X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:37

Nikodemka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• blair. Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:18

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pestkaa, madziorek86, Cytrynowy sok, Wik89, tere-fere, blair., Arashe, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, cudny uśmieszek!
    Miśka, chłopczyk do schrupania. Krasnal taki w tej czapeczce i ubranku :)
    Nikodemko, Słoneczko, super, że czujecie ruchy. Teraz będziecie już spokojniejsze.
    Beti, zobaczysz, po prenatalnych sytuacja się uspokoi. U mnie wymioty minęły jakoś książkowo z upływem 13 tc. Potem wymiotowałam jeszcze tylko przy okazji pobytów w szpitalu, ale tam śmierdziało i było duszno, to dlaczego.
    Nona, dobre nastawienie. Walcz i ciśnij tego faceta. Ech, sama pamiętam jak to było. Do wszystkich moich innowacji w staraniach podchodził sceptycznie.

A u mnie nadal nic się nie dzieje. Nie przejmuję się tym za bardzo i nic z tym nie robię. Nawet nadal biorę magnez. Odstawię w skończonym 38 tc. Na ten tydzień mam plany towarzyskie. No i wybrałabym się jeszcze do Ikei po koszyczki na Skrzacie graty :)

Nona, miśka lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, naświetlają malutką, dzwonią po mnie i idę na karmienie w zależności od potrzeby dopełniają butelką, bo u mnie po mału się laktacja rozkręca.

Lami dzięki za wskazówki, boję się kiedy pierwszy raz będzie trzeba załatwić potrzebę...

tere-fere lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska jak jeszcze nie byłaś pros o czopek. Bez stolca cie nie wypuszczą, oczywiście można skłamać, ale to nic dobrego. Lepiej pobudzić. Ja dopiero na 3 dobie po CC po czopku, tyle co kot napłakał. Dopiero po 3/4 dniach w domu.
    Nic się nie bój, tylko dla spokoju, że nic się nie zaplątało lepiej zrobić szybciej 😊

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:56

Nona lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska, tak jak Lami mówi. Im szybciej tym lepiej. Mi zrobili wlewkę i poszło 14 h po cc.

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w ogóle Lami, nie pamiętam czy Ci dziękowałam, ale za Twoją radą jadłam przeciwbólowe i korzystałam z czopków jak tylko często mogłam i super to wspominam. Tak się bałam tego bólu po cc, a dzięki tym przeciwbólowym to był pikuś. Super do siebie doszłam. Ja wtedy 0 pokarmu aż do 5 doby więc o małą się nie bałam. Gdybym jeszcze przy tych problemach z laktacją miała problem z raną to bym se na bank w łeb strzeliła.

Także dziękuję Lami. Laski po cc, proście o przeciwbólowe.

madziorek86, talku lubią tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko a jaki rozmiar legginsów potrzebujesz? Mam na zbyciu nowe zapakowane rozmiar L z Lidla. Są świetnej jakości i bardzo je lubię, ale ja nadal mam -4kg więc chyba już zostanę w M do końca ciąży.
    I dżinsy też sobie z Lidla kupiłam i są super. Noszę teraz non stop jak już brzuch się w normalne spodnie nie mieści

relgi09kukfprg92.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:56

❤💙❤💙
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za rady! Dali mi czopek tuż przed wizytą lekarza, juz poszłam do toalety to mnie wywołali i się nie udało 😛 Jak zjem śniadanie i nakarmię małą to poproszę o drugi.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 12:31

blair., Cytrynowy sok, madziorek86, Słoneczko123, tęczova, Kijanka, Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, Nikodemka, Nona, Szczęśliwa Mamusia, Malinowa91, Niezapominajka2, alex0806, miśka, Szczęściara, przedszkolanka:), Edyśkaa82, talku, Malamia lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem tutaj i w miarę możliwości czytam Was codziennie. My z Wikusiem jeszcze w szpitalu. Nasz wcześniaczek ma żółtaczkę i naświetlania. Jest cały czas przy mnie. Mamy taką podstawkę w wózeczku na której leży sobie jak na solarium 😊 uczymy się siebie cały czas. Mieliśmy mały kryzys z karmieniem. Bo Wiki spał tak że nie szło go dobudzić. Narazie głównie ściągam swoje mleko i podaję z butli bo przy cycku to śpi i niedojada a ważne jest teraz zeby nabrał sił. Z czasem będziemy się przestawiać jedynie na cycka. O ile damy radę , bo to karmienie co 2 - 2.5 h i odciaganie za kazdym razem mega męczy. Śpię po 2-3 h / dobę i powoli jestem jak zoombi - ale no halloween w końcu się zbliża 😁 jest ciężko ale kocham tego małego szkraba nad życie ❤ buziaki dla Was!

blair., Cytrynowy sok, madziorek86, Słoneczko123, tęczova, Kijanka, Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, Nikodemka, Nona, rzepakowepole, sunshine03, Magda - mbc, Malinowa91, Niezapominajka2, alex0806, Szczęściara, talku, Malamia lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs tak to jest z wcześniakami, niby duży ale taki leniwy. U nas było tak z Mikołajem , tylko w szpitalu w którym rodziłam jest procedura ze wcześniaki leżą oddzielnie ... w szpitalu przez 2 tyg była tylko butla z moim mlekiem i nabrał siły a po powrocie do domu był od razu cyc i 1,5 roku nawet na butelke nie spojrzał. Przy żółtaczce i naświetlaniu może być dodatkowo bardziej leniwy i śpiący, u nas podają dodatkowo glukozę ...

Meggs lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina słodkości :) waży je co moja ;)

Misia super, że już w domku :)

Kark ja miałam po 3 msc od 1 porodu plamienia chyba z 6 dni, potem owu i normalny okres, może u Ciebie teraz będzie tylko to plamieniu tak jak wtedy u mnie :)

Nona mówisz, że ze Śląska dostaje się co się chce? To fajnie, pochodze ze Śląska, czyli wrócę do dawnej formy :D

Meggs dużo sił dla Was i życzę Wam by udało się przyjść na cyca, bo wiadomo że odciaganie jest męczące i czasochlonne

Nona, Biegającą-mama, tere-fere, miśka lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:14

tere-fere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

madziorek86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ