X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 22:37

Nikodemka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• blair. Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:18

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pestkaa, madziorek86, Cytrynowy sok, Wik89, tere-fere, blair., Arashe, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, cudny uśmieszek!
    Miśka, chłopczyk do schrupania. Krasnal taki w tej czapeczce i ubranku :)
    Nikodemko, Słoneczko, super, że czujecie ruchy. Teraz będziecie już spokojniejsze.
    Beti, zobaczysz, po prenatalnych sytuacja się uspokoi. U mnie wymioty minęły jakoś książkowo z upływem 13 tc. Potem wymiotowałam jeszcze tylko przy okazji pobytów w szpitalu, ale tam śmierdziało i było duszno, to dlaczego.
    Nona, dobre nastawienie. Walcz i ciśnij tego faceta. Ech, sama pamiętam jak to było. Do wszystkich moich innowacji w staraniach podchodził sceptycznie.

A u mnie nadal nic się nie dzieje. Nie przejmuję się tym za bardzo i nic z tym nie robię. Nawet nadal biorę magnez. Odstawię w skończonym 38 tc. Na ten tydzień mam plany towarzyskie. No i wybrałabym się jeszcze do Ikei po koszyczki na Skrzacie graty :)

Nona, miśka lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, naświetlają malutką, dzwonią po mnie i idę na karmienie w zależności od potrzeby dopełniają butelką, bo u mnie po mału się laktacja rozkręca.

Lami dzięki za wskazówki, boję się kiedy pierwszy raz będzie trzeba załatwić potrzebę...

tere-fere lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska jak jeszcze nie byłaś pros o czopek. Bez stolca cie nie wypuszczą, oczywiście można skłamać, ale to nic dobrego. Lepiej pobudzić. Ja dopiero na 3 dobie po CC po czopku, tyle co kot napłakał. Dopiero po 3/4 dniach w domu.
    Nic się nie bój, tylko dla spokoju, że nic się nie zaplątało lepiej zrobić szybciej 😊

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:56

Nona lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska, tak jak Lami mówi. Im szybciej tym lepiej. Mi zrobili wlewkę i poszło 14 h po cc.

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w ogóle Lami, nie pamiętam czy Ci dziękowałam, ale za Twoją radą jadłam przeciwbólowe i korzystałam z czopków jak tylko często mogłam i super to wspominam. Tak się bałam tego bólu po cc, a dzięki tym przeciwbólowym to był pikuś. Super do siebie doszłam. Ja wtedy 0 pokarmu aż do 5 doby więc o małą się nie bałam. Gdybym jeszcze przy tych problemach z laktacją miała problem z raną to bym se na bank w łeb strzeliła.

Także dziękuję Lami. Laski po cc, proście o przeciwbólowe.

madziorek86, talku lubią tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko a jaki rozmiar legginsów potrzebujesz? Mam na zbyciu nowe zapakowane rozmiar L z Lidla. Są świetnej jakości i bardzo je lubię, ale ja nadal mam -4kg więc chyba już zostanę w M do końca ciąży.
    I dżinsy też sobie z Lidla kupiłam i są super. Noszę teraz non stop jak już brzuch się w normalne spodnie nie mieści

relgi09kukfprg92.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:56

❤💙❤💙
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za rady! Dali mi czopek tuż przed wizytą lekarza, juz poszłam do toalety to mnie wywołali i się nie udało 😛 Jak zjem śniadanie i nakarmię małą to poproszę o drugi.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 12:31

blair., Cytrynowy sok, madziorek86, Słoneczko123, tęczova, Kijanka, Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, Nikodemka, Nona, Szczęśliwa Mamusia, Malinowa91, Niezapominajka2, alex0806, miśka, Szczęściara, przedszkolanka:), Edyśkaa82, talku, Malamia lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem tutaj i w miarę możliwości czytam Was codziennie. My z Wikusiem jeszcze w szpitalu. Nasz wcześniaczek ma żółtaczkę i naświetlania. Jest cały czas przy mnie. Mamy taką podstawkę w wózeczku na której leży sobie jak na solarium 😊 uczymy się siebie cały czas. Mieliśmy mały kryzys z karmieniem. Bo Wiki spał tak że nie szło go dobudzić. Narazie głównie ściągam swoje mleko i podaję z butli bo przy cycku to śpi i niedojada a ważne jest teraz zeby nabrał sił. Z czasem będziemy się przestawiać jedynie na cycka. O ile damy radę , bo to karmienie co 2 - 2.5 h i odciaganie za kazdym razem mega męczy. Śpię po 2-3 h / dobę i powoli jestem jak zoombi - ale no halloween w końcu się zbliża 😁 jest ciężko ale kocham tego małego szkraba nad życie ❤ buziaki dla Was!

blair., Cytrynowy sok, madziorek86, Słoneczko123, tęczova, Kijanka, Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, Nikodemka, Nona, rzepakowepole, sunshine03, Magda - mbc, Malinowa91, Niezapominajka2, alex0806, Szczęściara, talku, Malamia lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs tak to jest z wcześniakami, niby duży ale taki leniwy. U nas było tak z Mikołajem , tylko w szpitalu w którym rodziłam jest procedura ze wcześniaki leżą oddzielnie ... w szpitalu przez 2 tyg była tylko butla z moim mlekiem i nabrał siły a po powrocie do domu był od razu cyc i 1,5 roku nawet na butelke nie spojrzał. Przy żółtaczce i naświetlaniu może być dodatkowo bardziej leniwy i śpiący, u nas podają dodatkowo glukozę ...

Meggs lubi tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina słodkości :) waży je co moja ;)

Misia super, że już w domku :)

Kark ja miałam po 3 msc od 1 porodu plamienia chyba z 6 dni, potem owu i normalny okres, może u Ciebie teraz będzie tylko to plamieniu tak jak wtedy u mnie :)

Nona mówisz, że ze Śląska dostaje się co się chce? To fajnie, pochodze ze Śląska, czyli wrócę do dawnej formy :D

Meggs dużo sił dla Was i życzę Wam by udało się przyjść na cyca, bo wiadomo że odciaganie jest męczące i czasochlonne

Nona, Biegającą-mama, tere-fere, miśka lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:14

tere-fere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

madziorek86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ