebieram, znowu całusek, światło, szumiś i papa. I zauważyłam że ona wtedy śpi lepiej, dłużej. Bo jak ją niuniałam, bujałam i głaskałam nie wiadomo ile to mnie szlag trafiał, nic nie zrobiłam wieczorem bo trwało to i trwało. A ona w ogóle tego nie potrzebuje i zasypia w 5 minut.

Wik89, Nona, madziorek86, blair., Beti82 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806 lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:45

❤💙❤💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, będziesz cudowną Mamą, dokładnie taką jakiej Lili będzie potrzebować ❤️ wychodząc z jej pokoju/sypialni będziesz czasem ryczeć, albo pod nosem mówić "ja pierdolę przecież miałaś spać", a potem mężowi powiesz, że jest beznadziejny i do niczego się w domu nie przydaje 🙈
    A potem zrobisz siku w spokoju, chlapniesz twarz zimną wodą, spojrzysz na swoje brwi, które dawno blagają o regulację 🙈 i zalegniesz z mężem na kanapie z przekonaniem, że w tym wspólnym życiu najbardziej udało Wam się to małe Cudo śpiące za ścianą 😍❤️
    I nawet jak będziesz czasem się zastanawiać jak długo można nie myć włosów by nie stać się gniazdem dla wszelkiego robactwa to pamiętaj, że Lilianka właśnie takiej Mamy potrzebuje! ❤️

I pamiętaj, że wkurwienie i bezradność to dwie przyjaciółki każdej matki 😂

blair., Lami, madziorek86, Cytrynowy sok, alex0806, Nona, tęczova, Malamia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:27

Meggs lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:45

❤💙❤💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ze mnie też możesz być dumna, bo samodzielne nocne spanie zaczęło się udawać 😁 ale w dzień usypianie na drzemke trwa godzinę a sama drzemka to 15 minut 🙄 niereformowalny jest ten Dzieć.

Nona lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Termometr najpierw niby microlife zbliżeniowe ale docelowo i tak Braun do ucha. Kupiłbym jednak od razu braun. Jak strzelam micro life a dziecko śpi na brzuchu, włosy ma wszędzie, ciężko w czoło trafić a w ucho łatwiej mi i dokładniejszy jest. W pipke termometr też wkladalam a nie zbliżeniowe cuda.

A no właśnie. Też celuję w termometry douszne. Na razie kupiłam na allegro tańszy niż Braun. Jakąś Motorolę. Przyjdzie, wypróbuję. Najwyżej znowu będzie reklamacja...

Nona lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 1972 1973 1974 1975 1976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ